HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
batara

#14751 Re: HS kablovska

Post by batara »

Imam jedan stari samsungov tv, pa sigurno mu ima 15ak godina. Konto da ga testiram, da vidim je li u zivotu.. I tako probao sam da nadjem sportklubove na njemu, nece nikako da ih nadje..a sto je najgore nijedan od ovih novih kanala sto su nam ubacili takodjer nece da nadje..:S
Dok na drugom tv-u sto koristim, je sve automatski naslo i pozicioniralo.. Zna li ko sta je problem, ili je tv prestar da cita te neke frekvencije ili sta vec :?
MH i HS kablovska

#14752 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

rizibizi wrote:Hoce li se mjenjati ovi sega mega dobri HEMA STB-ovi? Kada ce novi korisnici koji su imali HS infrastrukturu u zgradi moci traziti i dobiti Telemach pakete i usluge? Za ovo drugo ne znam jesam li trebao pitati ovdje ili na Tmach temi valjda ce neko i odgovoriti.
Zdravo rizibizi,
ukoliko Vaš STB nije kompatibilan mreži, biće zamijenjen drugim uređajem.
Nakon puštanja Telemach signala na Vaše područje, svakako možete nastaviti koristiti postojeće usluge ili ako želite, možete odabrati neke iz Telemach ponude.
Apsolutno je svejedno gdje postavljate upit, vjerujemo da i kolege koje administriraju Telemach temu nastoje u najkraćem roku odgovoriti na Vaše postove. Stoga Vas molimo za strpljenje - iako možda nećemo biti u prilici da odgovorimo na svaku poruku, garantujemo Vam da će ona biti pročitana i proslijeđena nadležnom sektoru. Kao što ste upoznati administracija na temi ograničena je vremenom koje provodi ovdje, stoga korisnicima uvijek sugerišemo da pozovu kontakt centar za podršku korisnicima. Naravno, ukoliko niste uspeli da preko korisničkog servisa dobijete pomoć ili potrebnu informaciju, stojimo Vam na raspolaganju.
tataćusak

#14753 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

MH i HS kablovska wrote:
rizibizi wrote:Hoce li se mjenjati ovi sega mega dobri HEMA STB-ovi? Kada ce novi korisnici koji su imali HS infrastrukturu u zgradi moci traziti i dobiti Telemach pakete i usluge? Za ovo drugo ne znam jesam li trebao pitati ovdje ili na Tmach temi valjda ce neko i odgovoriti.
Zdravo rizibizi,
ukoliko Vaš STB nije kompatibilan mreži, biće zamijenjen drugim uređajem.
Nakon puštanja Telemach signala na Vaše područje, svakako možete nastaviti koristiti postojeće usluge ili ako želite, možete odabrati neke iz Telemach ponude.
Apsolutno je svejedno gdje postavljate upit, vjerujemo da i kolege koje administriraju Telemach temu nastoje u najkraćem roku odgovoriti na Vaše postove. Stoga Vas molimo za strpljenje - iako možda nećemo biti u prilici da odgovorimo na svaku poruku, garantujemo Vam da će ona biti pročitana i proslijeđena nadležnom sektoru. Kao što ste upoznati administracija na temi ograničena je vremenom koje provodi ovdje, stoga korisnicima uvijek sugerišemo da pozovu kontakt centar za podršku korisnicima. Naravno, ukoliko niste uspeli da preko korisničkog servisa dobijete pomoć ili potrebnu informaciju, stojimo Vam na raspolaganju.

Postavio sam ti pitanje prije par dana i još nisam dobio odgovor: Mogu li sa analogne preći na kid8
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#14754 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

suad-sarajevo wrote:Pitanje za HS. Kada ćemo mi s HS-a imati mogućnost gledanja "svih" kanala dostupnih na D3GO aplikaciji? Neke mogu gledati dok većinu ne, SK itd...Hvala.
Preskacete me HS.
Benq

#14755 Re: HS kablovska

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:
suad-sarajevo wrote:Pitanje za HS. Kada ćemo mi s HS-a imati mogućnost gledanja "svih" kanala dostupnih na D3GO aplikaciji? Neke mogu gledati dok većinu ne, SK itd...Hvala.
Preskacete me HS.
Ne mozes gledati vecinu kanala ako nisi u Telemach mrezi.
AdrianMole

#14756 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Par primjedbi za kanale:
1.Crime and Investigation na digitali nema titlove niti mogućnosti uključivanja titla.Isti kanal na analogiji ide sa titlovima.
2.Eurochannal ima jako lošu kvalitetu slike koja stalno zapinje ,nestaju titlovi ,kanal se smrzava i tako već barem mjesec dana.
3.RTL Living ima čudan zvuk sa dosta pozadinskog šuma i nejasnoća

Mislim kako je ovo večina korisnika zapazila,pa bi bilo lijepo kada bi se nešto i učinilo u vezi toga.( @ MH i HS kablovska).
Unaprijed hvala...
The Realist

#14757 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ima li iko problem sa SK 3 na analognoj? Stalno mi zastaje..... Na digitali radi, ostali kanali rade, samo SK 3 ima taj problem.
chakany

#14758 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Par primjedbi za kanale:
1.Crime and Investigation na digitali nema titlove niti mogućnosti uključivanja titla.Isti kanal na analogiji ide sa titlovima.
2.Eurochannal ima jako lošu kvalitetu slike koja stalno zapinje ,nestaju titlovi ,kanal se smrzava i tako već barem mjesec dana.

Mislim kako je ovo večina korisnika zapazila,pa bi bilo lijepo kada bi se nešto i učinilo u vezi toga.( @ MH i HS kablovska).
Unaprijed hvala...
Ništa, samo će ti odgovoriti kako nije do njih, i kako oni takav kanal dobiju, i takvog ga i emituju.
Ja znam da je EUROCHANNEL imao deset puta bolju sliku nego što je sad ima, isto tako slika je očajna na Behar TV, RTV Istočno Sarajevo, a isto tako znam da je prije par sedmica bila znatno bolja nego sad.
Bolju bih sliku sa sobnom antenom uhvatio, nego ovu što trenutno imam na pomenutim kanalima. :lol:

P.S. Crime and Investigation ti je dobio prevod na digitalnoj od jutros.
made_in_sarajevo

#14759 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

slika na kablovskoj ko nekad u dobar vakat kad rukom vintas antenu pa uhvatis "beton sliku". kod djevojke i kod mene slika je sad razvucen, pola znaka eurosporta ne vidim, history cosak znaka samo vidim, ima nekih kanala cekam dnevnik da vidim sta je u pitanju.

digitalna preko CI modula radi dobro
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14760 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:slika na kablovskoj ko nekad u dobar vakat kad rukom vintas antenu pa uhvatis "beton sliku". kod djevojke i kod mene slika je sad razvucen, pola znaka eurosporta ne vidim, history cosak znaka samo vidim, ima nekih kanala cekam dnevnik da vidim sta je u pitanju.

digitalna preko CI modula radi dobro
zato se I zove "anal(n) ogna" :D
Last edited by hrasno38 on 12/01/2016 15:12, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#14761 Re: HS kablovska

analogna prije bila dobra. na guzicar tv-u se fino gledali kanali, na smart tv su fino bilo. sad sa digitale prebacim na kablovsku ili odem u drugu sobu gdje je guzicar i oci me zabole. nije navika na digitalnu i cista slika nego sto se bas vidljivo slika na kablovskoj pokvarila.

sad ce MH i HS kolutati ocima, opet ovaj made in sarajevo nesto sere i proziva :mrgreen:
hrasno38

#14762 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:analogna prije bila dobra. na guzicar tv-u se fino gledali kanali, na smart tv su fino bilo. sad sa digitale prebacim na kablovsku ili odem u drugu sobu gdje je guzicar i oci me zabole. nije navika na digitalnu i cista slika nego sto se bas vidljivo slika na kablovskoj pokvarila.

sad ce MH i HS kolutati ocima, opet ovaj made in sarajevo nesto sere i proziva :mrgreen:
Vidi sad ozbiljno kvalitet slike sa kablovske strasno zavisi i od TV-a I ja sam to gledao svojim ocima u radnji gdje sam kupovao. Imam dva TV-a jedan stariji LG I jedan najnoviji Samsung ....sto se tice analogije bolja mi je slika na LG-u. Digitala je nesto drugo i ona je dobra na oba. Na guzicarima bi slika trebala na analognoj da bude bolja nego na LCD-ovima.
made_in_sarajevo

#14763 Re: HS kablovska

znam ja to sto ti govoris. isti TV prije je analogna super bila za analognu, sad vidljivo se pokvarila,kao da susti slika :mrgreen: . sad je slika razvucena, neki dan kako su ovo mjenjali i na guzicaru trazim kanale, pola kanala fakat nisam znao koji su dok ne pocnu reklame,vijesti ili na digitalnoj pojacam kanal posto je u drugoj sobi pa po zvuku trazio ovamo kanale, jer se ne vidi znak kanala
hrasno38

#14764 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:znam ja to sto ti govoris. isti TV prije je analogna super bila za analognu, sad vidljivo se pokvarila,kao da susti slika :mrgreen: . sad je slika razvucena, neki dan kako su ovo mjenjali i na guzicaru trazim kanale, pola kanala fakat nisam znao koji su dok ne pocnu reklame,vijesti ili na digitalnoj pojacam kanal posto je u drugoj sobi pa po zvuku trazio ovamo kanale, jer se ne vidi znak kanala
Jeste u pravu si mada opet ti kazem imam I treci TV guzonju:) I na njemu je sve OK bez ikakvog razvlacenja
supercali

#14765 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Prebacili ljudi sa 4:3 na 16:9 a ti to na guzicaru ne mozes nastimati i eto ti razvucene slike
MH i HS kablovska

#14766 Re: HS kablovska

suad-sarajevo wrote:
Preskacete me HS.
Zdravo suad-sarajevo,
gledanje D3GO opcije, odnosno kompletne liste kanala iz ponude, omogućeno je samo za korisnike Telemach paketa.
MH i HS kablovska

#14767 Re: HS kablovska

AdrianMole wrote:Par primjedbi za kanale:

Unaprijed hvala...
Provjerićemo Vaše navode u najkraćem roku.
japo

#14768 Re: HS kablovska

Post by japo »

daj hs_ovci, telemahovci dok kada će me internet :izet: imam ulploada vishe o downloada, zvao za reklamaciju dolazio serviser, kuco speedtest jedno 16 puta, i reče nemoguće da je ovako malo u par navrata ispo jednog mb, i kaazee da bi to danas trebalo da proradi, i sad gledam jedva otvorim klix :evil:
japo

#14769 Re: HS kablovska

Post by japo »

Image
japo

#14770 Re: HS kablovska

Post by japo »

Image

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :serbo:
Kal El

#14771 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Moze li mi neko frekvencije dati od kanala? A da ne skenira radio kanale i analogne ,nesto ko ovo samo sto nisu promjenili frekvencije pa ne radi skeniranje po tim frekvencijama

Skenirao sam bio po onim frekvencijama odavde ali svaki hebeni kanal mi nadje,i ne pregledno je sto mogu a sta ne mogu gledati

I jos jedno ,na Kid 22 sam ,prije sam mogao gledati Eurosport 1 i 2 u HD ,a sad su zakljucani... (Imam CAM karticu)
Molim za pomoc,Hvala.
kloniran

#14772 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Na Ilidzi nema interneta nikako, do kad cete maltretirati sa ovim prekidima, ako ce se nastaviti da trazim alternativu, jer je ovo postalo nepodnosljivo, svaku vece nema interneta po par sati.

Slika na kablovskoj je 5 puta gora nego prije na HS-u
Kako je telemach ubacio svoju shemu 60 posto kanala je postalo negledljivo, slika ko da fatamo signal na riblju kost.
Ako je to nacin da nas primorate na digitalu grdno se varate. :twisted:
Koliko je prekida bilo ovaj mjesec mene bi sram bilo poslati nekome racun a vi cete ga regularno isporuciti kao da ste davali punu brzinu :twisted:
batara

#14773 Re: HS kablovska

Post by batara »

Katastrofa slika na analognoj :run:
Snowflake

#14774 Re: HS kablovska

Post by Snowflake »

Bolja Arena od SK ha? :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#14775 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Snowflake wrote:Bolja Arena od SK ha? :mrgreen: