Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#14801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislis osim sto je neimenovani izvor a saznanje sluzbe? 
-
weredsf
#14802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Mislis osim sto je neimenovani izvor a saznanje sluzbe?
Desetak uglednih intelektualaca i javnih radnika javno je podržalo dr. Emira Suljagića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Na kraju kolektivne izjave, podrške Suljagiću, združeni intelektualci svečano izjavljuju da njihova potpora ne znači da će nakon što, eventualno, Suljagić uđe u Predsjedništvo, imati njihovu nekritičku podršku, dapače, bit će jako kritični.
“A sjećaš li se ti, Senade”, veli mi jutros stari komunistički vuk, državnik i prije svega policajac, neću mu ime navoditi, “mitinga podrške Nenadu Kecmanoviću za bosanskog člana Predsjedništva SFR Jugoslavije?”.
“Kako se neću sjećati, ko da je jučer bilo, pun Dom mladih na Skenderiji bio.”
“Taj subverzivni vašar, po saznanjima službi, organizovali su potpisnici podrške Suljagiću Zdravko Grebo i Senad Pećanin. Zamisli da je Kecmanović, umjesto Bogića, ušao u Predsjedništvo SFRJ, šta bi se sa svima nama desilo?”.
Imam spremne odgovore, ali zašutim - sreća moja pa nisam ni javni radnik, ni intelektualac, a ni akademik poput Slave Kukića.
- It_is_a_Leclerc
#14803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
-
weredsf
#14804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
-
JedanMova
#14805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu li se to maske skinuleweredsf wrote:Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
- madner
#14806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam da je malo tezi tekst nego sto si navikao, no ako citiras, ocekuje se da ga savladas.weredsf wrote:madner wrote:Mislis osim sto je neimenovani izvor a saznanje sluzbe?Desetak uglednih intelektualaca i javnih radnika javno je podržalo dr. Emira Suljagića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Na kraju kolektivne izjave, podrške Suljagiću, združeni intelektualci svečano izjavljuju da njihova potpora ne znači da će nakon što, eventualno, Suljagić uđe u Predsjedništvo, imati njihovu nekritičku podršku, dapače, bit će jako kritični.
“A sjećaš li se ti, Senade”, veli mi jutros stari komunistički vuk, državnik i prije svega policajac, neću mu ime navoditi, “mitinga podrške Nenadu Kecmanoviću za bosanskog člana Predsjedništva SFR Jugoslavije?”.
“Taj subverzivni vašar, po saznanjima službi, organizovali su potpisnici podrške Suljagiću Zdravko Grebo i Senad Pećanin. Zamisli da je Kecmanović, umjesto Bogića, ušao u Predsjedništvo SFRJ, šta bi se sa svima nama desilo?”.
Imam spremne odgovore, ali zašutim - sreća moja pa nisam ni javni radnik, ni intelektualac, a ni akademik poput Slave Kukića.
Dakle ovo se zove blacenje, jer je jasno da je Avdic sam konstruisao ovo, no krije se iza nepoznatog izvora. Koji je svakako vuk, drzavnik ali i policajac.
- biske
#14807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ubjedljivo!!!weredsf wrote:Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
- Mister Yes
#14808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF cilja na isto "trište" na kojem je djelovao SDP. Lijevo orjentisani Bošnjaci i Bosanci. U tom smislu DF jeste SDP-u što su SBiH i SBB SDA-u. Rezervni položaj za one koji mrze personalno Lagumdžiju ali su ljevičari u srcu. I sve bi to bilo ok da nisu ovako sklepani navrat nanos. Već sam pisao, jedan na kantonalnoj listi je od mene prepisivao na svakom ispitu. Ustvari, ja bih nakon što uradim svoje uradio i njemu. I tako čovjek završio fakultet. Drugi je bio dežurni sileđija u našoj mahali. Svake hefte haman njega smo slali da se pomariše sa predstavnikom neke druge mahale. Ne zna čovjek sastaviti malo složeniju rečenicu. Pa gledali smo one što su ih predstavljali na televiziji. Bože ti sačuvaj. Ali poenta je da će DF podjeliti onih 250.000 ljevičarskih glasova sa SDP-om. Živi bili pa vidjeli.Dozer wrote: Moze se sad reci da je i SDP strateski oformio DF, ali koga to treba da okupi DF? Koju etniju?
-
weredsf
#14809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ZNACI BOZE!!!!biske wrote:i ubjedljivo!!!weredsf wrote:Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
- It_is_a_Leclerc
#14810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, nego ste vi itekako svjesni da što je bolji rezultat DF-a to će biti lošiji za vas i vaše partnere iz SDP-a. Vi, konkretno, se ne javljate npr. na temi o SDP-u, već isključivo o SBB-u i DF-u, jer znate da je cilj i jedni i drugih, da skupe dovoljno ruku da naprave vlast bez vas.weredsf wrote:Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
Da li će u tome uspjeti ?! Vjerovatno neće, ali činjenica da je SDA pored svoje, finansirala i anti-kampanju protiv DF-a meni govori sasvim dovoljno o strau koji SDA ima.
- Mister Yes
#14811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sejdić-Finci nije rješen. Čović i Fule čekaju izbore da probaju ponovo. Dakle SDP nije izdao.madner wrote:Recimo da je to centralno pitanje za DF.
SDP je izdao, nije se slagao sa procentima, no to je tehnikalija.
Ali kažem, evo recimo da neće izdati ni SDP ni DF jer su ljevičarske stranke i zaista im ne odgovara stvaranje fildžan islamističkog dijela BiH. Kao takvi su smetanja Fuleu i Čovići i evo sada su podjeljeni na dva dijela. Pazi, kada je SDP najjača stranka u Bošnjaka onda je i krivica za treći na njima. Zato je Bakir i rekao "ako ti Zlatko potpišeš i ja ću". Ali kada SDP raspoloviš na dva dijela onda je najjača stranka SDA pa onda SBB pa tek onda DF i SDP na trećem i četvrtom mjestu. Tu je već situacija bitno drugačija. DF i SDP neće moći blokirati u domu naroda a kao treća i četvrta stranka nije na njima odgovornost ako ove prve dvije naprave treći. Jer nemoj imati iluzije da će DF čopiti dio desnih. Đaba im što galame. Desni Bošnjaci neće glasati za ŽELJKA niti će glasati za onogo što je ukidao vjeronauku. A neće ni SDP pasti ispod 100.000 garant. Jaka je to infrastruktura. Pogledaj koliko je dobio Haris prošli put a i to je bilo strašno. Za razliku od SBIH SDP ima infrastrukturu i neće pasti ispod 100.000. Znači ostaje 150.000 maksimalno za DF. Taman da budu treći a SDP četvrti. Neće ih ni zvati na pregovore jer neće biti faktor. NI jedni ni drugi.
- biske
#14812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vidovitost te je uvijek krasila. 40% neodlučnih, a već podijelio mjesta.Mister Yes wrote:Sejdić-Finci nije rješen. Čović i Fule čekaju izbore da probaju ponovo. Dakle SDP nije izdao.madner wrote:Recimo da je to centralno pitanje za DF.
SDP je izdao, nije se slagao sa procentima, no to je tehnikalija.
Ali kažem, evo recimo da neće izdati ni SDP ni DF jer su ljevičarske stranke i zaista im ne odgovara stvaranje fildžan islamističkog dijela BiH. Kao takvi su smetanja Fuleu i Čovići i evo sada su podjeljeni na dva dijela. Pazi, kada je SDP najjača stranka u Bošnjaka onda je i krivica za treći na njima. Zato je Bakir i rekao "ako ti Zlatko potpišeš i ja ću". Ali kada SDP raspoloviš na dva dijela onda je najjača stranka SDA pa onda SBB pa tek onda DF i SDP na trećem i četvrtom mjestu. Tu je već situacija bitno drugačija. DF i SDP neće moći blokirati u domu naroda a kao treća i četvrta stranka nije na njima odgovornost ako ove prve dvije naprave treći. Jer nemoj imati iluzije da će DF čopiti dio desnih. Đaba im što galame. Desni Bošnjaci neće glasati za ŽELJKA niti će glasati za onogo što je ukidao vjeronauku. A neće ni SDP pasti ispod 100.000 garant. Jaka je to infrastruktura. Pogledaj koliko je dobio Haris prošli put a i to je bilo strašno. Za razliku od SBIH SDP ima infrastrukturu i neće pasti ispod 100.000. Znači ostaje 150.000 maksimalno za DF. Taman da budu treći a SDP četvrti. Neće ih ni zvati na pregovore jer neće biti faktor. NI jedni ni drugi.
- madner
-
weredsf
#14814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene to uopste ne zanima, meni su vasi standardi puna zanimljiviji i odsustvo bilo kakve realnosti...It_is_a_Leclerc wrote:Ne, nego ste vi itekako svjesni da što je bolji rezultat DF-a to će biti lošiji za vas i vaše partnere iz SDP-a. Vi, konkretno, se ne javljate npr. na temi o SDP-u, već isključivo o SBB-u i DF-u, jer znate da je cilj i jedni i drugih, da skupe dovoljno ruku da naprave vlast bez vas.weredsf wrote:Ti stvarno vjerujes da DF moze pobjediti SDA....REALNO???It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da članovi nazdornih odbora sviću i noćivaju na temi o DF-u, iako su uvjereni u pobjedu SDA, meni govori dovoljno od svim anketa i istraživanja.
Da li će u tome uspjeti ?! Vjerovatno neće, ali činjenica da je SDA pored svoje, finansirala i anti-kampanju protiv DF-a meni govori sasvim dovoljno o strau koji SDA ima.
Pa DF ce zavrsiti kao Sbih, SBB tj. stranke koje su nastale od SDA ili SDU, Unija za promjene tj stranke nastale od SDP-a...
Naravno nece na ovim izborima ali na sljedecim vrlo izvjesno
- madner
#14815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo ako koalira sa SDA.
-
weredsf
#14816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranke i nastaju da bi bile na vlasti, Komsci nece propustiti tu priliku ako mu se ukaze.madner wrote:Samo ako koalira sa SDA.
Ako kojim slucajem to bude sa SDA, sudbina se zna...odradit ce ih kao i sve do sada i onda slijedi vase kmecanje i razocarenje, izdaja i sta vec ne...
- It_is_a_Leclerc
#14817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako. Pad i nestanak svih tih stranaka je počeo onog momenta kad su iste odlučile postati kondom za općenje naroda u mozak od strane onih protiv kojih je taj narod i glasao, a to je SDA. Zapravo, SDA je crna udovica bh. političkog prostora jer njeni partneri ne preživljavaju.madner wrote:Samo ako koalira sa SDA.
- Corto Maltese
#14818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kontam šta je izmislio?madner wrote:Znam da je malo tezi tekst nego sto si navikao, no ako citiras, ocekuje se da ga savladas.Desetak uglednih intelektualaca i javnih radnika javno je podržalo dr. Emira Suljagića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Dakle ovo se zove blacenje, jer je jasno da je Avdic sam konstruisao ovo, no krije se iza nepoznatog izvora. Koji je svakako vuk, drzavnik ali i policajac.
Podrška Kecmanoviću potpisana i predočena javnosti.
Koliko se sjećam, beogradska Duga je prva objavila navedeno pismo.
Potpisnici najavili održavanje skupa.
Skup se održao, bio javan, prisustvovali mu gore navedeni, i još bruka svijeta.
Sve budući reformista do reformiste.
Uostalom, lijepo je vrijeme, Grebo svaki dan šparta Ferhadijom, bujrum pa ga pitaj, ko i kako je sve organizovao.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ah jebga mi se barem pokušavamo izvuć iz Izmeta-begovića za razliku od tebe što uživaš u njemuweredsf wrote:Stranke i nastaju da bi bile na vlasti, Komsci nece propustiti tu priliku ako mu se ukaze.madner wrote:Samo ako koalira sa SDA.
Ako kojim slucajem to bude sa SDA, sudbina se zna...odradit ce ih kao i sve do sada i onda slijedi vase kmecanje i razocarenje, izdaja i sta vec ne...
- madner
#14820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako ti je to kada koaliras sa sljamom, oni ne mogu sjebati sebi reputaciju.weredsf wrote:Stranke i nastaju da bi bile na vlasti, Komsci nece propustiti tu priliku ako mu se ukaze.madner wrote:Samo ako koalira sa SDA.
- Mister Yes
#14821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema to veze sa vidovitošću već sa statistikom. Pogledaj rezultate svih prošlih izbora i vidjećeš da uvijek isti procenat dobijaju desno orjentisane stranke i isti procenat dobijaju lijevo orjentisane stranke. Tih 40% neodlučnih se dvoume unutar svoje orjentacije. Jedni se dvoume da li će SDA ili SBB a drugi se dvoume da li će SDP ili DF. Nema niko da se dvoumi između SDP i SDA budi siguranbiske wrote:vidovitost te je uvijek krasila. 40% neodlučnih, a već podijelio mjesta.
- madner
#14822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De podesi svoje cvike pa pogledaj rezultate izbora. Nakon toga se vrati. 
- biske
#14823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dovoljno je da skine ovemadner wrote:De podesi svoje cvike pa pogledaj rezultate izbora. Nakon toga se vrati.
-
weredsf
#14824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja uzivam u vama kojima to sve skupa smeta, ne libite se nicega i nikoga ali bez uspjeha..JoseMujica wrote:ah jebga mi se barem pokušavamo izvuć iz Izmeta-begovića za razliku od tebe što uživaš u njemuweredsf wrote:Stranke i nastaju da bi bile na vlasti, Komsci nece propustiti tu priliku ako mu se ukaze.madner wrote:Samo ako koalira sa SDA.
Mujice ko ce pobjediti na izborima, realno??
Ti ces glasati za Asima Sarajlica?
- Mister Yes
#14825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opšti izbori 2006-te, parlament Federacije:madner wrote:De podesi svoje cvike pa pogledaj rezultate izbora. Nakon toga se vrati.
Ukupno glasova 860.000
SDP 130.000
Ostale stranke 730.000
Opšti izbori 2010-te, parlament Federacije:
Ukupno glasova 1.024.000
SDP 251.000
Ostale stranke 773.000
Desnih je toliko koliko je. Lijevi su 2010-te više izašli i to je to. To je i normalno jer lijeve je uvijek teže nagovoriti da glasaju. Desni su po defultu upaljeniji i više glasaju. Desni su stariji, ruralniji i neobrazovaniji. Lijevi su mlađi, urbaniji i obrazovaniji. Ali nažalost i relaksiraniji po pitanju politike.