Za vrijeme mog cjeloživotnog školovanja i usavršavanja (koje i danas traje) naučio sam da se usne mogu napućiti. Ne znam još koji to organ može...u stvari nejasan mi je taj glagol ''napućkati'' jaranice moja u dalekoj tuđini. Znam šta je napuckati...može se ker ili ona stvar napuckati...ali napućkati...ne znam, predajem se stvarno. Vego, hajd ti svom doku objasni radi li se o nekoj novoj kovanici u pokušaju standardizacije bosanskog jezika...ili će to biti neki regionalizam iz tvog kraja.SaraFina wrote:Hafis wrote:Jao skandala![]()
I šta kaže analitiĆar? U zloglasnom sjedištu ''ustaške emigracije''. E jebem ti tu ustašku emigraciju. Najmlađi član kluba ne može biti mlađi od 104 godine.
I dalje veli strućnjak iz Slobodne Bosne - ''bista Ante Pavelića s isklesanim likom'' . Pa neće valjda bista Ante Pavelića biti s isklesanim likom Šabana Šaulića. Čuj ''s isklesanim likom''Pa kako bi znali da je Ante ako nije lik isklesan. Ja novinara i govana. Čoban polupismeni.
Uostalom rekla-kazala. Nit' je klub ''zloglasan'', nit' ima ikakva Pavelićeva bista.
Što su ovo zapustili fašizam u Kiseljaku. Ja sam taman mislio da će to razvlačiti k'o Kemiš harmoniku.
Trteba malo te analitićare i ''dopisnike'' poslati negdje na obuku....postalo brate prozirno.
Na Čovića Yugoslava i nesudjenog nam konzula Šušnjara, te te i takve spodobe treba napućkati ovu ustašku emigraciju. Zamisli ti ironije, da Čović koji se popišao na stradanja Hrvata Posavine i dijela BiH, koji je VJ i VRS čistila onim prisustvom na dvadesetogodišnji obljetnice osnutka RS dodje ovim ljudima u emigraciju i palamudi nešto.
Ustaška emigracija takve je tamanila diljem svijeta, samo ljudi veze nemaju u dalekoj australiji da je Čović srbofilna gnjida
I veliš Choe se ''popišao'' na stradanja Hrvata Posavine. Pa to smo toliko puta do sada raspravljali, tako da više stvarno nema smisla. Znaš kako kažu u nas jaranice moja u tuđini: Nemoj očiju ti plakati nad tuđim grobom, ili u prijevodu: A nos' mi tih folina.
To bi bilo isto kao kad bih ja napisao (ničim izazvan): Bakir hrani ribice po Stambolu i jebe ga se za stradanje Bošnjaka po istočnoj Bosni koji je VJ i VRS čistila.
Hajte molim vas, što bi rek'o moćni Želja.