Nije izvučeno iz konteksta, to je kahriman struĆnjak izjavio.nadžak wrote:nacho_ wrote:"Ja sam bio najbolji učenik u školi." - Ekrem Kahriman, direktor ViK-a, nakon što su iznesene optužbe da mu je nelegalno isplaćen bonus od 90.000KM i da je bez konkursa zaposlio 4 osobe.
Švico draga, s kim ja imam posla...Nije valjda to rekao? Da nije to malo izvučeno iz konteksta?
![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nacho_
#14801 Re: Zeničani
-
sorted
#14802 Re: Zeničani
Po ovom govoru poslije skole i faxa izmislio h2o
ta ce mojsije i tesla

- Freamon Lester
#14803 Re: Zeničani
Cuo sam da ce Isak Adidzes doci na predavanja kod Kahrimana. Kaze da cuje koju pametnu iz menadzmenta. 
- nadžak
#14804 Re: Zeničani
Ma cijepao čovjek atome kao asistent na faksu, rasturo sve živo
...
-
vwlover
#14805 Re: Zeničani
Nemoj djaba prijavljivat ,tako sam i ja par puta prijavljivo stvari ,cak isao i na veci nivo , slao email ministarstvu , nista od toga , na kraju te otresu i samo se izivciras ... opet probaj al ako volis zivce bolje okreni glavu hahanadžak wrote:Probaj krenut odavde: http://www.zenica.ba/gradska-uprava/gra ... e-poslove/kakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:Da li mi može neko reći koji broj zovem kad hoću da prijavim nelegalan štand u Crkvicama (kod HIFE) sa cigaretama, duhanom i ostalim stvarima? Zna li neko...
Već duži period debil sa svojim štandom stvara gužvu na trotoaru i već mi počinje ići na klinac... Pa tako i danas uz štand njegov autima i motorima se blokira cijeli trotoar i pješački prelaz. Policajca sam sreo odmah nakon toga na kružnom toku, i sam je vidjeo slučaj svojim očima rekao mi je da zovem 122 saobraćajnu patrolu, a za štand oni nisu nadležni. Naravno, auta i motori su se razišli odmah nakon što su vidjeli da se prstima upire u njih.
ne znam broj,ali potrazi broj gradske inspekcije,oni su za to nadlezni
Ako ništa reči če ti čija je to nadležnost, mada je, po meni, 99 posto njihova.
-
belfy
#14806 Re: Zeničani
a onda, samo reciprociteta radi da rudari kopaju ugalj u skupstini, barem jednu smjenu... do kada ova glupa poredjenja i pozivi?Dzonlic wrote: Rudar, sjajan insan i moj dragi prijatelj Dizdarevic Mehmed je iznio sjajan prijedlog: predlaže da se ubuduće sjednice Gradskog vijeća (dodajem i Skupštine Kantona, Parlamenta FBIH, BIH) održavaju u Staroj jami RMU Zenica.
Sve tačke bi bile usvojene po skraćenoj proceduri u rekordnom roku, a naši parlamenti bi postali najučinkovitiji u Evropi i šire.
da pozovu i doktore da dole operisu ili da se zamjene samo na jedan dan, ili da stomatolozi samo jedan dan vade ugalj, a rudari zube?
svima nam je pun klinac svega, ali...koji je kurac ljudima? da nam postane pun kurac i rudara? Tvrtko, daj nam odgovor hljeba ti...
-
sorted
#14807 Re: Zeničani
Znaci i dalje je novinar u pokusaju. Svako iole ozbiljan ne cita to smece od portala.belfy wrote:a onda, samo reciprociteta radi da rudari kopaju ugalj u skupstini, barem jednu smjenu... do kada ova glupa poredjenja i pozivi?Dzonlic wrote: Rudar, sjajan insan i moj dragi prijatelj Dizdarevic Mehmed je iznio sjajan prijedlog: predlaže da se ubuduće sjednice Gradskog vijeća (dodajem i Skupštine Kantona, Parlamenta FBIH, BIH) održavaju u Staroj jami RMU Zenica.
Sve tačke bi bile usvojene po skraćenoj proceduri u rekordnom roku, a naši parlamenti bi postali najučinkovitiji u Evropi i šire.
da pozovu i doktore da dole operisu ili da se zamjene samo na jedan dan, ili da stomatolozi samo jedan dan vade ugalj, a rudari zube?
svima nam je pun klinac svega, ali...koji je kurac ljudima? da nam postane pun kurac i rudara? Tvrtko, daj nam odgovor hljeba ti...
-
sorted
#14808 Re: Zeničani
Po svemu sudeci sa ovim vijecem i gradonacelnikom imacemo lokalni rijaliti.
Za sad saljem sms za fudu, sanju i kelesturu(a-sda).
(dok se jasna s vicevima ne aktivira) 
Za sad saljem sms za fudu, sanju i kelesturu(a-sda).
-
belfy
#14809 Re: Zeničani
ne! covjek radi dobar posao, jer trenutacno boljeg nemamo. i ja licno, kao iole neozbiljan (da, neozbiljan), citam ga redovno. to nije razlog da on ne moze postati bolji ili da se ne podrzi neko ko bude bolji kada se taj pojavi. do tada je bolje da budemo korektiv koji ce mu pomoci da radi bolje da bi nam svima bilo bolje. da bi svi imali bolje informacije i da ga se ispravlja kada je u krivu, ali da se tolerise i kada nije u pravu i to pokusa popraviti (jer on ima pravo na svoje misljenje).sorted wrote:Znaci i dalje je novinar u pokusaju. Svako iole ozbiljan ne cita to smece od portala.belfy wrote:a onda, samo reciprociteta radi da rudari kopaju ugalj u skupstini, barem jednu smjenu... do kada ova glupa poredjenja i pozivi?Dzonlic wrote: Rudar, sjajan insan i moj dragi prijatelj Dizdarevic Mehmed je iznio sjajan prijedlog: predlaže da se ubuduće sjednice Gradskog vijeća (dodajem i Skupštine Kantona, Parlamenta FBIH, BIH) održavaju u Staroj jami RMU Zenica.
prije toga se moze samo prizivati nekoga ko ce trositi dovoljno vremena i veza da napravi nesto isto da bi mu bio konkurencija, pa da onda pocnemo ocjenjivati ko ima bolje, preciznije i kvalitetnije stvari.
za kraj da dodam: ne mislim da je Dzonlic los - samo mislim da moze biti puno bolji. mnogi se ne sjecaju ovdje, ali ovako je i Sa-x/Klix postao... njemu od toga samo nije forum uspio...iz mnogo razloga... (nekih zasluzenih, nekih ne).
- Ajatolah_
#14810 Re: Zeničani
Pa ko sve izdvaja inače novac za muzeje na nivou BiH? Ne znam, meni ipak znači da te funkcionišu iako su smještene u Sarajevu, i bilo bi mi bezveze da se baš Zenica nešto tome protivi.Casual's wrote:Kolegama iz Sarajeva*Warashii wrote:Predložila bi našim kolegama da prošetaju nekada u štikli ispred našeg muzeja pa da vide kako je to”, izjavila je Sanja Renić.
Pogodila je srž, iako glup primjer.
-
sorted
#14811 Re: Zeničani
Sitro li ko nuo do dofua?_BataZiv_0809 wrote:Ko je dama u bundi sto vazda sjedi lijevo (kad se gleda sa govornice) u sali Gradskog Vijeca?
-
sorted
#14812 Re: Zeničani
@belfy
Da nije malo pokasno? Da moze bolje valjda bi se do sad afirmisao znacajnije. Kad vidis brate da nisi za nesto batali. Nek se drzi servisnih i dnevnih informacija jer za dublju analitiku i poentiranje nema ni znanja ni talenta.
Da nije malo pokasno? Da moze bolje valjda bi se do sad afirmisao znacajnije. Kad vidis brate da nisi za nesto batali. Nek se drzi servisnih i dnevnih informacija jer za dublju analitiku i poentiranje nema ni znanja ni talenta.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14813 Re: Zeničani
sorted wrote: Nek se drzi servisnih i dnevnih informacija jer za dublju analitiku i poentiranje nema ni znanja ni talenta.
-
belfy
#14814 Re: Zeničani
a? pokasno za sta?sorted wrote:@belfy
jebote, ne znam ni da li si bio/bila registrovana kad sam mu se ja ovdje nagovorio... ne znam ni da li vidjela/vidio kad sam rekao da ona portal 072 ima sansu da ga pretekne... i onda cemo se oko boldovanog sresti... svi su oni pokusali. ostao je onaj koji je najblize tome, jel tako? ti ga ne citas? ima neko bolji? ko? evo, ja cu prvi preci na bolji izvor... no, po mom iskustvu (koliko god ga neko volio ili ne) covjek pruza najbolje informacije iz Zenice. a, pazi sad ovo - ni ja ga ne volim, ali sam objektivan. covjek radi dobar posao. ne odlican, mozda cak prosjecan, aki najbolji koji imamo trenutacno. jer kada ga neko prvi pretekne ja cu pratiti tamo. imas neki prijedlog?
elem, sve dok nemamo nekog boljeg - bolje je biti kritika koja ce to postojece uciniti boljim. jednom kada se pojavi bolji svi cemo imati navijati za bolji klub. zasada nemamo boljeg. ili imas neki prijedlog: otvoren sam za iste u potpunosti.
-
Kralj Tvrtko I.
#14815 Re: Zeničani
Razumijem te ali razumijem i Džonlića.
Dobar je on novinar a još bolji čovjek. I kako si rekao, boljeg nemamo i to je tako.
Što se tiće rudara, pa jbg...svako poredi naš posao sa poslovima administratora, kancelarijaša, bankara i sl.
Koliko puta sam išao kući s posla, sretnem usput dvije žene iz općine ili elektrodistribucije, kaže jedna drugoj joj jesam se umorila, jesam se slomila...ja se samo nasmijem i prođem.
Radio sam i ja par godina takve poslove, računar, telefon, ovo ono teren s autom. Dođem kući i kažem sjebo sam se. Al kad sad skontam da ja od okna rudnika idem 5 km do radnog mjesta (kroz vodu, blato, pa prvo 10 stepeni pa onda sparina i vlaga na 30) gdje tek počnem raditi i umarati se, za večinu poslova je smješno reći "umorio sam se".
Ne omalovažavam nikog, svaki posao je težak na svoj način. A ni meni niko nije kriv što nisam završio medicinsku
Mada, da je i bilo tako, opet bi neko radio u jami i pisao ovaj komentar umjesto mene.
Dobar je on novinar a još bolji čovjek. I kako si rekao, boljeg nemamo i to je tako.
Što se tiće rudara, pa jbg...svako poredi naš posao sa poslovima administratora, kancelarijaša, bankara i sl.
Koliko puta sam išao kući s posla, sretnem usput dvije žene iz općine ili elektrodistribucije, kaže jedna drugoj joj jesam se umorila, jesam se slomila...ja se samo nasmijem i prođem.
Radio sam i ja par godina takve poslove, računar, telefon, ovo ono teren s autom. Dođem kući i kažem sjebo sam se. Al kad sad skontam da ja od okna rudnika idem 5 km do radnog mjesta (kroz vodu, blato, pa prvo 10 stepeni pa onda sparina i vlaga na 30) gdje tek počnem raditi i umarati se, za večinu poslova je smješno reći "umorio sam se".
Ne omalovažavam nikog, svaki posao je težak na svoj način. A ni meni niko nije kriv što nisam završio medicinsku
Mada, da je i bilo tako, opet bi neko radio u jami i pisao ovaj komentar umjesto mene.
-
belfy
#14816 Re: Zeničani
bravo! upravo je to poenta mog posta. dok se ne nadje bolji treba pokusavati "najboljeg" usmjeriti gdje da ide. nije ni od samo tako odlucio da pokrene sve to, samo da bi se otvorio kritikama. ali ako je vec tu, a ljudi hoce bolje od njega, neka barem budu pozitivne kritike koje ce necemu doprinijeti, jer ako samo pljujes da bi pljuvao...slaba vajda. a onda zelis poslije nekoga boljeg od samog sebe...bez da si se pogledao u ogledalo. ne ide, jebiga...Kralj Tvrtko I. wrote:Razumijem te ali razumijem i Džonlića.
stepenica po stepenica i korak po korak. svima pruziti i sansu, ali svakome dati i kritiku... valjda je to posteno...
no, istovremeno i sebi dati sansu i biti spreman na kritiku...
nista manje, nista vise... za pocetak bi sigurno bilo dovoljno....
- apsidejzi
#14817 Re: Zeničani
belfy wrote:a? pokasno za sta?sorted wrote:@belfy
jebote, ne znam ni da li si bio/bila registrovana kad sam mu se ja ovdje nagovorio... ne znam ni da li vidjela/vidio kad sam rekao da ona portal 072 ima sansu da ga pretekne... i onda cemo se oko boldovanog sresti... svi su oni pokusali. ostao je onaj koji je najblize tome, jel tako? ti ga ne citas? ima neko bolji? ko? evo, ja cu prvi preci na bolji izvor... no, po mom iskustvu (koliko god ga neko volio ili ne) covjek pruza najbolje informacije iz Zenice. a, pazi sad ovo - ni ja ga ne volim, ali sam objektivan. covjek radi dobar posao. ne odlican, mozda cak prosjecan, aki najbolji koji imamo trenutacno. jer kada ga neko prvi pretekne ja cu pratiti tamo. imas neki prijedlog?
elem, sve dok nemamo nekog boljeg - bolje je biti kritika koja ce to postojece uciniti boljim. jednom kada se pojavi bolji svi cemo imati navijati za bolji klub. zasada nemamo boljeg. ili imas neki prijedlog: otvoren sam za iste u potpunosti.
- Warashii
#14818 Re: Zeničani
http://www.fokus.ba/vijesti/bih/pojasnj ... zu/259826/
Mislim da se ne zayebavamo da je dobar novinar.
Bezveze je to i boljeg nemamo pa daj da za ovog navijamo. pa citava BiH ima dobrih novinara, a da nisu stranacki obojeni, toliko da mozes ih na prste ruke prebrojati. Mislim na one uticajnije.
To je danas biznis i to dobar.
Kako rece Djole "nema tih 100 eura za koje novinar nece napisati da je u sali bilo toliko i toliko gledalaca".
Bezveze je to i boljeg nemamo pa daj da za ovog navijamo. pa citava BiH ima dobrih novinara, a da nisu stranacki obojeni, toliko da mozes ih na prste ruke prebrojati. Mislim na one uticajnije.
Kako rece Djole "nema tih 100 eura za koje novinar nece napisati da je u sali bilo toliko i toliko gledalaca".
-
didzej1602
#14819 Re: Zeničani
daleko od tog da je dobar covjek, ali na stranu to, meni je bolno i jadno bilo za gledati kako se on, covjek u 40, 50-im, nebitno kojim godinama, svadja, prepire, ubjedjuje sa nekim random likovima, od kojih su mu neka cak i djeca mogla biti, preko fb stranice ili jos davno nekad kad je zb odobravao komentare. po meni, apsolutno nepotrebno i neprofesionalno.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#14820 Re: Zeničani
Warashii wrote:http://www.fokus.ba/vijesti/bih/pojasnj ... zu/259826/
Avaz pojasnio kako je usrao u svojim novinama i nasao zrtvu ? Jakog pojasnjenja u pm.. Na kraju krajeva Dz. da zna da je usrao i da je "kriv" ne bi bio na sudu sa Avazom. Na kraju ce biti da ce ga Avaz morati vratiti na posao i vratiti sve plate sa kamatama.. pa ce onda vjerovatno po brijacnicama biti "pa vidis mozda i nije bas tako.. " i sl. Ja ne znam zasto neko prati i cita nesto sto ne voli a realno je da se 99% "online zenicana" informise preko ZB, pa i vecina ovdje. Jer boljeg nema.. ovaj Zenica Life (FB) radi fine stvari ali se bave necim sasvim desetim
- Casual's
#14821 Re: Zeničani
Ma hajde, svi znaju da je Adnan jedan od najogavnijih novinara u Zenici.
Nema kome nije lizao stranački pakaš. Ne znam zašto se isti frajer ovdje predstavlja kao neka moralna vertikala ? Debil snimao tijela nečije djece i zumirao ih kako bi on imao ekskluzivu.
Zadnjih godinu dana vijesti na ZB su samo agencijske ili bilteni MUP-a, eventualno ukoliko dobije neki mail od sugrađanina isti objavi.
Zenica nema adekvatnog digitalnog medija, i ZB, 072info su daleko od toga.
Sa rudarima ima dobar odnos, i redovno je izvještavao o njima (poznanstva). Zbog toga ga isti hvale, dok ostali pljuju.
Nema kome nije lizao stranački pakaš. Ne znam zašto se isti frajer ovdje predstavlja kao neka moralna vertikala ? Debil snimao tijela nečije djece i zumirao ih kako bi on imao ekskluzivu.
Zadnjih godinu dana vijesti na ZB su samo agencijske ili bilteni MUP-a, eventualno ukoliko dobije neki mail od sugrađanina isti objavi.
Zenica nema adekvatnog digitalnog medija, i ZB, 072info su daleko od toga.
Sa rudarima ima dobar odnos, i redovno je izvještavao o njima (poznanstva). Zbog toga ga isti hvale, dok ostali pljuju.
-
sorted
#14822 Re: Zeničani
Pokasno da bude bolji jer nije od juce u tome.belfy wrote:a? pokasno za sta?sorted wrote:@belfy
I boldirano se odnosilo na njega u smislu da batali ulogu kriticara i mislioca u pokusaju.
Cune sevi i ostali su dovoljno rekli.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14823 Re: Zeničani
Do Dofua onu znam, ova je sama sjedila.sorted wrote:Sitro li ko nuo do dofua?_BataZiv_0809 wrote:Ko je dama u bundi sto vazda sjedi lijevo (kad se gleda sa govornice) u sali Gradskog Vijeca?
-
Eborg
#14824 Re: Zeničani
To je divna i stvarno pametna djevojka koja je sada u njegovom timu, mojne tako. Jako mi je drago kada sam vidio da je ona tu, konacno neko pismen i kompetentan.
-
kakavdanakneiskustvu
#14825 Re: Zeničani
Novi gradonacelnik svojim autom dolazi na posao,za razliku od proslog