SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Zoya
#14826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
BJB
#14827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.escentual.com/skincare/all-skincare/nuxe33/ovdje, i nisam ja divna, ti si 
Samo da znas gotovo sve im je na snizenju 20% do 12.januara...Isplati se kupiti svasta..
Evo moji tetka koristi Aderma kremu koja je kod nas oko 35KM -200ml, sad gledam ista krema 400ml za te pare..
Cak isto kosta na feelunique i escentual.com, samo ako na feelunique narucis bilo sta u vrijednosti vecoj od 10GBP, postarina je besplatna, dok na escentual.com placas postarinu bez obzira na vrijednost posiljke.
Samo da znas gotovo sve im je na snizenju 20% do 12.januara...Isplati se kupiti svasta..
Evo moji tetka koristi Aderma kremu koja je kod nas oko 35KM -200ml, sad gledam ista krema 400ml za te pare..
Cak isto kosta na feelunique i escentual.com, samo ako na feelunique narucis bilo sta u vrijednosti vecoj od 10GBP, postarina je besplatna, dok na escentual.com placas postarinu bez obzira na vrijednost posiljke.
- _EMA_
#14828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB s obzirom da si ti nas ekspert za sminku, molim te da ako imas preporuku za neki provjereno dobar puder sa ovih tvojih stranica, predlozis mi neki...ako nisi upratila muku mucim sa puderima...
PLEASE 
- manekenka u penziji
#14829 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP
Pomozi joj molim te, ja i sada osjećam grižnju savjesti zbog vichy-a koji preporucih emi._EMA_ wrote:BJB s obzirom da si ti nas ekspert za sminku, molim te da ako imas preporuku za neki provjereno dobar puder sa ovih tvojih stranica, predlozis mi neki...ako nisi upratila muku mucim sa puderima...PLEASE
- Michun
#14830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
inace je tesko preporuciti puder...i ako imas isti tip koze ne mora da znaci da ce ti puder odgovarati
nisam pratila ali kakvo ti je lice, kakvo prekrivanje zelis, godine, para?
nisam pratila ali kakvo ti je lice, kakvo prekrivanje zelis, godine, para?
- _EMA_
#14831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Manekenko, nema razloga da te grize savjest, iz najbolje namjere si predlozila
...vichy bi bio super da nijanse nisu ovako zute...
@Michun, moje lice je normalno - do kombinovano, podton topao,ali po prirodi sam blijeda i zuti tonovi mi nikako ne odgovaraju, trazim neku srednju prekrivenost...godine 30+
@Michun, moje lice je normalno - do kombinovano, podton topao,ali po prirodi sam blijeda i zuti tonovi mi nikako ne odgovaraju, trazim neku srednju prekrivenost...godine 30+
- DaffyDuck
#14832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eish, ovo je mustuluk za mene! HvalaBJB wrote:http://www.escentual.com/skincare/all-skincare/nuxe33/ovdje, i nisam ja divna, ti si
- Michun
#14833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako nemas potrebe da se puno prekrivas tecnim puderom...ja bi ti toplo preporucila meow mineralne pudere._EMA_ wrote:@Manekenko, nema razloga da te grize savjest, iz najbolje namjere si predlozila...vichy bi bio super da nijanse nisu ovako zute...
u prahu je, nanosi se cetkom. imas tri vrste. uzmes mozda onaj najjaci (ali ni to nije nista previse). sestra i ja koristimo vec 2-3 god. ja ga koristim preko korektora da ucvrstim sminku i ponekad na cijelo lice. Meow se narucuje i ima super izbor.
ako ipak moras prekriti tecnim puderom onda prvo probaj: guerlain Lingerie De Peau i GUERLAIN Parure Aqua (ovo ti mogu nabaviti jeftinije) i Shiseido Perfect refining foundation (mislim da ti i ovo mogu nabaviti jeftinije).
- _EMA_
#14834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun, mozes li mi na PP javiti cijene ovih tecnih pudera...i na koji nacin odabrati odgovarajucu nijansu...
Hvala ti
!
Hvala ti
- Krizzia
#14835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tesko da ces kod Shiseida ubosti pravu nijansu, sve vuku na zuto. Ja sam ga koristila i stvarno je vrh puder, cak mi ni alkohol u sastavu nije smetao. Stavis ga na lice i zaboravis da imas puder, a on ne mice. Al ne mogu vise nijansu potrefiti. Ioo mi je presvjetla, a i20 pretamna. Kao da sam posvjetlila u licu.
A da probas Rimmel Wake me up? Ili bas trazis neki skuplji?
A da probas Rimmel Wake me up? Ili bas trazis neki skuplji?
-
BJB
#14836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na hqhair.comEMA, Boga mi, nisam ti ja nikakav ekspert, vise sam neko ko je probao svasta dok nisam nasla sta mi odgovara, ali iskjucivo sta meni odgovara..
Slikala sam na dnevnoj svjetlosti Shiseido Perfect refining foundation B00 (very light beige) i Shiseido Sun protection foundation SPF50 i razmrljala da vidish kakva je boja (kad pogledas ruku sa swatchevima tamno, ali na licu svijetlo narocito ova lijeva mrlja.https://imagizer.imageshack.us/v2/70x70 ... 0/n7za.jpghttps://imagizer.imageshack.us/v2/593x3 ... 2/zojq.jpg
-
BJB
#14837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
DaffyDuck wrote:Eish, ovo je mustuluk za mene! HvalaBJB wrote:http://www.escentual.com/skincare/all-skincare/nuxe33/ovdje, i nisam ja divna, ti si
A-Derma Exomega Balm 200ml £10.39
A-Derma Exomega Emollient Cream with Oat Milk & Omega
200ml Only: £8.39
400ml £16.00-37KM
-
nera18
#14838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moram se prikljuciti...cak i kad je u pitanju veliko prekrivanje, meov ima i tu varijantu pigmenata, definitivno najbolji puder i kao finish i kao matiranje kad su minetrali u pitanjuMichun wrote:ako nemas potrebe da se puno prekrivas tecnim puderom...ja bi ti toplo preporucila meow mineralne pudere._EMA_ wrote:@Manekenko, nema razloga da te grize savjest, iz najbolje namjere si predlozila...vichy bi bio super da nijanse nisu ovako zute...
u prahu je, nanosi se cetkom. imas tri vrste. uzmes mozda onaj najjaci (ali ni to nije nista previse). sestra i ja koristimo vec 2-3 god. ja ga koristim preko korektora da ucvrstim sminku i ponekad na cijelo lice. Meow se narucuje i ima super izbor.
ako ipak moras prekriti tecnim puderom onda prvo probaj: guerlain Lingerie De Peau i GUERLAIN Parure Aqua (ovo ti mogu nabaviti jeftinije) i Shiseido Perfect refining foundation (mislim da ti i ovo mogu nabaviti jeftinije).
nagodni su jako, obavezno bruku testercica salju...
-
BIONA
#14839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako je neko od vas zainteresovan za prirodni handmade dezodorans , bez stetnih hemikalija i aluminijuma moze se javiti u inbox 
- Ductus Holedocus
#14840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Trebam na korekciju obrva,hitno,hitno
gdje da idem i kolko se cijene krecu?
gdje da idem i kolko se cijene krecu?
-
Maybach
#14841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
OMG hocu tu nars olovku iznad!!!!Inace imam nars olovke/ruzeve i odlicne su.Odakle da narucim pomagajte?
-
Zoya
#14842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
NarucenoBJB wrote:http://www.escentual.com/skincare/all-skincare/nuxe33/ovdje, i nisam ja divna, ti si
A zanima me jos i je li neko cuo o proizvodima Mary Kay?
- šatirana_ljubičica
#14843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li neko slučajno da bi prodao iluminator za podočnjake Oriental touch by Skin79, dobila sam tester skoro i predobar mi je, ne mogu da ga uporedim ni sa kakvim drugim,naručila bih preko ebaya ali dugo se čeka.
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
BJB
#14844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nars imas na hqhair i na http://www.asos.com/Beauty/A-To-Z-Of-Br ... brand|nars, na fragrancex.com, pa uporedi cijene. Na fragrancex.com malo jeftinije od hqhair.com.Maybach wrote:OMG hocu tu nars olovku iznad!!!!Inace imam nars olovke/ruzeve i odlicne su.Odakle da narucim pomagajte?
Ja se ne usudjujem sa e-baya kupovati.
- Michun
#14845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kako se sminkate veceras?
ja sam imala "ideju" da metnem umjetne trepuse koje stoje vec 2 god. ali kontam prvi put staviti to cudo na NG i nije pametno bas...pa cu ipak nameljati vlastite
ja sam imala "ideju" da metnem umjetne trepuse koje stoje vec 2 god. ali kontam prvi put staviti to cudo na NG i nije pametno bas...pa cu ipak nameljati vlastite
- MedenoSrce
#14846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja cu sve ratnicke boje metnuti, salim se, necu se uopste sminkati
- Michun
#14847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh sad...zasto molim lijepo?MedenoSrce wrote:ja cu sve ratnicke boje metnuti, salim se, necu se uopste sminkati
- VenomousV
#14848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koje marke trepavice?Michun wrote:kako se sminkate veceras?
turi, bude plaho
al' ostavi sebi makar 20tak min za montiranje
vidis, mogla bih i ja
- Michun
#14849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
idem na planinu, nema bas smisla zar ne?VenomousV wrote:koje marke trepavice?Michun wrote:kako se sminkate veceras?
turi, bude plaho![]()
al' ostavi sebi makar 20tak min za montiranje![]()
![]()
vidis, mogla bih i ja
imam one elf - jedne obicne a jedne sa cirkonima. ludilo su! za rodjos cu da probam.
imam sjOjni eyeliner i maskaru sjajnu pa cu nesto izvesti. maskara super cool, pupina. malo samo preko crne stavim
- VenomousV
#14850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
elfove imam, ali nisam koristila ni jedne osim onih parcijalnih
meni su fingr's dobre =)
sta fali, stavi, necu ni ja nigdje spesl pa ih more bit stavim
meni su fingr's dobre =)
sta fali, stavi, necu ni ja nigdje spesl pa ih more bit stavim