pa ako se misli time ozbiljno baviti pretpostavljam da je auto full osigurano... kao i svaki drugi rent-a-car uostalomtempuser wrote:S tim sto za 24h bez vozaca vjerovatno traze adekvatan polog.azdralovic wrote:
pitao sam bas na fejsu, ako iznajmljujes na 24h onda ide klasicni rent-a-car...ako je na par sati onda imas njihovog suvozaca...
i ne znam sta ste se uhvatili Sarajeva kao grada... meni je prvo naumpalo uz Bjelasnicu i tamo prema Umoljanima kakav bi to bio ugodjaj.
Iznajmis par sati, ocejfis i vratis se kuci.
Osim sto slicne stvari postoje i vani, ljudi su uvijek znali uzeti na dan-dva neki dobar auto iz rent-a-car-a da ga malo izdrkaju i ocejfe. Ako negdje postoje cesta na kojima mozes uzivati to je kod nas. Na kraju krajeva, u skladu s nasim mentalitetom, ako hoces da te vide, ako to od toga kita raste, plati pa se klati, iznajmi auto i pravi krugove po Sarajevu, i to je za ljude.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
azdralovic
#14751 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14752 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U Hrvatskoj su jednog napali što je koristio mobitel kao dashcam(instalirao aplikaciju, spojio ga da se puni kada da kontakt i naštimao čim se počne puniti da krene snimati i tako napravio dashcam od mobitela), rekli mu da ne smije tek tako snimati druge osobe i morao isključiti da nebi dobio kaznu. Cesta je javno mjesto, ne snima ga u privatnom posjedu što je sigurno kršenje zakona već na javnom mjestu.drug_profi wrote:Kad bi zakon poceo uvazavati snimke sa dashcama, mnogo manej prekršaja bi bilo. Nikad ne znaš ko te snima.
- Ady88
#14753 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bilo je nedavno na portalima kako neka zena divlja po gradu, snimali je i slali policiji cini mi se da je pisalo kako je policija reagovala i nasli je .drug_profi wrote:Kad bi zakon poceo uvazavati snimke sa dashcama, mnogo manej prekršaja bi bilo. Nikad ne znaš ko te snima.
Isto tako bio slucaj kako se lik na motoru snimao, vozio 150-180 i nasli su ga, vjerovatno kad je nesto ozbiljno pozabave se tim.
-
Mehemed
#14754 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jučer Poljak sa Renaultom krenuo u suprotnu ulicu, valjda krenuo na piramidu pa ofulao ulicu, imaju dvije jednosmjerne u razmaku od nekoliko desetina metara, po jedna u oba pravca, ne znam kako nije vidio znak. Jedva se on vratio, tri puta malo falilo da udari u zid. Dobro je ikako i stigao iz Poljske kako vozi(mlad momak, nema više od 30 godina). Šteta što mi se obrisao snimak sa dashcama loop-om prije nego sam ga prebacio na računar da objavim. Stoji iphone na držaću za telefon, možda ga je navigacija zafrkala, mada te ulice su tako dugo vremena, morali su napraviti update do sada.
-
zdruzdjo
- Bakir1
#14756 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mozda je serif dobio popust na ove cijene gore 
-
condy
#14757 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kamion king rajČuga...gdje onaj sto mi ga preporuči

- xoklix
#14758 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel ko vozio kroz Albaniju?
Kakvi divljaci jebote... Majke mi ko u filmovima gdje radnja smještena u Africi.
Definitivno se kući vraćam (iz Grčke) kroz Makedoniju i Srbiju iako je 380 km duže.
Kakvi divljaci jebote... Majke mi ko u filmovima gdje radnja smještena u Africi.
Definitivno se kući vraćam (iz Grčke) kroz Makedoniju i Srbiju iako je 380 km duže.
-
Throttle
#14759 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Emkura je kraljcondy wrote:Kamion king rajČuga...gdje onaj sto mi ga preporuči![]()
-
Melo15
#14760 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zar je dotle doslo da ljudi prave instagram profil za podrsku liku nakon sto ga je neko nabio u gepek

-
Throttle
#14761 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
MoRebit da je idol nacije 
-
NediM17
#14762 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
par puta godisnje odem do tirane, nije to tako lose.xoklix wrote:Jel ko vozio kroz Albaniju?
-
Naslovnica
#14763 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jutros ssjedim u autu na semaforu kod Muzeja revolucije, lijevi semafor prema Mašinskoj, čekam zelwno. Stoje dva drota, ma proširenju kod US ambasade parkirano policijsko auto. Smotam tu polukružno. I skontam kada sam došao do pješačkog da je tu zabrana polukružnog! Milion puta vidio znak, ispoštovao ga, nikada prekršio, ne sjećam se kada sam kažnjen od strane policije, sve po PS-u. Kako sam skontao da sam napravio zajeb, a bilo je kasno i nemoguće da se vratim, usporim da vidim da me neće drotovi zaustaviti. Ni da trepnu.
Jbga, fakat ne znam šta mi bi, zbunjola dibidus.
Tačno niđe veze s moje strane.

- bleee_sa
#14764 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Možda su kontali da si kolega, oni to svakako danas urade 100 puta što patrolnim što privatnim autima.Naslovnica wrote:Jutros ssjedim u autu na semaforu kod Muzeja revolucije, lijevi semafor prema Mašinskoj, čekam zelwno. Stoje dva drota, ma proširenju kod US ambasade parkirano policijsko auto. Smotam tu polukružno. I skontam kada sam došao do pješačkog da je tu zabrana polukružnog! Milion puta vidio znak, ispoštovao ga, nikada prekršio, ne sjećam se kada sam kažnjen od strane policije, sve po PS-u. Kako sam skontao da sam napravio zajeb, a bilo je kasno i nemoguće da se vratim, usporim da vidim da me neće drotovi zaustaviti. Ni da trepnu.
-
Naslovnica
#14765 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Možda zato što sam bio u koleginom jeb*čkom SUV-u s tamnim staklima?! Nisam razmišljao o tom aspektu.

- bleee_sa
#14766 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je to, da si kakav jado u golfu izletio bi on i u lijevu traku s lizalomNaslovnica wrote:Možda zato što sam bio u koleginom jeb*čkom SUV-u s tamnim staklima?! Nisam razmišljao o tom aspektu.
-
l33t
#14767 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vidis da si izgleda zaheban, ne smije na forumu niko da ti pisneNaslovnica wrote:Možda zato što sam bio u koleginom jeb*čkom SUV-u s tamnim staklima?! Nisam razmišljao o tom aspektu.
-
Mehemed
#14768 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najgori od sve djece
-
Naslovnica
#14769 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ljudi izašli, šetaju, neki večeraju, čekaj dok dođe ekipa, najebaću ja, ne brinem se...l33t wrote:Vidis da si izgleda zaheban, ne smije na forumu niko da ti pisneNaslovnica wrote:Možda zato što sam bio u koleginom jeb*čkom SUV-u s tamnim staklima?! Nisam razmišljao o tom aspektu.
a bilo bi onih postova " ti si problem " od tebe treba krenuti i sl.
BTW, nisam zajeban, čak šta više, ćoro sam i bez brade, i nikada nisam dudlo nargilu.
- nivla
#14770 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dok ne dozivis da ti 4 auta dolaze u susret jer svako nekog pretice ne znas kako je kod nas dobro postovanje saobracajnih pravilaxoklix wrote:Jel ko vozio kroz Albaniju?
ogranicenje 80, ti vozis 100, nakupi se kolona iza tebe svi ti sviraju jer ne vozis 150, onda pustis i picis i ti za kolonom 150, tamo normalno ne mozes voziti
u kruznom toku stoji policajac i navodi auta kako da se pravilno krecu jer kad ga nema ljudi udju lijevo u kruzni tok ko da su u engleskoj
dozivio na putu prema dracu, tamo odlucio da vise ne idem
- xoklix
#14771 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ograničenje na autoputu 90 , ja vozim 120 i pratim auto ispred sebe.nivla wrote:dok ne dozivis da ti 4 auta dolaze u susret jer svako nekog pretice ne znas kako je kod nas dobro postovanje saobracajnih pravilaxoklix wrote:Jel ko vozio kroz Albaniju?
ogranicenje 80, ti vozis 100, nakupi se kolona iza tebe svi ti sviraju jer ne vozis 150, onda pustis i picis i ti za kolonom 150, tamo normalno ne mozes voziti
u kruznom toku stoji policajac i navodi auta kako da se pravilno krecu jer kad ga nema ljudi udju lijevo u kruzni tok ko da su u engleskoj
dozivio na putu prema dracu, tamo odlucio da vise ne idem
Iza mene blicaju levati da se sklonim iako je ispred mene automobil koji pretice.
Sklanjam se u desno u traku kad levat krenuo desnom stranom preticati, jedva udes izbjegao.
Na kraju dvojica prestigoše 4-5 auta pomoćnom trakom.
Vozim u Fieriu kroz grad , svako,al svako ko ima terenca trotoarom prestiže kolonu.
Ima još toga hejbet... Afrika...
-
condy
#14772 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jesu ludi
Ja imam sa jednim njihovim iskustvo od prosle godine ali kod nas ovdje. Lik vozi auto boli glava nabrijan neki bmw 7 i iz jednosmjerne u zabrani izlazi na glavnu i hladno i kulerski mi presjece put...ja se zaustavio i vratim se da se ne udarimo ide on ba i dalje...pogledam ga i pitam, da se nisi malo zbunio za malo da se kucnemo...a sa njim macka neka preljepa...kaze on meni, nisam bezveze se nerviras...barem me je nasmijao
Ja imam sa jednim njihovim iskustvo od prosle godine ali kod nas ovdje. Lik vozi auto boli glava nabrijan neki bmw 7 i iz jednosmjerne u zabrani izlazi na glavnu i hladno i kulerski mi presjece put...ja se zaustavio i vratim se da se ne udarimo ide on ba i dalje...pogledam ga i pitam, da se nisi malo zbunio za malo da se kucnemo...a sa njim macka neka preljepa...kaze on meni, nisam bezveze se nerviras...barem me je nasmijao
- xoklix
#14773 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eh jedino što nisu na kružnom toku smotani ... Jedina prednost 
-
Naslovnica
#14774 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisu oni smotani, vidiš da ljudi voze tako kako voze i to funkcioniše kod njih.xoklix wrote:Eh jedino što nisu na kružnom toku smotani ... Jedina prednost
Jesi li vozio ikada u Kairu? Ti vozači su sve samo ne smotani.
- black
#14775 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naslovnica wrote: Jesi li vozio ikada u Kairu? Ti vozači su sve samo ne smotani.