Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#14776 Re: Zeničani

Post by Norm »

Dee-Dee_13 wrote:5000 km mjesečno za Šapu?!?!?!?! :shock: Malo li je...............
...ne gledah, sta 5000KM? Za sta? Ko je predlozio? Ko je lobirao?
N.N. wrote:Nije za Sapu nego za Azil, tj odrzavanje mjesecno...
za odrzavanje cega? azila, a nijednog kera u njemu? odrzavamo azil a kerovi seru po glavnom trgu...
Last edited by Norm on 01/12/2016 11:45, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#14777 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Čini mi se da je sočna sjednica...:D

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14778 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Norm wrote:
Dee-Dee_13 wrote:5000 km mjesečno za Šapu?!?!?!?! :shock: Malo li je...............
Uskoro otvaranje Azila - Gradonačelnik kaže da će potpisati Ugovor sa Udruženjem Šapa - Građane će Azil koštati mjesečno 5.000 KM - Gradonačelnik Kasumović je izjavio i - svi koji su dobili presude protiv Grada zbog ujeda pasa ukoliko se odreknu kamata biće odmah isplaćeni, a ako insistiraju na isplatu i kamata, biće "u redu čekanja" prema zakonskim odredbama
Dee-Dee_13

#14779 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

A na čiji račun misliš da će ići pare?! Od azila koji će Šapa organizovati i održavati, nema ništa...Koliko ja vidim, psi i dalje ostaju na ulici. Nije ovo nikakvo rjesenje. Nek kasiraju i više iz budzeta...Treba i više love izdvojiti...
dinoze77

#14780 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

samo javno prozivanje i u kost :izet: :izet:
N.N.

#14781 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Norm wrote:
za odrzavanje cega? azila, a nijednog kera u njemu? odrzavamo azil a kerovi seru po glavnom trgu...
Pa receno je kada krene sa radom, a ne da se vec sada uplacuje :-D
Pa ako i tada bude kerova koji seru po gradskom trgu, onda cemo zajedno i mi da seremo po njima sto placaju a kerovi i dalje setaju :)
Ajatolah_

#14782 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Nisam previše u toku, kako je trenutno riješeno finansiranje kulturnih ustanova Bosne i Hercegovine?
Ja_Ja

#14783 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ci-Nick wrote:
N.N. wrote:Ko je najjaci u vijecu ?

NEMILA brate :D svako pitanje, ka`će u Nemilu ovo, ka`će ono. :-)

Ali Kelestrura brko nagazi Vodovod, svaka mu cast. Ekreme struho daBgda, sve ti raspalo :izet:
Kad iznese podatak o plati i bonusu od 90.000 KM ja ostah,... :shock: a onda poslije podataka koje je iznio Ekrem,..da je potrošnja smanjena sa 500 na 250 litara po sekundi, da je za projekte obezbjeđeno 100 miliona grant sredstava,...da nemamo redukcije ( dovoljno se sjetiti situacije u Sarajevu pa i cijena je mnogo veća), rekoh,.. halal mu bilo. Mislim da sve direktore treba plaćati prema rezultatima.
U potpunosti se slazem. Nema naprijed bez fer placanja za postignute rezultate.
N.N.

#14784 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Halal bilo Ekremu Kahrimanu ? :D ahahhahaha
Norm

#14785 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ci-Nick wrote:

Ali Kelestrura brko nagazi Vodovod, svaka mu cast. Ekreme struho daBgda, sve ti raspalo :izet:
Kad iznese podatak o plati i bonusu od 90.000 KM ja ostah,... :shock: a onda poslije podataka koje je iznio Ekrem,..da je potrošnja smanjena sa 500 na 250 litara po sekundi, da je za projekte obezbjeđeno 100 miliona grant sredstava,...da nemamo redukcije ( dovoljno se sjetiti situacije u Sarajevu pa i cijena je mnogo veća), rekoh,.. halal mu bilo. Mislim da sve direktore treba plaćati prema rezultatima.
...a da li je normalno u 21 vijeku u zemlji koja obiluje vodom nemati redukcije? Pa jbt ljudi iz mora preradjuju vodu u koriste je a 'unas' je uspjeh obezbjediti uredno vodosnadbjevanje gradica od 120.000 domacinstava...Pa da je doticni napravio vodu licno pa hajde...ali...i rijesavanje pasa lutalica prepusteno Sapi koja ce se finansirati od nasih para? Od svake hebene takse koju morate/mo platiti ce ici Sapi...e jest rijesio svaka mu dala koja je glasala za njega...koliko vidim doFu mane daMu da smjeni neke 'kljucne igrace' koji su tu vise decenija tako da o 'dobrim namjerama' doticnog pisem posljednji put na ovoj temi...
Kralj Tvrtko I.

#14786 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Da li mi može neko reći koji broj zovem kad hoću da prijavim nelegalan štand u Crkvicama (kod HIFE) sa cigaretama, duhanom i ostalim stvarima? Zna li neko...

Već duži period debil sa svojim štandom stvara gužvu na trotoaru i već mi počinje ići na klinac... Pa tako i danas uz štand njegov autima i motorima se blokira cijeli trotoar i pješački prelaz. Policajca sam sreo odmah nakon toga na kružnom toku, i sam je vidjeo slučaj svojim očima rekao mi je da zovem 122 saobraćajnu patrolu, a za štand oni nisu nadležni. Naravno, auta i motori su se razišli odmah nakon što su vidjeli da se prstima upire u njih.
Shmeker

#14787 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Ci-Nick wrote:

Pa jeste to uspjesno u poredjenju sa ostalim direktorima JP. E sad da li je tesko biti uspjesan u tom okruzenju? Druga stvar je da JKP Vodovod monopolista s resursom s kojim smo kao zemlja izrazito bogati. Da li je uredu da imas toliko platu u okruzenju gdje ljudi rintaju po 10 sati dnevno, bez vikenda i to za 600 km je pitanje moralnosti.

Volio bih da vidim njegove menadzerake sposobnosti na trzistu, gdje se moras takmiciti s drugim firmama i sa ne bas tako izdasnim resursima.
N.N.

#14788 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Bio je on u Celiku "menadzer" ba, pa eto vidimo gdje su ga doveli :D
Cuj Ekrem strucnjak...ahahahah
Jos onaj poredi Sarajevo i Zenicu sa vodosnadbjevanjem :-) :lol:

A i ova Sanja Renic je guska :D Ide uzivo sada i kao ona poziva predsjedavajuce klubova u svoj kabinet, kada se cuje da joj Selver govori, ne mozes, bilo glasanje...kaze ona, ma ne mogu ja vise :lol:

Gledajte na RTV Ze sa kim mi imamo posla, jebem ti sudija majku....ahahahahah
Freamon Lester

#14789 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Shmeker wrote:
Volio bih da vidim njegove menadzerake sposobnosti na trzistu, gdje se moras takmiciti s drugim firmama i sa ne bas tako izdasnim resursima.
On ne bi mogao dobiti priliku da vodi privatnu pekaru.
Eborg

#14790 Re: RE: Re: Zeničani

Post by Eborg »

N.N. wrote:Bio je on u Celiku "menadzer" ba, pa eto vidimo gdje su ga doveli :D
Cuj Ekrem strucnjak...ahahahah
Jos onaj poredi Sarajevo i Zenicu sa vodosnadbjevanjem :-) [emoji38]

A i ova Sanja Renic je guska :D Ide uzivo sada i kao ona poziva predsjedavajuce klubova u svoj kabinet, kada se cuje da joj Selver govori, ne mozes, bilo glasanje...kaze ona, ma ne mogu ja vise [emoji38]

Gledajte na RTV Ze sa kim mi imamo posla, jebem ti sudija majku....ahahahahah
Tacno, Ekrem Kahriman je bio i direktor Celika, ucestvovao u nabijanju miliona. Eto mu njegove "menadzerske sposobnosti".
ExNihilo

#14791 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Kakvih likova ima na ovoj temi.
Warashii

#14792 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Predložila bi našim kolegama da prošetaju nekada u štikli ispred našeg muzeja pa da vide kako je to”, izjavila je Sanja Renić.
:-)
Casual's

#14793 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Warashii wrote:
Predložila bi našim kolegama da prošetaju nekada u štikli ispred našeg muzeja pa da vide kako je to”, izjavila je Sanja Renić.
:-)
Kolegama iz Sarajeva*

Pogodila je srž, iako glup primjer.
kakavdanakneiskustvu

#14794 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kralj Tvrtko I. wrote:Da li mi može neko reći koji broj zovem kad hoću da prijavim nelegalan štand u Crkvicama (kod HIFE) sa cigaretama, duhanom i ostalim stvarima? Zna li neko...

Već duži period debil sa svojim štandom stvara gužvu na trotoaru i već mi počinje ići na klinac... Pa tako i danas uz štand njegov autima i motorima se blokira cijeli trotoar i pješački prelaz. Policajca sam sreo odmah nakon toga na kružnom toku, i sam je vidjeo slučaj svojim očima rekao mi je da zovem 122 saobraćajnu patrolu, a za štand oni nisu nadležni. Naravno, auta i motori su se razišli odmah nakon što su vidjeli da se prstima upire u njih.

ne znam broj,ali potrazi broj gradske inspekcije,oni su za to nadlezni
nadžak

#14795 Re: Zeničani

Post by nadžak »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Da li mi može neko reći koji broj zovem kad hoću da prijavim nelegalan štand u Crkvicama (kod HIFE) sa cigaretama, duhanom i ostalim stvarima? Zna li neko...

ne znam broj,ali potrazi broj gradske inspekcije,oni su za to nadlezni
Probaj krenut odavde: http://www.zenica.ba/gradska-uprava/gra ... e-poslove/

Ako ništa reči če ti čija je to nadležnost, mada je, po meni, 99 posto njihova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14796 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ko je dama u bundi sto vazda sjedi lijevo (kad se gleda sa govornice) u sali Gradskog Vijeca?
nacho_

#14797 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

"Ja sam bio najbolji učenik u školi." - Ekrem Kahriman, direktor ViK-a, nakon što su iznesene optužbe da mu je nelegalno isplaćen bonus od 90.000KM i da je bez konkursa zaposlio 4 osobe.

Švico draga, s kim ja imam posla... :-)
channel10

#14798 Re: Zeničani

Post by channel10 »

A sta su mu radnici dobili kao rezultat dobrog poslovanja?
nadžak

#14799 Re: Zeničani

Post by nadžak »

nacho_ wrote:"Ja sam bio najbolji učenik u školi." - Ekrem Kahriman, direktor ViK-a, nakon što su iznesene optužbe da mu je nelegalno isplaćen bonus od 90.000KM i da je bez konkursa zaposlio 4 osobe.

Švico draga, s kim ja imam posla... :-)
:D Nije valjda to rekao? Da nije to malo izvučeno iz konteksta? :lol: :-)
Eborg

#14800 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Jeste. I kako je bio jedan od najboljih studenata. :D
Post Reply