Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- madner
#14826 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Inace je to bio nekad najbogatiji grad u USA. Ali promjenila se struktura stanovnistva zbog posla, dosli divlji i otjerali pitome. 
-
Fudo387
#14827 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma jebat i jedne i druge.insomnia78 wrote:Drugacija je Jevropa od USA. Diskriminacija je jos izrazenija
- HAVANA
#14828 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da svabo kupi kucu na selu i ode u prirodu,cuva ovce,pravi sir i prci svabice po sumarcima...to bi bilo pravo kuul.Fudo387 wrote:Ma ja znam da si ti obicni prdekavac.Nazif_Gljiva wrote:Kad skupiš za kartu opet za godinu-dvije, pa ti obiđi pajdu. Ti samo sebi moraš izaći u susret. Što prije priznaš, biće ti bolje.Fudo387 wrote: Vidis bolan kako padas na glupostima.
Rundov, hala, knjiga...
Ho’s da te posaljem na adresu jednog klasicnog srednjebosanskog rundova, gori je od mene a zivi u njemackoj, pa mu se napricaj?
Ja bih ti rado izasao u susret, al’ nas dijeli okean.
Ne možeš ti nikome soliti pamet, to neka ti bude jasno.
Na Vlašić pa ovce gonjaj
Sto, sta fali Vlasicu i ovcama?
Meni je to sve fino, i Vlasic, i Travnik, i Turbe, i Pulac, i Gornja Vecerska...i Sarajevo. Ja to sve volim.
Ne solim ja tebi pamet, boli me qrac za takvima, slucajno se nicim izasvan nakacis u pricu.
Inace, odakle si ti kad ti je sve ovo strano i ruzno?
Last edited by HAVANA on 16/05/2019 19:32, edited 2 times in total.
-
detroit-mercy
#14829 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Drzavljanstvo kaze da jesamFudo387 wrote:Cuj kakve veze ima esl?detroit-mercy wrote: Kakve veze ima jesi li imao esl ili nisi, stvar je kako to ljudi oko tebe prihvataju. Ako mene moji komsije ameri zovu na rostilj, na rodjendane, svadbe na partije po cemu sam stranac. Ne vidim da iko okrece glavu od mene, cak stavise koliko sam ja primjetio ljudi cak vole da sjednu/druze sa nama.
Druga stvar, moja djeca idu u skolu gdje imas i Indijaca i Kineza i Evropljanja i Arapa i Amerikanca, vjernika i nevjernika, nije ti ovo vise Amerika 60-70tih ili neka pripizdina u Alabami.
I sad vidim postao strucnjak za ko je Amer ili nije Amer, pa prihvaceniji je hiljadu puta u to drustvo nego Milan ili Nedzad koji je rodjen u Bosni a koji se zadesi u odredjenom "pogresnom" dijelu BiH.
Ja neki dan bio na svadi, treba iz nasih krajeva udaje se za tipa Mc u prezimenu, generacijama Ameri, jos ona dosla ovdje i mozes osjetiti malo akcenta, ne vidim da je bio problem.
A glede unuka Dzejsona, u tome grmu lezi zec, jer tvoja djeca su vec Ameri ma koliko ti to ne zelis da priznas i to ti stvara nelagodu i plasi te, na kraju nije do tvog unuka Dzejsona nego do tvoje djece. Ako si ti njih uputio da znaju ko su i nana i dedo tako ce i oni Dzejsona uputiti.
Mislim, i meni je djed rekao da su nasi preci dosli negdje iz Madjarske, Nismo ni mi potekli od one amebe iz bosanske bare.
I ako te sve u ovom zivotu ovdje tisti pa pokupi se brate pa ces biti rahat, al da nije ostavit sigurnicu.
Pa sta znaci esl?
JesiL Amer il nisi?
Ne znam koji vam je vise kurac sa tim stranac, stranac.
Stvar je kako te neko drustvo prihvaca ili ne prihvaca i to je citava poenta jesi li stranca. Otidji da zivis u Gacko pa ces vidjeti jesi li stranac ili domaci
-
moonca
#14830 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika
#Samodatrumpasmaknu
#Samodatrumpasmaknu
Last edited by moonca on 16/05/2019 19:35, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#14831 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ama bolan, ne kazem ja da ti u svemu ne funkcionises ko neki egzoticni hrast, al de...detroit-mercy wrote:Drzavljanstvo kaze da jesamFudo387 wrote:Cuj kakve veze ima esl?detroit-mercy wrote: Kakve veze ima jesi li imao esl ili nisi, stvar je kako to ljudi oko tebe prihvataju. Ako mene moji komsije ameri zovu na rostilj, na rodjendane, svadbe na partije po cemu sam stranac. Ne vidim da iko okrece glavu od mene, cak stavise koliko sam ja primjetio ljudi cak vole da sjednu/druze sa nama.
Druga stvar, moja djeca idu u skolu gdje imas i Indijaca i Kineza i Evropljanja i Arapa i Amerikanca, vjernika i nevjernika, nije ti ovo vise Amerika 60-70tih ili neka pripizdina u Alabami.
I sad vidim postao strucnjak za ko je Amer ili nije Amer, pa prihvaceniji je hiljadu puta u to drustvo nego Milan ili Nedzad koji je rodjen u Bosni a koji se zadesi u odredjenom "pogresnom" dijelu BiH.
Ja neki dan bio na svadi, treba iz nasih krajeva udaje se za tipa Mc u prezimenu, generacijama Ameri, jos ona dosla ovdje i mozes osjetiti malo akcenta, ne vidim da je bio problem.
A glede unuka Dzejsona, u tome grmu lezi zec, jer tvoja djeca su vec Ameri ma koliko ti to ne zelis da priznas i to ti stvara nelagodu i plasi te, na kraju nije do tvog unuka Dzejsona nego do tvoje djece. Ako si ti njih uputio da znaju ko su i nana i dedo tako ce i oni Dzejsona uputiti.
Mislim, i meni je djed rekao da su nasi preci dosli negdje iz Madjarske, Nismo ni mi potekli od one amebe iz bosanske bare.
I ako te sve u ovom zivotu ovdje tisti pa pokupi se brate pa ces biti rahat, al da nije ostavit sigurnicu.
Pa sta znaci esl?
JesiL Amer il nisi?![]()
Ne znam koji vam je vise kurac sa tim stranac, stranac.
Stvar je kako te neko drustvo prihvaca ili ne prihvaca i to je citava poenta jesi li stranca. Otidji da zivis u Gacko pa ces vidjeti jesi li stranac ili domaci.
Po drzavi ti kuljaju privatne milicije u maskirnim uniformama, haj medju njih i reci, hi, my name is Mufid, I’m American. Hos al u qrcu. Drzi se posla, prvih omajgoshova sto si im bio na svadbi i bices ok.
- insomnia78
#14832 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
madner wrote:Inace je to bio nekad najbogatiji grad u USA. Ali promjenila se struktura stanovnistva zbog posla, dosli divlji i otjerali pitome.
- insomnia78
#14833 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
- HAVANA
#14834 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije.insomnia78 wrote:Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
-
Nazif_Gljiva
#14835 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro si rekao, boli te qrac...
Vidiš da nisi dobar, ti počeo o jufkama pričati, to je možda u tvom selu hit, ako ne možeš dati kakav prijedlog osim da se najbolje živi u bosni (kao turista koji dođe u rodni kraj na 7 dana), onda se ne uplići dublje.
Vidiš da nisi dobar, ti počeo o jufkama pričati, to je možda u tvom selu hit, ako ne možeš dati kakav prijedlog osim da se najbolje živi u bosni (kao turista koji dođe u rodni kraj na 7 dana), onda se ne uplići dublje.
-
detroit-mercy
#14836 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rasni nemiri 68me, grad su napustili bijelci i presli sjeverno od 8mile (famozna Eminemova). Tada su ti nastali jedni od najprosperitetnijih gradova u USA u sjevernim/zapadnim predgradjima. Jako interesantna istorija grada, uspona i pada ali u zadnjih desetak godina imas ponovo jedan zalet u razvoju grada, tako da ce za nekih 10-15 godina biti jako interesantno vidjeti na sta ce to sve izaci. Koga interesuju ovkave teme mislim da je jako interesantno za malo zaroviti po tome.madner wrote:Inace je to bio nekad najbogatiji grad u USA. Ali promjenila se struktura stanovnistva zbog posla, dosli divlji i otjerali pitome.
-
Fudo387
#14837 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A jesi Amerikanka, dok ne progovoris...moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
-
moonca
#14838 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
NIJE ISTINA- OPET NIJE ISTINAinsomnia78 wrote:Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
.sami su krivi ako imaju problema - u 20 i nesto godina u biznisu - samo su mi crcnci nanijeli materijalnu stetu -jer su pojedini neuracunljivi - niko njih ne provocira - i policija je vise nego korektna - muslimani nisu u istom rangu kao crnci - i radnje im rade,kaoi benz pumpe im rade bez problema...
-
Fudo387
#14839 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U mom selu je hit Kemal Malovcic.Nazif_Gljiva wrote:Dobro si rekao, boli te qrac...
Hos kupit ovcu?
- HAVANA
#14840 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene bi vise zanimao regulacioni plan sarajeva kako ce se razvijati slijedecih 10 godina.Da uzmem kakve zemlje.detroit-mercy wrote:Rasni nemiri 68me, grad su napustili bijelci i presli sjeverno od 8mile (famozna Eminemova). Tada su ti nastali jedni od najprosperitetnijih gradova u USA u sjevernim/zapadnim predgradjima. Jako interesantna istorija grada, uspona i pada ali u zadnjih desetak godina imas ponovo jedan zalet u razvoju grada, tako da ce za nekih 10-15 godina biti jako interesantno vidjeti na sta ce to sve izaci. Koga interesuju ovkave teme mislim da je jako interesantno za malo zaroviti po tome.madner wrote:Inace je to bio nekad najbogatiji grad u USA. Ali promjenila se struktura stanovnistva zbog posla, dosli divlji i otjerali pitome.
-
moonca
#14841 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stra me briga - njima se svidjam i oni se meni svidjaju- sta je problem ..Fudo387 wrote:A jesi Amerikanka, dok ne progovoris...moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
nisam opterecena ..uzivam u zivotu..
- animals
#14842 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako si Haskic familije, onda te razumijem..Fudo387 wrote:Reci im druze tisucar s kim posla imaju, da se ne zalete bezze na prangiju.animals wrote:Odkud ti znas za Vecerisku..
Posti si malo opicen, onda si Haskic
-
detroit-mercy
#14843 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mogu sami izguglati ako ih interesujeFudo387 wrote:Pa uslikaj one daskama zakovane benzinske, sta.detroit-mercy wrote: 3/4 tog grada je napusteno kasnih 60tih i ranih 70tih ali nije tema ove prepiske ovdje i ti sam znas kao sto znas i gdje se zivi i kako se zivi oko Detroita.
Kao sto svi ovdje svi znaju da Chicago nije south Chicago nego puno vise od toga.
Nek’ ljudi vide ljepotu.
Kad su vec daske na prozorima jarane avionsku kartu, iz Chicaga su prilicno povoljne, i pravac SJJ
-
Fudo387
#14844 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uplehaju ga cim se pomjeri kako ne treba.insomnia78 wrote:Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
Neki dan trudnu crnkinju umlatio, pet komada joj sprasio u prsa, kae, otimala se dok je hapsio.
- pustopoljina
#14845 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko su omajgoshovi?Fudo387 wrote:
Ama bolan, ne kazem ja da ti u svemu ne funkcionises ko neki egzoticni hrast, al de...
Po drzavi ti kuljaju privatne milicije u maskirnim uniformama, haj medju njih i reci, hi, my name is Mufid, I’m American. Hos al u qrcu. Drzi se posla, prvih omajgoshova sto si im bio na svadbi i bices ok.
De, fudo, pokreni YouTube kanal: brada, topless i pricaj ove svoje utiske, o'ma cu se pretplatiti
- insomnia78
#14846 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rade radnje samo sto se oni ne uklapaju.moonca wrote:NIJE ISTINA- OPET NIJE ISTINAinsomnia78 wrote:Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
.sami su krivi ako imaju problema - u 20 i nesto godina u biznisu - samo su mi crcnci nanijeli materijalnu stetu -jer su pojedini neuracunljivi - niko njih ne provocira - i policija je vise nego korektna - muslimani nisu u istom rangu kao crnci - i radnje im rade,kaoi benz pumpe im rade bez problema...
-
moonca
#14847 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
heh - imaju pravila ponasanja kada te policajac zaustavi -- to svi znaju ..Fudo387 wrote:Uplehaju ga cim se pomjeri kako ne treba.insomnia78 wrote:Osim ako nisi crnac ili musliman?moonca wrote:Zbilja - gluposti - ne oslecam se niti osjetim da me neko tretira kao stranca-- sta vise-draze im je s nama pricati nego sa svojima - eto ako mi nismo njihovi... to niko ovdje ne gleda... Amerika![]()
#Samodatrumpasmaknu
Neki dan trudnu crnkinju umlatio, pet komada joj sprasio u prsa, kae, otimala se dok je hapsio.
-
detroit-mercy
#14848 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja al Svabo ne sjedi u Americi i ne truni na forumu kako mu je lose i kako ga svi jebu i kako ce se jednog dana vratiti u Svabiju i napraviti kucu na seluHAVANA wrote:Da svabo kupi kucu na selu i ode u prirodu,cuva ovce,pravi sir i prci svabice po sumarcima...to bi bilo pravo kuul.Fudo387 wrote:Ma ja znam da si ti obicni prdekavac.Nazif_Gljiva wrote:
Kad skupiš za kartu opet za godinu-dvije, pa ti obiđi pajdu. Ti samo sebi moraš izaći u susret. Što prije priznaš, biće ti bolje.
Ne možeš ti nikome soliti pamet, to neka ti bude jasno.
Na Vlašić pa ovce gonjaj
Sto, sta fali Vlasicu i ovcama?
Meni je to sve fino, i Vlasic, i Travnik, i Turbe, i Pulac, i Gornja Vecerska...i Sarajevo. Ja to sve volim.
Ne solim ja tebi pamet, boli me qrac za takvima, slucajno se nicim izasvan nakacis u pricu.
Inace, odakle si ti kad ti je sve ovo strano i ruzno?Vid kako frajer zna zivit zdravo i bezbrizno,svabo je to ba...A sto mu je sir dobar,nidje to nema.A ne ko onaj nas...
-
moonca
#14849 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
.niko im to ne zamjera- setaju se u 'haljinama i kapicama po mallu' niko ih ne pogleda pogrdno ... grade centre cak i drzava donira novac za iste - da im omoguci sto ugodnije vrijeme..insomnia78 wrote: Rade radnje samo sto se oni ne uklapaju.
-
Fudo387
#14850 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa one trebe sto kad ih ufatis za guzicu vicu ohmygosh, ili kad truNp pobijedi, one opet vicu ohmygosh, ili kad im odes na svadbu i doneses im gurabija, one vicu ohmygosh this isssss sooooo niceeee...bizi bona, sveB ja to posamaro da smijem od zakona.pustopoljina wrote:Ko su omajgoshovi?Fudo387 wrote:
Ama bolan, ne kazem ja da ti u svemu ne funkcionises ko neki egzoticni hrast, al de...
Po drzavi ti kuljaju privatne milicije u maskirnim uniformama, haj medju njih i reci, hi, my name is Mufid, I’m American. Hos al u qrcu. Drzi se posla, prvih omajgoshova sto si im bio na svadbi i bices ok.egzoticni hrast
![]()
De, fudo, pokreni YouTube kanal: brada, topless i pricaj ove svoje utiske, o'ma cu se pretplatiti