Ukrajina

sumirprimus

#147601 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

memeno mori. vendetta au au au, maaalo baca na poljske navijace :chmoljava:
apsidejzi

#147602 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Leopard_SA wrote: 24/02/2023 14:11
apsidejzi wrote: 24/02/2023 14:07 I jedno 100 tisuca ukrajinaca manje od cega je 30 tisuca civila... sjebana ekonomija na obe strane, visoke kamatne stope u ostatku svijeta, gomila gladnih u Africi, inflacija.
Cekaj, ovo me sad bas interesuje. Koja je alternativa? Mozes li objasniti molim te? Kako se to moglo izbjeci?
Da je babi muda bila bi deda. Nisam to napisao kao kritiku rata nego kao cinjenice koje imamo na terenu bez obzira na alternative.
sumirprimus

#147603 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

valjutanje ork suncokreta po snježičku
jaoo
sumirprimus

#147604 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

i naravno mali reminis legend tw zajednice bigsaca na godisnjicu invazije, lika koji nam je prenio stotine, hiljade i hljade snimaka, klipova slika :D
zigzag

#147605 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

sumirprimus wrote: 24/02/2023 15:31

jaoo
to je ukrajinska propaganda. treba objektivno i neutralno sumnjati u to
apsidejzi

#147606 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

drndalo wrote: 24/02/2023 14:13
apsidejzi wrote: 24/02/2023 14:07
I jedno 100 tisuca ukrajinaca manje od cega je 30 tisuca civila... sjebana ekonomija na obe strane, visoke kamatne stope u ostatku svijeta, gomila gladnih u Africi, inflacija.
Pa da pitamo Ukrajince da se onda predaju? Da nam kroasani ne poskupe? Ko je pobio Ukrajince? Kod njih kuci ili u agresiji preko neke granice? Ko je pobio civile? Do koga je to? Racun za to Kremlju ili braniocima?

Inflacija? Nije je bilo nakon Korone? Mislim smijesno je o cemu pises...
Zasto kreces od pretpostavke da mislim kako su se Ukrajinci trebali predati? Ukrajinci su uradili jedino sto su mogli i trebali uraditi ako ne zele biti robovi Rusije. MOgu to uraditi i Bjelorusi ali ocito ne zele. Ja licno nemam nista protiv izbora Bjelorusa da budu mali rusi, nemam nista protiv izbora ukrajinaca da budu nezavisni od Rusije. Taj njihov izbor ima cijenu i ja sam samo govorio o cijenu koju su platili oni, ali i citav svijet sa njima. Mi zivimo u zatvorenom sistemu gdje poremecaji na jednoj strani uticu na desavanja na drugoj strani.

No da stvari stavimo u drugu perspektivu: Vise ljudi je poginulo u ratu kartela u Centralnoj i Juznoj Americi (uglavnom Meksiko i Brazil) nego u ratu rusa i ukrajinaca u toku 2022-e godine. Samo rat kartela je donio lokalne zrtve i nije ni malo uticao na globalne tokove. No ljudska tragedija prosle godine je bila znacajno veca u Meksiku nego Ukrajini. Sad je u TUrskoj poginulo vise civila u zemljotresu nego sto je poginulo civila u Ukrajini tokom cijelog perioda rata. Jbg, zivot ide dalje. Nemam ja sta moralisat jel neko trebao nesto uraditi. Uradili su sta su uradili, platili su cijenu i mi sa njima. Ja ne marim za cijenu zato sto je Ukrajinska borba, ujedno borba za BiH. Da je recimo bio rat izmedju Kazahstana i Uzbekistana i da je Kazahstan htio uzeti neke teritorije od ovih drugih i nesto se zajebavaju oko toga, a ja zbog toga imam inflaciju i skuplje gorivo, ja bih im i jednim i drugima sve po spisku. Zaboli me klinton iskreno za ukrajinsku nezavisnost, ali mi je bitno da BiH opstane. Da je Ukrajina pala, danas ne bi bilo BiH. Meni je jednacina veoma jednostavna sa jednom nepoznatom.

Da je bilo koji drugi rat bio koji ne ugrozava moje licne i grupne interese, meni bi bilo svjedno. Rat u Siriji me nije ni najmanje dotakao kao ni rat kartela u Meksiku. Rat u Libiji me ne interesuje kao ni rat SAudije i Jemena. KO ce koga pobijediti, ko ima moralno pravo, ko je jaci... sve dok mi ne poskupi zivot i moj rad bude obezvrijdjen.

Tako da meni nije bitno da li su se ukri trebali predati ili su trebali ratovati. Njihov izbor da ratuju kosta citav svijet. Igrom slucaja koristi BiH i ja sam spreman platiti cijenu i ne bunim se. Jbg, visi interes.
sumirprimus

#147607 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

zigzag wrote: 24/02/2023 15:38
sumirprimus wrote: 24/02/2023 15:31

jaoo
to je ukrajinska propaganda. treba objektivno i neutralno sumnjati u to
sveejdno iako lazu lazu najbolje, i ja volim da gledam kako se lepo valjaju...
GAU8

#147608 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

apsidejzi wrote: 24/02/2023 15:41
drndalo wrote: 24/02/2023 14:13

Pa da pitamo Ukrajince da se onda predaju? Da nam kroasani ne poskupe? Ko je pobio Ukrajince? Kod njih kuci ili u agresiji preko neke granice? Ko je pobio civile? Do koga je to? Racun za to Kremlju ili braniocima?

Inflacija? Nije je bilo nakon Korone? Mislim smijesno je o cemu pises...
Zasto kreces od pretpostavke da mislim kako su se Ukrajinci trebali predati? Ukrajinci su uradili jedino sto su mogli i trebali uraditi ako ne zele biti robovi Rusije. MOgu to uraditi i Bjelorusi ali ocito ne zele. Ja licno nemam nista protiv izbora Bjelorusa da budu mali rusi, nemam nista protiv izbora ukrajinaca da budu nezavisni od Rusije. Taj njihov izbor ima cijenu i ja sam samo govorio o cijenu koju su platili oni, ali i citav svijet sa njima. Mi zivimo u zatvorenom sistemu gdje poremecaji na jednoj strani uticu na desavanja na drugoj strani.

No da stvari stavimo u drugu perspektivu: Vise ljudi je poginulo u ratu kartela u Centralnoj i Juznoj Americi (uglavnom Meksiko i Brazil) nego u ratu rusa i ukrajinaca u toku 2022-e godine. Samo rat kartela je donio lokalne zrtve i nije ni malo uticao na globalne tokove. No ljudska tragedija prosle godine je bila znacajno veca u Meksiku nego Ukrajini. Sad je u TUrskoj poginulo vise civila u zemljotresu nego sto je poginulo civila u Ukrajini tokom cijelog perioda rata. Jbg, zivot ide dalje. Nemam ja sta moralisat jel neko trebao nesto uraditi. Uradili su sta su uradili, platili su cijenu i mi sa njima. Ja ne marim za cijenu zato sto je Ukrajinska borba, ujedno borba za BiH. Da je recimo bio rat izmedju Kazahstana i Uzbekistana i da je Kazahstan htio uzeti neke teritorije od ovih drugih i nesto se zajebavaju oko toga, a ja zbog toga imam inflaciju i skuplje gorivo, ja bih im i jednim i drugima sve po spisku. Zaboli me klinton iskreno za ukrajinsku nezavisnost, ali mi je bitno da BiH opstane. Da je Ukrajina pala, danas ne bi bilo BiH. Meni je jednacina veoma jednostavna sa jednom nepoznatom.

Da je bilo koji drugi rat bio koji ne ugrozava moje licne i grupne interese, meni bi bilo svjedno. Rat u Siriji me nije ni najmanje dotakao kao ni rat kartela u Meksiku. Rat u Libiji me ne interesuje kao ni rat SAudije i Jemena. KO ce koga pobijediti, ko ima moralno pravo, ko je jaci... sve dok mi ne poskupi zivot i moj rad bude obezvrijdjen.

Tako da meni nije bitno da li su se ukri trebali predati ili su trebali ratovati. Njihov izbor da ratuju kosta citav svijet. Igrom slucaja koristi BiH i ja sam spreman platiti cijenu i ne bunim se. Jbg, visi interes.
:thumbup: :thumbup:
sumirprimus

#147609 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ipak mislm da nazalostgrijesite za civilne zrtve...
i da se ne zna tacan broj. zbog toga sto je najveci dio civilnih zrtava na okupiraoj teirtoriji. plus crni mairupol. za kojeg ce se vjerovatno kasmije saznati okje su zrtve podnijeli. po onom sto vidim po opcinama u kijev oblasti kolike su zrtve trpili civili od sela do sela od mjest ado mjesta za mjesec i po onda je ovo na okupiranoj tek strahota. :-)
sumirprimus

#147610 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
godisnjica ljudske gluposti :D
mishic

#147611 Re: Ukrajina

Post by mishic »

apsidejzi wrote: 24/02/2023 15:41 apsidejzi wrote: ↑24/02/2023 14:07

I jedno 100 tisuca ukrajinaca manje od cega je 30 tisuca civila... sjebana ekonomija na obe strane, visoke kamatne stope u ostatku svijeta, gomila gladnih u Africi, inflacija.
I sve to zbog jedne budale koja se našla na čelu društva koje misli jednom glavom i države koja je ostala zaglavljena u prošlosti...
madner

#147612 Re: Ukrajina

Post by madner »

Anglosaksonci su opet nadmudrili Ruse i Njemce.
Mrvice_ba

#147613 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Jak orkovski napad iz zraka. Da vidimo od cega je iris i nasmas
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#147614 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

sumirprimus

#147615 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

smecare nije tesko nadmudirt i trebaih nadmudrit.
bolje za svijet je da prevladaju anglosaksonci.
sumirprimus

#147616 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:lol: dobaar

uuuh na godidnjicu posjetite bigsaca, ima svega , auuu @drugprofi obavezno :skoljka: :run:
sumirprimus

#147617 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image

na godisnjicu jos malo soli na ljute rane tecerimasa i satelita hehehe
sumirprimus

#147618 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

na big sacu zadnji postovi , skolski primjer ruske pesadije :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#147619 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

apsidejzi wrote: 24/02/2023 14:07
japin_mutapi wrote: 24/02/2023 12:14 150 tisuća barbara manje
to je istina

fuck putler na godišnjicu
cak i vise mrtvih barbara od prijavljenih
sigurno preko 200 tisuca

kad ja kazem SLAVA UKRAJINI ti reci jebo putina

SLAVA UKRAJINI ...
Point.

#147620 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Comanche wrote: 24/02/2023 13:07
Point. wrote: 24/02/2023 12:03
Dobro ba Kočiz, ako želiš "neutralne" informacije imaš drugih mjesta, ne moraš ovdje smarati i glumiti neutralca. Ovdje svi podržavamo Ukrajinu i njenu časnu borbu protiv tajgaških hordi.

Haugh!
Ti ces mi govorit gdje cu ja pisati i traziti informacije. :lol:
Dajem ti savjet, oko neutralno.
Point.

#147621 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Rob_Atl wrote: 24/02/2023 13:55 Bojim se samo da republikanci ne pobjede izbore 2024 , jos pogotovo ako trump bude mislim da ce isporuka oruzja stati. Jer ovdje sve vise i vise su protiv davanja oruzja i para ukrajini. Kontam do 2024 jos ce vise uzeti maha, jer republikanci apsolutno nista drugo i ne predlazu osim sto se bune kako pare idu Ukrajini, a ovamo Amerika kao propada.
Slušam jutros onu Marjorie tako nekako, lujka skroz na skroz, ne mogu da shvatim da čisti idioti dobijaju ovoliko prostora i da se bave politikom.

Doduše, jebeni Trump je bio predsjednik tako da me ništa ne čudi
GandalfSivi

#147622 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Point. wrote: 24/02/2023 16:48
Rob_Atl wrote: 24/02/2023 13:55 Bojim se samo da republikanci ne pobjede izbore 2024 , jos pogotovo ako trump bude mislim da ce isporuka oruzja stati. Jer ovdje sve vise i vise su protiv davanja oruzja i para ukrajini. Kontam do 2024 jos ce vise uzeti maha, jer republikanci apsolutno nista drugo i ne predlazu osim sto se bune kako pare idu Ukrajini, a ovamo Amerika kao propada.
Slušam jutros onu Marjorie tako nekako, lujka skroz na skroz, ne mogu da shvatim da čisti idioti dobijaju ovoliko prostora i da se bave politikom.

Doduše, jebeni Trump je bio predsjednik tako da me ništa ne čudi
Halo ba, C-SPAN neki dan uzivo prenosi pres konferenciju George Santosa, nema dalje…
statixx

#147623 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Pobuca ih Prodigy. :D

madner

#147624 Re: Ukrajina

Post by madner »

Demokrate nisu normalne sto su tice unutrasnje politike, ali bolji su za nas sto se tice vanjske.
jednonogi_Jack

#147625 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Malo lijepih vijesti za neutralne i domaće kOdirovce.
'Eroj, a ne zločinac. Đi'adlija.
Šef Čečenije Ramzan Kadirov uručio je sebi titulu Heroja Čečenske Republike, nagradu koju je sam ustanovio prošlog novembra. Prema propisu o zvanju, dodjeljuje se za ostvarenje "junačkog podviga".
Državni mediji prenose da je Kadirov "dodijeljen" ovom titulom i citiraju predsjednika regionalnog parlamenta Magomeda Daudova, koji je na svom Telegram kanalu čestitao Kadirovu na dodjeli najviše titule Republike - Heroja Čečenske Republike.
Međutim, ovu titulu dodeljuje upravo šef Čečenije, prema stavu o tituli . I sam Kadirov je najavio odluku o osnivanju nagrade.
„Ranije sam dao instrukcije da se ustanovi nagrada „Heroj Čečenske Republike“, koja će u potpunosti cijeniti podvig naših momaka. Rad u ovom pravcu je takođe rađen. Uskoro ćemo istaknute borce obilježiti novom nagradom”, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu u oktobru.
Post Reply