Izrael je opet pocinio zlocin!
-
jefferson
#14751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
S obzirom na broj stranica na ovoj temi, covjek bi ocekivao da ce migranti u BiH imati najbolju brigu u regionu.
- seln
#14752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li te neko zvao da mi odgovaras?jeza u ledja wrote:
Cuj ja postajem bezobrazan? Hu-ha, ti mene cijelo vrijeme bezobrazno nazivas apologetom zlocina.
Dosta sam na tebe gubio vrijeme. Ocigledno nisi u stanju izustiti nista drugo od kme kme Izrael.
Da, osudis ti izraelske zlocine..." jeste, ubili su civile, ali..."
E, pa

Idi ba, nemoj meni trumpovat. Nabijem na kurac cijelu tu bolesnu zemlju u kojoj zivis.A koja si grupa, Naomi Klein/Noam Chomsky liberal, jasno, da bi da se jebe, a da vam ne udje. Licemjer do srzi. Istovremeno omiljena hrana svim nacionalistima, fasistima i diktatorima ovog svijeta. Kriticari svega, a pokretaci nicega, uz obavezno sve privilegije koje im sistem kojeg kritikuju omogucava.
- seln
#14753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma kakva djeca... podmetnuli lutke, kao onomad na Markalama.aratet wrote:
Savu ismijavaju kada objavi da je neko dijete poginulo, kao eto dijete je podmetnuto radi propagande, a ovdje dijete od 8 mjeseci je glavni govornik na protestima.
Reklo bi se licemjerstvo.
Jebemticevap, koliki smecar moras biti, pa se baviti pitanjem "sta ce ta djeca tu"... nema veze sto su ih pobili, pitanje svih pitanja je "sta ce tu".
- insomnia78
#14754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesi vidio ti dje se to odvijalo? Sta ce ti djete od osam mjeseci tu?
-
breuer
#14755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
al fkt, odkud koji k. dijete od 8 mjeseci tu?
-
sarajevoxxxx
#14756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jeza u ledja wrote:Nijedan forumas nije branio ni Trumpa ni Izrael, ali u gluposti su velike oci.walk_M-A-N wrote:Svaku ovu međunarodnu temu upropaštavaju isti likovi sa bezbrojnim postovima koji brane i Trampa i Izrael i sve te idiote.
Ja sam ih riješio sa foe, i ararat i ježa i ovog novog fear koji od prijave 02.05. puca 8 postova dnevno, i naravno Savu - sarajevoxxxx.
Nemam vremena ni želje istraživati ko su, ali vjerovatno neke plaćaju, neki osjećaju dug prema onima od kojih žive, a neki imaju tu ideologiju.
Vjerovatno je i na mene mislio da branim Izrael i Trumpa
Od početka sam protiv premještanja ambasade i o tome sam pisao na nekoj od tema onda kada se prvi put spomenula vijest o premještanju.
Ovo za ubijene Palestince na zadnjim protestima, ne bih zaista nikada nikome rekao da ide na proteste ako svi znaju da će biti veliki broj poginulih.
Šta radi Erdogan, Rohani, Nasrallah, i ostala ekipa? Oni su cijelo vrijeme ložili Palestince izjavama o tome kako će biti veli protesti ako se ambasada premjesti, kako je to nedopustivo, kako je Kuds glavni grad svih muslimana itd.
Po meni milion puta zdravije razmišljanje je i da im i Erdogan i Rohani kažu beskorisno je izlaziti na ulicu, stradat će te, ništa nećete postiči a veliki broj će izgubiti život.
Samo jedan ljudski život je važniji i od Kudsa i od Kabe.
Na zadnjim protestima je ''srušen'' i ''do temelja sravnjen'' Kuds 60 puta.
Druga stvar, ako zaista Erogan, Rohani, i ekipa smatraju da su demonstracije ubojito oružje, pa neka malo ''šaraju'' sa potrebnim topovskim mesom. Ono neka se malo tu i tamo u masi nađe neki demonstrant iz elitnih dijelova Ankare, Teherana, Istanbula, Bejruta, pa da se to prijeko potrebno topovsko meso malo paravednije rasporedi po ummetu.
Zašto Palestinci pristaju biti glineni golubovi, a ostali muslimani, Turci, Iranci, arapi, sa strane posmatraju i navijaju?
Treća stvar ja zaista smatram da je Izrael daleko iza Asada i Damaska u zlu. Nema šanse porediti nasilje izraelske vojske i ono što je Asad sa saveznicima uradio u Siriji zadnjih sedam godina. Također, sloboda govora u Izraelu, odnos prema zatvorenicima, borba protiv korupcije, ulaganje u nauku, u svemu je Izrael ispred i Damaska, i Teherana, i Ankare.
Šta to nudi Ankara, Teheran, Damask? Pravdu? Država za sve one koji je traže? Poštivanje međunarodnih konvencija o ljudskim pravima? Pa prvi oni nedaju Kurdima državu, prvi oni su u Siriji brutalno i sramno pokazali da je sila i samo sila jedini argument kako Asada i njegovih saveznika tako i Turske i ostatka arapskog svijeta. Pokazali su da se pika i broji samo vojna sila, pokazali su na djelu kako to izgleda etničko čišćenje cijelih gradova, pokazali su kako se krše rezolucije UN-a, pa šta ti ljudi pobogu žele? Da drže predavanja Izraelu a Damask i Teheran plivaju u krvi milion puta više nego Izrael.
- General War
#14757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nisu otisli na front...linije razdvajanja su ulice proplanci, kuce u dometu metka, i to sve pricaju oni koji se ubise na drigim temama prodavat M pod B za istu stvar.insomnia78 wrote:Jesi vidio ti dje se to odvijalo? Sta ce ti djete od osam mjeseci tu?
- insomnia78
#14758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da. Otisli su na frontGeneral War wrote:Pa nisu otisli na front...linije razdvajanja su ulice proplanci, kuce u dometu metka, i to sve pricaju oni koji se ubise na drigim temama prodavat M pod B za istu stvar.insomnia78 wrote:Jesi vidio ti dje se to odvijalo? Sta ce ti djete od osam mjeseci tu?
- General War
#14759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je borba protiv terorizma itd...insomnia78 wrote:Da. Otisli su na frontGeneral War wrote:Pa nisu otisli na front...linije razdvajanja su ulice proplanci, kuce u dometu metka, i to sve pricaju oni koji se ubise na drigim temama prodavat M pod B za istu stvar.insomnia78 wrote:Jesi vidio ti dje se to odvijalo? Sta ce ti djete od osam mjeseci tu?
- jeza u ledja
#14760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Muahahahaaseln wrote:Je li te neko zvao da mi odgovaras?jeza u ledja wrote:
Cuj ja postajem bezobrazan? Hu-ha, ti mene cijelo vrijeme bezobrazno nazivas apologetom zlocina.
Dosta sam na tebe gubio vrijeme. Ocigledno nisi u stanju izustiti nista drugo od kme kme Izrael.
Da, osudis ti izraelske zlocine..." jeste, ubili su civile, ali..."
E, pa
Idi ba, nemoj meni trumpovat. Nabijem na kurac cijelu tu bolesnu zemlju u kojoj zivis.A koja si grupa, Naomi Klein/Noam Chomsky liberal, jasno, da bi da se jebe, a da vam ne udje. Licemjer do srzi. Istovremeno omiljena hrana svim nacionalistima, fasistima i diktatorima ovog svijeta. Kriticari svega, a pokretaci nicega, uz obavezno sve privilegije koje im sistem kojeg kritikuju omogucava.
Pa ti se meni javljas opetovano da me isprivljas pametnice mala, da me optuzujes da branim zlocine. TI si se MENI javio. Ne ja tebi. Hahaha.
Kakvo "ALI"? Sta "ali"? Je li i ti imas problem sa citanjem?
Nece lik da cita, vec hoce da trazi neistomisljenike, hoce nekog da optuzuje, valjda mu to godi.
I kakav Trump bolan? Hajde ba vidim da si se nasekiro nesto.
- insomnia78
#14761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War wrote: Tako je borba protiv terorizma itd...![]()

- General War
#14762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne vidim ovdje osmomjesecno dijete niti maloljetnika...a niti pusku, pistolj, petardu...pracku...insomnia78 wrote:General War wrote: Tako je borba protiv terorizma itd...![]()
- insomnia78
#14763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ni kucu, naselje, obdanisteGeneral War wrote:Ne vidim ovdje osmomjesecno dijete niti maloljetnika...a niti pusku, pistolj, petardu...pracku...insomnia78 wrote:General War wrote: Tako je borba protiv terorizma itd...![]()
- rajv0sa
#14764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Insomnija u istom toru sa genocidasima i uzpovcima.
Čuj jest front, tako je Radovan govorio, cijelo Sarajevo je front.
- General War
#14765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Probaj fotografiiju sa pogledom sa druge strane " fronta"insomnia78 wrote:A ni kucu, naselje, obdanisteGeneral War wrote:Ne vidim ovdje osmomjesecno dijete niti maloljetnika...a niti pusku, pistolj, petardu...pracku...insomnia78 wrote:
- rajv0sa
#14766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War 
- insomnia78
#14767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jel de osim kad dobri doktor roka. Tad je sve go terorista i teroristicki okot. Bofors na krovu bolnice, hemija u podrumu skole, eksplozija iznutra islrajv0sa wrote:Insomnija u istom toru sa genocidasima i uzpovcima.Čuj jest front, tako je Radovan govorio, cijelo Sarajevo je front.
- General War
#14768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam pri vojsci dvadeset i kusur godina...nikakve veze sa ROE...obican odstrel i ubistvo sa preumisljajem jer koliko znam oni nisu u ratu pa ni ratna pravila ne vaze, a i da vaze opet nema apsolutno prava za indiskriminatorno otvaranje vatre po civilima.rajv0sa wrote:General War
- insomnia78
#14769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War wrote: Probaj fotografiiju sa pogledom sa druge strane " fronta"

- insomnia78
#14770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To nema veze sa tim da neko ponese bebu na protesteGeneral War wrote:Ja sam pri vojsci dvadeset i kusur godina...nikakve veze sa ROE...obican odstrel i ubistvo sa preumisljajem jer koliko znam oni nisu u ratu pa ni ratna pravila ne vaze, a i da vaze opet nema apsolutno prava za indiskriminatorno otvaranje vatre po civilima.rajv0sa wrote:General War
- jeza u ledja
#14771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bravo, takvi ljudi ovakve proteste poticu jer im odgovara u njihovim zemljama da imaju vanjskog neprijatelja, koji napada ljude cijih su oni, jel, zastitnici. Ovi ih nagovaraju, a Izraelci haman jedva docekaju da malo zapucaju i ljude tamane, i hajmo, dok se boje ne rastope.sarajevoxxxx wrote:jeza u ledja wrote:Nijedan forumas nije branio ni Trumpa ni Izrael, ali u gluposti su velike oci.walk_M-A-N wrote:Svaku ovu međunarodnu temu upropaštavaju isti likovi sa bezbrojnim postovima koji brane i Trampa i Izrael i sve te idiote.
Ja sam ih riješio sa foe, i ararat i ježa i ovog novog fear koji od prijave 02.05. puca 8 postova dnevno, i naravno Savu - sarajevoxxxx.
Nemam vremena ni želje istraživati ko su, ali vjerovatno neke plaćaju, neki osjećaju dug prema onima od kojih žive, a neki imaju tu ideologiju.![]()
Vjerovatno je i na mene mislio da branim Izrael i Trumpa![]()
Od početka sam protiv premještanja ambasade i o tome sam pisao na nekoj od tema onda kada se prvi put spomenula vijest o premještanju.
Ovo za ubijene Palestince na zadnjim protestima, ne bih zaista nikada nikome rekao da ide na proteste ako svi znaju da će biti veliki broj poginulih.
Šta radi Erdogan, Rohani, Nasrallah, i ostala ekipa? Oni su cijelo vrijeme ložili Palestince izjavama o tome kako će biti veli protesti ako se ambasada premjesti, kako je to nedopustivo, kako je Kuds glavni grad svih muslimana itd.
Po meni milion puta zdravije razmišljanje je i da im i Erdogan i Rohani kažu beskorisno je izlaziti na ulicu, stradat će te, ništa nećete postiči a veliki broj će izgubiti život.
Samo jedan ljudski život je važniji i od Kudsa i od Kabe.
Na zadnjim protestima je ''srušen'' i ''do temelja sravnjen'' Kuds 60 puta.
Druga stvar, ako zaista Erogan, Rohani, i ekipa smatraju da su demonstracije ubojito oružje, pa neka malo ''šaraju'' sa potrebnim topovskim mesom. Ono neka se malo tu i tamo u masi nađe neki demonstrant iz elitnih dijelova Ankare, Teherana, Istanbula, Bejruta, pa da se to prijeko potrebno topovsko meso malo paravednije rasporedi po ummetu.
Zašto Palestinci pristaju biti glineni golubovi, a ostali muslimani, Turci, Iranci, arapi, sa strane posmatraju i navijaju?
Treća stvar ja zaista smatram da je Izrael daleko iza Asada i Damaska u zlu. Nema šanse porediti nasilje izraelske vojske i ono što je Asad sa saveznicima uradio u Siriji zadnjih sedam godina. Također, sloboda govora u Izraelu, odnos prema zatvorenicima, borba protiv korupcije, ulaganje u nauku, u svemu je Izrael ispred i Damaska, i Teherana, i Ankare.
Šta to nudi Ankara, Teheran, Damask? Pravdu? Država za sve one koji je traže? Poštivanje međunarodnih konvencija o ljudskim pravima? Pa prvi oni nedaju Kurdima državu, prvi oni su u Siriji brutalno i sramno pokazali da je sila i samo sila jedini argument kako Asada i njegovih saveznika tako i Turske i ostatka arapskog svijeta. Pokazali su da se pika i broji samo vojna sila, pokazali su na djelu kako to izgleda etničko čišćenje cijelih gradova, pokazali su kako se krše rezolucije UN-a, pa šta ti ljudi pobogu žele? Da drže predavanja Izraelu a Damask i Teheran plivaju u krvi milion puta više nego Izrael.
-
sarajevoxxxx
#14772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dijete nema šta da traži na protestima, ako je bilo pogriješili su. Ako je poginulo negdje u kući od nekog zalutalog metka to je druga stvar.
Obzirom da se govori o protestima, da je spisak žrtava sa protesta, velika je vjerovatnoća i mislim da je bliže istini da je zaista i dijete bilo na protestima.
U tome i jeste stvar i baš o tome cijelo vrijeme govorimo. Ljudski život je sveden na običan kamen u pustinji. Život Palestinaca vrijedi nešto više od običnog kamenja u pustinji, svejedno da li se radilo o bebama ili odraslim ljudima. Sve se predstavlja kao žrtva za mnogo veće a to je Kuds. A istina je da je ljudska čast, ljudski život, mngo značajniji i vrijedniji od svetih mjesta.
Obzirom da se govori o protestima, da je spisak žrtava sa protesta, velika je vjerovatnoća i mislim da je bliže istini da je zaista i dijete bilo na protestima.
U tome i jeste stvar i baš o tome cijelo vrijeme govorimo. Ljudski život je sveden na običan kamen u pustinji. Život Palestinaca vrijedi nešto više od običnog kamenja u pustinji, svejedno da li se radilo o bebama ili odraslim ljudima. Sve se predstavlja kao žrtva za mnogo veće a to je Kuds. A istina je da je ljudska čast, ljudski život, mngo značajniji i vrijedniji od svetih mjesta.
-
zvizdan
#14773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobronamjerni zastitnici palestinskih maloljetnika od kolektivno neodgovornih roditelja???
Ono kad sebe uvjeris da ti vise volis palestinsku djecu nego njihovi roditelji... A sve ne bi li malo izrelativizirao zlocin.
Ono kad sebe uvjeris da ti vise volis palestinsku djecu nego njihovi roditelji... A sve ne bi li malo izrelativizirao zlocin.
- jeza u ledja
#14774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jeste, kreten drzi djecu u kavezu 20 godina, ali vise voli to dijete od onog policajca sto mu stavi lisice na ruke.
Opasa dijete bombama i kae hajmo na pijacu, ali vise voli to dijete jebiga.
A mi smo ovdje svi da relativiziramo zlocine. To nam je cilj.
Opasa dijete bombama i kae hajmo na pijacu, ali vise voli to dijete jebiga.
A mi smo ovdje svi da relativiziramo zlocine. To nam je cilj.
- seln
#14775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jeza u ledja wrote: Muahahahaa

Dobro je, Donalde, this is the best posting ever.Pa ti se meni javljas opetovano da me isprivljas pametnice mala, da me optuzujes da branim zlocine. TI si se MENI javio. Ne ja tebi. Hahaha.
Kakvo "ALI"? Sta "ali"? Je li i ti imas problem sa citanjem?
I ti si se napuskio.I kakav Trump bolan? Hajde ba vidim da si se nasekiro nesto.