Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#14776 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:He,he... Ja ću se posrati po onom govnu i smradu Obami.

- Njegova avijacija je prije nekoliko mjeseci s*ebala termoelektranu istočno od Alepa (koju sada oslobađa sirijska vojska, ako već nije preuzela čitav objekat). Koja je to "vojna logika" da se uništava srce jednog grada? A znali su da SAA ide u tom pravcu, da je samo pitanje vremena kada će preuzeti objekat... Odgovor je jedan i jasan: govno je to naredilo (i da nije on lično, odgovoran je, najodgovorniji!) da bi se iz grada Alepa i okoline protjerao još koji milion ljudi, da se a) još više optereti i zavali Evropa i b) da se dodatno očisti prostor ispod Eufrata, za Veliki Izrael.

Bogu hvala, od toga nema ništa, a nadam se da će sirijski stručnjaci u što kraćem roku osposobiti teško oštećenu elektranu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

A u kurac krasni :lol: :lol:
Avetinho

#14777 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:He,he... Ja ću se posrati po onom govnu i smradu Obami.

- Njegova avijacija je prije nekoliko mjeseci s*ebala termoelektranu istočno od Alepa (koju sada oslobađa sirijska vojska, ako već nije preuzela čitav objekat). Koja je to "vojna logika" da se uništava srce jednog grada? A znali su da SAA ide u tom pravcu, da je samo pitanje vremena kada će preuzeti objekat... Odgovor je jedan i jasan: govno je to naredilo (i da nije on lično, odgovoran je, najodgovorniji!) da bi se iz grada Alepa i okoline protjerao još koji milion ljudi, da se a) još više optereti i zavali Evropa i b) da se dodatno očisti prostor ispod Eufrata, za Veliki Izrael.

Bogu hvala, od toga nema ništa, a nadam se da će sirijski stručnjaci u što kraćem roku osposobiti teško oštećenu elektranu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

A u kurac krasni :lol: :lol:
Nisam bas ovih dana pazljivo pratio vijesti. Mora bit da ga je negdje putinko tesko popusio, kad glavni anal kiticar ovoliko pjeni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14778 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

znam kako ti je
i ja nisam pratio nakon pada palmire i idliba

dolaskom rusa odjednom mi se pocelo pratiti
insomnia78

#14779 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Stani malo titin generale, platices nam za Ravne Kotare
nixon69

#14780 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Kiki
Kako saradjujete sa bracom Srbima? :D

http://novorossia.today/allegations-of- ... sh-forces/
Challenger__

#14781 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ma kakvi motivi bili onom smeću od "Koalicije" i smeću od njihovog glavnokomandujućeg idiota, nanijeli su štetu samo građanima Alepa. Milionima su zagorčali život, a to jeste notorni ratni zločin.
Co0l

#14782 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Tezak slucaj :shock:
nixon69

#14783 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Chelli,samo za tebe jedna muzicka zelja iz coska. :D

solar7

#14784 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Challenger__ wrote:EDIT: očekivao sam promjenu snaga u korist vlade, ali ovakvu metamorfozu SAA, ni u snu... Fucking unbelievable! Plus, na početku ovog haosa, mladi su bili uglavnom protiv vlade a u zadnje vrijeme sve je više vrlo mladih momaka u redovima SAA ,koji prema mojim procjenama imaju sada manju prosječnu starosnu dob od "opozicije" i terorista.

Nevjerovatno, jednostavno nevjerovatno!
Kakva metamorfoza i bakraci.U takozvanoj SAA im vise afganaca nego sirijaca a svi oni napreduju uz pomoc tvog miljenika putinka.Jednostavno receno SAA vise ne postoji vec asad rusi i siti iz komsinskih zemalja
Challenger__

#14785 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ali pazite samo to, kako kukavice i beskičmenjaci koji se boje svoje sjene kvalifikuju ljude koji se ne boje da stvari nazovu pravim imenom.

Haha.

Bolje na svijet izaći kao insekt nego kao pi*kica.
Challenger__

#14786 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Koji miš, haha.
Co0l

#14787 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

:lol: :lol:
Challenger__

#14788 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne znaš se ti ni nasmijati. Sav si izvještačen. Kukavica i falš.

Haha.
Challenger__

#14789 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Dosta je dobilo pažnje.

8)

Neka se sada, kao, kliberi. LooooooooooooL!

_____
fosna2014

#14790 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Syria #Aleppo #NorthernAleppo #SAA saying #Tell_Hardatnin #Herdaten Village Under Fire Control https://t.co/pB44MjT7cK
Last edited by fosna2014 on 01/02/2016 22:46, edited 1 time in total.
RepublikanskaGarda

#14791 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

sarajevoxxxx wrote:Dža'feri kurdskoj delegaciji po pitanju autonomije na sjeveru Sirije: Riješite se iluzija, uzmite Panadol da vam bude lakše

https://www.zamanalwsl.net/news/68368.h ... Q.facebook

Moram citirat, Kiki očekujem iscrpan komentar :D
Co0l

#14792 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Da rezimiramo-licemjeri prigovaraju Koaliciji da ne gadja vitalne objekte koje koriste teroristi jer bi to bio najbolji nacin da ih se porazi,nego tamo nesto bezveze po pustinji gadjaju a kada zaista gadjaju bitne objekte onda im prigovaraju da ruse sirijsku infrastrukturu za koju su znali da ce je tzv.SAA oslobodit,valjda ih tzv.SAA unaprijed obavjestava o svojim planovima,sta li i to je,pazi,notorni ratni zlocin.

S druge strane,na stvari poput ove se ni ne osvrnu:

U ruskim napadima ubijeno skoro 1.400 civila

U subotu je SOHR saopćio da je u ruskim zračnim napadima u Siriji ubijeno skoro 1.400 civila.

Moskva je prije četiri mjeseca pokrenula zračne udare na umjerenu sirijsku opoziciju i borce Islamske države Irak i Levant (ISIL).

Prema podacima SOHR-a, u ruskim zračnim napadima poginulo je također 965 boraca ISIL-a i 1.233 pripadnika ostalih pobunjeničkih grupa.

Zračni udari ruske ratne avijacije počeli su 30. septembra prošle godine kako bi se pomoglo predsjedniku Basharu al-Assadu, čija je vlada vjeran saveznik Moskve.
To valjda tako treba da bude,to nije ratni zlocin nego bacanje humanitarne pomoci po pijacama,skolama,bolnicama,u vidu kasetnih bombi i krstarecih projektila na glave civila.

Da li se radi samo o licemjerju ili o nekoj tezoj dijagnozi je jedino pitanje koje se postavlja jer treceg nema.
RepublikanskaGarda

#14793 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Inace dok svi pricaju o Allepu, Daari, Hami u Deir el Zouru traju jedne najkrvavijih ulicnih borbi Sirijskog rata, u protekla tri dana, dakle tri dana poginulo je 83 pripadnika NDF-a, SAA i Shaitat milicija, najgore je u kvartu Rashidin gdje ISIS preuze 80% kvarta, ruska i sirijska avijacija zbog bliskih crta razdvajanja ne igra nikakvu ulogu, vecina poginulih pripadnika loyalističkih snaga su poginula u samoubilačkim napadima
Co0l

#14794 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

RepublikanskaGarda wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dža'feri kurdskoj delegaciji po pitanju autonomije na sjeveru Sirije: Riješite se iluzija, uzmite Panadol da vam bude lakše

Uh,kako ovo nisam vidio :lol:
salik79

#14795 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote:Da rezimiramo-licemjeri prigovaraju Koaliciji da ne gadja vitalne objekte koje koriste teroristi jer bi to bio najbolji nacin da ih se porazi,nego tamo nesto bezveze po pustinji gadjaju a kada zaista gadjaju bitne objekte onda im prigovaraju da ruse sirijsku infrastrukturu za koju su znali da ce je tzv.SAA oslobodit,valjda ih tzv.SAA unaprijed obavjestava o svojim planovima,sta li i to je,pazi,notorni ratni zlocin.

S druge strane,na stvari poput ove se ni ne osvrnu:

U ruskim napadima ubijeno skoro 1.400 civila

U subotu je SOHR saopćio da je u ruskim zračnim napadima u Siriji ubijeno skoro 1.400 civila.

Moskva je prije četiri mjeseca pokrenula zračne udare na umjerenu sirijsku opoziciju i borce Islamske države Irak i Levant (ISIL).

Prema podacima SOHR-a, u ruskim zračnim napadima poginulo je također 965 boraca ISIL-a i 1.233 pripadnika ostalih pobunjeničkih grupa.

Zračni udari ruske ratne avijacije počeli su 30. septembra prošle godine kako bi se pomoglo predsjedniku Basharu al-Assadu, čija je vlada vjeran saveznik Moskve.
To valjda tako treba da bude,to nije ratni zlocin nego bacanje humanitarne pomoci po pijacama,skolama,bolnicama,u vidu kasetnih bombi i krstarecih projektila na glave civila.

Da li se radi samo o licemjerju ili o nekoj tezoj dijagnozi je jedino pitanje koje se postavlja jer treceg nema.
Khm, ima li vas na temi o Jemenu?! Nije zanimljiva? Ginu civili, Doktori bez granica svjedoce o saudijskom namjernom raketiranju bolnica i zdravstvenih ustanova, ...

Cudno mi nekako, svi oni koji se satrase u suosjecanju prema sirijskim civilima, imaju totalni otklon, nozovimo to apatijom, prema jemenskim civilima?! Kako? Zasto? Koji je razlog?
Challenger__

#14796 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kakav on i civili. Žali ih kao Bajro mater. Njemu je do terorista a oni su doooooonji.
Avetinho

#14797 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Opet salik preuzeo ulogu vrhovnog autoriteta na kojoj temi ce ko kada i sta pisati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14798 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:EDIT: očekivao sam promjenu snaga u korist vlade, ali ovakvu metamorfozu SAA,
Image
salik79

#14799 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Razumijem ja da vas ova najvise interesira, ali da li je moguce da, svo ovo vrijeme, niti jednim upisom niste mogli izraziti suosjecanje sa civilnim zrtvama saudijske agresije?! A toliko ste osjetljivi na civilne zrtve...
zrakomlat

#14800 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:

:D
Locked