Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije ni ovo tacno.
Napadaju na cijeloj duzini fronte. Kod Bakmuta samo imaju najbolje i pomena vrijedne rezultate.
Od Kremine do Vuledara od pocetka Februara do ove pauze do blata je svaki dan negdje bila ofanziva.
ok napadi na nivou voda i 2 oklopnjaka za ovakav rat i nisu neki napadi
jedino vrijedno spomena van bahmuta su napad na kreminu kroz sumu gdje su isto dozivjeli potop i vuledar potop.. gdj su skupili max2 brigade na ruskim brojevima a pricalo se o cca 20k ruja.
to su tri tacke, izuzemmo li bahmut gdje konstantno vrse pritisak. ostaju kremina i vuledar. za liniju fronta od koliko stotina kilometar a500 600 premalo kako e bilo posle godine
Koji je nivo napada je tesko ocjeniti. Ne idu veliki gubici i mali napadi skupa ni obrnuto.
sumirprimus wrote: ↑28/02/2023 14:17
ok napadi na nivou voda i 2 oklopnjaka za ovakav rat i nisu neki napadi
jedino vrijedno spomena van bahmuta su napad na kreminu kroz sumu gdje su isto dozivjeli potop i vuledar potop.. gdj su skupili max2 brigade na ruskim brojevima a pricalo se o cca 20k ruja.
to su tri tacke, izuzemmo li bahmut gdje konstantno vrse pritisak. ostaju kremina i vuledar. za liniju fronta od koliko stotina kilometar a500 600 premalo kako e bilo posle godine
Koji je nivo napada je tesko ocjeniti. Ne idu veliki gubici i mali napadi skupa ni obrnuto.
pa vidimo po snimcima, ukri izbace snimke. kad ruje napdaju sa 10 ljudi, kad napadaju sa vodom, kad napadaju sa cetom.
kao sto vidimo stotine i stotine klipova ork bubova dronovima i himarsima koje ne prikazuju ,no vjerujem americkm intelu.
jel mu ovo zadnja slika. obzirom da sjedi pored prozora.
zanimljiviji mi je ovaj dio za kadirova, logicno bi bilo ako prigozin pada u nemilost da sa njima ide i kadirov jer su se nekako slizali...
ili oni, ili ona ekipa iz generalstaba...svaka dobija, svaka gubi
jos jedna zaniljiva info...
ovo je putleru nnocna mora, st aje istina ,odakle curi, ko curi, koga skinut, a koga ostavit, a da se ne percera, skidaj sve putineeee
Ovo je izviđački dron koji može nositi do 20 kg tereta. U taj teret spadaju kamere, optika, i sve ostalo sto se kači na osnovnu konfiguraciju.
Dometa do 800 km. Ja na slici ne vidim eksplozivnu napravu, niti napravu za nadzor.
Ovo mi izgleda malo besmisleno. False flag? Ali sa kojom svrhom?
Ovo je izviđački dron koji može nositi do 20 kg tereta. U taj teret spadaju kamere, optika, i sve ostalo sto se kači na osnovnu konfiguraciju.
Dometa do 800 km. Ja na slici ne vidim eksplozivnu napravu, niti napravu za nadzor.
evosta kazu da nosi...
i objasnenje,
In the Moscow region near Kolomna, a drone very similar to the UJ-22 strike UAV fell. Autonomous mode 800 km. Wingspan almost 5 m. payload 20 kg bombs. Judging by the photo, UAV dropped them somewhere along the way, since there are no bombs on the UAV.
Ovo su ga slikali kad su mu nudili čaj.
Pošto nije htio da pije, kad je krenuo ustati, sapleo se i pao kroz prozor, a dole baš u tom momentu naišao kamion i eto tragedija....
zanimljiviji mi je ovaj dio za kadirova, logicno bi bilo ako prigozin pada u nemilost da sa njima ide i kadirov jer su se nekako slizali...
ili oni, ili ona ekipa iz generalstaba...svaka dobija, svaka gubi
Nema rezultata pretrazivanja za Kadyrov illnes, osim za covid od prije par godina.
A na zadnjim slikama je nekakav natekao, ili se udebljao. Ne mogu sad da skontam koje bolesti ili terapije bi to mogao biti simptom.
evosta kazu da nosi...
i objasnenje,
In the Moscow region near Kolomna, a drone very similar to the UJ-22 strike UAV fell. Autonomous mode 800 km. Wingspan almost 5 m. payload 20 kg bombs. Judging by the photo, UAV dropped them somewhere along the way, since there are no bombs on the UAV.
kako sam shvatio, dron je sam pao, nije oboren. Moguce da je bez goriva ostao. Mada je na 600 km od Ukrajine.
Ali uvijek se kaže za domet "up to", znači pod idealnim okolnostima. Ako je vjetar u čelo onda dosta manje.