UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
turbofolk

#14776 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

Logovan wrote: Zahvaljujući Realu, a ne njemu.
Ma dobro jest i to slažem se :thumbup: ali ipak Barcelona ima kontinuitet u ligi. Da je Real (u ligi) od onih 5 poraza, pobijedio, recimo tri utakmice koje je realno trebao pobjediti i npr dvije odigrao neriješeno od čega jednu s Barcelonom, opet bi bili u zaostatku, a to je sigurno do Valverdea.

..Ali nije to tema pa neću dalje :thumbup:
turbofolk

#14777 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

Nego natrag na temu:

Na OBN-u večeras je revanš iz Madrida, nadaju se da neće napravit istu grešku ko BHT sinoć :lol:
Uvodna emisija će takođe bit zanimljiva i osvrt na sinošnje rezultate :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#14778 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

MyTao wrote:
decko_sa_kovaca wrote:Pa et mislim da je bolje osvajat ligu prvaka nego ligu
Mozda... ali "najbolji klub svih vremena" bi valjda trebao gaziti i u ligi i u LP... pa u kupovima, pokoji treble ovo ono...
Koji je onda najbolji klub svih vremena?
Kako se to gleda?
Ono, svih vremena ili neka era, neki period?
kory_galaktikos

#14779 Re: UEFA Champions League

Post by kory_galaktikos »

Tomahawk11 wrote:
MyTao wrote:
Mozda... ali "najbolji klub svih vremena" bi valjda trebao gaziti i u ligi i u LP... pa u kupovima, pokoji treble ovo ono...
Kako se to gleda?
malo je to tesko rec, ima par timova koji su obiljezili po jedan period i imali nekakvu dominaciju tad
ali opet, ako se pogledaju i ti periodi, i broj trofeja, raznorazni rekordi najblize tome je Real Madrid
Fudo387

#14780 Re: UEFA Champions League

Post by Fudo387 »

Mustang1 wrote:
Fudo387 wrote:
animals wrote:Liverpool se moze itekako nositi sa Realom..
to ce biti sjajno finale..
Sevilja i Roma su u istom rangu..
Da se nisu sjebali kuci imali bi sanse protiv Bayerna..
Liverpul ce fasovat petardu od Reala, ako do tog susreta dodje.
Isto kao sto je i od City.a ha?
Realno, i ovo sa shitijem su vrlo lako mogli zijaniti petardom...nekad imas i srece.
MyTao

#14781 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:
MyTao wrote:
Kako se to gleda?
Ne znam... Mislim da je pravilnije pricati o erama. Real Madrid, Liverpool, Milan, Barselona... svi su imali ere kada su dominirali u svim takmicenjima u periodu od nekoliko sezona.

Mislim da to ovaj Real Madrid nije... Dominacija u LP, ali to je to... Ronaldo, mozda najbolji igrac Real Madrida u historiji ce mozda na kraju ostati sa samo dvije La Lige a proveo je 10 godina tu.
cassius

#14782 Re: UEFA Champions League

Post by cassius »

Pa ako uzmu 4 od 5 liga prvaka u 5 godina :D i pored toga uzimaju i ostale titule ko sto i uzimaju.Zar ne pricamo tu o nekoj eri onda ?
Tito_i_Partija

#14783 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: A sto se tice favorita, pa vidi ovako mačko moja, prije bih pare stavio na Liverpul, a kamoli na Real nego na Bajern... Realno govoreci. Mislim da im je polufinale maksimum maksimuma.
Ih, otkud sad to?
Puno je faktora, ali u najkracem-smjena generacija koja nikako da pocne, a nuzna je poput zraka. Ne mogu ti dva metuzalema biti bez adekvatne alternative. Dalje spora i prilicno losa odbrana. I mozda kljucno-nekonkurentna Bundesliga koja cini da ozbiljnu utakmicu ne odigras mjesecima...
:thumbup:

To dolazi na naplatu evo vec nekoliko sezona, al' nista da se uradi po tom pitanju. Pa majka mu stara, koliko im je samo trebalo da nadju zamjenu za Lewu? :-)

Sramota za ovakav klub. Cak mislim da je Romi Bayern najrealnija sansa da prodju u finale.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14784 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Šamaraš sve redom najveće ekipe, ali je problem što gubiš od Alavesa, Las Palmasa, Eibara....ljudi su jednostavno više motivisani kad igraju u LP, kad igraju sa većim protivnicima.
Ko god je gledao Realove utakmice, to je mogao vidjeti.
To je psihološka stvar, a neupitno je da je ovo jedna od najdominantnijih ekipa ikad.
Imaš solidnog golmana, imaš top bekove koje bi poželjela bilo koja ekipa i koji su upravo jedna od prednosti ove ekipe, stoperski par u vidu jednog iskusnog, prekaljenog stopera i jednog mladog perspektivnog, ne znam treba li pričati o veznom redu, jedan od najdominantnijih ikad, i to u oba smjera, kako defanzivno, tako ofanzivno, košarkaškim riječnikom, all round igrači, treba li pričati o napadu, ok, tu imamo i budžetliju Benzemu, ali on ima takvu ulogu i uklapa se u ovaj sistem Reala, tako da je i to ok.
jeza u ledja

#14785 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Pa ako postoji "najbolji klub svih vremena" to jedino moze biti Real Madrid.
pirmin

#14786 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

Slazem se, svi su imali faze.
RM je konstanta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14787 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:Pa ako postoji "najbolji klub svih vremena" to jedino moze biti Real Madrid.
Klub kao klub, da. Postavljena je neka letvica i kako koja godina, sve je više podižu.
Nego, koliko sam ja shvatio, ovo se priča o konkretnim generacijama pojedinih klubova u smislu koliko su bile dominantne u svojim erama, kao ona Barsina, ili možda Unitedova, neke prijašnje Realove ili ova koja je još na sceni.
supercali

#14788 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

Slabo ko ce dostici barcinu dominaciju od 08 do neke 13-e i to je bez premca najveca dominacija nekog kluba na vrhunskom nivou
ultima_palabra

#14789 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Pa ako postoji "najbolji klub svih vremena" to jedino moze biti Real Madrid.
Mislim da on miješa najbolji klub sa najboljim timom. Najbolji tim može biti Madrid 50-tih, Ajax i Bayern 70-tih, Liverpool 80-tih, Milan na prelazu 80-tih i 90-tih itd... najbolji klub je sigurno RM.
Raigor Stonehoof

#14790 Re: UEFA Champions League

Post by Raigor Stonehoof »

Normalno. Ko sto je bolje osvajat bivsu yu ligu nego PLBiH.
supercali

#14791 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

pirmin wrote:Slazem se, svi su imali faze.
RM je konstanta.
Konstanta od 60 i neke do 98-e?
Niko nije konstanta
Partijaner

#14792 Re: UEFA Champions League

Post by Partijaner »

Real moze ponoviti ono sto je Bayern uradio 70-ih.
Logovan

#14793 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Real Madrid pa onda tek svi ostali neka se poredaju.

Izgleda posljednja utakmica u LP za Iniestu.
Image
Alighieri

#14794 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Što bih volio da Bayern uzme 6 ove godine :evil:

Svakako da može, 3x zaredom, što da ne.

Mnogi zaboravljaju Realovu dominacijom početkom 21 vijeka, ali haj, nije se Messi još pojavio.
jeza u ledja

#14795 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Gledam nesto, koga je Roma morala proci 83-84 kad je dosla protiv finala (protiv Liverpoola): IFK Goteborg, CSKA Sofia, Dynamo Berlin i Dundee United. :-) I eto te u finalu. :-)

Znam, druga su vremena bila, a nisu ni ove pobrojane ekipe bile sasa. Al opet.... :-) :-)
kindlas

#14796 Re: UEFA Champions League

Post by kindlas »

Da se i ja, iako simpatizer Barce, slozim s ovim. Ako se gledaju brojke onda mozemo gledati samo one u Europi (ne u ligama) a tu je Real najjaci, i ako po necemu mozemo gledati koji je klub najbolji svih vremena onda trebamo gledati kroz osvajanje najjaceg europskog takmicenja. Sto znaci ako vec zelimo nekoga proglasiti najboljim onda pogledamo brojeve i vidimo da je to Real Madrid, koliko god se to meni ili nekome drugom ne svidja, to je ipak cinjenica.
mousstapha

#14797 Re: UEFA Champions League

Post by mousstapha »

Ja bih Real takodjer smjestio medju najodvratnije klubove :D

Zajedno sa navijacima :oops:
Alighieri

#14798 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Tu su Barcini navijači na prvom mjestu, bez dileme. Plačem čitajući barca balkan, kakvi botovi :lol:
jeza u ledja

#14799 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

kindlas wrote:
Da se i ja, iako simpatizer Barce, slozim s ovim. Ako se gledaju brojke onda mozemo gledati samo one u Europi (ne u ligama) a tu je Real najjaci, i ako po necemu mozemo gledati koji je klub najbolji svih vremena onda trebamo gledati kroz osvajanje najjaceg europskog takmicenja. Sto znaci ako vec zelimo nekoga proglasiti najboljim onda pogledamo brojeve i vidimo da je to Real Madrid, koliko god se to meni ili nekome drugom ne svidja, to je ipak cinjenica.
Da, bilo bi teze praviti ovakve konstatacije da je razlika izmedju njih i drugog u 1 ili 2 titule, al ne, oni su od samog starta do danas bili po nekoliko titula u prednosti. Jos uz to dodas da su ubjedljivo prvi po broju titula u Spaniji i tu se prica zavrsava.
jeza u ledja

#14800 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

mousstapha wrote:Ja bih Real takodjer smjestio medju najodvratnije klubove :D
I tu se slazem. :D
Post Reply