Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#14776 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

mO k3 wrote: 29/03/2020 08:23 Aaaa Rusija danas .... :lol:

@Bloo

Hvala to sada kontam zašto nisam dobio odgovor kome je Klaus dao intervju ....

Dokle smo stigli sa teorijama zavjere , jeli iko spomenuo vanzemaljce ??

Ili ke ova božja kazna sa Ujgure ??
Inace RT Deutsch pici samo preko neta...i vole teorije zavjere... :mrgreen:

Ali eto, za neke su TV kuca i to pouzdana. :mrgreen:
mO k3

#14777 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Keln (dts Nachrichtenagentur) - Savezni ured za zaštitu ustava (BfV) i Savezna uprava kriminalističke policije (BKA) takođe prate rusku državnu radioteleviziju "RT Deutsch", posebno tokom aktuelne epidemije korone u Njemačkoj. Potvrđeni glasnogovornik obje sigurnosne agencije „Bild novina“ (izdanje za srijedu), iako „RT German“ nije namijenjen promatranju slučaja u pravnom smislu. "Jedan od prioriteta BfV-a trenutno je kontinuirano nadgledanje u kojoj mjeri oni obrađuju BfV

Pozadina je izvješća stanice o toj temi koja se već tjednima relativizira i instrumentalizira. U spajanju klasičnih vijesti, dijelova mišljenja i stručne rasprave, mjere Savezne vlade kritiziraju se kao "zastrašivanje" i pokušaj "veće kontrole nad društvom". U dijelovima dobrobiti raspravlja se o osnovnim mjerama opreza, kao što je pranje ruku, a epidemija u cjelini dovodi se u pitanje. To je kulminiralo 20. marta naslovom: "Epidemija koja nikada nije postojala". Snimak samog emitera na YouTubeu, koji širi ovu grubu teoriju, dobio je 657.000 klikova. "RT Deutsch" pišu članke i videozapise na svojoj početnoj stranici i na društvenim mrežama, uopšte, širite stav ruske vlade na propagandni način “, rekla je portparolka BKA za„ Bild novine “. Ukoliko ti doprinosi rezultiraju „konkretnom opasnošću za javnu sigurnost“, „odgovarajuće mjere bi se ispitale i po potrebi pokrenule“.

Glasnogovornik medijske politike zastupničke grupe FDP, Thomas Hacker, pozvao je na političke posljedice iz promatranja "RT Deutsch". „Sloboda izražavanja jedno je od najvrijednijih pravnih dobara koje treba zaštititi. Ali ako platforma zloupotrijebi ovo legalno sredstvo za igranje propagande u skladu s Putinovom voljom, postavlja se pitanje moramo li se izložiti toj opasnosti u našoj zemlji, rekli su hakeri "Bild novina" Zadatak politike, posebno u teškim vremenima, štiti stanovništvo „više nego ikad od lažnih vijesti i kampanja utjecaja. Ruska državna propaganda nije dio slobode izražavanja “, nastavio je političar FDP. To je „opasnost za klasične medije i društvo u cjelini“.

Ažuriranje, 26. marta
U ranijoj verziji ovog članka nije naznačeno da Federalni ured za zaštitu Ustava razlikuje slučajeve promatranja u pravnom smislu i ostale oblike promatranja, na primjer opće praćenje. Prema službenim informacijama, "RT Deutsch" nije "slučaj promatranja u pravnom smislu". Medjutim, televizijska kuća je Federalni ureda izvještavanje vlasti na drugi način percipiraju i samim time se u konačnici i promatra.
Toliko o Klausu .....
GAU8

#14778 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

L3D3NA wrote: 28/03/2020 23:39
GAU8 wrote: 28/03/2020 23:25
L3D3NA wrote: 28/03/2020 23:07

Ja se ne pripisujem nigdje, ja ne znam da se ljudi mogu pripisivati igdje
posebno se ne svrstavam u kategoriju, to mi je više za meso, ono ima kategorije, a ne ljudi,
eto ako baš aludiraš na sudnji dan i sedam odabranih kategorija ljudi, nisam ni tamo,
stoga
ako bi me primorali da biram, po cijeni nečijeg (ne mog) života, onda bih rekla
klaster ti, klaster mi :D
Ja ne aludiram ništa. Ti mnogo ljudi nazvao "inkompetentnim". Zato pitam.
Nisam ja, David Dunning and Justin Kruger oni su to rekli :D
i nisu slagali :lol:
Ne, lično ti si to rekao. Šta si uopće mislio u tom trenutku? Da li si uopće mislio?
GAU8

#14779 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

sime_cipol wrote: 29/03/2020 01:15 Od tuberkuloze svake godine umre 3mil ljudi.
Od malarije svake godine umre 1mil ljudi.
Od običnog gripa oko 500k.

Vise ce se ljudi ubiti zbog neimaštine koju ce prouzrokovati ovaj hajp oko korone i propasti ekonomije, nego ona sama sto je ubila.

Hvala lijepo i dovidjenja :kakoste:
1) još uvijek se ne zna koliko ljudi će još umrijeti. Tek je prošao jedan mjesec dana kako je virus prisutan globalno.
2) ne znamo kolika smrtnost bi bila, kada ne bismo primjenjivali ove mjere.
3) Zakasnilo se sa pravim mjerama, na samom početku, sada ostaje samo izolacija kao defenzivni način.
4) da su počeli odjednom umirati stotine i hiljade ljudi u svim zemljama kao u Italiji, ekonomije bi tek tada dozivjele kolaps.
Mogy87

#14780 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

asurbanipal wrote: 29/03/2020 00:52
Roditelj odlucuje? Ozbiljno? Pa vise se ni ne trudite. Ta grupa je esencija teorija zavjere. Evo samo cu ovo postaviti tu:

Image

Image
Diwan

#14781 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Utakmica je tek počela - mnogo, mnogo je stvari pred nama. A i svakako je vrijeme odvajanja žita od kukolja. So, don't worry, let's see what is going to happen.
mO k3

#14782 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

da da 666....

od moje bolje polovice kolegica koja je radila i zivjela u New Yorku je prekjuce ispricala da New York ima toliko mrtvih da su poceli mrtve u hladnjace da trpaju .... :shock:
Zox

#14783 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Vise ce se ljudi ubiti zbog neimaštine koju ce prouzrokovati ovaj hajp oko korone i propasti ekonomije, nego ona sama sto je ubila.

Za ljude koji se misle ubiti zbog neimastine imam samo jednu poruku: nemojte.
Mogy87

#14784 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

mO k3 wrote: 29/03/2020 09:52 da da 666....

od moje bolje polovice kolegica koja je radila i zivjela u New Yorku je prekjuce ispricala da New York ima toliko mrtvih da su poceli mrtve u hladnjace da trpaju .... :shock:
:o
Mene je i ovo sokiralo. U spaniji koriste dvoranu za hokej za odlaganje. Ovo je velicina te dvorane.
Image
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/ ... 55671.html
Diwan

#14785 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Niko ne smije da vas bije ....

Tu je Bake, Dodik, Solak, sistem, država, banke ...sve će biti u redu duše drage, ništa se nemojte plašiti. Vaše je da plješćete, nosite maske i rukavice, da budete u panici i psihozi, eventualno da se pelcujete ako bude potrebe za tim. Ostalo prepustite nama. Sistem misli i radi za vas, uvijek, kako u miru tako i u vanrednim situacimama.

Ne brinite se, sve će biti u redu, mirno spavajte .... :zzzz:
mO k3

#14786 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Mogy87 wrote: 29/03/2020 10:02
mO k3 wrote: 29/03/2020 09:52 da da 666....

:o
Mene je i ovo sokiralo. U spaniji koriste dvoranu za hokej za odlaganje. Ovo je velicina te dvorane.
Image
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/ ... 55671.html
:shock:
Hajlac

#14787 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hajlac »

U petak, 13. marta, samo nekoliko sati nakon što sam odlučila da ću početi prakticirati socijalnu distancu, zbog zdravlja drugih, dobila sam groznicu i glavobolju. Nisam mislila na najgore, ali, za svaki slučaj, partner i ja smo spavali u odvojenim sobama. Do ujutro, počela sam kašljati. U nedjelju sam bila bolje i groznica je nestala. Bila sam sretna misleći - pa, iako je koronavirus, ostat ću kući, jer sam čula da ljudi poput mene nemaju razloga za brigu. Planirala sam posao za sljedeći dan, tuširala se.

Sredinom te noći probudila sam se u groznici, počela sam povraćati, nisam mogla udahnuti. Do ponedjeljka nisam mogla izgovoriti par riječi, a da se ne počnem boriti za zrak. Nisam mogla do kupatila bez da dišem kao da sam istrčala kilometar. U ponedjeljak navečer, pokušala sam jesti, ali nisam mogla i disati i jesti. Svaki zadatak bio je napet - resetovanje passworda da mogu komunicirati s ljekarom - nisam mogla disati.

Brojni su razlozi zašto nisam htjela u bolnicu. Kada sam nazvala 311 da pitam za test, rekli su da mi osobe sa simptomima COVID-19 moraju ostati kući. Čula sam taj savjet drugdje i htjela sam uraditi sve da smanjim širenje virusa. Bila sam i svjesna da mnogi drugi, ugroženijeg zdravlja, trebaju bolnicu. Konačno, bilo me je strah - šta ako ovo nije COVID-19, pa ga dobijem u bolnici. Konačno, i pored toga što sam teško disala, dio mene je vjerovao da ću biti dobro, jer sam mlada i zdrava.

I dok je mene šokirao razvoj simptoma i, na kraju, hospitalizacija, ljekari i sestre nisu bili iznenađeni. Kad sam došla, saznala sam da je u sobi do mene 30-godišnjak, apsolutno zdrav osim što ima koronavirus SARS-CoV-2, ali ni on ne može disati. Rekli su mi da dolazi sve više pacijenata mojih godina i zaista sam zahvalna partneru koji je pozvao bolnicu kada mi se disanje pogoršalo, a doktor insistirao da dođemo. Čim su mi dali kisik, bilo mi je lakše. Bila sam sretna što sam došla u bolnicu na početku krize pa sam dobila iznimnu brigu.
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... -19/371537
Point.

#14788 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Diwan wrote: 28/03/2020 08:36
Point. wrote: 28/03/2020 08:14
sherbett wrote: 28/03/2020 00:09

Meni je to sumnjivo.. video je postavljen prije rjedan dana, sta niko to nije istrazio? Jel tko prenio? Postabio pitanje?

To su bas velike optuzbe
Od kineskih vlasti me ništa više ne iznenađuje.
Sad se prebacuje loptica na kineze - klasičan povod i uvod za nešto, kao što je bio slučaj sa 9/11. Pronađimo uljeza :D .
Nažalost, mnogo su krupnije stvari u pitanju i igre vode nego što je virus paravan.
Koje igre?
GAU8

#14789 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Diwan wrote: 29/03/2020 10:03 Niko ne smije da vas bije ....

Tu je Bake, Dodik, Solak, sistem, država, banke ...sve će biti u redu duše drage, ništa se nemojte plašiti. Vaše je da plješćete, nosite maske i rukavice, da budete u panici i psihozi, eventualno da se pelcujete ako bude potrebe za tim. Ostalo prepustite nama. Sistem misli i radi za vas, uvijek, kako u miru tako i u vanrednim situacimama.

Baketa bogme odavno niko nije vidio
Cortado

#14790 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

L3D3NA wrote: 29/03/2020 03:34 da zaključimo sve špekulacije oko mrtvih i kako se broje u Italiji,
a na čast vam svima koji se igrate ovim ciframa da bi pokazali kako je sve ovo panika ili ne
Image
A koja je razlika izmedju "zbog" i "sa" u ovome? Ako sam dobro shvatio, "zbog" znaci da je korona direktan uzrok smrti, a "sa" znaci da su umrli dok su bili zarazeni koronom, ali korona nije direktan uzrok smrti? I to je sasvim ok ako se ne to misli. Samo, s obzirom koliko ih umire, a obdukcije se sigurno ne rade, interesuje me kako je neko zakljucio da je pacijent umro sa koronom, ali ne od nje?
mO k3

#14791 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

GAU8 wrote: 29/03/2020 10:11

Baketa bogme odavno niko nije vidio
hallo ba , trezor ima vremensko otkljucavanje tek ces ga 2021 vidjeti
mO k3

#14792 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Cortado wrote: 29/03/2020 10:12
L3D3NA wrote: 29/03/2020 03:34 da zaključimo sve špekulacije oko mrtvih i kako se broje u Italiji,
a na čast vam svima koji se igrate ovim ciframa da bi pokazali kako je sve ovo panika ili ne
Image
A koja je razlika izmedju "zbog" i "sa" u ovome? Ako sam dobro shvatio, "zbog" znaci da je korona direktan uzrok smrti, a "sa" znaci da su umrli dok su bili zarazeni koronom, ali korona nije direktan uzrok smrti? I to je sasvim ok ako se ne to misli. Samo, s obzirom koliko ih umire, a obdukcije se sigurno ne rade, interesuje me kako je neko zakljucio da je pacijent umro sa koronom, ali ne od nje?
piso sam o tome prije 10 dana ako ne i vise oni u ovome trenutku nemaju mogucnosti da rade obdukciju tako da sve broje da su od korone umrli
GAU8

#14793 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ja se slažem sa tvojim slobodarskim idejama (donekle). Ali objasni mi motiv iza globalnog lockdowna, ako misliš da nije opravdano potreban. Jel to neka vrsta"generalne probe" pred pravu stvar, kada za nju dođe vrijeme, ili je nešto drugo..
°u°

#14794 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

GAU8 wrote: 29/03/2020 09:13

1) još uvijek se ne zna koliko ljudi će još umrijeti. Tek je prošao jedan mjesec dana kako je virus prisutan globalno.
2) ne znamo kolika smrtnost bi bila, kada ne bismo primjenjivali ove mjere.
3) Zakasnilo se sa pravim mjerama, na samom početku, sada ostaje samo izolacija kao defenzivni način.
4) da su počeli odjednom umirati stotine i hiljade ljudi u svim zemljama kao u Italiji, ekonomije bi tek tada dozivjele kolaps.
Za TBC i za malariju nema ovakve vrste karantina, nije nikad ni bilo. Veliko je pitanje da istog sada nema, da se pusti coroni da se širi bez ikakvih ograničenja kakva bi bila njena smrtnost.
Drastična razlika je u zaraznosti corone te TBC i malarije. SARS i MERS su smrtonosniji ali se ne šire ni blizu coroni, njena opasnost je u broju zaraženih, oboljelih i onih s teškim komplikacijama. Istina je da najviše umiru oni s hroničnim oboljenjima, ali je istina i da bi mnogi od njih mogli proživjeti sretno još koju godinu. A vidimo i da umiru i mlađi i oni bez hroničnih bolesti.
Mogy87

#14795 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

mO k3 wrote: 29/03/2020 10:16
Image
piso sam o tome prije 10 dana ako ne i vise oni u ovome trenutku nemaju mogucnosti da rade obdukciju tako da sve broje da su od korone umrli
Broje one koji su umrli u bolnici i pozitivni su na COVID. Ako neko umre kuci ili u starackom domu ne stignu mu uraditi bris tada je uzrok smrti obicno upala pluca. Takva je situacija u Bergamu. Tako da broj umrlih moze biti samo veci. To je izjavio i gradonacelnik Bergama.
Herr Flick

#14796 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Herr Flick »

Ma ja, onaj ko je ima rak u terminalnoj fazi se racuna kao zrtva korone, zasto to tako rade, da li i po cijem naredjenju to je misterija
i agree

#14797 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

emigrazione wrote: 29/03/2020 03:39
i agree wrote: 29/03/2020 03:10
emigrazione wrote: 29/03/2020 01:18 Ne postoji razumno objašnjenje uvođenja policijskog sata, ili vanrednog stanja što je još veće ludilo....
Sto se policijskog tice ako nista drago mi je sto migranata nema na ulicama 24 sata,mislim da je njih dosta zarazeno a da sami ne znaju...
Nije bilo testova za nas a kamo li za njih...
Nama je inace tesko ugodit,da se pustilo da stvari teku svojim tokom i da dnevno imamo po 150 zarazenih bilo bi pa kako smo nesposobni kako nam se ovo moglo desiti...
Mnoge stvari je nama tesko shvatit....
Care policijski sat ti uvode gradjevinci i mesari ljudi koji ne znaju pravilno krpenu masku staviti na lice, opasno precjenjujes sposobnosti ovih likova koji trenutno upravljaju tvojim zivotom kao da igraju Rise of Nations...ja priznam da mi je tesko shvatiti smisao brutalnog policijskog sata naveče dok po danu mogu sta hoću i kad hoću, da ne smijem dijete staviti u kola i otici npr. na vikendicu, da se uvodi vanredno stanje, da se najavljuju još žešće mjere....pa cekaj jebote peotiv cega se borimo, protiv marsovaca ili protiv virusa koji dopusta sasvim normalno svakodnevno funkcionisanje uz odredjene mjere predostroznosti koje sad vec zna i mala beba u kolicima...benzinske rade do 6, kasnije se zatvaraju...pa cekaj jebote kakve veze one imaju sa virusom, ili ako imaju zasto pola vremena rade, a pola ne smiju?! Ti fakat mislis da iza ovih mjera stoje vrhunski umovi i strucnjaci koji 24 sata misle na sigurnos gradjana?
Ne precjenjujem ja nikoga samo se nesto uradit mora bez obzira kopirali nekog po mjerama ili ne.Kad pobune i ustanke ne vode gazde i radnici cevabdzinica,kafica,nargila barova...mislim da ne trebamo ni mi,ne gubimo dnevno hiljade da bi se bunili a sve mozes obavit do 6 sati,evo prica se nesto da bi sad moglo biti od 7...sta ces poslje 7 navece vani ako nista ne radi,na vikendicu mozes do tad otici...nece ovo trajat vjecno koja sedmica i gotovo..
Mogy87

#14798 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Herr Flick wrote: 29/03/2020 10:21 Ma ja, onaj ko je ima rak u terminalnoj fazi se racuna kao zrtva korone, zasto to tako rade, da li i po cijem naredjenju to je misterija
Dvadeseti put: nemaju rak.
Komorbiditeti u Italiji:
- Visok pritisak 76,1%
- Dijabetes 35,5%
- Ishemicna kardiopatija 33%
- Atrijalna fibrilacija 24,5%
- BPCO 13,2%
- aktivni karcinom u posljednjih 5 godina 20,3%
°u°

#14799 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Image
Postoji rasprava i u struci. Njemačkoj osporavaju mali broj umrih jer oni teško i smrtno bolesne od drugih bolesti ne računaju kao umrle od corone.
Još će tu biti natezanja, činjenica jeste da se o njoj nedovoljno zna
GAU8

#14800 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

A možda su zapravo za svo širenje panike krive stare ultrabogate prdonje koji imaju uticaja na svjetsko dešavanje. Jbg do sada su se za sve mogli pelcovati. Sada ih je prvi put virus zatekao bez vakcine.. pa prpa..
Locked