BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
-Chesterfield-

#14776 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Evo moje potrošnje za ovaj mjesec.

:D

Image
Hakiz

#14777 Re: BHTelecom

Post by Hakiz »

Ima na https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... ID=mobilna

6 GB mobilnog interneta
Moja webTV
30 dana
1.95 GB za korištenje u Zemljama Zapadnog Balkana

10,00 KM

Uz to još 5 ili 10 KM za razgovore/SMS i ne treba bolji paket. Ionako raja razgovore uglavnom obavlja viberom, klasični GSM razgovor samo kada se mora.
Qler

#14778 Re: BHTelecom

Post by Qler »

Image

Ja ovaj mjesec tanko sam gigama :) prištedilo se :)
-Chesterfield-

#14779 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Hakiz wrote: 27/02/2023 22:43 Ima na https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... ID=mobilna

6 GB mobilnog interneta
Moja webTV
30 dana

10,00 KM

Uz to još 5 ili 10 KM za razgovore/SMS i ne treba bolji paket. Ionako raja razgovore uglavnom obavlja viberom, klasični GSM razgovor samo kada se mora.
Vidim ovdje kukaju što moraju dopunjavati kredit, aktivirati tarifu itd...

Pomoću aplikacije se to sve obavi za par sekundi.

Image
Capajebo

#14780 Re: BHTelecom

Post by Capajebo »

Vala, dobro ce doci ove dodatne gige. Uvijek poslije 20og moram gledati kako da se pregura do kraja mjeseca :D
Hakiz

#14781 Re: BHTelecom

Post by Hakiz »

-Chesterfield- wrote: 27/02/2023 22:57
Hakiz wrote: 27/02/2023 22:43 Ima na https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... ID=mobilna

6 GB mobilnog interneta
Moja webTV
30 dana

10,00 KM

Vidim ovdje kukaju što moraju dopunjavati kredit, aktivirati tarifu itd...

Pomoću aplikacije se to sve obavi za par sekundi.

Image
Ma, ni to. Kada prvi put uplatiš preko onog broja 110, sami te na kraju mjeseca podsjete da uplatiš i automatski se produži usluga :-D
Hyperthalamus

#14782 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Ja kako skontah extra xs se ne dira....jedino se ne zna sta ce se desiti sa exra hit i extra jumbo paketima. Kako vidim ovi paketi koji poskupljuju ne mijenjaju ime, vec samo cijenu pretplate i dobijaju vise ukljucenog prometa....dok bi se hit i jumbo morali prebaciti u neki od ovih novih paketa....totalno su nejasni.
_Reds_

#14783 Re: BHTelecom

Post by _Reds_ »

drug_profi wrote: 27/02/2023 22:30 Od oktobra se ukida roming sa EU, bar je tako najavljeno. Međutim biće neka čarlama da ne bude zloupotreba, npr. uzmem Telemach HR broj i uzivam u obilju saobraćaja za 11 eura.
Ovo mi izgleda kao nivelacija BHT paketa sa susjedima...
Pa ne rade u telekomima širom Evrope baš toliki glupani.

Naravno da to ne moze, jer ne mozes u tom romingu korisiti pune količine saobraćaja, nego samo neki dio, tipa 20% ili 30%i tako je i u EU.

A što se tiče ovih poskupljenja, naš narod je onako na svoju ruku, najzalivije im je dati za taj internet i te minute, a ovisni su o tome.

Poskupio gorivo 50%-60%, nista to, ulje-brašno 100% ništa to, grijanje 50%, ma nista to, sta je to mjesečno i po 50 KM više nekome.

Ali telekom 2-3 KM, eh tu ide panika, propast, ne zna se da li će se moći dočekati 1. u mjesecu. A ince bazne stanice i kompletna mreža trose havu, a ne žderu struju koja je poskupila 20%, ne koriste skupu mrežu opremu koja je pposkupila, radnici ne troše gorivo koje je poskupilo.. stubovi se ne prave od čelika koji je poskupio i 100%..
drug_profi

#14784 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

_Reds_ wrote: 27/02/2023 23:59
drug_profi wrote: 27/02/2023 22:30 Od oktobra se ukida roming sa EU, bar je tako najavljeno. Međutim biće neka čarlama da ne bude zloupotreba, npr. uzmem Telemach HR broj i uzivam u obilju saobraćaja za 11 eura.
Pa ne rade u telekomima širom Evrope baš toliki glupani.

Naravno da to ne moze, jer ne mozes u tom romingu korisiti pune količine saobraćaja, nego samo neki dio, tipa 20% ili 30%i tako je i u EU.

A što se tiče ovih poskupljenja, naš narod je onako na svoju ruku, najzalivije im je dati za taj internet i te minute, a ovisni su o tome.

Poskupio gorivo 50%-60%, nista to, ulje-brašno 100% ništa to, grijanje 50%, ma nista to, sta je to mjesečno i po 50 KM više nekome.

Ali telekom 2-3 KM, eh tu ide panika, propast, ne zna se da li će se moći dočekati 1. u mjesecu. A ince bazne stanice i kompletna mreža trose havu, a ne žderu struju koja je poskupila 20%, ne koriste skupu mrežu opremu koja je pposkupila, radnici ne troše gorivo koje je poskupilo.. stubovi se ne prave od čelika koji je poskupio i 100%..
Pa naravno. Bice taman toliko da ti se ne isplati.
drug_profi

#14785 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

A nisam vidio da je reds dopisivao post dok sam ga ja kvotao, pa nisam odgovorio na ovo da prostis preseravanje.

Ja placam i to ulje i taj benzin i sve te nuzne stvari bez kojih se tesko moze zivjeti od plate koja nije porasla nista. Tako da se mora negdje ustinuti, negdje se mora odbaciti suvisni trosak.
Ja bih rado platio ono sto mi treba, a treba mi 100 minuta i 3 gige. Sve preko toga je za mene bacanje para. Ako razumijes o cemu pricam.
Mislim i ja sam dionicar, ali nemam viska para da ih bacam okolo.
PajaELdin

#14786 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

Del_Boy1 wrote: 27/02/2023 21:49
PajaELdin wrote: 27/02/2023 21:41 Imam par pitanja, danas su izvršili promjenu paketa sa Moja TV Full 1 na Moja TV Net S (na bakru sam Bog zna da kraja života, tako da nisam mahnit uzimati veći paket). Nejse, uzeo sam Android Box kao benefit sa ugovorom na dvije godine pa da skratim: 1. Pitanje zašto mi Chromecast ne radi, znači kad hoću da nešto prebacim sa telefona na box npr YouTube prikazuje mi samo naziv TV-a da spojim, nikako mi ne stoji Android Box. 2. Pitanje kako da aktiviram ovu Flix videoteku i Moja Web TV aplikaciju, pošto vidim da je to sad besplatno u sklopu novih paketa. Pitanje 3. Imam aktiviran ovaj Pink + paket još dok sam bio na ovom Full paketu, kako da isti deaktiviram? Ne treba mi ništa dodatno jer ću sebi nabaciti na box Stremio, ali hoću da uzmem ovu njihovu Flix videoteku, radi staraca pošto se oni ne mogu peglati sa prevodom na drugim aplikacijama. Hvala!
@Del_Boy1 drug uspio sam riješiti naziv mreže i šifru... Hvala ti. 🙂
Za deaktivaciju pink+ paketa na resiveru otvori - meni pa aktivacija usluga, izaberi pink+ i deaktiviraj, isto tako i flix samo ovaj put idi na aktivacija.
Ako flix i web tv dobijaš u paketu, sačekaj da oni aktiviraju, ili ti aktiviraj nakon dan-dva, da ti ne bi naplatili pa onda moraš reklamirati račun.
Hvala drug, imaš li možda predstavu zašto ne mogu ništa sa telefona castovati na ovaj njihov Android Box. Skinuo Spotify app i sad hoću da preko telefona pustim pjesmu i pritisnem na one zvučnike, međutim uopšte mi ne izbacuje da postoji ovaj Android Box uređaj. Zna li neko o čemu se radi ili njih moram zvati, znači Chromecast ne postoji, ne mogu spojiti niti jednu app koja ima podršku za Chromecast.
_Reds_

#14787 Re: BHTelecom

Post by _Reds_ »

drug_profi wrote: 28/02/2023 00:15 A nisam vidio da je reds dopisivao post dok sam ga ja kvotao, pa nisam odgovorio na ovo da prostis preseravanje.

Ja placam i to ulje i taj benzin i sve te nuzne stvari bez kojih se tesko moze zivjeti od plate koja nije porasla nista. Tako da se mora negdje ustinuti, negdje se mora odbaciti suvisni trosak.
Ja bih rado platio ono sto mi treba, a treba mi 100 minuta i 3 gige. Sve preko toga je za mene bacanje para. Ako razumijes o cemu pricam.
Ja nisam nikoga vidio da je auto ostavio kad je gorivo bilo i po 3.5 KM, niti da je manja guzva bila svako jutro, niti sam primjetio su ljudi počeli više ići sa kolegama na posao.

IA za ovo tvoje, naravno postoje prepaid paketi i sam sebi određuješ i dopunjavaš.
ala7

#14788 Re: BHTelecom

Post by ala7 »

Ja sam koristio HR karticu za internet u Sloveniji i Austriji bez problema, ali nakon nekog vremena stiže mi poruka (toliko detaljno se ne sjećam) da će obustaviti rad kartice ili paketa datog ako budem i dalje koristio tako u te svrhe. Za 70kn tad dobio 7 dana flat interneta bez ograničenja brzine.

Što znači i kod nas će isto tako biti, blokiraće ukoliko primjete da "zloupotrebljavaš" tuđu mrežu , ne znam kako da to nazovem.

Jest to ukinut roaming ali ograničenja postoje, koliko čega smiješ u prevodu. Mislim da su zloupotrebe sveli na minimum, ali uvijek će ih biti.
zippoo87

#14789 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

PajaELdin wrote: 28/02/2023 00:20

Za deaktivaciju pink+ paketa na resiveru otvori - meni pa aktivacija usluga, izaberi pink+ i deaktiviraj, isto tako i flix samo ovaj put idi na aktivacija.
Ako flix i web tv dobijaš u paketu, sačekaj da oni aktiviraju, ili ti aktiviraj nakon dan-dva, da ti ne bi naplatili pa onda moraš reklamirati račun.
Hvala drug, imaš li možda predstavu zašto ne mogu ništa sa telefona castovati na ovaj njihov Android Box. Skinuo Spotify app i sad hoću da preko telefona pustim pjesmu i pritisnem na one zvučnike, međutim uopšte mi ne izbacuje da postoji ovaj Android Box uređaj. Zna li neko o čemu se radi ili njih moram zvati, znači Chromecast ne postoji, ne mogu spojiti niti jednu app koja ima podršku za Chromecast.
A sta ti mislis da svaki android box ima ugradjen chromecast ?
Naravno da nema i da ne moze to na svakom android boxu raditi.Ako to hoces tako jednim klikom,onda kupis chromcast uredjaj,ustekas ga u TV i onda ce raditi tako jednim klikom.
Isto kao sto svaki android box nema podrsku za certifikate za Netflix HD i FHD...bez tih certifikata ide max 480p rezolucija.
Last edited by zippoo87 on 28/02/2023 00:48, edited 1 time in total.
drug_profi

#14790 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

_Reds_ wrote: 28/02/2023 00:21
drug_profi wrote: 28/02/2023 00:15 A nisam vidio da je reds dopisivao post dok sam ga ja kvotao, pa nisam odgovorio na ovo da prostis preseravanje.

Ja nisam nikoga vidio da je auto ostavio kad je gorivo bilo i po 3.5 KM, niti da je manja guzva bila svako jutro, niti sam primjetio su ljudi počeli više ići sa kolegama na posao.

IA za ovo tvoje, naravno postoje prepaid paketi i sam sebi određuješ i dopunjavaš.
Pa ja ne govorim o drugima. Samo o sebi. Ne volim bacati pare za stvari koje mi ne trebaju. A ne treba mi višak minuta i višak gigabajta. Gorivo mi nije višak i moram se prevoziti.
Naravno da ima prepaid, ali to je lose za firmu jer to nisu sigurne pare, ne moze ih planirati. Ugovori i postpaid su im sigurica. Zato kazem da ce posljedice vjerovatno biti nepovoljne, kao sto su bile povoljne kad su uradili obrnutu stvar. A mozda se i varam. Vidjecemo.
jasko__10

#14791 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

PajaELdin wrote: 28/02/2023 00:20

Ne mozes iz razloga sto je android ukljucen na modemu u izlaz za mtv a ti si na wifi.
Mogao bi to raditi ali moras android ukljuciti u lan 1 ali tada ti ne bi radili tv kanali.
escobar__

#14792 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Ta vijest, nažalost, nije tačna, a po običaju su je prenijeli manje-više svi mediji (pozvali se na tvit nekog hrvatskog zastupnika u EU parlamentu).

Roaming između EU i Bosne i Hercegovine se ne ukida, radi se samo o snižavanju cijena.
bumerangss

#14793 Re: BHTelecom

Post by bumerangss »

oldtajmer wrote: 27/02/2023 15:41 ranije je bilo dok si pod ugovorom sve ostaje isto kao i kada si potpisao dok ne istekne ugovor
ovo su neki novi momenti
I ja mislim da ne bi smjeli ništa mjenjati dok ugovor traje! Čemu onda svrha ugovora?!

Mislim da se ovdje treba umješati RAK i ombdusman za zaštitu prava potrošaca!

To kao kad u banci digneš kredit sa fiksnom kamatom ali banci bude čejf i odluči da digne kamatu :lol:

E ne može to tako!
cicagorio

#14794 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

escobar__ wrote: 28/02/2023 06:17
Ta vijest, nažalost, nije tačna, a po običaju su je prenijeli manje-više svi mediji (pozvali se na tvit nekog hrvatskog zastupnika u EU parlamentu).

Roaming između EU i Bosne i Hercegovine se ne ukida, radi se samo o snižavanju cijena.
Upravo našao tu odluku EU, tj deklaraciju ( https://ec.europa.eu/commission/pressco ... fs_22_7535 ) i pročitao i razočarao se. Spominje se samo snižavanje cijena, medjutim isto tako stoji da će ti operateri do najkasnije 1. maja donijeti odluku o cijenama, pa vidit ćemo kakva će odluka da bude. Možda se odluče ipak da ukinu roaming 😬
cicagorio

#14795 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

bumerangss wrote: 28/02/2023 06:21
oldtajmer wrote: 27/02/2023 15:41 ranije je bilo dok si pod ugovorom sve ostaje isto kao i kada si potpisao dok ne istekne ugovor
ovo su neki novi momenti
I ja mislim da ne bi smjeli ništa mjenjati dok ugovor traje! Čemu onda svrha ugovora?!

Mislim da se ovdje treba umješati RAK i ombdusman za zaštitu prava potrošaca!

To kao kad u banci digneš kredit sa fiksnom kamatom ali banci bude čejf i odluči da digne kamatu :lol:

E ne može to tako!
Pa u ugovoru stoji ako se dobro sjećam da zadržavaju pravo izmjena cjenovnika usluga. Mislim da je ova caka gdje dozvoljavaju prijevremeni raskid, upravo zbog zakona i zaštite potrošača. Znači BHT mijenja cijene ali zato daje mogućnost prijevremenog raskida ugovora bez penala.
noviclan

#14796 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

sinus wrote: 27/02/2023 15:23 Od 1. aprila 2023. godine svi pretplatnici Extra paketa, bez obzira na period obaveznog trajanja ugovora i osnova po kojem je ugovoreno obavezno trajanje, prelaze na novu Extra ponudu paketa sa novim cijenama, sadržajima/saobraćajem, uslovima i pravilima.

Prava korisnika: U periodu od 2. do 31.marta (30 dana) korisnici Extra paketa imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid, osim korisnika koji imaju ugovoreni odnos na 12/24 mjeseca po osnovu asemblirane usluge, tj. korisnika koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma sa popustom.

U slučaju raskida ugovora za korišteni Extra paket, korisnici koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma (asemblirana usluga) dužni su platiti sve preostale rate za uređaj i ukupno odobrene popuste, koji im se fakturišu na prvom narednom računu, dok su korisnici koji su kupili uređaj iz Partnerske ponude BH Telecoma u slučaju raskida ugovora za Extra paket dužni platiti cjelokupni preostali iznos za uređaj, koji im se fakturiše na prvom narednom računu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U prevodu: Boli nas qrac što imate ugovor cijena ide gore, i ko vas *ebe poštovani korisnici :bih: :bih: :thumbup: :run:
A nije prvotravanjska sala :lol:
The BEN10

#14797 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

zippoo87 wrote: 27/02/2023 20:42 Pa sta sada ,treba svaki operater imati pakete za svaku osobu ponaosob ?
Pa bi opet ako bi prag bio sve po 1 GB ,neko bi dosao i rekao,ja potrosim jos samo 200 MB a moram placati cijelih 1 GB ? :lol: :lol:
Nije ni meni drago sto dizu cijene,ne potrosim ni ja preko zime ni 3 GB jer sam uvijek u zatvorenom i ima wifi ali sta sada da radim ?
Kome su novi paketi skupi,neka predje na ultru ili novotel ili halo...ima za svakoga po nesto.

Ali je glupo govoriti ,"ja ne potrosim nesto..."...ti imas to u paketu a hoces li trositi ili neces,koga briga za tim...odaberes drugi paket ili opciju.
I meni je psiholoska granica bas ovih nekih 25 KM za mobitel,jer ne koristim previse i ne trosim vise od 100 minuta razgovora a placam 500 pa sta sada...da kukam da ne trosim a omoguceno mi da potrosim ?

Tehnicki nije poskupljenje,jer da je cisto poskupljenje ,dobio bi isto sadrzaja za vecu cijenu a ovdje dobijes za vecu cijenu vise sadrzaja.
To je sada takav paket...jeste skuplji nego prethodni ali vise placas,vise dobijas.
Ma ja, to je to.
agent_zero

#14798 Re: BHTelecom

Post by agent_zero »

Ja ću razmisliti da li ću ostati na BHT, inače koristim Exta S paket sa opcijom popust na mjesečnu pretplatu.

Nikad ne iskoristim ni ono što imam u paketu, cijena paketa mi je najbitnija.
Mishelinke

#14799 Re: BHTelecom

Post by Mishelinke »

Ma naravno, niko ništa ne koristi, niko ne troši, a da se slučajno smanjio samo 1 SMS, nego što trenutno ima u paketima, nastala bi opšta histerija i kuknjava, upravo od ovih koji lafo ništa ne koriste.
Sid the sloth

#14800 Re: BHTelecom

Post by Sid the sloth »

noviclan wrote: 28/02/2023 07:09
sinus wrote: 27/02/2023 15:23 Od 1. aprila 2023. godine svi pretplatnici Extra paketa, bez obzira na period obaveznog trajanja ugovora i osnova po kojem je ugovoreno obavezno trajanje, prelaze na novu Extra ponudu paketa sa novim cijenama, sadržajima/saobraćajem, uslovima i pravilima.

Prava korisnika: U periodu od 2. do 31.marta (30 dana) korisnici Extra paketa imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid, osim korisnika koji imaju ugovoreni odnos na 12/24 mjeseca po osnovu asemblirane usluge, tj. korisnika koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma sa popustom.

U slučaju raskida ugovora za korišteni Extra paket, korisnici koji su kupili uređaj iz ponude BH Telecoma (asemblirana usluga) dužni su platiti sve preostale rate za uređaj i ukupno odobrene popuste, koji im se fakturišu na prvom narednom računu, dok su korisnici koji su kupili uređaj iz Partnerske ponude BH Telecoma u slučaju raskida ugovora za Extra paket dužni platiti cjelokupni preostali iznos za uređaj, koji im se fakturiše na prvom narednom računu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U prevodu: Boli nas qrac što imate ugovor cijena ide gore, i ko vas *ebe poštovani korisnici :bih: :bih: :thumbup: :run:
A nije prvotravanjska sala :lol:
Pa eto ti odma jedna recenica ispod da imas pravo raskinuti ugovor. Znaci niko te ne moze prisiliti da koristis po novim cijenama.
A ako si jos uzeo i uredjaj pa tu dobio popust, e onda jebiga, dok je pasalao muzao si pa sad kad ljudi koriguju cijene ne pase.
Post Reply