HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#14826 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Kal El wrote:Nisam imao problema dok nam ovi s foruma nisu rekli da skeniramo po novim frekvencijama...nakon toga ,sve se sjebalo
Zdravo Kal El,
dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
old_spice

#14827 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

MH i HS kablovska wrote: :) Vaše podatke i opis problema smo već proslijedili.
odlicno, sve pohvale, danas problem rijesen, sve radi super :thumbup:
nedims

#14828 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Image

Otoka ... kid 22
biggrin

#14829 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

dosli su mi racuni i uz telefonski nema listing poziva. pri tome je izgleda zaboravljeno da su unutar mreze pozivi besplatni, te da u okviru pretplate ima 5 KM uračunatih poziva, tako da dobih racun koji pocinje liciti na bh telecom-ov . posto sam vec ostavio svoje podatke ranije, zamolio bih da ovo provjerite i korigujete. hvala unaprijed
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14830 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

biggrin wrote:dosli su mi racuni i uz telefonski nema listing poziva. pri tome je izgleda zaboravljeno da su unutar mreze pozivi besplatni, te da u okviru pretplate ima 5 KM uračunatih poziva, tako da dobih racun koji pocinje liciti na bh telecom-ov . posto sam vec ostavio svoje podatke ranije, zamolio bih da ovo provjerite i korigujete. hvala unaprijed
Pozivi unutar mreze i prema svim fiksnim BH mrezama se ne naplacuju osim uspostave poziva prema fiksnim BH mrezama 0,03pf. Ono na fer osnivi imas 1000 minuta da toroces prema fiksnim mrezama.
Benq

#14831 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Pozivi unutar mreze i prema svim fiksnim BH mrezama se ne naplacuju osim uspostave poziva prema fiksnim BH mrezama 0,03pf. Ono na fer osnivi imas 1000 minuta da toroces prema fiksnim mrezama.
To se odnosi samo na FLAT paket telefonije , za ovaj paket koji on spominje to nije slucaj , u pretplati koja iznosi 9,5KM imas 4KM bonusa koje mozes iskoristit prema svim mrezama , nakon isteka tih 4KM , svaki poziv koji nije u MH/HS/HKB grupi se naplacuje po vazecem cjenovniku. Dakle ta uspostava poziva se naplacuje samo kad zoves unutar grupe , dok se pozivi prema ostalim fiksnim BH mrezama naplacuje normalno.

P.S. Ovo nije slucaj samo kod korisnika koji su Telemach korisnici , kod njih je taj slucaj koji si ti opisao.
biggrin

#14832 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

vjerovatno je zanemareno tih 4 KM kao i besplatni pozivi unutar grupe. zato sam i trazio da se provjeri s obzirom da nisam dobio listing, a znam koliki su mi ranije bili racuni.
quoter

#14833 Re: HS kablovska

Post by quoter »

Sta se desava sa ovim resiverom od kada su pustili Telemach semu? Stalno mijenja raspored kanala i kada saltam kanale cesto me prebaci na pocetak.
Riddle

#14834 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Bas se danas moralo desiti da HD kanali ne rade. Koji vrag? :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14835 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

dodje i 17-ti.....sta sad?
MTV

#14836 Re: HS kablovska

Post by MTV »

hrasno38 wrote:dodje i 17-ti.....sta sad?
Mozda 17.02 :D
fortaleza

#14837 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

MTV wrote:
Koje godine? :D
MTV

#14838 Re: HS kablovska

Post by MTV »

fortaleza wrote:
MTV wrote:
Koje godine? :D
Prvo 2016 ako ne tad onda 2017. Samo opusteno ima jos godina :mrgreen:
thekupus

#14839 Re: HS kablovska

Post by thekupus »

je li i vama katastrofa zvuk samo na Sportklubu? (analogija)
opticum

#14840 Re: HS kablovska

Post by opticum »

Imam pitanje? :D :D :D

Zanima me sledce!
Komšija me pita koji sada hoće da preče da digitalnu kablovsku,koliko će je plaćati sve ukupno i dali mu treba neki resiver posto je kod njega onaj stari tv(guzati).Takoče hoće i da u diječijoj sobi stavi isto digitalnu kablovsku gdije ima isto (guzati) stari TV.Ako neko zna koliko će ga ukupno taj luksuz koštati?
Benq

#14841 Re: HS kablovska

Post by Benq »

opticum wrote:Imam pitanje? :D :D :D

Zanima me sledce!
Komšija me pita koji sada hoće da preče da digitalnu kablovsku,koliko će je plaćati sve ukupno i dali mu treba neki resiver posto je kod njega onaj stari tv(guzati).Takoče hoće i da u diječijoj sobi stavi isto digitalnu kablovsku gdije ima isto (guzati) stari TV.Ako neko zna koliko će ga ukupno taj luksuz koštati?
Digitalna je 13,5KM , to se dodatno placa na vec postojecu analognu koja je 13,9KM (bez analogne ne moze nijednu dodatnu uslugu uzeti) , s tim da prvi resiver dobije besplatno na koristenje , dok svaki sljedeci resiver placa jednokratno 60KM.
Sollozzo

#14842 Re: HS kablovska

Post by Sollozzo »

Kada se moze preci na nove pakete, da li da zovem ili da cekam. Ima li ikakvih novih informacija.
Trenutno imam kid 8 paket i karticu u tvu. Zelio bi neki drugi paket i resiver da dobijem.
MH i HS kablovska

#14843 Re: HS kablovska

biggrin wrote:dosli su mi racuni i uz telefonski nema listing poziva. pri tome je izgleda zaboravljeno da su unutar mreze pozivi besplatni, te da u okviru pretplate ima 5 KM uračunatih poziva, tako da dobih racun koji pocinje liciti na bh telecom-ov . posto sam vec ostavio svoje podatke ranije, zamolio bih da ovo provjerite i korigujete. hvala unaprijed
Zdravo biggrin,
provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
MH i HS kablovska

#14844 Re: HS kablovska

opticum wrote:Imam pitanje? :D :D :D

Zanima me sledce!
Ukoliko ste u prilici dostavite nam u inbox, kontakt broj gospodina.
Rado ćemo ga kontaktirati i upoznati s ponudom i mogućnostima.
MH i HS kablovska

#14845 Re: HS kablovska

Signal se pušta postepeno po područjima. Molimo Vas za strpljenje.
kakaljin

#14846 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
Signal se pušta postepeno po područjima. Molimo Vas za strpljenje.
Molim Vas da nam navedete taj plan pustanja po podrucijima da korisnici ne pitaju svaki dan jedno te isto, jer evo vec 18 dana je proslo u mjesecu, a racun ce doci sa punim iznosom, a usluga nije kompletna.
chakany

#14847 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Meni sada općenito ništa nije jasno.

Da li nam ostaju ovi programi na digitalnoj koje imamo, ili ćemo dobiti još neke programe?
Koliko će koštati ovi programi koje imamo?
Da li se može očekivati prošireni, odnosno Premium paket HBO?
Da li će se konačno riješiti problemi sa prijemom slike na RTL Living (Tu je u pitanju problem sa zvukom), kao i EUROCHANNEL koji ovih dana nema ni prevoda, a slika je užasno loša?
Da li ćemo imati u prilici gledati i CINEMAX kanale?
RTS 1 uopće ne vidim u ponudi, ali vidim da piše kako bismo ga u novoj ponudi trebali dobiti.
amaretto

#14848 Re: HS kablovska

Post by amaretto »

Dajem sve "naše" kanale za History Channel i Discovery Science :mrgreen:
old_spice

#14849 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

amaretto wrote:Dajem sve "naše" kanale za History Channel i Discovery Science :mrgreen:
pa imamo te kanale u ponudi
AdrianMole

#14850 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

chakany wrote:Meni sada općenito ništa nije jasno.
Nisi jedini.Aposlutno netransparentno se sve to odvoja.Npr.od danas stupa na snagu novi cjenovnik,zar ne?
U njemu uopće nema KID paketa.Pa ako hoćete ostati na staroj ponudi koji kanali vam ostaju i po kojoj cijeni? Ili imamo nove pakete,a uopće nije jasno koje kanale obuhvaćaju.Da li je ista programska shema kao u ostatku grada kod Telemacha ili ostaju neki kanali iz ove sheme HS tipa Eurochannel i English club kojih nema kod Telemacha?Nadalje,šta je sa modulima i risiverima koje su ljudi kupili od HS-a?Da li se ja u Pofalićima mogu pretplatiti od danas na Cinemax paket?Čekaj,taj odgovor znam-ne mogu ,jer mi nije puštena nova programska shema.No zašto se onda oglašava nešto što se ne može pustiti svima?To se zove lažno oglašavanje i kažnjivo je po zakonu!Dalje,kakvi će računi doći za januar?Isti kao do sada ili za pola mjeseca drugačiji.Npr.analogija je od sada 15 KM,a do sada je bila 13,9 KM.U novim ugovorima sa Telemachom da li će se nas računati kao nove ili stare korisnike ,jer novi korisnici imaju pravo na dosta povlastica kao npr.oslobađanje pretplate za internet nekoliko mjeseci u Trio Grande paketima(uz ugovor na dvije godine),a stari se posebno dogovaraju.Kada će biti prebacivanja u pojedinim gradskim zonama ?Konkretni datumi li barem okvirni?
OVI ODGOVORI SVE ZANIMAJU,ALI NITKO NIŠTA NE ZNA!!!
Locked