Đe se mogu kupit karte za taj istokimate vi gdje na Grbavici...citav istok zjapi prazan, ali vi bi glumili neku gospodu, zahtjevali krov nad glavom kao na sjeveru, jelde...to se ubezobrazilo, a zaboravljaju da su godinama iza rata bili na istoku.
a nije im mrsko ici na onu qrcevu tribinu u Lukavici ili u Vrapčićima na onu skelu, tad ne zahtjevaju neke uslove, na pravce cirkus
gade mi se, iskreno receno
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#14751 Re: Sarajevski derbi
-
al-em
#14752 Re: Sarajevski derbi
Onaj izbetonirani dio u vrapcicima je nou kamp za istocnu tribinu na grbavici. Da ne pricam o gostujucim tribinama u travniku, lukavici, gradaccu...
-
sarajevo999999
#14753 Re: Sarajevski derbi
Pogresno si me razumio jer se nisam dobro izrazio u prvom postu. Mislio sam da su trenutni uslovi, u kojima je otvorena samo sjeverna tribina nenormalni, a ne zalim se ja ni sad na istok.LSD wrote:Balchak.ba
nisam tebe pitao, vec kolegu pod nickom @sarajevo999999...ne znam zašto imaš potrebu da odgovaraš u njegovo ime
i nemoj se derati (velika slova se smatraju deranjem)
@sarajevo999999...to nešto od skoro ovi poceli zabranjivati, komitetska preseravanja...znamo svi da ste decenijama bili na istoku i niste se žalili
za komitet, valjda je njihova odluka bila tako da ne nemas tu sta govoriti protiv nas.
- SmokingMan
#14754 Re: Sarajevski derbi
Uglavnom bilo je više raje nego na drugom poznatijem derbiju Dinamo - Hajduk (oko 15.000),koji se igrao u istom terminu,a koji iz godine u godinu sve više tone...supercali wrote:Ma bilo je negdje oko 25000 ukupno i to je to
Last edited by SmokingMan on 18/05/2015 16:07, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#14755 Re: Sarajevski derbi
Ne mogu da vjerujem da se raspravlja o posjeti. Evo, ukratko. Bilo je vise ljudi nego na svim utakmicama zajedno na Grbavici u proljetnom dijelu...
- supercali
#14756 Re: Sarajevski derbi
Pa sad razloga je puno sto je kod njih tako slaba posjeta na maksimiru al opet igralo se bolje nego na kosevu
Generalno znaci mozemo biti bolji samo u posjeti od komsija i ni po cemu vise
Generalno znaci mozemo biti bolji samo u posjeti od komsija i ni po cemu vise
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14757 Re: Sarajevski derbi
Na tom istom istoku se nekada godinama i godinama stajalo i to jedni pored drugih, uz pokoji sitni problemcic istok bio ko macija guza a sad gospoda navikla na dobre uslove na stadionu na kojem kurcem nisu mrdnuli ni ulozili marke. Jebi ga nije Zeljo niti njegovi navijaci a niti uprava kriva sto su fasisti skoro srusili stadion do temelja i ja sad kad ga vidim i onda kad sam ga gledao u ratu cudim se da i ovako moze da izgleda. Nemamo tu srecu da budemo gotovani a pogotovo da godinama igramo na najvecem i najljepsem stadionu u BiH i da nista ne placamo pa kad se spomenu da bi mogli zavrsiti na stadionu Hakija Mrso nadjose se pare ili se drugim kanalima izgladi spor. Vi kao da niste iz ovog grada. To bi bilo isto da ja kazem da je Kosevo kurac za Zenicu iako u Kosevo nije niko oz FS BiH postene marke ulozio da bi igrala reprezentacija. Imamo sta imamo...i ja bi volio da nasi stadioni imaju sjedista koja se griju zimi kao sto je u Holandiji al jebi ga oni nisu imali Cetnike!!!al-em wrote:Onaj izbetonirani dio u vrapcicima je nou kamp za istocnu tribinu na grbavici. Da ne pricam o gostujucim tribinama u travniku, lukavici, gradaccu...
- hrasno38
#14758 Re: Sarajevski derbi
ma mozda vise nego i u zadnjih 5 sezona na Grbavici.....GandalfSivi wrote:Ne mogu da vjerujem da se raspravlja o posjeti. Evo, ukratko. Bilo je vise ljudi nego na svim utakmicama zajedno na Grbavici u proljetnom dijelu...
- GandalfSivi
#14759 Re: Sarajevski derbi
Reci mi da nisam u pravu...hrasno38 wrote:ma mozda vise nego i u zadnjih 5 sezona na Grbavici.....GandalfSivi wrote:Ne mogu da vjerujem da se raspravlja o posjeti. Evo, ukratko. Bilo je vise ljudi nego na svim utakmicama zajedno na Grbavici u proljetnom dijelu...
- hrasno38
#14760 Re: Sarajevski derbi
Ja mislim da nisi....ali nisam brojao tako da ne mogu nista tvrditi 100%.GandalfSivi wrote:Reci mi da nisam u pravu...hrasno38 wrote:ma mozda vise nego i u zadnjih 5 sezona na Grbavici.....GandalfSivi wrote:Ne mogu da vjerujem da se raspravlja o posjeti. Evo, ukratko. Bilo je vise ljudi nego na svim utakmicama zajedno na Grbavici u proljetnom dijelu...
- GandalfSivi
#14761 Re: Sarajevski derbi
Trebali bi barem 3 i po milje u prosjeku imati po tekmi, a koliko mi se cini, daleko ste od toga...
-
al-em
#14762 Re: Sarajevski derbi
Hrasno, koliko bi kostalo da se onih 50-60 metara istoka izbetonira i napravi 5,6 redova, postave stolice i sredi ono ruglo od tribine kakvog u drzavi nema.(ma ne moraju ni stolice stavljati)
Koliko ste dobili para od dzeke, stile, sehe, coce... koliko ste utakmica i sudija pokupovali posljednjih godina a niste uspjeli srediti SVOJ stadion.
Koliko ste dobili para od dzeke, stile, sehe, coce... koliko ste utakmica i sudija pokupovali posljednjih godina a niste uspjeli srediti SVOJ stadion.
- ZonFon
#14763 Re: Sarajevski derbi
Koji apsurd, kone pricaju o uslovima na drugim stadionima 
-
LSD
#14764 Re: Sarajevski derbi
jel te stid ovih recenicaal-em wrote:Onaj izbetonirani dio u vrapcicima je nou kamp za istocnu tribinu na grbavici. Da ne pricam o gostujucim tribinama u travniku, lukavici, gradaccu...
- SmokingMan
#14765 Re: Sarajevski derbi
Željezničar je imao troškova kao i zaduženja prema svojim klijentima,igračima,režije,+ ostali troškovi.Fakat nisu imali para da ništa adekvatno urade u vezi istočne tribine,a da bi se istok doveo u neko normalno funkcionalno stanje,za osnovne radove bilo je potrebno izdvojiti najmanje 500k KM.A da tu ne spominjem nepovoljne uslove za klubove u vidu avansa...Gradnja stadiona,ili restauracija dijela stadiona nije bezazlen posao.
- hrasno38
#14766 Re: Sarajevski derbi
Ma ja sam davno napisao da se onaj istok 100x do sada mogao napraviti kao sjever i dobiti jos 5-6000 sjedecih mjesta. Davno je to Zelji i nudila jedna firma u zamjenu za poslovne prostore ali vjerovatno tadasnje glavonje u upravi nisu tu sebe nasle. E sad ajmo malo ipak biti objektivniji i reci posteno sta je Zeljo zatekao 1996 godine na Grbavici a koliko znam nije bas dobijao nekih zestokih donacija da se stadion dovede u normalno stanje. U kosevo se ipak puno puno vise ulagalo ne radi sarajeva nego radi mase drugih stvari. Medjutim nije mi jasno zasto Zeljo nije prihvatio tu ponudu a posto ja nisam od onih koji spavaju po Grbavici ili kako ih ja zovem "navijacki drhtavci" pa slusaju svaki moguci avaz koji se tice kluba moze biti stvarno da je i bio neki objektivan razlog neprihvatanja mada ja licno jednostavno i da hocu ne mogu da ga smislim.al-em wrote:Hrasno, koliko bi kostalo da se onih 50-60 metara istoka izbetonira i napravi 5,6 redova, postave stolice i sredi ono ruglo od tribine kakvog u drzavi nema.(ma ne moraju ni stolice stavljati)
I sto je najveci fazon da je ta tribina napravljena 99% bi se islo da se utakmice reprezentacije igraju na Grbavici a samim tim bi se i ulagalo u adaptaciju iste. Zato mislim da te clanove uprave treba objesiti za muda.
- hrasno38
#14767 Re: Sarajevski derbi
Pa pazi sad uslovnost sjevera na Grbavici je iznad uslovnosti svake vase tribine jer je natkrivena i ko hadzija bez kisobrana mozes gledati utakmice. E sad sto ste vi sprcani u onaj cosak ima krivice i u vama samima jer ste prvi put poslije rata na toj istoj tribini pocupali sve zivo.ZonFon wrote:Koji apsurd, kone pricaju o uslovima na drugim stadionima
- hrasno38
#14768 Re: Sarajevski derbi
nije, ali se za 20 godina istok mogao napraviti bez ikakvih problema sa pametnom upravom. E da sad sam se sjetio cini mi se da Sirbegovic htio da pravi istok pa mu nisu dali.SmokingMan wrote:Željezničar je imao troškova kao i zaduženja prema svojim klijentima,igračima,režije,+ ostali troškovi.Fakat nisu imali para da ništa adekvatno urade u vezi istočne tribine,a da bi se istok doveo u neko normalno funkcionalno stanje,za osnovne radove bilo je potrebno izdvojiti najmanje 500k KM.A da tu ne spominjem nepovoljne uslove za klubove u vidu avansa...Gradnja stadiona,ili restauracija dijela stadiona nije bezazlen posao.
- supercali
#14769 Re: Sarajevski derbi
Ma kod nas je sve na niskim granama zbog mentaliteta koji se ustalio medju rajom
Imt je glavna stavka u svemu postao
Nevazno sada je li u pitanju zeljo sarajevo celik klinac palac tako nam je
Vjerujem da sada u sarajevu nema bas toliko toga jer njim upravlja stranac koji trazi rezultate na svakom polju pa se ne moze bas toliko varati al vjerovatno jos uvijek ima nekih talova klinaca palaca
Vjerujem da sada u sarajevu nema bas toliko toga jer njim upravlja stranac koji trazi rezultate na svakom polju pa se ne moze bas toliko varati al vjerovatno jos uvijek ima nekih talova klinaca palaca
- SmokingMan
#14770 Re: Sarajevski derbi
Ali bi se morale srezati plate,to je neminovno,recimo neka je kreditiranje išlo na 10 godina uz kamatu od 7%.Zamolio bi vrle i stručne ljude da ovo detaljno dopune.Velike su pare to,posebno kada se radi u "mulju",uvijek u takvim uslovima gradnja izađe skuplja.hrasno38 wrote:nije, ali se za 20 godina istok mogao napraviti bez ikakvih problema sa pametnom upravom. E da sad sam se sjetio cini mi se da Sirbegovic htio da pravi istok pa mu nisu dali.SmokingMan wrote:Željezničar je imao troškova kao i zaduženja prema svojim klijentima,igračima,režije,+ ostali troškovi.Fakat nisu imali para da ništa adekvatno urade u vezi istočne tribine,a da bi se istok doveo u neko normalno funkcionalno stanje,za osnovne radove bilo je potrebno izdvojiti najmanje 500k KM.A da tu ne spominjem nepovoljne uslove za klubove u vidu avansa...Gradnja stadiona,ili restauracija dijela stadiona nije bezazlen posao.
Last edited by SmokingMan on 18/05/2015 16:31, edited 1 time in total.
- alchak.ba
#14771 Re: Sarajevski derbi
Zasto spominjes Istok kad ono NIJE tribina?LSD wrote:Balchak.ba
nisam tebe pitao, vec kolegu pod nickom @sarajevo999999...ne znam zašto imaš potrebu da odgovaraš u njegovo ime
@sarajevo999999...to nešto od skoro ovi poceli zabranjivati, komitetska preseravanja...znamo svi da ste decenijama bili na istoku i niste se žalili
-
LSD
#14772 Re: Sarajevski derbi
tribina je....bilaalchak.ba wrote:Zasto spominjes Istok kad ono NIJE tribina?LSD wrote:Balchak.ba
i ne deri mi se
i odakle nama pare da pravimo tribine samo za vas
- Baltazar_khan
#14773 Re: Sarajevski derbi
ja koliko rasprave za ono prkno od stadiona gdje korov raste na tribinama.
- hrasno38
#14774 Re: Sarajevski derbi
Pa pazi bar sto se tice stadiona Sarajevu je to puno lakse. Nema svoj stadion niti potrebe za ulaganjima i ispunjavanjima nekakvih zahtjeva. Ako nesto treba da se uradi to ce uraditi vlasnik stadiona jer mu je u interesu da mu stadion donosi pare a to je u ovom slucaju grad ili Centar za sport i rekreaciju grada Sarajeva. Celik je vrlo mudro iskoristio priliku a i nacelnik im je imao smisla za svu pricu tako da je sve otislo bez ikakve uvrede za bilo koga u najzagadjeniji grad u BiH. Zenica sad ima odlican stadion, ima pare od nastupa reprezentacije, Celik ima fenomenalne uslove i to je to. Ovdje ih onaj medjed Koldzo levati ko posljednje bekane i oni mu izgleda ko i vjeruju a covjeka znam citav zivot i mrtvi je satrolog. Napravio frajer dvoranu u gradu gdje imas bukadar dvorana koje zjape prazne a ovdje seta po terenu i prica bajke o novoj Grbavici.supercali wrote:Ma kod nas je sve na niskim granama zbog mentaliteta koji se ustalio medju rajom
- alchak.ba
#14775 Re: Sarajevski derbi
pa sta onda pricas da POSTOJI istok, ako se na njega NE MOZE?