sanjin_1 wrote:podrzavas Rusiju iz jednostavnog razloga sto se nadas Ruskoj podrsci kada jednom opet ti i takvi kao ti krenete u ostvarivanje svojih nauma.
Kakvi kao ja? Ti si patološki bolesnik! Bi li mi ovo "takvi kao ti" smio u facu reći, ako hoćeš nađimo se kod sebilja na sred ćaršije?
Zašto mnogi, uključujući i mene u ukrajinskom sukobu podržavaju Ruse, pa zgadio im se svijet po receptu EU i USA, žele da takav svijet ima kontra teg, bojimo se da ne postanemo kao Libija, Irak, Afganistan, Sirija i ostale zemlje gdje su USA eksperimentisale sa svojom demokratijom, a evo sada i Ukrajina doživljava sudbini tih pobrojanih zemalja, bojim se da ne završimo kao palestina ako USA pronađe nove dobre momke, a to može preko noći postati i Srbija, sjetimo se i Sdam je jedno vrijeme bio good guy..., zato ne likuj i ne budi previše siguran kako su USA na strani Bosne i Bošnjaka, sa njima nikad ne znaš na čemu si, jer ako se ovo sranje sa Rusima produbi i proširi, mogli bi upravo Srbi amerima postati strateški partner protiv Rusije na balkanu... Da li bi i u tom scenariju podržavao svijet po modelu USA?
japin_mutapi wrote:danas u "narodnoj republici" ratuju isti oni koji su ratovali protiv muslimanskih divljaka na balkanu bar je to jasno ko dan
Dobro, paralelan zaključak, izveden iz tvoje logike rasuđivanja zbog jednog čovjeka za kojeg znaš da se borio saq četnicima bi bio ovakav:
Danas u Siriji i Iraku u redovima ISIL-a, al nusre, al kaide... ratuju isti oni muslimanski divljaci sa balkana protiv kojih su se Srbi borili na Balkanu, bar je to jasno kao dan.
Je li nam ovo sugerišeš? Jer tvoje paralele su upravo takve, ako zbog nekolicine njih koji su bili sa Srbima, tj. par Srba koji su otišli tamo, okarakterišeš čitav narod kroz tih par ljudi, tada, na isti način, zbog nekolicine njih, istim principom si okarakterisao i svoj narod, tj. daješ legitimitet svakome ko to uradi. Ukoliko ti pristaješ na takvu logiku, ja ne želim, ne želim da iko BiH poistovjećuje sa nekakvim halifatom u Iraku, ISIL-om, al nusrom i ko zna čime zbog toga što je nekolicina pacijenata iz BiH otišla tamo i pridružila im se.