Republika Turska

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14801 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

radili i rade to
bilo je izvještaja o tome

da mogu uspješno spriječiti sve prelaske, prvo bi zaustavili pkk/ypg borce i strance koji su im se pridružili
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14802 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

Ti kao da si prespavao zadni 5 godina :D...wake uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup :D
insomnia78

#14803 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Zato jako uspjesno pronalaze i hapse one koji imaju gulenove knjige ili cak dolare sa slovom F u serijskom broju
Samo ih jebe to sto ovi, poput Kurda i Daesha nisu skloni samootpaljenju tako da od njihovog 'vatanja i nema narocite bezbjedonosne koristi
Bobi
Forum administrator

#14804 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

A tek onog lika što je samo rekao " da tog čovjeka nikad ne bi poslužio čajem" :D..koliko ce dobiti...3...5 godina :D, terorista :D.
Drvosjeca iz Dejcica

#14805 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bobi wrote:A tek onog lika što je samo rekao " da tog čovjeka nikad ne bi poslužio čajem" :D..koliko ce dobiti...3...5 godina :D, terorista :D.
Sitnica u odnosu na držanje ljudi bez suđenja po zatvorima.
insomnia78 wrote:Zato jako uspjesno pronalaze i hapse one koji imaju gulenove knjige ili cak dolare sa slovom F u serijskom broju
Samo ih jebe to sto ovi, poput Kurda i Daesha nisu skloni samootpaljenju tako da od njihovog 'vatanja i nema narocite bezbjedonosne koristi
Pa eto vidimo te sposobne zapadne služne kada su u pitanju teroristi, svako malo naprave neko sranje tako da ja ne bih prozivao Tursku kad Evropa ima ista sranja u sovjoj kući. Turska ako svaka zemlja ima pravo zaštiti svoje uređenje i ustavni poredak svim dostupnim metodama i ne vidim što bi Turska u tome bila izuzetak od ostalih zemalja.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/01/2017 17:33, edited 1 time in total.
zrakomlat

#14806 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Zato jako uspjesno pronalaze i hapse one koji imaju gulenove knjige ili cak dolare sa slovom F u serijskom broju
:thumbup:
Bobi
Forum administrator

#14807 Re: Republika Turska

Post by Bobi »

Ček, da napravimo temu dešavanja u USA i EU, nego...jel istina, znam to da je prije bilo, ko želi da dobije tursko državljanstvo mora da promjeni ime i prezime ?
aratet

#14808 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Hakan Sukur je za sve kriv.
Bodkin

#14809 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Treba pogledati istini u oči, ti ljudi dolaze iz zapadnog kulturološkog kruga, gotovo svi sa putovnicama zapadne Evrope. Ako ih se ne može uhapsiti na polazištu zato što se ne može znati da li idu u Tursku ili Siriji pitam se kako ih uhapsiti kada sitgnu u Tursku i kako znati da idu u Siriji da se bore za ISIL, da li ostaju u Turskoj ili idu u Armeniju, Georgiju, Iran, Azerbejdžan? Sa druge strane ako je zapadu stalo toliko do rješavanja ovog problema zašto ne naprave neki sistem sa Turskom? Mislim da svi znamo odgovor i da je lakše ovako sve prebaciti na Tursku i praviti se naivan.

Kako bi ti hapsio po ideološkom uvjerenju? Hapsio bi sve pripadnike islama? Nešto kao Prijedor 1992. godine, bijele trake, potpisivanje izjava o lojalnosti RS-u, prepisivanje sve imovine na "vlade" tih zemalja? Nisam te prepoznao Radovane. :oops:
Vidi, boli me kurko za tvoju argumentaciju. Svakako si mi na ignore al jebiga neko te citira. Svaki put u postu ubacis neku nemogucu paralelu sa bosnom 92-95 iako nikakve slicnosti. To si gore i insomniji uradio.

Dakle da, turska je kriva jer se njena islamisticka vlada igra sa isilom vec 5 godina i sad kao evropa kriva jer joj salje teroriste :lol: kako da ne. I jadna turska se ne moze snaci sa teroristima ali moze za 15 dana uhapsiti 3000 gulenovaca. Da evropa koristi iste metode, plakao bi ovdje sedmicu na ksenofobnu, krstasku evropu
sumirprimus

#14810 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Bobi wrote:Ček, da napravimo temu dešavanja u USA i EU, nego...jel istina, znam to da je prije bilo, ko želi da dobije tursko državljanstvo mora da promjeni ime i prezime ?
jap :D
japin_mutapi

#14811 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

istina je, ne samo za državljanstvo, već i privremene lične karte za strance
ukoliko osoba ne želi, vlasti mu dodijele tursko ime ili njeno ime "turciziraju"
Freamon Lester

#14812 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

Kad se sjetim ruske propagande kako Erdoan i familija skoro pa voze one cisterne sa naftom. A sad ljubav cvijeta. :lol:

Veza Turske sa Sirijom je specificna jer je bilo normalno da stane na stranu pobunjenika koji su Suniti i na taj nacin ispuni obavezu zastite. Medjutim umjesto da oni vojno rjese taj problem zbog nejedinstva pobunjenika desavaju se razne frakcije. Tako onda ruska propaganda svrstava sve u isti kos (iako su se jedno vrijeme svi takmicili po monstruoznosti) pa svaka pomoc Sunitima ispada kao pomoc ISIL-u.

Najveci problem nastupa kada Turska ili nije dovoljno jaka ili naivno pokusala odigrati samostalno igru u Siriji, a nakon ukljucivanja Rusa u rat pobunjenici kojima oni pomazu lagano prelaze u defanzivu, a kao realno rjesenje se pojavljuju Kurdi. I tu je najveca komplikacija. Kao sto rece sinoc neki analiticar na CNN-u. Zamislite da u Juarezu na granici Teksasa bjesni rat i nas saveznik Turska direktno finansira i obucava Al Kaidu. :-) Turska nece gledati dugorocno jacanje Kurda, a u slucaju proglasenja nekakve Kurdske drzave rat bi izbio u roku od 24 h.

Iz ovog zamrsenog cvora ispada ISIL koji vec dosta udara po Turskoj ali kad udari po Kurdima onda se Erdo usuti. Nema galame, nema akcija i kraj price. Kada udari na strane turiste opet tisina i prazne parole kako ce se Turska boriti protiv svog zla ovog svijeta. Upravo to hinjsko vaganje i pokusaj nabacivanja odgovornosti Kurdima ili nekim fantomskim Gulenovcima ce se konacno odbiti od glavu Erdoanu. Umjesto da se ozbiljno obracuna sa budalama on jos igra partiju sa lose podjeljenim kartama u nadi da ce potisnuti vojni rast Kurda.

Turska mora zauzeti jasnu politiku na tom dijelu svijeta i uci u Siriju i reci dosta. Proxy rat je lako voditi kad ti je sluga 10 000 km od granice, ali ovako jedna strana je uvijek na granici i kad im dopizdi eto njih sa bolesnim planovima u tvoje gradove. Bili to Kurdi ili ISIL. Jer pricati kako svijet finansira teroriste, onako jebacka prica za svjetske naslovnice, a svaki jebeni terorista se spustio u tvoju zemlju i bez problema usao u Siriju je malo problematicno. Turska mora naci nacina da dokine saradnju Kurda i zapada, a najjednostavnija varijanta je da sami pometu i ISIL i Asada pa bi prica bila ekspresno zavrsena.
japin_mutapi

#14813 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

dobro je pa nije ko u libiji
insomnia78

#14814 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Turska je vec u Siriji i podobro je zavalila pobunjenike i tako im uz kojekakve dzihadisticke grupe i definitivno zakucala posljedni ekser u kovceg sansi da urade nesto.
PS: U ovo primirje ukljucene su samo jedinice pod direktnim turskim patronatom
animals

#14815 Re: Republika Turska

Post by animals »

japin_mutapi wrote:istina je, ne samo za državljanstvo, već i privremene lične karte za strance
ukoliko osoba ne želi, vlasti mu dodijele tursko ime ili njeno ime "turciziraju"
Tako bi trebalo i Turcima u Evropi uraditi..
sve zapadna imena..npr.Kristian :D
Drvosjeca iz Dejcica

#14816 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Treba pogledati istini u oči, ti ljudi dolaze iz zapadnog kulturološkog kruga, gotovo svi sa putovnicama zapadne Evrope. Ako ih se ne može uhapsiti na polazištu zato što se ne može znati da li idu u Tursku ili Siriji pitam se kako ih uhapsiti kada sitgnu u Tursku i kako znati da idu u Siriji da se bore za ISIL, da li ostaju u Turskoj ili idu u Armeniju, Georgiju, Iran, Azerbejdžan? Sa druge strane ako je zapadu stalo toliko do rješavanja ovog problema zašto ne naprave neki sistem sa Turskom? Mislim da svi znamo odgovor i da je lakše ovako sve prebaciti na Tursku i praviti se naivan.

Kako bi ti hapsio po ideološkom uvjerenju? Hapsio bi sve pripadnike islama? Nešto kao Prijedor 1992. godine, bijele trake, potpisivanje izjava o lojalnosti RS-u, prepisivanje sve imovine na "vlade" tih zemalja? Nisam te prepoznao Radovane. :oops:
Vidi, boli me kurko za tvoju argumentaciju. Svakako si mi na ignore al jebiga neko te citira. Svaki put u postu ubacis neku nemogucu paralelu sa bosnom 92-95 iako nikakve slicnosti. To si gore i insomniji uradio.

Dakle da, turska je kriva jer se njena islamisticka vlada igra sa isilom vec 5 godina i sad kao evropa kriva jer joj salje teroriste :lol: kako da ne. I jadna turska se ne moze snaci sa teroristima ali moze za 15 dana uhapsiti 3000 gulenovaca. Da evropa koristi iste metode, plakao bi ovdje sedmicu na ksenofobnu, krstasku evropu
A slušaj, zalibo živo za tvoje piskaranje i to da li sam na tvojoj ignore listi. Svako nosi guzicu sa sobom pa i ti svoje mišljenje. Ti si mene citirao pa sam ti odgovorio, ako ti se odgovor ne sviđa onda me i dalje drži na ignore. Jeste eto ISIL je čedo Turske ali koga briga što ta ista Evropa i EU se igraju rata od 2001. godine i po potrebi vode proxy ratove i naoružavaju bande i skupine po potrebi. Sada kada se takva politika obila o glavu najviše Evropi sada bi elegantno sve na Tursku svalili---kurko dokoljenko. :mrgreen: Tuska vlada islamistička ili ne opet je bolja neko kršćanski talibanat. Boli me kurac za gulenovcima neka hapsi koga smatra da treba hapsiti, nihova država njihovi zakoni, ali po tome vidiš tu licemjernost i nedosljednost da su najednom i gulenovci dobri. :oops: Šta je iduće da opet Nusra bude legitiman pregovarač pa onda opet par godina kukulele. :oops:
Bodkin

#14817 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Ni sumnjao nisam da ti je evropa krscanski talibanat :izet: ali bi svi opet rado u krscanski taibanat nego kod brke.
Cuj evropa odgaja ove isilovce i salje turskoj. Kakvo vrijedjanje inteligencije
aratet

#14818 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Bodkin wrote:

A slušaj, zalibo živo za tvoje piskaranje i to da li sam na tvojoj ignore listi. Svako nosi guzicu sa sobom pa i ti svoje mišljenje. Ti si mene citirao pa sam ti odgovorio, ako ti se odgovor ne sviđa onda me i dalje drži na ignore. Jeste eto ISIL je čedo Turske ali koga briga što ta ista Evropa i EU se igraju rata od 2001. godine i po potrebi vode proxy ratove i naoružavaju bande i skupine po potrebi. Sada kada se takva politika obila o glavu najviše Evropi sada bi elegantno sve na Tursku svalili---kurko dokoljenko. :mrgreen: Tuska vlada islamistička ili ne opet je bolja neko kršćanski talibanat. Boli me kurac za gulenovcima neka hapsi koga smatra da treba hapsiti, nihova država njihovi zakoni, ali po tome vidiš tu licemjernost i nedosljednost da su najednom i gulenovci dobri. :oops: Šta je iduće da opet Nusra bude legitiman pregovarač pa onda opet par godina kukulele. :oops:
Vec par puta ovo ponavljas na raznim temama.
Da vidimo hoces li ostati dosljedan, da li isto smatras da Srbija smije raditi po Sandzaku?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14819 Re: Republika Turska

Post by Truba »

animals wrote:
japin_mutapi wrote:istina je, ne samo za državljanstvo, već i privremene lične karte za strance
nisam znao o ovoj turskoj fasistoidnoj ksenofobicnoj praksi

jos jedan poraz u osobnom informiranju
Bodkin

#14820 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

aratet wrote: Vec par puta ovo ponavljas na raznim temama.
Da vidimo hoces li ostati dosljedan, da li isto smatras da Srbija smije raditi po Sandzaku?
Ma bolan plakao na temi o izbjeglicama kako evropa nema pravo da odbije nekoga. Nema MORALNO pravo :lol: ali sad je ok ganjati gulenovce na pravdi brkinoj. Bjezi
animals

#14821 Re: Republika Turska

Post by animals »

Black swan wrote:
animals wrote:

Nisam ni ja znao, ako je istina, onda su stvarni fasisti..
da se to njima uradi, sta bi onda bilo..
Truba

#14822 Re: Republika Turska

Post by Truba »

crkva nastala u turskoj...tamo je vise nema

zamislite islam da u saudijskoj arabiji ima 0.3% muslimana
Truba

#14823 Re: Republika Turska

Post by Truba »

@animals
onda bi liberalni mediji kmecali :mrgreen:
animals

#14824 Re: Republika Turska

Post by animals »

Danas sam bas procitao da je nekad Turska bila kompletno krscanska..
aratet

#14825 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Black swan wrote:
animals wrote:

Pratis li sport?

Mirsad Turkcan (Jahovic)
Asim Pascanovic (Pars)
Nedim Dal (Edin Delic)
Meliha Ismailoglu (Smajlovic)

Nasih su tako u zadnjih sto godina asimilirali preko milion.

Mozda najbolji turski kosarkas svih vremena Hedo Turkoglu je isto s ovih prostora, roditelji mu iz Sandzaka.
Last edited by aratet on 01/01/2017 18:01, edited 1 time in total.
Post Reply