IRAN

Post Reply
The 51st State

#14776 Re: IRAN

Post by The 51st State »

ova je se noge ufatila iz irana cim je mogla.
pirpa

#14777 Re: IRAN

Post by pirpa »

Maystor

#14778 Re: IRAN

Post by Maystor »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
aratet wrote:
Maystor wrote:I kada govorim o nauci u Iranu, ne mogu a da ne spomenem Merjem Mirzakani, jedinu ženu u istoriji čovječanstva koja je dobila Fieldsovu medalju (najveća nagrada na polju matematike - ekvivalent Nobelovoj nagradi).

Merjem je rođena u Teheranu, završila matematiku na Šerif univerzitetu, doktorirala na Harvardu, predavala na Stenfordu. Svojim radova zadužila je čovječanstvo. Nažalost, Merjem je prošle godine preselila na Ahiret u svojoj 40.g.

Image
Zamotana kao i sve Iranke.
:? Šta ovo treba da znači?
Dvije stvari:
1. da je zadojen na način da vrijeđa islam i muslimane,
2. da je glup ko kurac, pa se još ponosi time.
Maystor

#14779 Re: IRAN

Post by Maystor »

The 51st State wrote:ova je se noge ufatila iz irana cim je mogla.
Bila ponosna na svoju domovinu, Iran, sve do kraja života; iranski pasoš za nju je bio svetinja. Pomagala studentima iz Irana, u vrijeme kada je Iran sataniziran u Americi. Ali Amerika ne bi bila Amerika, da nauka nije na prvom mjestu: ako si najbolji matematičar na svijetu, ni Tramp ti ne može ništa. I na tome odajem duboko priznanje Americi.
The 51st State

#14780 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Kako god, svoj naucni potencijal je dosatigla van irana, srecom za nauku.
aratet

#14781 Re: IRAN

Post by aratet »

aratet wrote:
Maystor wrote:I kada govorim o nauci u Iranu, ne mogu a da ne spomenem Merjem Mirzakani, jedinu ženu u istoriji čovječanstva koja je dobila Fieldsovu medalju (najveća nagrada na polju matematike - ekvivalent Nobelovoj nagradi).

Merjem je rođena u Teheranu, završila matematiku na Šerif univerzitetu, doktorirala na Harvardu, predavala na Stenfordu. Svojim radova zadužila je čovječanstvo. Nažalost, Merjem je prošle godine preselila na Ahiret u svojoj 40.g.

Image
Da ju je bolila neka stvar za nazadnim rezimom.
Zivila zivot u Americi drugaciji od zena u Iranu.
jeza u ledja

#14782 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Maystor wrote: 2. da je glup ko kurac, pa se još ponosi time.
ovaj lik se pravo uzivio jbt
rajv0sa

#14783 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

The 51st State wrote:Kako god, svoj naucni potencijal je dosatigla van irana, srecom za nauku.
Ne može se potencijal dostići nikako, jebe tebe malo maternji jezik vidim ja i na ostalim postovima.

A ova islamofobija redovnih pulena umotana u neku tobožnju brigu za nečija prava stvarno postaje neukusna.
Maystor

#14784 Re: IRAN

Post by Maystor »

rajv0sa wrote:
The 51st State wrote:Kako god, svoj naucni potencijal je dosatigla van irana, srecom za nauku.
Ne može se potencijal dostići nikako, jebe tebe malo maternji jezik vidim ja i na ostalim postovima.

A ova islamofobija redovnih pulena umotana u neku tobožnju brigu za nečija prava stvarno postaje neukusna.
Proizveli hektar šećerne repe i dostigli potencijal :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#14785 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Maystor wrote:
rajv0sa wrote:

Proizveli hektar šećerne repe i dostigli potencijal :lol: :lol: :lol:
Dobro ba shvatili smo, dobro se razumijes u poljoprivredu.
The 51st State

#14786 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Ovaj hektolitar se krevelji, a naveo je primjer osobe koja bi zbog svog privatnog izbora bila kamenovana u iranu,
Idemedosumom

#14787 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Sve stranjski graani na ovoj temi :lol:
jeza u ledja

#14788 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

The 51st State wrote:Ovaj hektolitar se krevelji, a naveo je primjer osobe koja bi zbog svog privatnog izbora bila kamenovana u iranu,
ova zena je umrla u 40oj. po kosi se moze zakljuciti sta je mozda uzrok smrti. stoga je malo neumjesno pricati o tome cime je pokrivena. moje misljenje.
generalno je neumjesno ubacivati je ovdje u politicku propagandnu svrhu.
insomnia78

#14789 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Slagat cu sad posto nisam siguran koji je od njih dal Rohani ili ajatolah, mescini ovaj drugi kada je umrla objavio ovu njenu sliku na svom profilu i time napravio svojevrsni presedan
Last edited by insomnia78 on 18/02/2018 20:38, edited 1 time in total.
Maystor

#14790 Re: IRAN

Post by Maystor »

jeza u ledja wrote: ova zena je umrla u 40oj. po kosi se moze zakljuciti sta je mozda uzrok smrti. stoga je malo neumjesno pricati o tome cime je pokrivena. moje misljenje.
Merjem je umrla od raka. Pokazao si da imaš bar trunku obraza, za razliku od tvog jarana vehabije i onog blasfemičara sa niskim IQ.

Tema je IRAN, pisao sam o razvoju nauke u Iranu, i itekako je mjesto da se to spomene ovdje. Ismijavati se činjenici da je Merjem otišla na Harvard i Stenford, je kao da neko proglasi Federera izdajnikom jer igra turnire van švicarske. Dno dna.

Image
Maystor

#14791 Re: IRAN

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:Dlaga cu sad posto nisam siguran koji je od njih dal Rohani ili ajatolah, mescini ovaj drugi kada je umrla objavio ovu njenu sliku na svom profilu i time napravio svojevrsni presedan
Velika je to priča. Merjem je bila nešto poput Marie Curie, istorijska ličnost, bez pretjerivanja. Uvaženi predsjednik Irana, Hasan Ruhani, je svjesno prekršio zakon IR Iran i čestitao joj Fieldsovu medalju na tviteru uz postiranje njene slike bez marame na glavi. Bio je kritikovan od strane tvrdolinijaša, ali se nije vodio kazneni proces protiv njega. Vrhovni lider se nije oglašavao po tom pitanju, ali sam siguran da mu se Ruhanijev potez nije svidio.
Drvosjeca iz Dejcica

#14792 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

aratet wrote:
aratet wrote:
Da ju je bolila neka stvar za nazadnim rezimom.
Zivila zivot u Americi drugaciji od zena u Iranu.
Ne bih se ja baš složio sa tobom, na kraju bila je i ostala Iranka bez obzira na politička uvjerenja.
insomnia78

#14793 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Znaci ipak je predsjednik
Maystor

#14794 Re: IRAN

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:Znaci ipak je predsjednik
Ma šta ja mislio o Trampu i američkoj militarističkoj politici, ne skrivam svoje divljenje prema Americi u nauci, radu, inovativnosti. Od prvih 50 najboljih univerziteta na svijetu, samo 8 NIJE iz Amerike (Oksford, Kejmbridž itd). Niko im nije ni blizu; možda jednog dana bude Kina, ali sad nije niko. Slušao sam uživo predavanje jednog profesora, rođenog amerikanca i nobelovca, koji je tada nama (studentima) pričao da za njega nisu važila obična pravila i zakoni, bilo je milion nekih uslova i ograničenja u zakonu, ali i jedna rečenica na kraju: "za dobitnike Nobelove nagrade ovo ne važi". Zato je Amerika to što jeste. Znanje i nauka prvo, pa tek onda i predsjednik i politika i sve ostalo.
insomnia78

#14795 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Bajagi ikre
jeza u ledja

#14796 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Maystor wrote:
jeza u ledja wrote: ova zena je umrla u 40oj. po kosi se moze zakljuciti sta je mozda uzrok smrti. stoga je malo neumjesno pricati o tome cime je pokrivena. moje misljenje.
Merjem je umrla od raka. Pokazao si da imaš bar trunku obraza, za razliku od tvog jarana vehabije i onog blasfemičara sa niskim IQ.

Tema je IRAN, pisao sam o razvoju nauke u Iranu, i itekako je mjesto da se to spomene ovdje. Ismijavati se činjenici da je Merjem otišla na Harvard i Stenford, je kao da neko proglasi Federera izdajnikom jer igra turnire van švicarske. Dno dna.

Image
tema je iran, na pdfu politika. u tom kontekstu se ovdje pise, no par vas to shvatate kao temu za all things iran, od turistike do nauke, naravno sve u superlativima. i onda koristis i ovu naucnicu da bi ispolitizirao njenu smrt.
u tome je problem
arzuhal

#14797 Re: IRAN

Post by arzuhal »

K'o da je Iran potpuni znak jednakosti s islamom i muslimanima, pa vječito sve svoditi na tu ravan...Bilo s jedne, bilo s druge strane...Tačno smo mi mučna vrsta, inače...
aratet

#14798 Re: IRAN

Post by aratet »

arzuhal wrote:K'o da je Iran potpuni znak jednakosti s islamom i muslimanima, pa vječito sve svoditi na tu ravan...Bilo s jedne, bilo s druge strane...Tačno smo mi mučna vrsta, inače...
Ta tema nema veze sa Islamom ili sa muslimanima jer nisu svi stanovnici Irana muslimani.
Ta tema se uglavnom veze za rezim Irana, koji je jako zaostao i nepravedan.

Nego meni je smijesno sto su Maryam ovdje sto puta postavljali uglavnom u kontekstu uspjesne zene u nauci koja je odbacila zivot u Iranu koji joj se namece, skinula hidzab (u Iranu zabranjeno, diskutovali smo o kaznamaa), udala se za cafira iz Ceske (isto nebi dobro prosla u Iranu), uglavnom su je spominjali protivnici ovog rezima u Iranu, ali evo sad je koristi po prvi put jedan koji se simpatise s ovim rezimom, nije mu dzaba nick maystor, odlicno odabrao. :lol:
jeza u ledja

#14799 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

aratet wrote:
arzuhal wrote:K'o da je Iran potpuni znak jednakosti s islamom i muslimanima, pa vječito sve svoditi na tu ravan...Bilo s jedne, bilo s druge strane...Tačno smo mi mučna vrsta, inače...
Ta tema nema veze sa Islamom ili sa muslimanima jer nisu svi stanovnici Irana muslimani.
Ta tema se uglavnom veze za rezim Irana, koji je jako zaostao i nepravedan.

Nego meni je smijesno sto su Maryam ovdje sto puta postavljali uglavnom u kontekstu uspjesne zene u nauci koja je odbacila zivot u Iranu koji joj se namece, skinula hidzab (u Iranu zabranjeno, diskutovali smo o kaznamaa), udala se za cafira iz Ceske (isto nebi dobro prosla u Iranu), uglavnom su je spominjali protivnici ovog rezima u Iranu, ali evo sad je koristi po prvi put jedan koji se simpatise s ovim rezimom, nije mu dzaba nick maystor, odlicno odabrao. :lol:
a jel fakat? e svasta :roll:
kakvi licemjeri jbt
Maystor

#14800 Re: IRAN

Post by Maystor »

jeza u ledja wrote: tema je iran, na pdfu politika. u tom kontekstu se ovdje pise, no par vas to shvatate kao temu za all things iran, od turistike do nauke, naravno sve u superlativima. i onda koristis i ovu naucnicu da bi ispolitizirao njenu smrt.
u tome je problem
Izvini, vehabijo, drugi put ću tebe pitati o čemu smijem pisati.

I daj pročitaj kakvu knjigu, univerzum ti se smije :lol:
Nepismeniji si od Save :lol: :lol: :lol:

evo, samo još ovaj poput, besplatno ću te podučiti:
- kaže se "vas nekolicina, ili nekoliko", ne može "par vas" (jebem ti učiteljicu koja te tako učila)
- "turistika" ne postoji, možda si mislio na turizam?

Dragi forumaši, ima li ijedan vehabija, a da nije notorno nepismen???
Post Reply