costacurta wrote:Alfons Kauders wrote:
pored zapaljenih zgrada, ovo je definitivno najveca steta... cirkusanti su ponovo uspjeli otjerati ljude, po ko zna koji put
Trnka možda jeste bacio zapaljenu flašu sa benzinom ali nije stao ispred vatrogasnog kamiona, nije nikog otjerao ko je pokušao ugasiti požar vatrogasnim aparatom, u Tuzli nije dirigovao masom koja je ushićeno vrištala "ZAPALI JEE".
Nije se Trnka prvi dan u Sodi naguravao sa policijom i specijalcima u pokušaju da provale u zgradu kantona,
nije Trnka urlikao na RTV Slon-u "PRETUKOŠE NAM SPECIJALCI NOVINARA", ali neko jeste!
Jesu sindikati sa Kopićem, Tanovićem, Belim i Aldinom na čelu, kad su zakuhavali nije bilo ni djece ni učenika ni huligana, od njih je sve krenulo, oni su zafuntali a kad su ih počeli tući onda su se svi izmakli osim Belog i svu krivicu svalili na djecu, na navijače, na fukare, na huligane, Trnku, na teroriste.
Od 10000 ljudi pred Sodom niko se nije uhvatio PP aparata niti je rekao da se puste vatrogasci da rade svoj posao što će reći da je 10000 ljudi na ulici blagoslovilo sav onaj belaj, šta ćemo sa njima? Jesu li i oni Trnkini saučesnici?
A cirkusanti su u likovima Kopića, Tanovića, Širanovića, komandnog kadra policije, zapovjednih struktura i svih drugih nivoa vlasti.
Ne sikiraj se za narod, ovu godinu prosvjetari će biti sretni ako dobiju 10 plata od mogućih 12, iduće godine uz sav deficit u budžetu sisaće motku, ne samo oni već svi budžetski korisnici. Oni će prvi izaći na ulicu, jer ni MMf više nije sisa, pa niko nije nenormalan da daje lovu do beskonačnosti tamo nekome kome pale zgrade vlade, jedino to će vas koji branite ovaj sistem natjerati da promijenite stav i mišljenje.
ja sa tim sistemom nemam nista... ali imaju ti prosvjetari, policija, ljekari i svi ostali za cije smo se plate zaduzivali... tako su ih kupili, oni ih biraju, pa neka ih oni onda i mijenjaju ako im sad ne valjaju... i neka iz svog dzepa placaju spaljene zgrade
mene zivo zaboli, to su za mene neki unutarstranacki sukobi koji me kao apoliticnu osobu nimalo ne zanimaju - njihov problem...
stoga, neka se biju medjusobno, neka razbijaju glave i pale, ali brate mili neka ne lazu... neka fino kazu da se radi o sukobu budzetskih korisnika i onih koji bi to htjeli postati, a ne o nekakvoj revoluciji, socijalnom buntu ili nacinu da se pomogne radnicima... neka fino kazu da se radi o "nesporazumu" oko podjele budzetske sise i neka idu fino u picku materinu, i jedni, i drugi, i treci... skrsene su pare od pdv-a, skrsene su pare od imf-a, skrseno je sve i opet nije dovoljno, jer parola je i dalje "daj, daj, daj"... samo ko ce onda reci profesoru da ce imati 650 umjesto 900? ili sestri na gradini? drotu? a to je neminovno, jer jednostavno nismo u stanju odrzati takve plate i ljudi i dalje nisu svjesni koliko su te ionako mizerne plate zapravo napuhane... da jesu, mozda bi glasali drugacije
ko sto rekoh prije 600 stranica - to nije moj rat... nit volim budzetsku sisu, nit sisate zene... nek se ubijaju po ulicama ako hoce, bez mene