Republika Turska

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14826 Re: Republika Turska

Post by Truba »

animals wrote:Danas sam bas procitao da je nekad Turska bila kompletno krscanska..
hm...da...barem vecina...
i onda dodje oslobodjenje :mrgreen: kao i danas
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14827 Re: Republika Turska

Post by Truba »

sport me ne zanima :mrgreen: pogotovo turski
turska me zanima samo kao arheolosko nalaziste prvobitnih misijskih putovanja...i marijine kuce
Bodkin

#14828 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

I btw ovo je bio vrhunski klub gdje su pobili ove ljude..cak sam bio tamo jednom. Nevjerovatno sta ce od turske uraditi...
Point.

#14829 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A slušaj, zalibo živo za tvoje piskaranje i to da li sam na tvojoj ignore listi. Svako nosi guzicu sa sobom pa i ti svoje mišljenje. Ti si mene citirao pa sam ti odgovorio, ako ti se odgovor ne sviđa onda me i dalje drži na ignore. Jeste eto ISIL je čedo Turske ali koga briga što ta ista Evropa i EU se igraju rata od 2001. godine i po potrebi vode proxy ratove i naoružavaju bande i skupine po potrebi. Sada kada se takva politika obila o glavu najviše Evropi sada bi elegantno sve na Tursku svalili---kurko dokoljenko. :mrgreen: Tuska vlada islamistička ili ne opet je bolja neko kršćanski talibanat. Boli me kurac za gulenovcima neka hapsi koga smatra da treba hapsiti, nihova država njihovi zakoni, ali po tome vidiš tu licemjernost i nedosljednost da su najednom i gulenovci dobri. :oops: Šta je iduće da opet Nusra bude legitiman pregovarač pa onda opet par godina kukulele. :oops:
Vi Erdoganci ste pravo smijesni i zalosni. Cij ti to, krscanski talibani a Erdo od stabilne zemlje napravio leglo terorista. I kao Evropa kriva sto su gotovo svi kozojebi iz Turske presli u Siriju. Erdogan je glupan na kvadrat i jebena picka koja je postala ruska kurva i Putinov osobni potrcko, koji sve svaljuje na nepostojeceg neprijatelja Gulena da bi sakrio vlastitu nemoc. Turska sluzba sigurnosti za 30 dana pohapsi na desetine hiljada takozvanih gulenovaca, sve sa fol dokazima i slicno a ne mogu pratiti ubicu za kojeg su imali dojavu da moze napasti. Ma hajde bjeri tamo.
animals

#14830 Re: Republika Turska

Post by animals »

Tako ce i za jedno 200 god, pisati da je nekad Njemacka bila krscanska..
insomnia78

#14831 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Na citavom tom prostoru krscanska populacija raste jedino u Izraelu :D
No dobro, jebo tu sektasku pricu.
Covjek, clan obezbjedjenja koji je uz jednog policajca bio jedna od prvih zrtava sinocneg napada. Njih dvojica su pogodjeni na ulazu u klub
Image
Covjek je nedavno prezivio dvostruki bombaski napad na besiktasevom stadionu
Point.

#14832 Re: Republika Turska

Post by Point. »

animals wrote:Danas sam bas procitao da je nekad Turska bila kompletno krscanska..
I Spanija islamska, pa kakve to veze ima.
aratet

#14833 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Black swan wrote:sport me ne zanima :mrgreen: pogotovo turski
turska me zanima samo kao arheolosko nalaziste prvobitnih misijskih putovanja...i marijine kuce
OK, poenta je da su neki od najboljih sportista Turske svih vremena asimilirani i porijeklom su s ovih prostora, mislim da je i sam Hakan Sukur porijeklom sa Kosova, nisam siguran.

Sjecam se jednog njihovog golmana od prije 15-20 godina, Ömer Çatkıç, ubijedi me da nije nas. :D
animals

#14834 Re: Republika Turska

Post by animals »

insomnia78 wrote:Na citavom tom prostoru krscanska populacija raste jedino u Izraelu :D
Covjek, clan obezbjedjenja koji je uz jednog policajca bio jedna od prvih zrtava sinocneg napada. Njih dvojica su pogodjeni na ulazu u klub
Image
Od sudbine se ne moze pobjeci..
animals

#14835 Re: Republika Turska

Post by animals »

insomnia78 wrote:Na citavom tom prostoru krscanska populacija raste jedino u Izraelu :D
Image
Od sudbine se ne moze pobjeci..
Bodkin

#14836 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Ai je evropa od nastanka krscanska :-)
aratet

#14837 Re: Republika Turska

Post by aratet »

I sami Turci (narod) su tu dosli kao okupatori, to podrucje gdje se danas nalaze su bili nepozvani gosti kao i u nasoj drzavi.
FIzicki su bili slicniji Mongolima nego nama, ali zbog nasilnih asimilacija uglavnom nasih ljudi su poprimili nesto drugaciji izgled pa izgledaju skoro kao i mi.
Lincoln-Burrows

#14838 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Poslanica Kološanima, Efežanima i Galaćanima je napisana u gradovima u području današnje Turske
a poslanica Rimljanima zna se, i poslanica Solunjanima, Filipljanima i Korinćanima na području današnje Grčke.
Kasnije na području današnje Turske bilo istočno rimsko carstvo i naposlijetku dolaze Osmanlije.
Freamon Lester

#14839 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Koga boli neka stvar sta je gdje bilo prije vise od 1000 godina? Kakve sve budalestine covjek ovdje nece procitati...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14840 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

Image
sargon

#14841 Re: Republika Turska

Post by sargon »

aratet wrote:
I sami Turci (narod) su tu dosli kao okupatori, to podrucje gdje se danas nalaze su bili nepozvani gosti kao i u nasoj drzavi.
FIzicki su bili slicniji Mongolima nego nama, ali zbog nasilnih asimilacija uglavnom nasih ljudi su poprimili nesto drugaciji izgled pa izgledaju skoro kao i mi.
A da li su Slaveni došli kao okupatori? :)
Bobi
Forum administrator

#14842 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

Slaveni su došli da se pare sa ilirskim ženama :D, šta su nego osvajači...valjda je tako pisalo u knjigama :D.
aratet

#14843 Re: Republika Turska

Post by aratet »

sargon wrote:
aratet wrote:
A da li su Slaveni došli kao okupatori? :)
Ne znam odgovor na to pitanje, mislim da tesko neko i zna.
Rampage

#14844 Re: Republika Turska

Post by Rampage »

Kako ide islamofobna bratijo?

Jbte kakav bal povampirene bratije ovdje, nevjerovatno.

Mogu mislit' kako su se danas čitav dan bacale drkice na ovaj teroristički napad u Turskoj. Neki su odmah sinoć počeli s onanisanjem, ništa Nova godina, ovo ono?
sargon

#14845 Re: Republika Turska

Post by sargon »

Jesil' ti fakat ozbiljan il' se zezas? :-)

A znas da su turci bili okupatori?
Bobi
Forum administrator

#14846 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

@Rampage,
jesi dobar :D, iako ovo nije parlament molio bih te da biraš riječi ?

L.p.
Bodkin

#14847 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

sargon wrote:Jesil' ti fakat ozbiljan il' se zezas? :-)

A znas da su turci bili okupatori?
Nisu naravno. Ovo je njihova zemlja bila koju su prepustii ilirima i slavenima na koristenje koju hiljadu godina prije nego sto se oni vrate
Rampage

#14848 Re: Republika Turska

Post by Rampage »

Bobi wrote:@Rampage,

L.p.
Dobar, hvala Bogu, malo mamurluka nakon "najluđe noći" ali sve pod kontrolom, ti?

Da, oprosti što sam smetnuo s uma da se NE moraju birati riječi samo onda kad se piše protiv muslimana i islama, ili kad se ismijavaju Bosna i Bošnjaci.

Čuvaj ti tu bratiju, nemoj da im fali dlaka s glave.
animals

#14849 Re: Republika Turska

Post by animals »

Rampage wrote:
Bobi wrote:@Rampage,

L.p.
Dobar, hvala Bogu, malo mamurluka nakon "najluđe noći" ali sve pod kontrolom, ti?

Da, oprosti što sam smetnuo s uma da se NE moraju birati riječi samo onda kad se piše protiv muslimana i islama, ili kad se ismijavaju Bosna i Bošnjaci.

Čuvaj ti tu bratiju, nemoj da im fali dlaka s glave.
Odkud ti slavis cafirsku Novu. :D
zrakomlat

#14850 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

Bobi wrote:Ček, da napravimo temu dešavanja u USA i EU, nego...jel istina, znam to da je prije bilo, ko želi da dobije tursko državljanstvo mora da promjeni ime i prezime ?
Možda onaj fudbalski reprezentativac porijeklom iz Brazila, Mehmet Aurelio, zna nešto više o tome :D

Black swan wrote:...........
nisam znao o ovoj turskoj fasistoidnoj ksenofobicnoj praksi

jos jedan poraz u osobnom informiranju
Pa bezveze jest, a mene je iznenadilo i da je Island imao tu praksu, pa je ukinuli. Čitao intervju s nekim bošnjom što je otišo početkom devedesetih gore balun ganjat, pa mu dali neko smješno ime, da može uzet državljanstvo i igrat za reprezentaciju.
Post Reply