Sirija vol. 2

Locked
Avetinho

#14801 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

A nema ni salika na temi o sarajavskim trolejbusima. To nikako ne shvatam.
salik79

#14802 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ne suosjecam se sa njima...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14803 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Razumijem ja da vas ova najvise interesira, ali da li je moguce da, svo ovo vrijeme, niti jednim upisom niste mogli izraziti suosjecanje sa civilnim zrtvama ubijenim od strane tzv. SSA i ruskih agresora?! A toliko ste osjetljivi na civilne zrtve ...
japin_mutapi

#14804 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

boli salika taki, iranu odblokirane pare, stiže isplata pa nabija postove ...
hajmo ga sad svi citirati, možda se i to računa, nek dobije više keša
salik79

#14805 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:Razumijem ja da vas ova najvise interesira, ali da li je moguce da, svo ovo vrijeme, niti jednim upisom niste mogli izraziti suosjecanje sa civilnim zrtvama ubijenim od strane tzv. SSA i ruskih agresora?! A toliko ste osjetljivi na civilne zrtve ...

Ja ne kmecim za civilima. Ni na ovoj, ni na onoj temi. Rat je. A lazna suosjecanja i iskoristavanje tudje muke u nekakve svoje svrhe mi je vrh cinizma. Ako sam dosljedan kmecat cu za svim civilnim zrtvama, a ne iskljucivo za civilnim zrtvama u Siriji i to iskljucivo onim koji su na teritoriji pod kontrolom "pobunjenika" svih "boja" i "dresova".
Kikibombona

#14806 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dža'feri kurdskoj delegaciji po pitanju autonomije na sjeveru Sirije: Riješite se iluzija, uzmite Panadol da vam bude lakše

https://www.zamanalwsl.net/news/68368.h ... Q.facebook

Moram citirat, Kiki očekujem iscrpan komentar :D
Je l' ovo ona blesava sija? :lol:

Kao da njega neko nesto pita...

Slicne gluposti su govorili za iracki Kurdistan pa su se na kraju pokrili usima. I sada kada Kurdi u Iraku najavljuju nezavisnost nesto trabunjaju ali ih niko ne slusa.

Ukratko - lupetaju!
salik79

#14807 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:boli salika taki, iranu odblokirane pare, stiže isplata pa nabija postove ...
hajmo ga sad svi citirati, možda se i to računa, nek dobije više keša
I to bi bio vrhunac cinizma i dvolicnjastva. Zaradjivati na tudjoj muci je najgori moguci oblik harama. Ko to radi neka ocekuje da ce mu se, sa sigurnoscu, vratiti tamo gdje najvise boli.
japin_mutapi

#14808 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:Razumijem ja da vas ova najvise interesira, ali da li je moguce da, svo ovo vrijeme, niti jednim upisom niste mogli izraziti suosjecanje sa civilnim zrtvama ubijenim od strane tzv. SSA i ruskih agresora?! A toliko ste osjetljivi na civilne zrtve ...

Ja ne kmecim za civilima. Ni na ovoj, ni na onoj temi. Rat je. A lazna suosjecanja i iskoristavanje tudje muke u nekakve svoje svrhe mi je vrh cinizma. Ako sam dosljedan kmecat cu za svim civilnim zrtvama, a ne iskljucivo za civilnim zrtvama u Siriji i to iskljucivo onim koji su na teritoriji pod kontrolom "pobunjenika" svih "boja" i "dresova".
pošteno
neka kmeči kome je do kmečanja, ali moraš priznati, da daleko više povoda(99%) za kmečanje zbog civilnih žrtava imaju oni u siriji koji su protiv režima(ugnjetača i njihovih pomagača)
Co0l

#14809 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:Da rezimiramo-licemjeri prigovaraju Koaliciji da ne gadja vitalne objekte koje koriste teroristi jer bi to bio najbolji nacin da ih se porazi,nego tamo nesto bezveze po pustinji gadjaju a kada zaista gadjaju bitne objekte onda im prigovaraju da ruse sirijsku infrastrukturu za koju su znali da ce je tzv.SAA oslobodit,valjda ih tzv.SAA unaprijed obavjestava o svojim planovima,sta li i to je,pazi,notorni ratni zlocin.

S druge strane,na stvari poput ove se ni ne osvrnu:

U ruskim napadima ubijeno skoro 1.400 civila

U subotu je SOHR saopćio da je u ruskim zračnim napadima u Siriji ubijeno skoro 1.400 civila.

Moskva je prije četiri mjeseca pokrenula zračne udare na umjerenu sirijsku opoziciju i borce Islamske države Irak i Levant (ISIL).

Prema podacima SOHR-a, u ruskim zračnim napadima poginulo je također 965 boraca ISIL-a i 1.233 pripadnika ostalih pobunjeničkih grupa.

Zračni udari ruske ratne avijacije počeli su 30. septembra prošle godine kako bi se pomoglo predsjedniku Basharu al-Assadu, čija je vlada vjeran saveznik Moskve.
To valjda tako treba da bude,to nije ratni zlocin nego bacanje humanitarne pomoci po pijacama,skolama,bolnicama,u vidu kasetnih bombi i krstarecih projektila na glave civila.

Da li se radi samo o licemjerju ili o nekoj tezoj dijagnozi je jedino pitanje koje se postavlja jer treceg nema.
Khm, ima li vas na temi o Jemenu?! Nije zanimljiva? Ginu civili, Doktori bez granica svjedoce o saudijskom namjernom raketiranju bolnica i zdravstvenih ustanova, ...

Cudno mi nekako, svi oni koji se satrase u suosjecanju prema sirijskim civilima, imaju totalni otklon, nozovimo to apatijom, prema jemenskim civilima?! Kako? Zasto? Koji je razlog?
Pogresno si informisan.Mislim da su svi,ili barem skoro svi,kritikovali saudijsku koaliciju zbog civilnih zrtava u Jemenu.
Zestoki dvostruki standardi su ipak imanentni asadovom krilu na forumu.
I da,ne treba biti strucnjak da se zakljuci da desavanja u Jemenu nisu zanimljiva kao ova u Siriji pa,shodno tome,se i manje pise na tamosnjoj temi.I sam si takav.I ja im zelim da tako i ostane,barem sto se Jemena tice, jer bi to vjerovatno znacilo i da ce zadrzat ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u Jemenu u odnosu na Siriju.
salik79

#14810 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:

pošteno
neka kmeči kome je do kmečanja, ali moraš priznati, da daleko više povoda(99%) za kmečanje zbog civilnih žrtava imaju oni u siriji koji su protiv režima(ugnjetača i njihovih pomagača)
Ja samo pitam gdje su ti isti na temi o Jemenu, ako im je do civila!?
salik79

#14811 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote: Pogresno si informisan.Mislim da su svi,ili barem skoro svi,kritikovali saudijsku koaliciju zbog civilnih zrtava u Jemenu.
I da,ne treba biti strucnjak da se zakljuci da desavanja u Jemenu nisu zanimljiva kao ova u Siriji pa,shodno tome,se i manje pise na tamosnjoj temi.I sam si takav.I ja im zelim da tako i ostane,barem sto se Jemena tice, jer bi to vjerovatno znacilo i da ce zadrzat ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u Jemenu u odnosu na Siriju.

Hajde, molim te, citiraj mi po jedan takav upis, sa teme o Jemenu, svih vas koji ovdje konstantno oplakujete civilne zrtve u Siriji (i to samo sa odredjene teritorije)?! Samo po jedan jedini upis, za svo ovo vrijeme, i povlacim sve sto sam rekao. Vjerujem da ti nece biti tesko!? Kreni od sebe...
Challenger__

#14812 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Ja ne kmecim za civilima. Ni na ovoj, ni na onoj temi. Rat je. A lazna suosjecanja i iskoristavanje tudje muke u nekakve svoje svrhe mi je vrh cinizma. Ako sam dosljedan kmecat cu za svim civilnim zrtvama, a ne iskljucivo za civilnim zrtvama u Siriji i to iskljucivo onim koji su na teritoriji pod kontrolom "pobunjenika" svih "boja" i "dresova".
+1

Neka tzv. "Cool" šatro žali civile. Selektivno, od slučaja do slučaja. Ko mu povjeruje neka se odmah objesi.
Co0l

#14813 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote: Pogresno si informisan.Mislim da su svi,ili barem skoro svi,kritikovali saudijsku koaliciju zbog civilnih zrtava u Jemenu.

Hajde, molim te, citiraj mi po jedan takav upis, sa teme o Jemenu, svih vas koji ovdje konstantno oplakujete civilne zrtve u Siriji (i to samo sa odredjene teritorije)?! Samo po jedan jedini upis, za svo ovo vrijeme, i povlacim sve sto sam rekao. Vjerujem da ti nece biti tesko!? Kreni od sebe...
Malo si polupao loncice,rasprave ne idu tim smjerom-ti si tvrdio da oni koji zale za sirijskim civilima ne zale za jemenskim pa ti i trebas da to dokazes a ne ja.Cak cu ti i oprostiti to suludo poredjenje obzirom na ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u te dvije zemlje i to sto se u Siriji civili ocito namjerno gadjaju dok u Jemenu to bas i nije jasno,ali helem nejse.

Pristacu na tvoj nacin rasprave pa umjesto da diskutujemo o temi gdje nemas argumenata,trazicemo primjere sa drugih tema dok ne potrefimo neku gdje ce tvoji argumenti doci do izrazaja.
Idriz

#14814 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

rat ce izgleda potrajati, sta kazete?
General War

#14815 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Ja ne kmecim za civilima. Ni na ovoj, ni na onoj temi. Rat je. A lazna suosjecanja i iskoristavanje tudje muke u nekakve svoje svrhe mi je vrh cinizma. Ako sam dosljedan kmecat cu za svim civilnim zrtvama, a ne iskljucivo za civilnim zrtvama u Siriji i to iskljucivo onim koji su na teritoriji pod kontrolom "pobunjenika" svih "boja" i "dresova".
+1

Neka tzv. "Cool" šatro žali civile. Selektivno. Ko mu povjeruje neka se odmah objesi.
Cuj selektivno :-)
ko ce tebi i jaranima da povjeruje neka se odmah samozapali :roll:

Image
Idriz

#14816 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Malo si polupao loncice,rasprave ne idu tim smjerom-ti si tvrdio da oni koji zale za sirijskim civilima ne zale za jemenskim pa ti i trebas da to dokazes a ne ja.Cak cu ti i oprostiti to suludo poredjenje obzirom na ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u te dvije zemlje i to sto se u Siriji civili ocito namjerno gadjaju dok u Jemenu to bas i nije jasno,ali helem nejse.

Pristacu na tvoj nacin rasprave pa umjesto da diskutujemo o temi gdje nemas argumenata,trazicemo primjere sa drugih tema dok ne potrefimo neku gdje ce tvoji argumenti doci do izrazaja.
dokaz?
salik79

#14817 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Znaci - corak!? I naravno, u svom maniru, hvatas se onoga sto najbolje znas - spinovanja. Hvala na odgovoru, sve si rekao... ;-)
Co0l

#14818 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote: Malo si polupao loncice,rasprave ne idu tim smjerom-ti si tvrdio da oni koji zale za sirijskim civilima ne zale za jemenskim pa ti i trebas da to dokazes a ne ja.Cak cu ti i oprostiti to suludo poredjenje obzirom na ogroman nesrazmjer u broju civilnih zrtava u te dvije zemlje i to sto se u Siriji civili ocito namjerno gadjaju dok u Jemenu to bas i nije jasno,ali helem nejse.

Znaci - corak!? I naravno, u svom maniru, hvatas se onoga sto najbolje znas - spinovanja. Hvala na odgovoru, sve si rekao... ;-)
Pa valjda znas citati,napisao sam da cu pristat na tvoj nacin rasprave,jer ocito drugacije ne znas,sto znaci da cu i potraziti po temi o Jemenu.Znas kako ide,pametniji popusta.
mirsek

#14819 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Ako jedan tvrdi da odredjenog posta nema a drugi da odredjenog posta ima valjda je jasno ko treba da pruzi dokaze. :skoljka: :run:
Inace, koliko se sjecam bilo je od par opozicijskih fanova osude bombardovanja i ubijanja civila u Jemenu ali to je bilo bas rijetko, mozda 2-3 posta i to od manjine iz te opozicione fan grupe.
Vecina je sutila i suti i dalje.
Ironmen

#14820 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Grean wrote:
MMM1977 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Kada se bombardirao Laipzig ili kada je bačena bomba na Hirošimu nije se štedilo civile
a ni djecu. Sada je najvažnije uništiti jednu zločinačku ideologiju koju predvodi ISIL.

Naravno nije samo ISIL taj koji ubija zbog toga što ljudi imaju druga shvaćanja i
drugačiji način života ima ih još dole pozamašan broj.
Sve ok ali ne idu Rusi baš na Isil nego na sve protivnike režima. I to je legitimno ali se onda ne treba kriti iza borbe protiv Isila.

Civili kao kolateralna šteta su neizbježni ali šta je sa bombardovanjem pijaca, škola ili bolnica? To je nedopustivo i nikada mi neće biti jasno zašto se to radi.
Upravo tako, to sa Lajpcigom i Hirosimom je jeftina prica.

Ako je nekom OK da bombarduju skole pod izgovorom borbe protiv zla (a koliko vidim bombarduju najmanje tamo gdje je ISIL a sve da to rade i tamo to je opet zlocin) onda to otvara vrata nekom iz ISIL-a da kaze da je OK pucati po ljudima u Parizu zarad nekih vecih ciljeva.

Rusi su zlocinci, uvijek bili uvijek ostali, pa oni su svoje dvije stambene zgrade digli u zrak da bi otvorili kampanju na Ceceniju a da ne bombarduju civile po Siriji. Problem nije u tome vec sto pojedinci na forumu redovno to opravdavaju nekakvim visim ciljevima.

Meni samo nije jasno jedno ova ofanziva na sjeveru Allepa je krenula prije 2 dana sa dosta zracnih udara po linijama sta tu rade skole i djeca u skolama koji normalan roditelj moze poslati dijete u skolu pod ovakvim okolnostima cijela zemlja u plamenu gori na sve strane i djeca se izlazu da idu u skolu u drzavi gdje je sve propalo stvarno nema logike.
sarajevoxxxx

#14821 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Monday, February 01, 2016, LCC has documented the fall of 53 martyrs including 6 women and 5 children.
22 martyrs were reported in #Aleppo, 15 in #Damascus_and_its_Suburbs, 5 in #Deir_Ezzour, 4 in #Hama, 2 in #Raqqa, 2 in #Homs, 2 in #Idlib, and 1 in #Daraa.
Ironmen

#14822 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:Kiki, jesi li siguran da bi Kurdi tek tako krenuli na taj Azaz ako bi ga prethodno zauzela SAA? Ili neko drugo mjesto na koje ciljaju i jedni i drugi.
Pa bez Azaza ne mogu spojiti kantone. Dakle, egzistencijalno pitanje. Trenutno su Kurdi u Efrinu u teskoj situaciji. Oskudjevaju sa hranom, lijekovima... Blokirani su sa svih strana. Kada se spoje sa Kurdima ba istoku tek ce onda biti sigurni. To im je ultimativni cilj. Turska im je daleko najveca prijetnja na putu do Azaza.

SAA nece i nezeli ulaziti u bilp kakav sukob sa kudrima i obratno je isto jer imaju bitnijih protivnika na ledjima.

Sam omeksan stav Assada sto se tice kurda govori sve tako da SAA nece ici sigurno na Azaz pomirili su se oni sa cinjenicom da ce kurdi dobiti nesto u Siriji a relano i zasluzili su.
Challenger__

#14823 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Brko, nova fotografija:

Image
#Syria #DeirEzZor #SyrianRepublicanGuard #SRG #SAA #SyrianArmy New Photo Of Brigadier General Issam Zahreddine
Sve mi se čini da je na njemu nova uniforma i oprema, ruska.
General War

#14824 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

kakav politicar, takav i vojni analiticar :lol: stavio nekakve dzozluke na sljem i odma ruska oprema asocijaciija
zrakomlat

#14825 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:- Brko, nova fotografija:

Image
#Syria #DeirEzZor #SyrianRepublicanGuard #SRG #SAA #SyrianArmy New Photo Of Brigadier General Issam Zahreddine
Sve mi se čini da je na njemu nova uniforma i oprema, ruska.
Ovo je neki lažni Brko, vidi kako se fotografisao :D Onaj stari pobjego podmornicom. Kuda i kako, nemam pojma.

Pa prije par dana neko je postavio sliku Brke, imao je uglancane čizme i novu uniformu, nešto sam htio i komentarisati to, obzirom da im nije ni do čega, a on se upicanio. Uglavnom,vjerovatno je ustvari i bila nova oprema.
Locked