PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

dječak sa šibicama

#14776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Tema moze pod kljuc, od protesta i revolucije osta nista.

Sad ce i izbori, i jovo na novo. Ili da kazem, mujo na novo, da se ne uvrijedi neko.

Sve ovo je ko, sta ja znam, rukomet u BiH. Davno si digao ruke od svega, onda se pojavi neka iskra za koju znas da nece nici uroditi ali eto nada je kurva pa se upali, i onda se opet razocaras.

Drzava bez buducnosti, ukratko.
Alfons Kauders

#14777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:Tema moze pod kljuc, od protesta i revolucije osta nista.

Sad ce i izbori, i jovo na novo. Ili da kazem, mujo na novo, da se ne uvrijedi neko.

Sve ovo je ko, sta ja znam, rukomet u BiH. Davno si digao ruke od svega, onda se pojavi neka iskra za koju znas da nece nici uroditi ali eto nada je kurva pa se upali, i onda se opet razocaras.

tako je

bas steta sto nije prosla "revolucija" jer bi onda postavli presedan - demokratska revolucija protiv demokratski izabrane vlasti 15 mjeseci nakon lokalnih izbora i 8 mjeseci prije generalnih izbora... na kojim bi se izabrala ista vlast...
punta

#14778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by punta »

dreambox wrote:Kako javlja Klixov reporter, uz manji broj građana, njih 30-ak, desetak policajaca raspoređeno je duž tramvajske stanice kako bi spriječili izlazak demonstranata na ulicu. Naknadno se i grupa specijalaca rasporedila pored Alipašine džamije.

Demonstranti kažu da su jučer navodno željeli zadnji put blokirati saobraćaj i izviniti se građanima zato što su blokirali u posljednjih mjesec dana. Ne znaju zašto su uhapšeni demonstranti jučer te očekuju da budu pušteni.

Saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Umalo mi se ne izviniše :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji odron od demonstranata.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Havatar

#14779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Zbog cega da se zakljucava tema kad protesti u Mostaru jos uvijek traju :?:
VjecitiStudent

#14780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:
Ovo za depešu je nategnuto. Drotovi nisu cvijeće intelegencije, ali za ovako nešto stavit na papir, u vidu naredbe, moraš biti više nego glup. Osim toga, takav papir, koji po prirodi stvari mora doći do svakoga policajca koji treba da ga sprovede na terenu, bi prije ili kasnije procurio, što se nije desilo. Ni u kasnijem izvještaju TI se ne navodi depeša, već samo to da je u MUP KS zapisnički konstatovano da se istraga po prijavi za seksualno uznemiravanje neće sprovoditi. Čak i na zvaničnoj stranici IT se navedeni predmet vodi pod "NEPOTVRDJENO".
TI nije ni mogao bilo šta pisati o depeši jer nikada nisu dobili ukakve informacije o njoj. Ali ostavimo depešu po strani kao mogući 'rekla-kazala' element u cijeloj priči.
Kako komentarišeš ignorisanje svih potonjih zahtjeva za informaciju koje su poslane saglasno odgovarajućem zakonu, a pogotovo ovaj dio:
Nakon konačnog prijema tražene informacije, TI BIH je ustanovio da Ured za pritužbe javnosti MUP KS nije sproveo disciplinski postupak u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima i Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, te da čak nije ni donešen Zaključak o nesprovođenju unutrašnje istrage, nego je samo zapisnički konstatovano da se istraga neće sprovoditi.
Teško je ostaviti najbombastičniji element priče po strani. Kao da iz romana Starac i More izbaciš starca. Ili more. Ali nejse, cijela priča se nalazi na stranici IT pod NEPOTVRĐENO (velikim crvenim slovima sa desne strane). Uopšte nije jasno da li je priča objavljeno od strane osoblja IT ili direktno od Građanke Sarajeva, pošto takva mogućnost postoji kroz obrazac za on-line prijavljivanje. Također postoji i opcija za glasanje "Povjerenje". Trenutno rezultat je -2.
Kad izbrišeš sve nejasnoće ostaje sljedeće:
Postoji neka anonimna prijava koja je odbačena, o čemu je u MUP KS sačinjan zapisnik. IT je dobio anonimnu prijavu te prijave, te mu je trebalo godinu dana da dođe do tog zapisnika. U tu godinu ulazi i period dok se čekao odgovor na ponovljeni, također anonimni, upit o statusu prijave.
http://prijavikorupciju.org/reports/view/16
Anonimno nazoveš, prijaviš, dobiješ broj svog slučaja na kojeg se možeš pozvati kada sljedeći put anonimno nazoveš.

MUP očito nije ni pokušao provjeriti sadržaj prijave, odbacili su je s nokta, postupili su protivno odredbama i zakon i pravilnika i onda su se oglušili o sve pokušaje TI da dođu do informacije o slučaju.
TI BIH je ustanovio da Ured za pritužbe javnosti MUP KS nije sproveo disciplinski postupak u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima i Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, te da čak nije ni donešen Zaključak o nesprovođenju unutrašnje istrage, nego je samo zapisnički konstatovano da se istraga neće sprovoditi, te je iz tog razloga razumljivo konstantno odbijanje dostave informacija od strane MUP-a KS
Eventualne logičke greške u izvještaju TI, molim te, raspravi sa TI, to uopšte nije tema.
red evil

#14781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

dječak sa šibicama wrote:Tema moze pod kljuc, od protesta i revolucije osta nista.

Upravo tako! Onda kad je počelo trebalo se nastavit, ne paljenjem ali trebalo je još više ljudi izaći i stvorit još veći pritisak ali mi smo se prepali i odustali.
casica

#14782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by casica »

Vrati li se SDA u sedlo u punom sjaju (a sudeci po lokalnim izborima i onom sto nude sdp i sbb) treba usvojiti zakon po kojem se moze protestovati negdje bogu iza nogu, da ne smetaju nikom a policija teba da ima ovlastenja da izmarise svakog kome naumpadne da ''zjace po ulicama''.
Nero Histrion

#14783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

red evil wrote:

Upravo tako! Onda kad je počelo trebalo se nastavit, ne paljenjem ali trebalo je još više ljudi izaći i stvorit još veći pritisak ali mi smo se prepali i odustali.
Strah je mocno oruzje ... nepozeljno kad govorimo o stanju duha, a pozeljno kao sredstvo ugnjetavanja. :zen:
Last edited by Nero Histrion on 08/03/2014 13:56, edited 3 times in total.
VjecitiStudent

#14784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

red evil wrote:

Zašto bi zaustavljanje jednog oblika protesta za jednu malu skupinu ljudi, od kojih je dio bio tamo sa vrlo mutnim namjerama, ujedno značio i završetak protesta uopće?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

red evil wrote:Upravo tako! Onda kad je počelo trebalo se nastavit, ne paljenjem ali trebalo je još više ljudi izaći i stvorit još veći pritisak ali mi smo se prepali i odustali.
Najveći broj prosvjednika je bio upravo u ponedeljak, 10.02 ispred vlade FBIH, što i obara tezu da se masa tobože osula, jer se tobože distancirala i naricala nad zgradom kantona. Režim je preuzeo svoje. Od medija (piše ti lokacija Bugojno, baš su mi iz Travnika rekli da je bilo puno više ljudi nego što je FTV javila, na primjer), zatim su u nedjelju izašli iz pritvora prebijeni od petka, poolicija u civilu je njuškala, sluškala, zapisivala, prijeko gledala, strašila, tako da je režim deklarativno, moš mislit podržavo zahtjeve, suštinski ih demonizirao i raskrinkavao. Pozvao Patkovića, Erudanovog ministra, TV1, i ukratko za mjesec dana naplatio sve usluge posla, tendera, poslovnog prostora, stana, subvencije, sve naplatio.
Kad ne dođe tranša MMF-a, neće mi pasti na pamet da izađem na ulicu. neka dog eats dog.
dječak sa šibicama

#14786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

casica wrote:Vrati li se SDA u sedlo u punom sjaju (a sudeci po lokalnim izborima i onom sto nude sdp i sbb) treba usvojiti zakon po kojem se moze protestovati negdje bogu iza nogu, da ne smetaju nikom a policija teba da ima ovlastenja da izmarise svakog kome naumpadne da ''zjace po ulicama''.
Mislim da je neupitan povratak koalicije HDZ-SDA na vlast u Federaciji, jedino DF mozda iznenadi ali sumnjam.

Gradjanima Sarajeva od srca zelim Dinu Konakovica za premijera, Esu Radeljasa ministra finacija (ima li to ministarstvo na kantonalnom nivou?) a za gradonacelnika po mogucnosti Alija Budnjo.

I da se Ekrem vrati u kuhinju.
VjecitiStudent

#14787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
red evil wrote:Upravo tako! Onda kad je počelo trebalo se nastavit, ne paljenjem ali trebalo je još više ljudi izaći i stvorit još veći pritisak ali mi smo se prepali i odustali.
Najveći broj prosvjednika je bio upravo u ponedeljak, 10.02 ispred vlade FBIH, što i obara tezu da se masa tobože osula, jer se tobože distancirala i naricala nad zgradom kantona. Režim je preuzeo svoje. Od medija (piše ti lokacija Bugojno, baš su mi iz Travnika rekli da je bilo puno više ljudi nego što je FTV javila, na primjer), zatim su u nedjelju izašli iz pritvora prebijeni od petka, poolicija u civilu je njuškala, sluškala, zapisivala, prijeko gledala, strašila, tako da je režim deklarativno, moš mislit podržavo zahtjeve, suštinski ih demonizirao i raskrinkavao. Pozvao Patkovića, Erudanovog ministra, TV1, i ukratko za mjesec dana naplatio sve usluge posla, tendera, poslovnog prostora, stana, subvencije, sve naplatio.
Kad ne dođe tranša MMF-a, neće mi pasti na pamet da izađem na ulicu. neka dog eats dog.
Nije samo MMF, kanton je namjerio da se 130 miliona kratkoročno zaduži kod komercijalnih banaka, elem preko petine budžeta je pod upitnikom.
Ko i kako će to vraćati?

Sljedeće godine će biti vrlo uzbudljive širom BiH.
notabene

#14788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

ova prica sa protestima je završena vec 8-og februara... Ovo sto je ostalo jeste nedovoljna svijest ljudi, građana, naroda ili kako da ljude koji zive u ovom gradu nazovem, koja nije u stanju da svojom glavom shvati da to što tamo stoje, mogu još 10 godina stajat, niti ih iko gleda, niti smetaju onima kojima bi trebali smetati i tako dalje i tako dalje... dan za danom se budim ujutro i molim Boga da tim ljudima podari pamet, ako zele promjene neka promjene lokaciju.. zna se na koja vrata trebaju da idu.. Pa to govorim od 8-og februara.. Na osnovu svega, pocinjem razmišljati da ti ljudi koji tamo dangube svaki dan su ipak tamo da se malo druže, protabiru po koju, onako umjesto kod ekonomije šah,ovo je dosta zanimljivije, nek se nešto događa i tako dalje.. Drugog razloga da shvatim zašto ti ljudi tamo stoje i kome trebaju svoje nezadovoljstvo pokazati i da li su SVJESNI da ih niko ne gleda i ne obraća pažnju na njih, da zaista izgledaju smiješno, pogotovo politicarima koji ih gledaju na televiziji ugodno smešteni, diraju se po jajima i grohotno se smiju, tog drugog razloga nema.. Svijest je davno napustila ovo područje, treba samo sebe gledati i pokušati uspjeti u svom naumu, ostalo zaboraviti
KatarinaKosaca

#14789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

casica wrote:Vrati li se SDA u sedlo u punom sjaju (a sudeci po lokalnim izborima i onom sto nude sdp i sbb) treba usvojiti zakon po kojem se moze protestovati negdje bogu iza nogu, da ne smetaju nikom a policija teba da ima ovlastenja da izmarise svakog kome naumpadne da ''zjace po ulicama''.
:D
Grohotom se nasmijah, SDA u punom sjaju, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Pa, oni, poštaru ne otvaraju u Mehmeda Spahe, onda kad im navale na zvono gledaju kroz ključaonicu (a do njih ambasada Cro i preko puta federalni mup, ali svejedno) pa izađu, pa pitaju šta je, pa onda da propuste gosta izađu još trojica kroz špalir ga puste i gledaju okolo. SDA u punom sjaju hahahahahahahahahahhahahahahah :pisnula: :pisnula: :pisnula:
punta

#14790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by punta »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsena ... /140308027
Kako je Klix.ba ranije objavio, Trnka je priznao izvršenje nedjela.
uvjek su im priznavali izvrsenje djela a sad su nedjela
Nero Histrion

#14791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

dječak sa šibicama wrote:
Mislim da je neupitan povratak koalicije HDZ-SDA na vlast u Federaciji, jedino DF mozda iznenadi ali sumnjam.

Gradjanima Sarajeva od srca zelim Dinu Konakovica za premijera, Esu Radeljasa ministra finacija (ima li to ministarstvo na kantonalnom nivou?) a za gradonacelnika po mogucnosti Alija Budnjo.

Boldirano = to ce ti ga i biti, jer u strahu su kratke noge, a pamet u naroda jos kraca! :skoljka:
dječak sa šibicama

#14792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Jos da dodam, dugo sam mislio da od SDA delegata na forumu nema gore pojave... onda su me SDP delegati razuvjerili.

I opcenito, da ce SDP biti gori od SDA-HDZ vlasti, to ni u snu nisam ocekivao.

Katastrofalno, pitam se samo koliko je razocaranih ljudi, nadas se da postoji makar nekakva alternativa, kad ono jos gori sljam.
KatarinaKosaca

#14793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Mislim da je neupitan povratak koalicije HDZ-SDA na vlast u Federaciji, jedino DF mozda iznenadi ali sumnjam.

Otprilike ovo i zaslužuju. Nikako ne mogu reći zaslužujemo. Ima, ministarstvo financija, pa čuveni Kozadra, sumnjam da će i Essi ustupiti. :D
ins

#14794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ins »

KatarinaKosaca wrote:
Ne, to je onaj dan kada su izvjesna Amrica Dulic i kolege iz SBB izasle iz ilegale, i kada je postalo jasno da se vise ne radi o protestima zbog ohole i samožive vlasti, vec da se radi o Fahrinom drzvanom udaru u pokusaju.

Sutradan je ostala svega 1/10 protestanata, od kojih 80% sa svjeze naplacenom dnevnicom od kantonalnog odbora SBB
:run:
casica

#14795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by casica »

KatarinaKosaca wrote:
:D
Grohotom se nasmijah, SDA u punom sjaju, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Pa, oni, poštaru ne otvaraju u Mehmeda Spahe, onda kad im navale na zvono gledaju kroz ključaonicu (a do njih ambasada Cro i preko puta federalni mup, ali svejedno) pa izađu, pa pitaju šta je, pa onda da propuste gosta izađu još trojica kroz špalir ga puste i gledaju okolo. SDA u punom sjaju hahahahahahahahahahhahahahahah :pisnula: :pisnula: :pisnula:
meni se place ali eto nek se bar neko smije i veseli :roll:
KatarinaKosaca

#14796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

ins wrote:Ne, to je onaj dan kada su izvjesna Amrica Dulic i kolege iz SBB izasle iz ilegale, i kada je postalo jasno da se vise ne radi o protestima zbog ohole i samožive vlasti, vec da se radi o Fahrinom drzvanom udaru u pokusaju.

Sutradan je ostala svega 1/10 protestanata, od kojih 80% sa svjeze naplacenom dnevnicom od kantonalnog odbora SBB
:run:
Taj je dan bilo par hiljada ljudi u Alipašinoj , iako su mediji rekli par stotina :D Šta ćeš na ulici nego se posvetiti grupisanju i brojanju. Šta, ba, sanjate, bulaznite, Fahro, denvnica, ovo ono. Nemate damu da to napišete pod imenom i prezimenom na fb radi tužbe, nego anonimno na forumu
Kao prvo 25Km za 6 sati stajanja, uopće nije loša satnica i bilo bi puno više ljudi da je istina
Kao drugo, pozivam svakog ko kaže da sam naplatila satnicu da se vidimo na sudu oko toga.
dječak sa šibicama

#14797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

A Kozadra, legendarno, covjek koji je ucestovao u privatizacijskoj pljacki, ministar financija :D

Gledam neki dan, Kozadra i Backovic kritikuju privatizacijsku pljacku na nekakvoj sjednici parlamenta kantona, umirem od smijeha. Zagi je brkove omastio kao ministar, uzimajuci procente, licno znam primjer. Ali kome, cemu, ovo je vise tragikomicno. Covjek koji na sjednici psuje, jebe majku, pljuje ljude, kuka kako mu je supruga na samrti, samo par dana kasnije je ubaci u nadzorni ili upravni odbor neuropsihijatrijske klinike.

Ali sve je to narod izabrao, pa narod neka i kusa.
KatarinaKosaca

#14798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

casica wrote:meni se place ali eto nek se bar neko smije i veseli :roll:
Toliko su navalili zadnjih mjesec da pomislih da ti je post racionalan. tek kasnije primjetih ironiju. :stidljiva: Mea culpa :wink:
udar 99

#14799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

puna podrska protestantima i Sretan 8 Mart !
Hvala vam Hrabre zene , koje se sirom svijeta bore za ljudska prava i danas
od trgova Tahrira , Zuccoti preko Plaza De Sol do Euromajdana i Taksima , Sarajeva Tuzle Mostara Banja Luke i dalje ...
sretan 8 Mart !

dječak sa šibicama

#14800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Nego citam u sta su se pretvorili tuzlanski protesti, ono je skandalozno, iznose prljav ves, prozivaju se medjusobno...

Evo screenova koje je taj Siriscevic, kako vec, onaj vodja, postavio na fb... pojavio se drugi klan, nekakav Beli, ciji jarani prijete ovome, ma ono, ne mozes pohvatati konce, ali to je sve tako odvratno.

Pazi ovo

Image

Image

Kao Meho prijeti Alenu...

Da Bog kaze da sve ovo nakon protesta nije mutljanje "vladajucih u civilu" sa ciljem razbijanja kulminiranog narodnog nezadovoljstva, nebi mu vjerovao.
Post Reply