Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#14826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,kako to da jedan dan zatamnite sažetke utakmica na hrt2 a drugi dan to ne uradite??
Johnny071

#14827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

Mustang1 wrote:
Johnny071 wrote:
Mustang1 wrote:I opet ista prica .. Samo mi je zao majke mi ovih nasih sto rade u Telemachu pa se mi korisnici izivljavamo na njima :D Nazvala me teta i fino izvinula zbog racuna i ponudila kompenzaciju i pitala sto nemam internet brzi kad sam u akciji .. Evo proslo 10 minuta pustili brzi internet .. Hvala njoj i @Telemachu po ko zna koji put 8-)

Image
slagala te teta, opet ti je dala spori internet... reklamiraj!
Image
Pitala je hocu li tu brzinu ali ja rekao da tebi ostave meni je dovoljno 15 MB
e pravi si mustang :) da se sad ne izrazavam :D
Mustang1

#14828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

To je najbolje sto mozes ?
Chile17

#14829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Chile17 »

tispu ga vidis da je iskomplexiran,sad kad bi neko stavio sliku svog interneta bar 1mbps brzi od njegovog on bi sutra otisao i trazio 500mbps internet,hebiga nikad mu nije dosta,hoce vise i vise i da bi se mogao proqrchiti a to sto mu ni pola toga ne treba to je druga prica..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Mustang1

#14830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Da je to bar njegovo pa hajd :D
kakaljin

#14831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Postovani Telemach,

Zasto ne postupate po zahtjevu BHRT1 da se mora zatamniti prenosi SP-a na svim stranim kanalima koji nemaju otkupljena prava na teritoriji Bosne i Hercegovine. I to da zatamnite svim korisnicima koji koriste kablovski sistem. Posto se Vi pozivate na tzv. dopise i zahtjev od strane HRT-2 da zatamnite sportski sadrzaj samo u Sarajevu.

Na ovom linku je zahtjev od BHRT1 znaci zahtjev je dostupan svima na uvid, dok Tzv. dopisi za koje vi tvrdite da Vam salju da zatamnite sadrzaj HRT-2 u Sarajevu koji do sada niko nije vidio.

evo link od BHRT-a
http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/bhrt-upo ... rt-fifa-e/

Nemojte ignorisati ovo pitanje i odgovorite konkretno na ovo jer sutnjom samo potvdjujete da diskriminirate odredjeni broj svojih korisnika.

Ovo je zahtev BHRT-a da zatamnite sve kanale na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, nigdje ovdje nema preljevanja signala u kablovskom sistemu.
Radar71

#14832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Jesi smor

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Maharadza

#14833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Pravda za kakaljina! :bih:
kakaljin

#14834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:Jesi smor

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Zasto sam smor kada samo hocu da telemach postuje sve korisnike isto i da telemach postuje zakone ove drzave i da ne ignorise pitanja koja mu se postave koja ne zadiru u polovnu tajnu vec su javna.

Telemach je ovdje da bude od koristi korisnicima, i da ako je vec tu da odgovara na postavljena pitanja i da da argumente na stvari koje misli da je dovoljno samo sturo odgovoriti.
Johnny071

#14835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

Chile17 wrote:tispu ga vidis da je iskomplexiran,sad kad bi neko stavio sliku svog interneta bar 1mbps brzi od njegovog on bi sutra otisao i trazio 500mbps internet,hebiga nikad mu nije dosta,hoce vise i vise i da bi se mogao proqrchiti a to sto mu ni pola toga ne treba to je druga prica..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
u pravu si, da nebi moro trazit kasnije vise bolje to odma rijesit :)

Image

jebiga ogranicava me kucna oprema, ne moze kroz portove da prodje vise od 1Gbps ...
avaks

#14836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

FTTH :thumbup:
Jesil' to ti Secko?
seoBIH

#14837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

kakaljin wrote:Postovani Telemach,

Zasto ne postupate po zahtjevu BHRT1 da se mora zatamniti prenosi SP-a na svim stranim kanalima koji nemaju otkupljena prava na teritoriji Bosne i Hercegovine. I to da zatamnite svim korisnicima koji koriste kablovski sistem. Posto se Vi pozivate na tzv. dopise i zahtjev od strane HRT-2 da zatamnite sportski sadrzaj samo u Sarajevu.

Na ovom linku je zahtjev od BHRT1 znaci zahtjev je dostupan svima na uvid, dok Tzv. dopisi za koje vi tvrdite da Vam salju da zatamnite sadrzaj HRT-2 u Sarajevu koji do sada niko nije vidio.

evo link od BHRT-a

Nemojte ignorisati ovo pitanje i odgovorite konkretno na ovo jer sutnjom samo potvdjujete da diskriminirate odredjeni broj svojih korisnika.

Ovo je zahtev BHRT-a da zatamnite sve kanale na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, nigdje ovdje nema preljevanja signala u kablovskom sistemu.
Pitanje isto od korisnika telemach usluga!?
Johnny071

#14838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

avaks wrote:FTTH :thumbup:
Jesil' to ti Secko?
haha cuj ga "Jesil to ti.." pa nije ti ovo livada da se dovikujes "heeeeeeeej, jes to ti..." nit ima potrebe da se javno uvlacis ikom u guzicu, al ne brini, pohvalicu te ja kod secka :)
Del_Boy1

#14839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Del_Boy1 »

Johnny071 wrote: u pravu si, da nebi moro trazit kasnije vise bolje to odma rijesit :)

Image

jebiga ogranicava me kucna oprema, ne moze kroz portove da prodje vise od 1Gbps ...
Ma i kod telekoma ista prica, nemoze vise od ovoga :)

Image
Johnny071

#14840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

u gracanici sve ukupno nema 10Mbps :roll:
rajv0sa

#14841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

Joj idola :run:
Maharadza

#14842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Legendarna 'rasprava' u posljednjih 10-ak postova. :lol:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Del_Boy1

#14843 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Del_Boy1 »

:shock:
Johnny071 wrote:u gracanici sve ukupno nema 10Mbps :roll:
Ma svejedno mi je dali ima ili nema, sve dok ja dobijam ono sto placam. Svakako da bi i ja volio vise za manje para, al' sta je tu je.

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk
avaks

#14844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Johnny071 wrote:
avaks wrote:FTTH :thumbup:
Jesil' to ti Secko?
haha cuj ga "Jesil to ti.." pa nije ti ovo livada da se dovikujes "heeeeeeeej, jes to ti..." nit ima potrebe da se javno uvlacis ikom u guzicu, al ne brini, pohvalicu te ja kod secka :)
:lol: Fazon iz nadrealista... Nego nisu trebali na metar kanal da kopaju kada su optiku spajali, dovoljno je i na 60cm :thumbup:
Poselami ti meni Secka a biće i 10 gigabita samo polako dok nadležni sektor vidi da ovaj Telekom ima veću brzinu :run:
Mehemed
Vozim: automobil

#14845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

BEAT THIS!

Image

Vidim ja ping mi u igrici 150-160 a inace 60-70.
OVO JE TA 10/1.5 Mbps brzina koju placam
avaks

#14846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ako ti niko ne koristi wireless i ne radi upload zovi ih da provjere. To je kriminalno sporo.
Ja od kako sam potpisao Grande paket fakat nemam zamjerki, da kucnem u drvo. Brzina na spidtestu i veća od deklarisane.

Image

Ne pamtim kada je download bio ispod 20 a paket je 20/2 :thumbup:
Liska

#14847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

evo link od BHRT-a

Ja bih se zahvalio Telemachu što nije uvažio ovaj zahtjev BHRT1 i što vodi računa o svojim korisnicima u Hercegovini. A ako je BHRT1 baš toliko siguran u svoj stav, ima sud pa neka presudi tko je u pravu. BHRT1 ima selektivan stav u ovoj problematici. Bolje bi im bilo da više rade na sebi i svojim reporterima jer ovim stavom samo potvrđuju kako znaju da se ne mogu natjecati sa HRT-om. HRT im nije prepreka da naprave bolji sportski program i imaju bolje reportere. Kad to budu imali, ljudi će sami prebacivati na njihove kanale i neće gledati HRT.
kakaljin

#14848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Liska wrote:

evo link od BHRT-a

Ja bih se zahvalio Telemachu što nije uvažio ovaj zahtjev BHRT1 i što vodi računa o svojim korisnicima u Hercegovini. A ako je BHRT1 baš toliko siguran u svoj stav, ima sud pa neka presudi tko je u pravu. BHRT1 ima selektivan stav u ovoj problematici. Bolje bi im bilo da više rade na sebi i svojim reporterima jer ovim stavom samo potvrđuju kako znaju da se ne mogu natjecati sa HRT-om. HRT im nije prepreka da naprave bolji sportski program i imaju bolje reportere. Kad to budu imali, ljudi će sami prebacivati na njihove kanale i neće gledati HRT.

Ovdje se ne govori o tome sto si ti reko, sto se tu slazem u potpunosti, vec sa telemachovim inisistiranjem da mora postovati dopise od HRT-2 da zatamni program samo u Sarajevu a dok u hercegovini i dobrim dijelom Bosne se ne zatamljuje. Niko nije vidio te dopise koje spominje telemach dok ovdje ima javno dopis od BHRT-a. Pa zato ocekujem da se telemach izjasni po ovome dopisu kao sto se izjasnjava po nepostojecem dopisu koje niko nije vidio. i Vadi se na to da smije kroz kablovski sistem pustati signal koji se preljeva preko granice.

Normalno i ja bi zelio da telemach vodi racuna o svojim korisnicima i da svim korisnicima da mogucnost gledanja i da su korisnici svi jednaki.
zeljko_mo

#14849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

Ako ima netko pametan da mi objasni kako ući u postavke rutera da promjenim lozinku i ime
sistem je xp
modem i ruter zajedno : dpc/epc3925
ubacim disk ali samo čitam pdf. nikakve instalacije
pa ako netko može odvojiti malo vremena da objasni
agent_zero

#14850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:@agent_zero

Postovani,

Zamjena daljinskog za D3 je besplatna,ukoliko daljinski upravljac nije fizicki ostecen.

Mozete otici u najblizi korisnicki centar u Vasem gradu i izvrsiti zamjenu istog.

Za sve dodatne informacije,stojimo Vam na raspolaganju.

Srdacan pozdrav,
Hvala na informacijama, naravno da nije oštećen ni po kom osnovu, nije tako davno bilo kada sam uveo duo paket. Jednostavno osnovne funkcije mu slabo rade već neko vrijeme, čak i sa novim baterijama.
Locked