Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#14776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
TJEDNA HEFTARICA: Biraj nešto narodno, ponašaj se prigodno
Desetak uglednih intelektualaca i javnih radnika javno je podržalo dr. Emira Suljagića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Na kraju kolektivne izjave, podrške Suljagiću, združeni intelektualci svečano izjavljuju da njihova potpora ne znači da će nakon što, eventualno, Suljagić uđe u Predsjedništvo, imati njihovu nekritičku podršku, dapače, bit će jako kritični.
“A sjećaš li se ti, Senade”, veli mi jutros stari komunistički vuk, državnik i prije svega policajac, neću mu ime navoditi, “mitinga podrške Nenadu Kecmanoviću za bosanskog člana Predsjedništva SFR Jugoslavije?”.
“Kako se neću sjećati, ko da je jučer bilo, pun Dom mladih na Skenderiji bio.”
“Taj subverzivni vašar, po saznanjima službi, organizovali su potpisnici podrške Suljagiću Zdravko Grebo i Senad Pećanin. Zamisli da je Kecmanović, umjesto Bogića, ušao u Predsjedništvo SFRJ, šta bi se sa svima nama desilo?”.
Imam spremne odgovore, ali zašutim - sreća moja pa nisam ni javni radnik, ni intelektualac, a ni akademik poput Slave Kukića.
Desetak uglednih intelektualaca i javnih radnika javno je podržalo dr. Emira Suljagića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Na kraju kolektivne izjave, podrške Suljagiću, združeni intelektualci svečano izjavljuju da njihova potpora ne znači da će nakon što, eventualno, Suljagić uđe u Predsjedništvo, imati njihovu nekritičku podršku, dapače, bit će jako kritični.
“A sjećaš li se ti, Senade”, veli mi jutros stari komunistički vuk, državnik i prije svega policajac, neću mu ime navoditi, “mitinga podrške Nenadu Kecmanoviću za bosanskog člana Predsjedništva SFR Jugoslavije?”.
“Taj subverzivni vašar, po saznanjima službi, organizovali su potpisnici podrške Suljagiću Zdravko Grebo i Senad Pećanin. Zamisli da je Kecmanović, umjesto Bogića, ušao u Predsjedništvo SFRJ, šta bi se sa svima nama desilo?”.
Imam spremne odgovore, ali zašutim - sreća moja pa nisam ni javni radnik, ni intelektualac, a ni akademik poput Slave Kukića.
- Idemedosumom
#14777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam jesi li bio u Travniku prije, za vrijeme sda skupa. Bude glavna ulica sva zakrcena, kao kada maturanti šetaju, ili kad je 27. noc Ramazana. Međutim, to ovaj put nije bio slucaj, samo su popunili ovaj parking ispred konzuma. --> Sto je neuporedivo manje nego ikada.
A to sto se na slici vidi, to je pojacanje sa svih okolnih sela opcine Travnik (ja sam jedno 7 autobusa vidio prolazeci kraj gimnazije, mogu mislit koliko ih je tek na stanici bilo)
A to sto se na slici vidi, to je pojacanje sa svih okolnih sela opcine Travnik (ja sam jedno 7 autobusa vidio prolazeci kraj gimnazije, mogu mislit koliko ih je tek na stanici bilo)
Last edited by Idemedosumom on 10/10/2014 08:49, edited 1 time in total.
- lerdi
#14778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čiji su kandidati zaokruženi na desnom dijelu pamfleta? Kad to skontaš onda će ti biti jasno i ko dijeli ove pamflete.nekitamopd wrote:Sutra cu ti uslikati pamflete, da vidis sta se dijeli u prijedorskim naseljima Raskovac i Puharska.It_is_a_Leclerc wrote:A zašto ti, kad si dobio taj pamflet, nisi ga slikao sam, već si našao ovu sliku koju sam ja pronašao kod Brane Borenovića iz PDP-a na profilu, na kome je izričito napisano da ga dijeli SDA i to u Kozarcu ?!
Tu kandidati iz SzBiH Muharem Murselovic i DF Mirsad Duratovic
A evo i mala pomoć
http://www.kozarac-mutnik.com/index.php ... -prijedora
- biske
#14779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Čiji su kandidati zaokruženi na desnom dijelu pamfleta? Kad to skontaš onda će ti biti jasno i ko dijeli ove pamflete.nekitamopd wrote:Sutra cu ti uslikati pamflete, da vidis sta se dijeli u prijedorskim naseljima Raskovac i Puharska.It_is_a_Leclerc wrote:A zašto ti, kad si dobio taj pamflet, nisi ga slikao sam, već si našao ovu sliku koju sam ja pronašao kod Brane Borenovića iz PDP-a na profilu, na kome je izričito napisano da ga dijeli SDA i to u Kozarcu ?!
Tu kandidati iz SzBiH Muharem Murselovic i DF Mirsad Duratovic
A evo i mala pomoć
http://www.kozarac-mutnik.com/index.php ... -prijedora
-
Marko Zarko
#14780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pratim od početka sve kampanje i volili mi ili ne volili Željka mora se priznati da mu je kampanja od početka s glavom i repom bez ekscesa, tehnički i dizajnerski dobra, spotovi produkcijski dobri, facebook odlično pune raznim sadržajima (najviše lajkova i komentara), predizborni skupovi učestali i puni, mislim da je jedno od najvećih iznenađenja kampanje ovako profesionalno odrađen posao, meni i to ulijeva povjerenje u stranku...
Vidim dnas puštaju Đonlagića na klixu i depou, idu u Face to Face u finišu kampanje, skup simbolično stavili pred Zemaljski muzej, novi spot ide na patriotsku foru...žestoko stvarno...
Vidim dnas puštaju Đonlagića na klixu i depou, idu u Face to Face u finišu kampanje, skup simbolično stavili pred Zemaljski muzej, novi spot ide na patriotsku foru...žestoko stvarno...
- lerdi
#14781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ja sam stvarno prijatno iznenađen kako je čitava kampanja tekla. Mnogo, mnogo bolje nego što sam se nadao da će biti.Marko Zarko wrote:Pratim od početka sve kampanje i volili mi ili ne volili Željka mora se priznati da mu je kampanja od početka s glavom i repom bez ekscesa, tehnički i dizajnerski dobra, spotovi produkcijski dobri, facebook odlično pune raznim sadržajima (najviše lajkova i komentara), predizborni skupovi učestali i puni, mislim da je jedno od najvećih iznenađenja kampanje ovako profesionalno odrađen posao, meni i to ulijeva povjerenje u stranku...
- lerdi
#14782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pošto su zeleni ovdje jako aktivni pravo me interesuje kako komentarišu ovu otvorenu podršku SNSD-u? Mora da ima neki pravo dobar izgovor koji nismo još uvijek čuli u proteklih 20 godina.
- Mister Yes
#14783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Jedino se zbog njega lomim da glasam za DF u kantonu. Da uđe u skupštinu i kifli zaljepi bananu
-
palermo
#14784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:
Jedino se zbog njega lomim da glasam za DF u kantonu. Da uđe u skupštinu i kifli zaljepi bananu
A to sa kantonima je prilično zanimljivo. pričajući sa ljudima imam osjećaj da kod izbora na kantonalnom nivou ljudi onako sebi daju oduška pa glasaju što bi se reklo bez neke velike zadrške. Pa mi jedna prijateljica koja ima mladomuslimanski porodični background kaže da će na kantonalnom nipovu glasati za Našu stranku ( sarajka je), ova druga će glasati za BOSS zbog neke drugarice od prije, eto i ti si u ovoj grupi, pa i ja bih da sam sarajlija vjerovatno na kantonalnom nivou glasao za Našu stranku.
A ovi gornji nivoi kao da su ostavljeni za "velike momke". Doduše, ovo ne važi kod nas u hercegovini, u nas je svaki nivo visoka politika
-
forel
#14785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Veceras kod Muzeja predizborni skup u 7 o' clock

Taman poslije predizbornog skupa mozemo na tekmu kod SDA
samo ne znam hoce nam trazit clanske ko za onomad cevape

Taman poslije predizbornog skupa mozemo na tekmu kod SDA
- lerdi
#14786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ne treba smetati. Biće puno, puno ovih sa strane gostiju.forel wrote:Veceras kod Muzeja predizborni skup u 7 o' clock![]()
Taman poslije predizbornog skupa mozemo na tekmu kod SDA![]()
![]()
![]()
-
forel
#14787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jes moram nosit rekvizitulerdi wrote:Ma ne treba smetati. Biće puno, puno ovih sa strane gostiju.forel wrote:Veceras kod Muzeja predizborni skup u 7 o' clock![]()
Taman poslije predizbornog skupa mozemo na tekmu kod SDA![]()
![]()
![]()
- Dr. Kuca
#14788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /141009124
A do neki dan je tvrdio da ga nema u kriminalu. Sad se pere od njega.
A do neki dan je tvrdio da ga nema u kriminalu. Sad se pere od njega.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Presuda Sejdić-Finci mora biti primjenjena onako kako to i piše u njoj. Dakle, riječ je o pravu pojedinaca, a ne kroz tu priču rješavati pitanje bilo kojeg kolektiviteta u BiH. To je naša pozicija i tu se ništa neće promijeniti, bez obzira šta ko mislio i šta ko tražio. Preustroj Federacije BiH je moguć na osnovu, već pomalo zaboravljenog američkog plana kojem su tada svi dali podršku i požurili da ga zaborave. S tim sto nema ukrupnjavanja kantona u FBiH na osnovu etničkog kriterija.
ovo boldovano treba uzeti ko božije zapovjedi ko god se smatra probosanski orjentiranim
- ultima_palabra
#14790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro je da se o ovome odredio jasno i decidno.JoseMujica wrote:Presuda Sejdić-Finci mora biti primjenjena onako kako to i piše u njoj. Dakle, riječ je o pravu pojedinaca, a ne kroz tu priču rješavati pitanje bilo kojeg kolektiviteta u BiH. To je naša pozicija i tu se ništa neće promijeniti, bez obzira šta ko mislio i šta ko tražio. Preustroj Federacije BiH je moguć na osnovu, već pomalo zaboravljenog američkog plana kojem su tada svi dali podršku i požurili da ga zaborave. S tim sto nema ukrupnjavanja kantona u FBiH na osnovu etničkog kriterija.![]()
ovo boldovano treba uzeti ko božije zapovjedi ko god se smatra probosanski orjentiranim
- madner
#14791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa to je bilo kljucno pitanje zbog kog je osnovan DF. SDP je izdao principe za koje se nominalno zalagao i postao samo jos jedna partija koja razmislja o procentima podjele.
Zato jeste smjesno to sto nas ovi levati plase sa ovom tackom.
-
forel
#14792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Toliko se frke dize oko presude Sjedic i Finci da je to smjesno i zalosno.Sejdic i Finci se nece rijesit sve dok nacionalne stranke ne budu pobjeđene i dok drzava umjesto etnickog ne postane građansko uređenje.Jer dok je Sjedic - Fincija bice i potrebe da nam HDZ truni da su majorizirani, bez obzira sto su hrvati kao narod najzastupljeniji na javnim funkcijama u BiH.Sejdic i Finci je tako mizeran problem ali mora se potencirat na njemu jer ako bi se potenciralo na pola miliona nezaposlenih onda ne bi imali cime da kukaju da je neko majoriziran(pomazan majonezom
)
-
daddy-kool
#14793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trebao je ovo davno izjaviti, čekanje do sada po meni je loš pr.JoseMujica wrote:Presuda Sejdić-Finci mora biti primjenjena onako kako to i piše u njoj. Dakle, riječ je o pravu pojedinaca, a ne kroz tu priču rješavati pitanje bilo kojeg kolektiviteta u BiH. To je naša pozicija i tu se ništa neće promijeniti, bez obzira šta ko mislio i šta ko tražio. Preustroj Federacije BiH je moguć na osnovu, već pomalo zaboravljenog američkog plana kojem su tada svi dali podršku i požurili da ga zaborave. S tim sto nema ukrupnjavanja kantona u FBiH na osnovu etničkog kriterija.![]()
- Maystor
#14794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj režimski kurir ponovo postuje tekst, bez navođenja izvora. Naveo bi on, al ne može od stida. Dečko se obrazuje čitajući SBweredsf wrote:TJEDNA HEFTARICA: Biraj nešto narodno, ponašaj se prigodno
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/167 ... godno.html
(Kolumnu Senada Avdića čitajte u novom broju "SB" koji je u prodaji od četvrtka, 8. oktobra)
Još jedan dokaz da je DF na pravom putu!
- Mister Yes
#14795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo recimo da DF neće izdati. Mada su to ljudi koji su već pokazali više puta kako ne drže do onoga što kažu (sad idem do kraja, mene ne možete u Bošnjake itd) i mada znamo da su upravo oni na koje niko nije sumnjao izdali Srbe na Kosovu (Nikolić i Vučić). Upravo su Nikolić i Vučić primjer kako MZ izabere one najradikalnije da urade izdaju kako bi poslali poruku da mogu kako hoće. Ali eto recimo da DF neće izdati.madner wrote:Pa to je bilo kljucno pitanje zbog kog je osnovan DF. SDP je izdao principe za koje se nominalno zalagao i postao samo jos jedna partija koja razmislja o procentima podjele.
Da li će SDA izdati? Evo znamo da su htjeli pristati na ove karte. Da li će SBB izdati? Znamo da hoće. Znači imali smo SDP koja nije pristajala i čije je predsjednik lupao šakom po stolu. Sada je ta SDP podjeljena na dva dijela DF i SDP. Znamo svi da u ovoj zemlji postoje lijevo orjentisani Bošnjaci i desno orjentisani Bošnjaci. SDP i DF će samo podijeliti onih 250 hiljada SDP glasova i ništa više. Zavadi pa vladaj. Tako podjeljeni vjerovatno dobiju i manje mjesta u parlamentu. A s obzirom kakvi su sve avanturisti nafatani u DF (praktično ljudi sa ulice bez provjere) tu će se sigurno naći neko ko će dići ruku za podjelu ako mu se dobro plati. Budemo vidjeli ali kladim se da će u slučaju velikog poraza SDP-a vrlo brzo biti rješeno pitanje Sejdić-Finci pa čak i sistem koordinacije koji će priznati kantone kao ravnopravne.
- madner
#14796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Recimo da je to centralno pitanje za DF.
SDP je izdao, nije se slagao sa procentima, no to je tehnikalija.
Potplatiti se uvijek moze, ovdje govorimo o ljudima u vrhu stranke i idealima za koje se zalazu. DF ima puno siri usis od Bosnjacke ljevice.
SDP je izdao, nije se slagao sa procentima, no to je tehnikalija.
Potplatiti se uvijek moze, ovdje govorimo o ljudima u vrhu stranke i idealima za koje se zalazu. DF ima puno siri usis od Bosnjacke ljevice.
- Dozer
#14797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je izdala davno, jos '91, a Alija je u martu '92 potpisao tu izdaju, pa onda njega ostali u predsjednistvu proglasili izdajnikom, ali da bi se narod odrzao na okupu, o tome se uredno sutilo. A suti se i danas, tj. pokusava se. Dosta toga je procurilo, na njihovu zalost.Mister Yes wrote: Da li će SDA izdati? Evo znamo da su htjeli pristati na ove karte. Da li će SBB izdati? Znamo da hoće. Znači imali smo SDP koja nije pristajala i čije je predsjednik lupao šakom po stolu. Sada je ta SDP podjeljena na dva dijela DF i SDP. Znamo svi da u ovoj zemlji postoje lijevo orjentisani Bošnjaci i desno orjentisani Bošnjaci. SDP i DF će samo podijeliti onih 250 hiljada SDP glasova i ništa više. Zavadi pa vladaj. Tako podjeljeni vjerovatno dobiju i manje mjesta u parlamentu. A s obzirom kakvi su sve avanturisti nafatani u DF (praktično ljudi sa ulice bez provjere) tu će se sigurno naći neko ko će dići ruku za podjelu ako mu se dobro plati. Budemo vidjeli ali kladim se da će u slučaju velikog poraza SDP-a vrlo brzo biti rješeno pitanje Sejdić-Finci pa čak i sistem koordinacije koji će priznati kantone kao ravnopravne.
SDP nije podijeljen na 2 dijela, nego je u raspadu. Glasacku bazu koju su imali i koja je bila prilicno stabilna, na ovim izborima ce se pokazati da vise nemaju.
Kako SDP nikad nije imao dominantno etnicko trziste, a nema ga ni DF, za razliku od SDA, SBB, HDZ, SDS, SNSD itd., sta to onda DF ima izdati? Koga tacno?
A ovo "zavadi pa vladaj" je upravo ono sto radi SDA sa svojim HR i SRB partnerima, i to vec godinama.
Vide da padaju glasovi - strateski oforme SBiH s glanc novom pricomi u cilju re-okupljanja Bosnjaka. SBiH se isprofanise koalicijama sa SDA, i stavi kljuc u bravu.
Onda opet vide da se dodatno osipaju glasovi - strateski oforme SBB s istim ciljem kao i SBiH.
Moze se sad reci da je i SDP strateski oformio DF, ali koga to treba da okupi DF? Koju etniju?
-
weredsf
#14798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pise ti u naslovnici, TJEDNA HEFTARICA...Maystor wrote:Ovaj režimski kurir ponovo postuje tekst, bez navođenja izvora. Naveo bi on, al ne može od stida. Dečko se obrazuje čitajući SBweredsf wrote:TJEDNA HEFTARICA: Biraj nešto narodno, ponašaj se prigodno
![]()
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/167 ... godno.html
(Kolumnu Senada Avdića čitajte u novom broju "SB" koji je u prodaji od četvrtka, 8. oktobra)
Još jedan dokaz da je DF na pravom putu!
Pametnom dosta
- ultima_palabra
#14799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa zar nije ŽK kupio naklonost SB nekim ambasadorskim imenovanjem? Donedavno ste tu priču pričali... ili sad samo bacate govna nasumično, nadajući da će se nešto zalijepiti? 
-
weredsf
#14800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, sta od navedenog nije tacnoultima_palabra wrote:Pa zar nije ŽK kupio naklonost SB nekim ambasadorskim imenovanjem? Donedavno ste tu priču pričali... ili sad samo bacate govna nasumično, nadajući da će se nešto zalijepiti?
Mialim na Senadov tekst??