Ma sreca pa imaju vozace u onim audijima bog zna gdje bi to stiglo da sami vozeketronsd1 wrote: Išli bi do Neuma onda preko Saudijske A.![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
vernes81
#14826 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#14828 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Morel' se preć' Rubikon ljudino?

Ali nije upotrebom sile kažu,već referendumom.
Guardian ima iskustva sa referendumima,može on pomoći savjetom.
Ali nije upotrebom sile kažu,već referendumom.
- bh.tornjak
#14829 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
preso bi se...al nema cuprije...(sama pala)prljavi Hare wrote:Morel' se preć' Rubikon ljudino?![]()
![]()
Ali nije upotrebom sile kažu,već referendumom.![]()
![]()
![]()
....epidemija referenduma....ko da je gripa....
-
zenit dozic
#14830 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1
U neka doba se zacrveni ko krme pred klanje i poce histerisat a lik joj se u facu smije
U neka doba se zacrveni ko krme pred klanje i poce histerisat a lik joj se u facu smije
- BHCluster
#14831 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1![]()
Sta kaze uvazena g. za sudiju ustatavnog suda Hr nije branio zlocinacku politiku a bio na promociji knjige Jadranka Prlica.
- GeeTnT
#14832 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Suljagic odlican.. svaka cast.
- Maraschino
#14833 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja bi serbez Vesnu prebacio sa ove teme na ''milface''.
- seln
#14834 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Podera je Emir ko jalija sudski poziv.BHCluster wrote:zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1![]()
Sta kaze uvazena g. za sudiju ustatavnog suda Hr nije branio zlocinacku politiku a bio na promociji knjige Jadranka Prlica.
-
oakville
#14835 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U Hagu 29 novembra (simbolički na Dan Republike bivše Jugoslavijeseln wrote:Podera je Emir ko jalija sudski poziv.BHCluster wrote:zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1![]()
1. Drugostepena presuda potvrđuje prvostepenu, svi u vrisku i dreku o kolektivnoj osudi hrvatskog naroda blabla...Rezultat - ništa posebno, samo se zakuje klin u kovčeg HDZa i MZ nabacuju još jednu omču na vrat Hrvatskoj da je kontroliše. Šansa za opciju 1: 35%, jer nije jasno da li MZu treba još dodatnih metoda kontrole Hrvatske, imaju ih i dovoljno. Jedino ako Hrvatska nije baš uprskala svojim ponašanjem zadnjih godinu dana, što nije nemoguće.
2. Drugostepena presuda kaže "jesu ovi hzhb-ovci svašta radili i krivi su, ali Tuđman i ostali nisu imali dovoljnu kontrolu nad njima" rezultat - Hrvatska likuje nije agresor, hzhbovci donji, bošnje "dobijaju potvrdu da je hzhb zločinačka tvorevina." Šansa za opciju 2: 55%, pošto daje utisak jednakih aršina, azabovci plaćaju račun.
3. Drugostepena presuda poništava prvostepenu skroz, i oslobađa sve optužene. Hrvatska i hzhb likuju, bošnje donje, bookir izlijeće i dodaje "nema pravde za male" blablabla. Šanse: 10%, jer mz ne dobija ništa, hzhbovci se osnažuju a Hrvatskoj daje polet, pa se MZ opet mora trošiti da ih hude smiruje.
Opcija 2 najizglednija.
-
Škobo Habu
#14836 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Boldano dolazi samo u obzir ako Tužilaštvo ne uzme u obzir stenograme i zapisnike sa sastanka hrvatskog vojno-politčkog vrha, u što sumnjam.oakville wrote:
2. Drugostepena presuda kaže "jesu ovi hzhb-ovci svašta radili i krivi su, ali Tuđman i ostali nisu imali dovoljnu kontrolu nad njima" rezultat - Hrvatska likuje nije agresor, hzhbovci donji, bošnje "dobijaju potvrdu da je hzhb zločinačka tvorevina." Šansa za opciju 2: 55%, pošto daje utisak jednakih aršina, azabovci plaćaju račun.
HVO je bio potpuno integrisan u sistem komandovanja HV - a, to je tako očito iz dokumentacije, što bi u protivnom bilo žmirenje Haškog tribunala nad konkrtnim dokazima.
Na kraju, slažem se, biće to više politička odluka, nego li sudska. Opet će obrazlagati demagogijom o "pomirenju" među narodima.
- Kejn
#14837 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ubio ih je Emir ko mraz paprike
-
connected
#14838 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
1. Drugostepena presuda potvrđuje prvostepenu, svi u vrisku i dreku o kolektivnoj osudi hrvatskog naroda blabla...Rezultat - ništa posebno, samo se zakuje klin u kovčeg HDZa i MZ nabacuju još jednu omču na vrat Hrvatskoj da je kontroliše. Šansa za opciju 1: 35%, jer nije jasno da li MZu treba još dodatnih metoda kontrole Hrvatske, imaju ih i dovoljno. Jedino ako Hrvatska nije baš uprskala svojim ponašanjem zadnjih godinu dana, što nije nemoguće.
3. Drugostepena presuda poništava prvostepenu skroz, i oslobađa sve optužene. Hrvatska i hzhb likuju, bošnje donje, bookir izlijeće i dodaje "nema pravde za male" blablabla. Šanse: 10%, jer mz ne dobija ništa, hzhbovci se osnažuju a Hrvatskoj daje polet, pa se MZ opet mora trošiti da ih hude smiruje.
Opcija 2 najizglednija.[/quote]
samo bih dodao da 3. opcija donosi dodatnu radikalizaciju ukupne situacije i mislim da bi se konacno probudio bosnjacki nacionalizam i radikalizam..iako su Bosnjacima i do sada imputirali i nacionalizam i radikalizam tek bi sa neadekvatnim presudama celnicima HB i Mladicu to eskaliralo..
Opcija 2 najizglednija.[/quote]
samo bih dodao da 3. opcija donosi dodatnu radikalizaciju ukupne situacije i mislim da bi se konacno probudio bosnjacki nacionalizam i radikalizam..iako su Bosnjacima i do sada imputirali i nacionalizam i radikalizam tek bi sa neadekvatnim presudama celnicima HB i Mladicu to eskaliralo..
-
Hafis
#14839 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Još i to?
Znači, kako god da okreneš, u svakoj smo opciji najebali.
Znači, kako god da okreneš, u svakoj smo opciji najebali.
-
smijesni_ste
#14840 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pisao sam već o ovome na Mladićevoj temi...
Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...
Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...
-
Hafis
#14841 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ili je obrnuto.
-
smijesni_ste
#14842 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta? Da Mladić dobije smiješnu kaznu, a šestorci da se potvrdi prvostepena?
Ma sumnjam iskreno...
Ma sumnjam iskreno...
-
Hafis
#14843 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ne znam.
Mislim da se sud ne vodi tom logikom i da oba procesa imaju svoju specifičnost.
Tako da postoji i treća mogućnost: Na koncu obje presude mogu završiti na isti način :
1. Da iskoristim pridjev ''strog način'' - Mladiću maksimalna kazne a šestorci potvrda prvostupanjske.
2. Ili ''blaža verzija'' - Mladiću neka vremenska kaznica a šestorki skidanje UZP, vremenske kazne i puštanje na slobodu.
Tako da postoji i treća mogućnost: Na koncu obje presude mogu završiti na isti način :
1. Da iskoristim pridjev ''strog način'' - Mladiću maksimalna kazne a šestorci potvrda prvostupanjske.
2. Ili ''blaža verzija'' - Mladiću neka vremenska kaznica a šestorki skidanje UZP, vremenske kazne i puštanje na slobodu.
- BHCluster
#14844 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja mislim da ce 6-torka i Mladic biti oslobodjeni svih optuzbi.
- spreca
#14845 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja se nadam da ce oni svi dobiti po zasluzi...s obzirom da su ovo poslednje presude sud ce se potruditi da ostanu u sjecanju po pravednim presudama...ono slag na tortu
- spreca
#14846 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
druga varianta je skoro pa nemogucaHafis wrote:A ne znam.
- 512MB
#14847 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
"Ja sam organizirala izbjeglice bla bla"BHCluster wrote:zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1![]()
Suljagic:"Hocete ljiljane za to?"
- BHCluster
#14848 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pravda zlocine sa izbjeglicama.512MB wrote:"Ja sam organizirala izbjeglice bla bla"BHCluster wrote:
Suljagic:"Hocete ljiljane za to?"
- Streptokok
#14849 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
evo i ja da se javim za zapisnik. dakle mladiću ne gine doživotna i genocid u srebrenici. drugdje nece biti utvrđen genocid.smijesni_ste wrote:Pisao sam već o ovome na Mladićevoj temi...
prlić i ostali hb zločinci, ostaje uzp ali mislim da ovaj put tuđman neće biti u igri, amnestirat će agresiju hrvatske kao što su i agresiju srbije.
- 512MB
#14850 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Mladic dozivotna za genocid u srebrenici i stosta drugo (nista od prijedora itd)
- Nista od presude za HR za UZP
- potvrda za sestorku
- Nista od presude za HR za UZP
- potvrda za sestorku