Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ja_Ja

#14751 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

channel10 wrote:Trenutni delegati koji su neki dan odrzali sjednicu pripadaju kome? Starim upravama, sebi ili ekipi koja zeli novi statut? Mislim na Demirija, Đozu, Harisa :shock: .
Sve su to stari uhljebi. Nema tu cestita covjeka. Jedini spas za Celik jeste prijedlog #zacelik, sve ostalo su ublehe. I pored toga javlja se sasvim opravdano pitanje koje se evo povlaci i po ovom forumu: Da li je Celik prioritet grada Zenice?

Na ovo pitanje je tesko odgovoriti jer Celik ima po meni nemjerljivu sentimentalnu vaznost, ali u isto vrijeme ne smatram nogometni klub od egzistencione vaznosti. Znaci svi navedeni problemi tipa grijanje, cuke, vodovod (koji se rijesava Plavom Vodom) pa mozda i jos po neki su od vece vaznosti za grad i gradjane od fudbala. S tim recenim mislim da grad treba ili prestati sa bilo kojim oblikom finansiranja kluba ili se upustiti u sveobuhvatnu reformu koja ce se ticati i finansija tj. kredita za otplatu dugova.

Celiku je prijeko potrebna neka vrsta finansijske kontrole/policije da uleti u klub, i proceslja 20 godina poslovanja, izbaci finansijsko stanje do u fening, podnese krivicne prijave protiv svih muljatora u proteklih 20 godina i tek onda mozda da grad odradi referendum da gradjani odluce da li da se zaduzuju ili da puste klub da bankrotira i propadne.

Kolika je vjerovatnoca da se nesto poput ovog gore desi je veoma upitno, posebno zato sto je i gradonacelnik imao svoje prste upletene u Celik u jednom trenutku, no smatram da bi to bio jedini ispravan put rijesavanja ili ne rijesavanja pitanja Celika.
Eborg

#14752 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A sto je najgore ti #zacelik na koje se pozivas ni ne traze da se grad zaduzuje. Samo da se trenutni novac ne daje klubu nego poreskoj. Referendum i dodatni milioni su glupa prica koji ni ti #zacelik ne podrzavaju.
channel10

#14753 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ja_Ja wrote:
channel10 wrote:Trenutni delegati koji su neki dan odrzali sjednicu pripadaju kome? Starim upravama, sebi ili ekipi koja zeli novi statut? Mislim na Demirija, Đozu, Harisa :shock: .
Sve su to stari uhljebi. Nema tu cestita covjeka. Jedini spas za Celik jeste prijedlog #zacelik, sve ostalo su ublehe. I pored toga javlja se sasvim opravdano pitanje koje se evo povlaci i po ovom forumu: Da li je Celik prioritet grada Zenice?

Na ovo pitanje je tesko odgovoriti jer Celik ima po meni nemjerljivu sentimentalnu vaznost, ali u isto vrijeme ne smatram nogometni klub od egzistencione vaznosti. Znaci svi navedeni problemi tipa grijanje, cuke, vodovod (koji se rijesava Plavom Vodom) pa mozda i jos po neki su od vece vaznosti za grad i gradjane od fudbala. S tim recenim mislim da grad treba ili prestati sa bilo kojim oblikom finansiranja kluba ili se upustiti u sveobuhvatnu reformu koja ce se ticati i finansija tj. kredita za otplatu dugova.

Celiku je prijeko potrebna neka vrsta finansijske kontrole/policije da uleti u klub, i proceslja 20 godina poslovanja, izbaci finansijsko stanje do u fening, podnese krivicne prijave protiv svih muljatora u proteklih 20 godina i tek onda mozda da grad odradi referendum da gradjani odluce da li da se zaduzuju ili da puste klub da bankrotira i propadne.

Kolika je vjerovatnoca da se nesto poput ovog gore desi je veoma upitno, posebno zato sto je i gradonacelnik imao svoje prste upletene u Celik u jednom trenutku, no smatram da bi to bio jedini ispravan put rijesavanja ili ne rijesavanja pitanja Celika.
Morao bi biti prioritet, jer na kraju krajeva kome su se pravili ovoliki tereni i uredio stadion?!

Vjerovatnoca da ce se desiti kontrola poslovanja u zadnjih 20 godina je ravna nuli.

Kazes stari uhljebi? Pa pola ovih delegata bi se opet pokusalo infiltrirati u klub i sa novim statutom jer to su ljudi koji se okrecu kako vjetar puse. Mislim na ove gore nabrojane.
channel10

#14754 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eborg wrote:A sto je najgore ti #zacelik na koje se pozivas ni ne traze da se grad zaduzuje. Samo da se trenutni novac ne daje klubu nego poreskoj. Referendum i dodatni milioni su glupa prica koji ni ti #zacelik ne podrzavaju.
Imaju li Demiri i Đozo ikakve veze sa ovim za novi statut?

Kako misle vratiti dug kluba, ako nisu za zaduzivanje? Kako ce klub opstati da uopste dobije sansu da se takmici u najvisem rangu, ako se ne misle ni na koji nacin zaduzivati?
Eborg

#14755 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa bujrum kao odgovoran gradjanin podrzi ideju, kupi clansku kartu i jednom godisnje odvoji 2 h da saslusas kakva je situacija u klubu i ne dozvoli nove uhljebe.
channel10

#14756 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eborg wrote:Pa bujrum kao odgovoran gradjanin podrzi ideju, kupi clansku kartu i jednom godisnje odvoji 2 h da saslusas kakva je situacija u klubu i ne dozvoli nove uhljebe.
Da li to znaci da su se ipak ti ljudi dali na vise strana? Dok neces da odgovoris, vrlo vjerovatno je tako.

Eh sad se postavlja pitanje kako onda da neko ko je stvarno za Celik, bude uz novi statut kad se tu vrte ljudi koji su recimo sad delegati u ovakvom Celiku, Celiku na kojeg pljuju i novostatutasi?

To je isto kad bi ce sad Islamovic pojavio sa novim ljudima i novim statutom i poceo to zagovarati sa potplacenim novinarima u medijskom prostoru.
Ja_Ja

#14757 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Stadion kao stadion moze biti profitabilan, sa reprezentacijom, poslovnim prostorima, koncertima itd. ali i utakmicama nekog novog Celika ili drugih klubova. Naravno cisto gledajuci ekonomsku racunicu, bez te neke sentimentalne vezanosti. Ovakav Celik sigurno nije prioritet grada, vec obicna rupa bez dna u koju se sprasi najmanje 400,000KM godisnje koje mogu da se upotrebe za neka od egzistencijalnih pitanja. Ja vjerujem da uz tih 400,000 maraka, najma poslovnih prostora, te stele prelazimo veoma lagano cifru od 1,000,000 maraka.

Bez pune reforme nema ni boljeg Celika, a refoma nebi smjela da dodje bez cesljanja poslovanja i krivicnih prijava. Niko normalan po mom skromnom misljenju na potencijalnom referendumu nebi smio podrzati zaduzivanje gradjana za otplatu dugova koje su neki tamo nabili nesavjesnim poslovanjem, i kradjom. Prvo potpuna revizija poslovanja, pa krivicne prijave, pa tek onda odluka o zaduzivanju.

Ljepota tog nekog gradjanskog Celika ili socio modela koji zastupa #zacelik i udruzenje Robijasa jeste u tome da su svima vrata otvorena pa i ovim gore uhljebima ali pod uslovom "jedan covjek, jedan glas", sto za mene znaci da bi moj glas bio jednako vazan kao i njihov, sto znaci da bi i ja imao jednak pristup procesima u klubu kao i oni, te da volja 25 ljudi o sudbini kluba ukljucujuci i svakodnevni rad kluba nebi bila samo u njihovim rukama vec u rukama svih nas koji odlucimo da platimo clanstvo.
Eborg

#14758 Re: RE: Re: Zeničani

Post by Eborg »

channel10 wrote:
Eborg wrote:Pa bujrum kao odgovoran gradjanin podrzi ideju, kupi clansku kartu i jednom godisnje odvoji 2 h da saslusas kakva je situacija u klubu i ne dozvoli nove uhljebe.
Da li to znaci da su se ipak ti ljudi dali na vise strana? Dok neces da odgovoris, vrlo vjerovatno je tako.

Eh sad se postavlja pitanje kako onda da neko ko je stvarno za Celik, bude uz novi statut kad se tu vrte ljudi koji su recimo sad delegati u ovakvom Celiku, Celiku na kojeg pljuju i novostatutasi?

To je isto kad bi ce sad Islamovic pojavio sa novim ljudima i novim statutom i poceo to zagovarati sa potplacenim novinarima u medijskom prostoru.
Izvini ali stvarno te nisam shvatio sta pokusavas reci. Ko se gdje dao? Ovi iz NGG-a nemaju nijednog "svog" covjeka u klubu niti su ga ikad i imali. Samo navijaci imaju jednog predstavnika u skupstini koji je svim srcem uz reforme od pocetka.
channel10

#14759 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ja_Ja wrote:Stadion kao stadion moze biti profitabilan, sa reprezentacijom, poslovnim prostorima, koncertima itd. ali i utakmicama nekog novog Celika ili drugih klubova. Naravno cisto gledajuci ekonomsku racunicu, bez te neke sentimentalne vezanosti. Ovakav Celik sigurno nije prioritet grada, vec obicna rupa bez dna u koju se sprasi najmanje 400,000KM godisnje koje mogu da se upotrebe za neka od egzistencijalnih pitanja. Ja vjerujem da uz tih 400,000 maraka, najma poslovnih prostora, te stele prelazimo veoma lagano cifru od 1,000,000 maraka.

Bez pune reforme nema ni boljeg Celika, a refoma nebi smjela da dodje bez cesljanja poslovanja i krivicnih prijava. Niko normalan po mom skromnom misljenju na potencijalnom referendumu nebi smio podrzati zaduzivanje gradjana za otplatu dugova koje su neki tamo nabili nesavjesnim poslovanjem, i kradjom. Prvo potpuna revizija poslovanja, pa krivicne prijave, pa tek onda odluka o zaduzivanju.

Ljepota tog nekog gradjanskog Celika ili socio modela koji zastupa #zacelik i udruzenje Robijasa jeste u tome da su svima vrata otvorena pa i ovim gore uhljebima ali pod uslovom "jedan covjek, jedan glas", sto za mene znaci da bi moj glas bio jednako vazan kao i njihov, sto znaci da bi i ja imao jednak pristup procesima u klubu kao i oni, te da volja 25 ljudi o sudbini kluba ukljucujuci i svakodnevni rad kluba nebi bila samo u njihovim rukama vec u rukama svih nas koji odlucimo da platimo clanstvo.
Sa svime se slazem, ali boldano ne mogu nikako da shvatim jer kako onda rijesiti taj dug?! Ne treba ulaziti u to kako je stvoren dug (tu prvenstveno mislim na dug prema poreskoj upravi jer je takav kakav je). Dobra dio duga se moze oprostiti i tu mislim na ova javna, opstinska preduzeca. Ali kako rijesiti dug prema poreskoj upravi jer upravo je on mac nad glavom ovog kluba. On ako se ne rijesi, nema ni kluba. Nemas kome uvoditi novi statut.
channel10

#14760 Re: RE: Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eborg wrote:
channel10 wrote:

Izvini ali stvarno te nisam shvatio sta pokusavas reci. Ko se gdje dao? Ovi iz NGG-a nemaju nijednog "svog" covjeka u klubu niti su ga ikad i imali. Samo navijaci imaju jednog predstavnika u skupstini koji je svim srcem uz reforme od pocetka.
Mislim na Demirija, Đozu, Sanjina B.( mada mislim da on ne bi trebao ici uz njih dvojicu jer je covjek preposten i svim srcem uz klub). Svrstao sam ga uz njih jer se vrlo dobro znaju, mada kako god okrenes, svi se dobro znaju, ko god da je bio uz klub i navijace. Ali sad nebitno, jer je ja_ja dao neke odgovore na moje pitanje.
Ja_Ja

#14761 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

channel10 wrote:
Ja_Ja wrote:Stadion kao stadion moze biti profitabilan, sa reprezentacijom, poslovnim prostorima, koncertima itd. ali i utakmicama nekog novog Celika ili drugih klubova. Naravno cisto gledajuci ekonomsku racunicu, bez te neke sentimentalne vezanosti. Ovakav Celik sigurno nije prioritet grada, vec obicna rupa bez dna u koju se sprasi najmanje 400,000KM godisnje koje mogu da se upotrebe za neka od egzistencijalnih pitanja. Ja vjerujem da uz tih 400,000 maraka, najma poslovnih prostora, te stele prelazimo veoma lagano cifru od 1,000,000 maraka.

Sa svime se slazem, ali boldano ne mogu nikako da shvatim jer kako onda rijesiti taj dug?! Ne treba ulaziti u to kako je stvoren dug (tu prvenstveno mislim na dug prema poreskoj upravi jer je takav kakav je). Dobra dio duga se moze oprostiti i tu mislim na ova javna, opstinska preduzeca. Ali kako rijesiti dug prema poreskoj upravi jer upravo je on mac nad glavom ovog kluba. On ako se ne rijesi, nema ni kluba. Nemas kome uvoditi novi statut.
Uz duzno postovanje ne mozes da shvatis jer citas izmedju redova ono sto je veoma jasno napisano. Nisam ja napisao da grad treba da bjezi od otplate dugova u potpunosti. Recenica nakon toga to jasno ukazuje. Ono sto govorim jeste da ta otplata mora biti uslovljena potpunom revizijom poslovanja kako bi se utvrdilo cinjenicno stanje tj. tacan dug, kako je on nastao, i ko ga je napravio izmedju ostalog. Kada se te stvari utvdje onda moraju da slijede krivicne prijave protiv odgovornih, a tek nakon toga se moze ponuditi opcija gradjanima putem mozda referenduma da odluce da li zele da otplacuju taj dug. Nadam se da je sada jasnije? Meni se cini da bi ti da pises bjanko cek da se dugovi rijese pod onom nasom klasicnom mantrom; nema veze, zaboravi sto je bilo bilo je, idemo naprijed. Za mene je to amnestiranje govana koja su sistemantski rusila klub u proteklih 20tak godina i jedna vrsta aminovanja nad njihovom kradjom i mog novca kao poreznog obveznika cije porezne uplate su isle i na racun tog kluba. Neko me pokrao i ja bi da otkrijem i posaljem u zatvor tu osobu/e.
Eborg

#14762 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Je li ti stvarno Demirija i ekipu svrstavas sa danasnjom ekipom tih momaka koji se bore za Celik? Nidje veze ali nikako, ni po cemu. Pa ako su oni gradivna snaga bilo cega u ovom gradu - jebo onda ovaj grad.
channel10

#14763 Re: Zeničani

Post by channel10 »

I ja bih vrlo rado otkrio ko je napravio dug i poslao ga u zatvor, ali mislim da smo se slozili negdje gore da od toga nema nista. Jedino da Svijet posalje svoje tuzioce, sudije i policiju da ovdje zavedu red. Samo se postavlja pitanje imaju li i oni dovoljno ljudi da obave sve te poslove oko dosadasnjih lopovluka u ovoj drzavi.
channel10

#14764 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eborg wrote:Je li ti stvarno Demirija i ekipu svrstavas sa danasnjom ekipom tih momaka koji se bore za Celik? Nidje veze ali nikako, ni po cemu. Pa ako su oni gradivna snaga bilo cega u ovom gradu - jebo onda ovaj grad.
Nisam ih ja svrstao, nego se sami svrstavaju. Kad je bio miting podrske Celiku, bili su tu. Samo pisem ono sto sam vidio, pa ti sad vidi.
Eborg

#14765 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa svrstava se i Seki sto je najgore. Najveci komunisti su bili dojucerasnji cetnici i ustase, odnosno Hamke, Covici i Seselji su dojucerasnji veliki komunisti.

Kako gdje talasa - svakome je na obraz. Ali kao sto @Ja_Ja rece - poenta je u tome da se u novom sistemu za neke osnovne stvari pitaju i gradjani koji imaju obraza, a ne samo oni bez njega. Celik je samo mali primjer gradjanskog postupanja koje kod nas nije jos evoluiralo od 1950-ih. Ovo je mnogo vise od Celika.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14766 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

SDA, SBB, A-SDA i BPS u Zenici potpisali sporazum?

Nayebali smo, sad će samo kontrirati Fudi, rušiti prijedloge i opstruirati rad načelnika.
Casual's

#14767 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jimmy McNulty wrote:SDA, SBB, A-SDA i BPS u Zenici potpisali sporazum?

Nayebali smo, sad će samo kontrirati Fudi, rušiti prijedloge i opstruirati rad načelnika.
Jašta će. Fudo je medijski jak lik, ne smiju se puno zayebavat (to smo vidjeli i u kampanji).
apsidejzi

#14768 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Image

:lol: :lol: :lol:

Ps nije moja slika
Casual's

#14769 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Opasna sjednica pravo.
Biene

#14770 Re: Zeničani

Post by Biene »

Image

odee
Biene

#14771 Re: Zeničani

Post by Biene »

i vrati se :lol: :lol:

edit: sto ne kazete da ima uzivo na tv-u :D
N.N.

#14772 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ko je najjaci u vijecu ?

NEMILA brate :D svako pitanje, ka`će u Nemilu ovo, ka`će ono. :-)

Ali Kelestrura brko nagazi Vodovod, svaka mu cast. Ekreme struho daBgda, sve ti raspalo :izet:
Dee-Dee_13

#14773 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

5000 km mjesečno za Šapu?!?!?!?! :shock: Malo li je...............
N.N.

#14774 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Nije za Sapu nego za Azil, tj odrzavanje mjesecno...
Ci-Nick

#14775 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

N.N. wrote:Ko je najjaci u vijecu ?

NEMILA brate :D svako pitanje, ka`će u Nemilu ovo, ka`će ono. :-)

Ali Kelestrura brko nagazi Vodovod, svaka mu cast. Ekreme struho daBgda, sve ti raspalo :izet:
Kad iznese podatak o plati i bonusu od 90.000 KM ja ostah,... :shock: a onda poslije podataka koje je iznio Ekrem,..da je potrošnja smanjena sa 500 na 250 litara po sekundi, da je za projekte obezbjeđeno 100 miliona grant sredstava,...da nemamo redukcije ( dovoljno se sjetiti situacije u Sarajevu pa i cijena je mnogo veća), rekoh,.. halal mu bilo. Mislim da sve direktore treba plaćati prema rezultatima.
Post Reply