jeza u ledja wrote:Ako je nebitno zasto onda o tom pricas?
Znaci ti veze sa Amerikom nemas, ali spominjes nekome ko u njoj glasa sta misle njeni gradjani. Onda dalje dodajes da svako treba svoje gledati, a u narednom postu da neko iz vana treba gledati druge.
Kako si uspio pogrešno... pročitati(?) sve što sam napisao, i to nakon što si ponovo to isto citirao? Ja nisam pričao o tome ko je iz Amerike a ko nije, ti si povukao to pitanje. I rekao sam da svako treba PRVO gledati svoje interese, pa onda poslije toga pomagati kome treba. Ostatak nije vrijedno ni komentara, pošto praktično nisam ni rekao stvari koje spominješ.
I slag na tortu naravno cinjenica da si duboko zadubljen u Islam, a istovremeno navijas za otvorenog mrzitelja svega sto ima veze sa Islamom.
Trump ne mrzi Islam, niti Muslimane, toliko je bar očito svima koji nepristrano posmatraju stvari. SAD ima pravo da odbije imigrante iz bilo koje zemlje svijeta i iz bilo kojeg razloga, to je prerogativ svake države koji proizilazi iz činjenice da je suverena, znaš ono da svaka država diktira svoje zakone i bira svoju sudbinu.
To rečeno, nakon vladavine Republikanaca i Demokrata u zadnjih 20+ godina, vidjeli smo mnoštvo ratova i razorenih država. To meni dovoljno govori ko je mrzitelj Islama i Muslimana, a ne "grube" riječi Trumpa koje nikoga ne ubijaju, za razliku od tvog vrlog Obame koji je za svog mandata razorio bar 3-4 države.