Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
vernes81

#14826 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vernes81 »

ketronsd1 wrote: Išli bi do Neuma onda preko Saudijske A. :lol: :bih:
Ma sreca pa imaju vozace u onim audijima bog zna gdje bi to stiglo da sami voze :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#14828 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prljavi Hare »

Morel' se preć' Rubikon ljudino? :lol: :lol: :lol:

Ali nije upotrebom sile kažu,već referendumom. :lol: :lol: :lol:
Guardian ima iskustva sa referendumima,može on pomoći savjetom. :mrgreen:
bh.tornjak

#14829 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

prljavi Hare wrote:Morel' se preć' Rubikon ljudino? :lol: :lol: :lol:

Ali nije upotrebom sile kažu,već referendumom. :lol: :lol: :lol:
Guardian ima iskustva sa referendumima,može on pomoći savjetom. :mrgreen:
preso bi se...al nema cuprije...(sama pala) :D
....epidemija referenduma....ko da je gripa....
zenit dozic

#14830 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1 :izet:
U neka doba se zacrveni ko krme pred klanje i poce histerisat a lik joj se u facu smije :lol:
BHCluster

#14831 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1 :izet:
U neka doba se zacrveni ko krme pred klanje i poce histerisat a lik joj se u facu smije :lol:

:thumbup:

Sta kaze uvazena g. za sudiju ustatavnog suda Hr nije branio zlocinacku politiku a bio na promociji knjige Jadranka Prlica.
GeeTnT

#14832 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Suljagic odlican.. svaka cast.
Maraschino

#14833 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ja bi serbez Vesnu prebacio sa ove teme na ''milface''.
seln

#14834 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

BHCluster wrote:
zenit dozic wrote:Jel ko gledo sta suljagic nacini vesni makaze-ozbolt na N1 :izet:

Sta kaze uvazena g. za sudiju ustatavnog suda Hr nije branio zlocinacku politiku a bio na promociji knjige Jadranka Prlica.
Podera je Emir ko jalija sudski poziv.
oakville

#14835 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

seln wrote:
BHCluster wrote:

Podera je Emir ko jalija sudski poziv.
U Hagu 29 novembra (simbolički na Dan Republike bivše Jugoslavije :D ) kad budu izricali presudu HZHBU i nalogodavcima iz Zagreba imaju tri opcije:

1. Drugostepena presuda potvrđuje prvostepenu, svi u vrisku i dreku o kolektivnoj osudi hrvatskog naroda blabla...Rezultat - ništa posebno, samo se zakuje klin u kovčeg HDZa i MZ nabacuju još jednu omču na vrat Hrvatskoj da je kontroliše. Šansa za opciju 1: 35%, jer nije jasno da li MZu treba još dodatnih metoda kontrole Hrvatske, imaju ih i dovoljno. Jedino ako Hrvatska nije baš uprskala svojim ponašanjem zadnjih godinu dana, što nije nemoguće.
2. Drugostepena presuda kaže "jesu ovi hzhb-ovci svašta radili i krivi su, ali Tuđman i ostali nisu imali dovoljnu kontrolu nad njima" rezultat - Hrvatska likuje nije agresor, hzhbovci donji, bošnje "dobijaju potvrdu da je hzhb zločinačka tvorevina." Šansa za opciju 2: 55%, pošto daje utisak jednakih aršina, azabovci plaćaju račun.
3. Drugostepena presuda poništava prvostepenu skroz, i oslobađa sve optužene. Hrvatska i hzhb likuju, bošnje donje, bookir izlijeće i dodaje "nema pravde za male" blablabla. Šanse: 10%, jer mz ne dobija ništa, hzhbovci se osnažuju a Hrvatskoj daje polet, pa se MZ opet mora trošiti da ih hude smiruje.

Opcija 2 najizglednija.
Škobo Habu

#14836 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

oakville wrote:
2. Drugostepena presuda kaže "jesu ovi hzhb-ovci svašta radili i krivi su, ali Tuđman i ostali nisu imali dovoljnu kontrolu nad njima" rezultat - Hrvatska likuje nije agresor, hzhbovci donji, bošnje "dobijaju potvrdu da je hzhb zločinačka tvorevina." Šansa za opciju 2: 55%, pošto daje utisak jednakih aršina, azabovci plaćaju račun.
Boldano dolazi samo u obzir ako Tužilaštvo ne uzme u obzir stenograme i zapisnike sa sastanka hrvatskog vojno-politčkog vrha, u što sumnjam.
HVO je bio potpuno integrisan u sistem komandovanja HV - a, to je tako očito iz dokumentacije, što bi u protivnom bilo žmirenje Haškog tribunala nad konkrtnim dokazima.

Na kraju, slažem se, biće to više politička odluka, nego li sudska. Opet će obrazlagati demagogijom o "pomirenju" među narodima.
Kejn

#14837 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Ubio ih je Emir ko mraz paprike
connected

#14838 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by connected »

1. Drugostepena presuda potvrđuje prvostepenu, svi u vrisku i dreku o kolektivnoj osudi hrvatskog naroda blabla...Rezultat - ništa posebno, samo se zakuje klin u kovčeg HDZa i MZ nabacuju još jednu omču na vrat Hrvatskoj da je kontroliše. Šansa za opciju 1: 35%, jer nije jasno da li MZu treba još dodatnih metoda kontrole Hrvatske, imaju ih i dovoljno. Jedino ako Hrvatska nije baš uprskala svojim ponašanjem zadnjih godinu dana, što nije nemoguće.
3. Drugostepena presuda poništava prvostepenu skroz, i oslobađa sve optužene. Hrvatska i hzhb likuju, bošnje donje, bookir izlijeće i dodaje "nema pravde za male" blablabla. Šanse: 10%, jer mz ne dobija ništa, hzhbovci se osnažuju a Hrvatskoj daje polet, pa se MZ opet mora trošiti da ih hude smiruje.

Opcija 2 najizglednija.[/quote]

samo bih dodao da 3. opcija donosi dodatnu radikalizaciju ukupne situacije i mislim da bi se konacno probudio bosnjacki nacionalizam i radikalizam..iako su Bosnjacima i do sada imputirali i nacionalizam i radikalizam tek bi sa neadekvatnim presudama celnicima HB i Mladicu to eskaliralo..
Hafis

#14839 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Još i to?
Znači, kako god da okreneš, u svakoj smo opciji najebali.
smijesni_ste

#14840 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by smijesni_ste »

Pisao sam već o ovome na Mladićevoj temi...

Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...
Hafis

#14841 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ili je obrnuto.
smijesni_ste

#14842 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by smijesni_ste »

Šta? Da Mladić dobije smiješnu kaznu, a šestorci da se potvrdi prvostepena?

Ma sumnjam iskreno...
Hafis

#14843 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A ne znam.
Mislim da se sud ne vodi tom logikom i da oba procesa imaju svoju specifičnost.
Tako da postoji i treća mogućnost: Na koncu obje presude mogu završiti na isti način :
1. Da iskoristim pridjev ''strog način'' - Mladiću maksimalna kazne a šestorci potvrda prvostupanjske.
2. Ili ''blaža verzija'' - Mladiću neka vremenska kaznica a šestorki skidanje UZP, vremenske kazne i puštanje na slobodu.
BHCluster

#14844 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ja mislim da ce 6-torka i Mladic biti oslobodjeni svih optuzbi.
spreca

#14845 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ja se nadam da ce oni svi dobiti po zasluzi...s obzirom da su ovo poslednje presude sud ce se potruditi da ostanu u sjecanju po pravednim presudama...ono slag na tortu
spreca

#14846 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:A ne znam.
Mislim da se sud ne vodi tom logikom i da oba procesa imaju svoju specifičnost.
Tako da postoji i treća mogućnost: Na koncu obje presude mogu završiti na isti način :
1. Da iskoristim pridjev ''strog način'' - Mladiću maksimalna kazne a šestorci potvrda prvostupanjske.
2. Ili ''blaža verzija'' - Mladiću neka vremenska kaznica a šestorki skidanje UZP, vremenske kazne i puštanje na slobodu.
druga varianta je skoro pa nemoguca
512MB

#14847 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

BHCluster wrote:

"Ja sam organizirala izbjeglice bla bla"
Suljagic:"Hocete ljiljane za to?"

:lol:
BHCluster

#14848 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

512MB wrote:
BHCluster wrote: :thumbup:

"Ja sam organizirala izbjeglice bla bla"
Suljagic:"Hocete ljiljane za to?"

:lol:
Pravda zlocine sa izbjeglicama.
Streptokok

#14849 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

smijesni_ste wrote:Pisao sam već o ovome na Mladićevoj temi...

Meni se čini da ovakav raspored presuda nikako nije slučajan...o Mladićevoj presudi će se pričati danima u regionu čak i u svijetu i sigurno će zasjeniti presudu HB šestorci, a to je onda najbolji tajming za drastično manje kazne ili čak potpuno oslobađanje. O UZP-u da ne pričam...
evo i ja da se javim za zapisnik. dakle mladiću ne gine doživotna i genocid u srebrenici. drugdje nece biti utvrđen genocid.

prlić i ostali hb zločinci, ostaje uzp ali mislim da ovaj put tuđman neće biti u igri, amnestirat će agresiju hrvatske kao što su i agresiju srbije.
512MB

#14850 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

- Mladic dozivotna za genocid u srebrenici i stosta drugo (nista od prijedora itd)
- Nista od presude za HR za UZP
- potvrda za sestorku
Post Reply