Doktor29 wrote: sto vi niste u slucaju Kljujica i ako ne bude po vasem spremni ste biti neutralni do kraja mandata.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Doktor29
#14777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Obzirom na tokako "razmisljaju" na stranackim druzenjima i kakve kreativne zakljucke donose nije ni to iskljucenoKatarinaKosaca wrote:Doktor29 wrote: sto vi niste u slucaju Kljujica i ako ne bude po vasem spremni ste biti neutralni do kraja mandata.Ne iznenađuje. Kljujić nije oslobođen ratnog angažmana niti je sjedio u Izraelu. Uvode vrijeme kad ćemo se sramiti što smo obavljali patriotsku dužnost. Jadno!
-
Pedja Kojovic
#14778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
doktor29
Nije vam sasvim tacno prenio nas stav.
p.k.
Nije vam sasvim tacno prenio nas stav.
p.k.
-
kvazidrugar
#14779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitanje za gosp.P.K
Sta vi mislite o izjavi Krsmanovica kad je bio gost neko vecer u emisiji Puls na BN-u, da je paradoks da u vladi Republike Srpske sjedi zlatni ljiljan ? Da li je previse druzenja sa Mihajicom i druzinom iz opozicije, kao i borba protiv Lorda, pomutila pamet Zdravki, da bi mogao iznositi takve gnusne komentare, i politicke stavove u vezi nekog ko zivi u Republici Srpskoj, i ko zeli biti u vlasti boljeg entiteta, a kojem je mahana po Zdravki samo sto je nosilac najveceg ratnog priznanja ako ga uopste i ima.
Sta vi mislite o izjavi Krsmanovica kad je bio gost neko vecer u emisiji Puls na BN-u, da je paradoks da u vladi Republike Srpske sjedi zlatni ljiljan ? Da li je previse druzenja sa Mihajicom i druzinom iz opozicije, kao i borba protiv Lorda, pomutila pamet Zdravki, da bi mogao iznositi takve gnusne komentare, i politicke stavove u vezi nekog ko zivi u Republici Srpskoj, i ko zeli biti u vlasti boljeg entiteta, a kojem je mahana po Zdravki samo sto je nosilac najveceg ratnog priznanja ako ga uopste i ima.
-
Pedja Kojovic
#14780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kvazidrugar
NIsam imao priliku gledati program o kojem govorite pa ne mogu ni komentarisati izjavu g.Krsmanovica.
Ono sto mogu reci je moj generalni utisak da je sve cesca pojava da politicari umjesto svojih u javnost iznose
stavove za koje pretpostavljaju da ih glasaci ocekuju i odobravaju. "Ne mislim ja tako, ali takva mi je firma (stranka op.a.)" je citat koji sam u posljednje vrijeme najcesce cuo tokom razgovara sa drugim strankama.
Sto se tice konkretnog slucaja...
Ocigledno je da se nas princip da onima koji su osudjeni za ratne zlocine u politici i u javnom zivotu nema mjesta
ne odnosi na ovaj slucaj. Dakle, ukoliko protiv gospodina Mahmutovica nije, a koliko ja znam nije, donesena takva predua on je potpuno legitiman kandidat za svaku, pa i ponudjenu, funkciju.
p.k.
NIsam imao priliku gledati program o kojem govorite pa ne mogu ni komentarisati izjavu g.Krsmanovica.
Ono sto mogu reci je moj generalni utisak da je sve cesca pojava da politicari umjesto svojih u javnost iznose
stavove za koje pretpostavljaju da ih glasaci ocekuju i odobravaju. "Ne mislim ja tako, ali takva mi je firma (stranka op.a.)" je citat koji sam u posljednje vrijeme najcesce cuo tokom razgovara sa drugim strankama.
Sto se tice konkretnog slucaja...
Ocigledno je da se nas princip da onima koji su osudjeni za ratne zlocine u politici i u javnom zivotu nema mjesta
ne odnosi na ovaj slucaj. Dakle, ukoliko protiv gospodina Mahmutovica nije, a koliko ja znam nije, donesena takva predua on je potpuno legitiman kandidat za svaku, pa i ponudjenu, funkciju.
p.k.
-
udrch
#14781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sabina Ćudić će sigurno biti uhljebljena u gradskoj vlasti..to je jedan od osnovnih zadataka pregovaračkog tima NS-a kada je u pitanju kadrovska politika..
-
Doktor29
#14782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ona je bila sigurna da ce pobjediti na izborima, shodno tome je napustila posao koji je imalaudrch wrote:Sabina Ćudić će sigurno biti uhljebljena u gradskoj vlasti..to je jedan od osnovnih zadataka pregovaračkog tima NS-a kada je u pitanju kadrovska politika..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
čuj kontala da će glat uzet...i bi da Komunisti ne podržaše Joe Cool-a
......samoljublje je čudo, a bome i pravilo, u naske brez obzira na ideološke i stranačke preferencije
Zabine je kruh zarađivala kod prvog Gazije u Bošnjaka
ps
Sturmabteilungovci,
Peđa je kao mali krao cvijeće po komšiluku...prijavite ga policiji dok nije nastala zastara

Zabine je kruh zarađivala kod prvog Gazije u Bošnjaka
ps
Sturmabteilungovci,
Peđa je kao mali krao cvijeće po komšiluku...prijavite ga policiji dok nije nastala zastara
- slucajni prolaznik
#14784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
udrch wrote:Sabina Ćudić će sigurno biti uhljebljena u gradskoj vlasti..to je jedan od osnovnih zadataka pregovaračkog tima NS-a kada je u pitanju kadrovska politika..
Sabina je mlada osoba, i sve politicke osobine, koje je stekla u percepciji vlasti, stekla je gledajuci i slusajuci SDA kadrove, koji vec dvije decenije zaposjedaju kojekakve "hljebarske" pozicije i poput pantljicara muzu gradjane i drzavu.
Cini se da ovdje nije problem sto ce se ona "uhljebiti" negdje, vec sto ce uzeti neciju zapikanu poziciju
-
mmaar
#14785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitanje za Pedju.
Kakav je stav Nase stranke prema slobodi izrazavanja i kako gleda na javnu kritiku te politicke partije i njenih kadrova?
Sta sutra u slucaju da Nasa stranka bude neki znacajniji faktor u vlasti mozemo ocekivati po tom pitanju?
Hvala unaprijed na odgovoru.
Kakav je stav Nase stranke prema slobodi izrazavanja i kako gleda na javnu kritiku te politicke partije i njenih kadrova?
Sta sutra u slucaju da Nasa stranka bude neki znacajniji faktor u vlasti mozemo ocekivati po tom pitanju?
Hvala unaprijed na odgovoru.
- JoseMujica
#14786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
slucajni prolaznik wrote:udrch wrote:Sabina Ćudić će sigurno biti uhljebljena u gradskoj vlasti..to je jedan od osnovnih zadataka pregovaračkog tima NS-a kada je u pitanju kadrovska politika..
Sabina je mlada osoba, i sve politicke osobine, koje je stekla u percepciji vlasti, stekla je gledajuci i slusajuci SDA kadrove, koji vec dvije decenije zaposjedaju kojekakve "hljebarske" pozicije i poput pantljicara muzu gradjane i drzavu.
Cini se da ovdje nije problem sto ce se ona "uhljebiti" negdje, vec sto ce uzeti neciju zapikanu poziciju
ovo je polazna tačka iz koje izviru sva druga neslaganja, pa i ona ideološka
a Gradska uprava je toliko bitna da bih je najradije ukinuo...jedno skupo gnijezdo za stranačke jastrebove na početku ili zalasku karijere od koje građani Sarajeva nemaju nikakve koristi
-
mikasa
#14787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
sutra je sjednica Gradskog vijeca. Da li mozemo dobiti neke informacije u vezi izbora gradonacelnika SA?
Hvala
sutra je sjednica Gradskog vijeca. Da li mozemo dobiti neke informacije u vezi izbora gradonacelnika SA?
Hvala
- JoseMujica
#14788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nemre..u karanteni su pred utakmicu života

-
mikasa
#14789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a imal' negdje onog Albina...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Finci moze proci samo i iskljucivo, ako ga, kao vid kontre SDA-SDU, podrzi ovaj drugi blok SDP-SBB. Ne postoji drugi nacin, jer su se ovi iz SDA odredili i javno da ce podrzati Kljujica.
Pedja...
Hocete li prisustvovati kao gosti promatraci
na osnivackoj skupstini te nove stranke Zeljke Komsica???
Pedja...
Hocete li prisustvovati kao gosti promatraci
-
Doktor29
#14791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uvrijedio se jer nas ne zanima sta on mislimikasa wrote:a imal' negdje onog Albina...
-
Pedja Kojovic
#14792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
GV ce odluciti.mikasa wrote:Pedja,
Hvala
G.Kljuic, g.Kamocaji i g.Finci.
p.k.
-
VjecitiStudent
#14793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja izbora u pm, dva penzionera i jedan mladi lopov.Pedja Kojovic wrote:GV ce odluciti.mikasa wrote:Pedja,
Hvala
p.k.
-
Pedja Kojovic
#14794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-LIBERO- wrote:Finci moze proci samo i iskljucivo, ako ga, kao vid kontre SDA-SDU, podrzi ovaj drugi blok SDP-SBB. Ne postoji drugi nacin, jer su se ovi iz SDA odredili i javno da ce podrzati Kljujica.
Pedja...
Hocete li prisustvovati kao gosti promatracina osnivackoj skupstini te nove stranke Zeljke Komsica???
Ukoliko dobijemo poziv svakako.
p.k.
-
Albin Zuhric
#14795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mikasa, doktor29,
Tu sam, pratim vase komentare, ali je diskusija neko vrijeme isla u smjeru koji nije zahtijevao komentare.
Ako imate pitanja...
Prijatno.
Tu sam, pratim vase komentare, ali je diskusija neko vrijeme isla u smjeru koji nije zahtijevao komentare.
Ako imate pitanja...
Prijatno.
-
mikasa
#14796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sta ce se desiti ako u prvom krugu:Pedja Kojovic wrote:GV ce odluciti.mikasa wrote:Pedja,
Hvala
p.k.
Finci dobije 3 glasa
Kljuic ...... 12 glasova
Kamocaji... 13 glasova
Da li ce biti drugi krug i ko ulazi od predlozenih kandidata?
-
Pedja Kojovic
#14797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gradonacelnik mora biti izabran sa 15 glasova.mikasa wrote:A sta ce se desiti ako u prvom krugu:Pedja Kojovic wrote:GV ce odluciti.mikasa wrote:Pedja,
Hvala
p.k.
Finci dobije 3 glasa
Kljuic ...... 12 glasova
Kamocaji... 13 glasova
Da li ce biti drugi krug i ko ulazi od predlozenih kandidata?
Ukoliko u drugom krugu dva kandidata imaju jednak broj glasova izbor se vrsi zrijebanjem iz sesira.
(Izvlaci predsjedavajuci GV).
p.k.
-
mikasa
#14798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko je meni poznato, da bi desio slucaj "zeca iz sesira" neko bi morao glasati drugacije od svoje stranke. A izgleda da je Pedja malo nezadovoljan razgovorima ili vjesto skriva...Genije wrote:pametnoizbor se vrsi zrijebanjem iz sesira.
-
VjecitiStudent
#14799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako opet ne bude promjena savezništava vjerovatni završetak je sljedeći:
Kljujić gradonačelnik - SDU
bošnjačkog dogradonačelnika daje SDA
ko će biti drugi dogradonačelnik ispred NS?
Osim Sabine
Kljujić gradonačelnik - SDU
bošnjačkog dogradonačelnika daje SDA
ko će biti drugi dogradonačelnik ispred NS?
Osim Sabine
- JoseMujica
#14800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ja bih Validu...al samo ako more đe bez štele proći.... onako transparentno ko na FPN