u tom slucaju ako italija pobijedi 2-0 onda ispada, a 3-0. 3-1, 4-2, 4-0 i ostali veci rezultati ih vode daljesorted wrote:Tacnije, ako Hrvatska i Spanija odigraju 1:1 a Talijani pobjede dva razlike, onda imamo tri ekipe sa istim brojem bodova i medjusobnim omjerima 1:1 s tim da ce Spanci imati najbolju gol razliku (+4) tj. bice prvi u grupi, a Talijani i Hrvati bi imali istu gol razliku (+2). Ko u tom slucaju prolazi?![]()
GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hypko_nurko
#1476 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
- 2407
#1477 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Lopta je okruglaaveos wrote:2407 wrote:Italija dobije Irsku, Hrvatska Spaniju. Sit vuk ovce na broju
Forza Italia!!!![]()
Prije ce se rupa otvorit na centru u kojoj ce manđukic upast i netko iz gledalista ce skocit kao superman da ga spasi nego ce spanija ispast
I to je moguci rasplet situacije, kao sto je sinoc bilo moguce da svabe s dvije pobjede ispadnu i bili su jako blizu.
-
sumirprimus
#1478 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Equality of points after the group matchessorted wrote:Tacnije, ako Hrvatska i Spanija odigraju 1:1 a Talijani pobjede dva razlike, onda imamo tri ekipe sa istim brojem bodova i medjusobnim omjerima 1:1 s tim da ce Spanci imati najbolju gol razliku (+4) tj. bice prvi u grupi, a Talijani i Hrvati bi imali istu gol razliku (+2). Ko u tom slucaju prolazi?![]()
8.07 If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the
following criteria are applied, in the order given; to determine the rankings:
a) higher number of points obtained in the matches among the teams in question;
b) superior goal difference in the matches among the teams in question (if more
than two teams finish equal on points);
c) higher number of goals scored in the matches among the teams in question (if
more than two teams finish equal on points);
d) superior goal difference in all the group matches;
e) higher number of goals scored in all the group matches;
f) position in the UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I,
paragraph 1.2.2);
g) fair play conduct of the teams (final tournament);
h) drawing of lots.
8.08 If two teams which have the same number of points, the same number of goals
scored and conceded play their last group match against each other and are still
equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question is
determined by kicks from the penalty mark (Article 16), provided no other teams
within the group have the same number of points on completion of all group
matches. Should more than two teams have the same number of points, the criteria
listed under paragraph 8.07 apply.
- 2407
#1479 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
kakva svinjarija od izjave i baš onako "slucajno" lansirana pred ovo odlucujuce kolo...mucko djubre što bi reko Mamić
![]()
Prljava žabarska propaganda se primila i urodila plodom![]()
Uspjeli su uci u glavu i špancima i hrvatima, pa ovih dana gledamo kako se smjenjuju u izjavama i selektori i igraci tih timova kako pricaju o poštenju, casti, moralu, ljudskosti, kako nema govora o namještanju...pravdanje![]()
kome?? zbog cega??....uspjeli su im unaprijed nabiti osjecaj krivice za svaki eventualni rezultat koji bi izbacio Italiju jer niko ne žele repove iza sebe i kasnije price, traceve, ogovaranja.
A niko da pomene da je Italija ima 90 minuta da pobjedi hvate i da ce imati 90 minuta da natrpa irce sa što vecom razlikom
- ultima_palabra
#1480 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ko o čemu, Moggijev haver i poslovni prijatelj o poštenju2407 wrote:Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
kakva svinjarija od izjave i baš onako "slucajno" lansirana pred ovo odlucujuce kolo...mucko djubre što bi reko Mamić
![]()
Uspjeli su uci u glavu i špancima i hrvatima, pa ovih dana gledamo kako se smjenjuju u izjavama i selektori i igraci tih timova kako pricaju o poštenju, casti, moralu, ljudskosti, kako nema govora o namještanju...pravdanje![]()
kome?? zbog cega??....uspjeli su im unaprijed nabiti osjecaj krivice za svaki eventualni rezultat koji bi izbacio Italiju jer niko ne žele repove iza sebe i kasnije price, traceve, ogovaranja.
A niko da pomene da je Italija ima 90 minuta da pobjedi hvate i da ce imati 90 minuta da natrpa irce sa što vecom razlikom
-
leo karan
#1481 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
da li ce hrvatska nenormalnom motivacijom moci parirati spancima...
hrvati su se nalozili, ima da lete i ginu veceras na terenu
ako ga ne prime u prvih 20 min, svasta bi moglo biti...
zato volim utakmice reprezentaija, loziona nevidjena..a medju narodom euforija.
kod njih je danas ko kod nas pred portugal i francusku
hrvati su se nalozili, ima da lete i ginu veceras na terenu
ako ga ne prime u prvih 20 min, svasta bi moglo biti...
zato volim utakmice reprezentaija, loziona nevidjena..a medju narodom euforija.
kod njih je danas ko kod nas pred portugal i francusku
-
LSD
#1482 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
A jel tako....e pa ja bi volio da se i španci i hrvate posluže na terenu i da odigraju 2-2 onako ko fol slucajno2407 wrote:Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
![]()
To bih ja i uradio da sam na mjestu španaca i hrvata, samo zbog ovakvih izjava Lippija, Buffona i ostale mafijaške bratije...na moju žalost, španci i hrvati ce igrati fair play, muški i neko ce ispasti od njih...jer je ljudima stalo do obraza.
A ovakvim izjavama o Villarealu (hej sjetio se strucnjak Villareala yebote kralj
- 2407
#1483 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ko se jednom oprzi mlijekom ubuduce i u sisu puseLSD wrote: A jel tako....e pa ja bi volio da se i španci i hrvate posluže na terenu i da odigraju 2-2 onako ko fol slucajno...i to su dozvoljena sredstva, jel tako...a da ovi calciopoli-aši kasnije reže i pjene mjesecima iza toga.
To bih ja i uradio da sam na mjestu španaca i hrvata, samo zbog ovakvih izjava Lippija, Buffona i ostale mafijaške bratije...na moju žalost, španci i hrvati ce igrati fair play, muški i neko ce ispati od njih...jer je ljudima stalo do obraza.
A ovakvim izjavama o Villarealu (hej sjetio se strucnjak Villareala yebote kralj![]()
![]()
![]()
) Lippi najbolje pokazuje kakvi su to ljudi.
A za Vilareal nije nista pogrijesio. Lippiju je svaka zlatna vrijedna
I sto je Buffon mafijas, sto je jucer odrzao naciji lekciju zbog tog cmizdrenja i predvidjanja 2-2?
- Meho Kodro
#1484 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Talijansko "preseravanje" ide na zivce i furijamaLSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
![]()
Torres: Priče o namještanju su nepoštivanje nas i Hrvata
- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj – veli napadač ''furije" Fernando Torres.
- Znamo koje su kvalitete hrvatske reprezentacije i kako trebamo pristupiti toj utakmici. Mislimo da možemo odigrati našu igru i pobijediti, ali poštujemo hrvatsku reprezentaciju – izjavio je Chelseajev napadač.
- Edinho2011
#1485 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
LSD wrote:A jel tako....e pa ja bi volio da se i španci i hrvate posluže na terenu i da odigraju 2-2 onako ko fol slucajno2407 wrote:Sluzis se svim dozvoljenim sredstvima, pa sto ne i psihickim pritiskom?LSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
![]()
A niko da pomene da je Italija ima 90 minuta da pobjedi hvate i da ce imati 90 minuta da natrpa irce sa što vecom razlikom...i to su dozvoljena sredstva, jel tako...a da ovi calciopoli-aši kasnije reže i pjene mjesecima iza toga.
To bih ja i uradio da sam na mjestu španaca i hrvata, samo zbog ovakvih izjava Lippija, Buffona i ostale mafijaške bratije...na moju žalost, španci i hrvati ce igrati fair play, muški i neko ce ispasti od njih...jer je ljudima stalo do obraza.
A ovakvim izjavama o Villarealu (hej sjetio se strucnjak Villareala yebote kralj![]()
![]()
![]()
) Lippi najbolje pokazuje kakvi su to ljudi.
Eto sigurno je Hrvatima stalo do obraza, samo kad bi Spanci htjeli pristati na 2-2 kako bi to Hrvati prihvatili (ustvari ne bi imaju obraz
-
LSD
#1486 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ma Meho nije u tome fol...Torres je jedinka kojoj je dopizdilo to preseravanja italijana i on govori u svoje licno ime....šta je poenta: veceras španci i hrvati mogu odigrati 2-2 u NEnamještenoj otvorenoj utakmici gdje su oba tima htjeli pobjeduMeho Kodro wrote:Talijansko "preseravanje" ide na zivce i furijamaLSD wrote:Lippi: Pitajte Villarreal koliko su posteni Spanci
![]()
![]()
![]()
- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj – veli napadač ''furije" Fernando Torres.
- Znamo koje su kvalitete hrvatske reprezentacije i kako trebamo pristupiti toj utakmici. Mislimo da možemo odigrati našu igru i pobijediti, ali poštujemo hrvatsku reprezentaciju – izjavio je Chelseajev napadač.
Pa oni vec sad unaprijed kukaju i ljudima nabijaju osjecaj krivice, a ove se budale unaprijed pravadaju za nešto što se nije ni desilo
Last edited by LSD on 18/06/2012 13:36, edited 2 times in total.
- UkrinaUsrcu
#1487 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
kako nije prijateljska utakmicaMeho Kodro wrote:Nikakav Honduras nije igrao protiv Srbije, Honduras je igrao 1982 protiv Susica, Sljive, Brace Vujovica i ostalih iz SFRJUkrinaUsrcu wrote:je pardon ali je izgubila od gane i australije i bila zadnja u grupi da ne spominjemo 2006 i 6 komada od holandiej da ne spominjena honduras i 2:0 ? honduras ni ne znam gdje je na mapi ..
Isto kao sto su Danski i Svedski navijaci "prcali" Italiju 2004, tako to sada rade Spanci, Hrvati (a i Irci)NAVIJAČI U GDANJSKU
Hrvati i Španjolci zajedno pjevali i skandirali rezultat "due - due...!''
Pridružili su im se i Irci, koji su zapjevali "We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals"...
Fantastičnu su atmosferu večer uoči utakmice stvorili navijači na glavnome trgu u Gdanjsku! Tisuće navijača iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Njemačke..., okupirali su restorane na prekrasnome Dulgome Targu (Dugi trg) i do kasno u nedjeljnu noć međusobno nazdravljali i zajedno pjevali.
Da se navijače pita, u četvrtfinale bi iz naše skupine išli Hrvatska i Španjolska! Naime, dvije veće skupine naših i španjolskih "drukera" pomiješale su se sa čašama u ruci i dugo skandirali:
- "Due – due, due – due," pokazujući prstima 2:2 rezultat, koji i Hrvate i Španjolce vodi među osam najboljih!
Potom su naši dečki zapjevali "Moju domovinu", te skandirali "U boj, u boj", Španjolci su to pratili pljeskanjem i poskakivanjem! Kad su dečki s Iberijskog poluotoka zapjevali "Viva Espana", naši su pjesmu prihvatili, zagrljeni se fotografirali i pljeskali jedni drugima!
Odnekud se pojavila i skupina irskih navijača, naši i Španjolci su im zapjevali "Stand up, our irish friends", oni su uzvratili pjesmom i pokazivanjem 2:2 rezultata, da bi potom poželjeli i Hrvatima i Španjolcima plasman u daljnje natjecanje pjesmom "We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals"!
Bilo je fantastično, ugostitelji su trljali ruke, a zajedničke policijske ophodnje poljskih, hrvatskih i španjolskih policajaca sa smiješkom su pratili to navijačko "bratstvo" i zajedničko veselje bez incidenata.
A da se domaćini Poljaci ne bi našli zakinuti, svi su im zajedno zapjevali "Polska, bijelo-červena, Polska, bijelo-červena", navijački poklič kojeg zbog ispadanja Poljske više nećemo slušati na stadionima na ovome Euru.
http://www.vecernji.hr/euro-2012/hrvati ... nak-421455
- Suicidal Siberian
#1488 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
UkrinaUsrcu wrote:kako nije prijateljska utakmicaMeho Kodro wrote:Nikakav Honduras nije igrao protiv Srbije, Honduras je igrao 1982 protiv Susica, Sljive, Brace Vujovica i ostalih iz SFRJUkrinaUsrcu wrote:je pardon ali je izgubila od gane i australije i bila zadnja u grupi da ne spominjemo 2006 i 6 komada od holandiej da ne spominjena honduras i 2:0 ? honduras ni ne znam gdje je na mapi ..
Isto kao sto su Danski i Svedski navijaci "prcali" Italiju 2004, tako to sada rade Spanci, Hrvati (a i Irci)NAVIJAČI U GDANJSKU
Hrvati i Španjolci zajedno pjevali i skandirali rezultat "due - due...!''
Pridružili su im se i Irci, koji su zapjevali "We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals"...
Fantastičnu su atmosferu večer uoči utakmice stvorili navijači na glavnome trgu u Gdanjsku! Tisuće navijača iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Njemačke..., okupirali su restorane na prekrasnome Dulgome Targu (Dugi trg) i do kasno u nedjeljnu noć međusobno nazdravljali i zajedno pjevali.
Da se navijače pita, u četvrtfinale bi iz naše skupine išli Hrvatska i Španjolska! Naime, dvije veće skupine naših i španjolskih "drukera" pomiješale su se sa čašama u ruci i dugo skandirali:
- "Due – due, due – due," pokazujući prstima 2:2 rezultat, koji i Hrvate i Španjolce vodi među osam najboljih!
Potom su naši dečki zapjevali "Moju domovinu", te skandirali "U boj, u boj", Španjolci su to pratili pljeskanjem i poskakivanjem! Kad su dečki s Iberijskog poluotoka zapjevali "Viva Espana", naši su pjesmu prihvatili, zagrljeni se fotografirali i pljeskali jedni drugima!
Odnekud se pojavila i skupina irskih navijača, naši i Španjolci su im zapjevali "Stand up, our irish friends", oni su uzvratili pjesmom i pokazivanjem 2:2 rezultata, da bi potom poželjeli i Hrvatima i Španjolcima plasman u daljnje natjecanje pjesmom "We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals"!
Bilo je fantastično, ugostitelji su trljali ruke, a zajedničke policijske ophodnje poljskih, hrvatskih i španjolskih policajaca sa smiješkom su pratili to navijačko "bratstvo" i zajedničko veselje bez incidenata.
A da se domaćini Poljaci ne bi našli zakinuti, svi su im zajedno zapjevali "Polska, bijelo-červena, Polska, bijelo-červena", navijački poklič kojeg zbog ispadanja Poljske više nećemo slušati na stadionima na ovome Euru.
http://www.vecernji.hr/euro-2012/hrvati ... nak-421455
Činjenica je da Srbija ima dobar individualni kvalitet, bolji od Hrvata sigurno..e sad što niko još nije to uvezao u team to je vec njihov problem...mozda to Mihajlovic uspije.
I kod nas je ista situacija, ko misli da postoji "team" u zestokoj je zabludi...da postoji,sigurno bi prosli barem jedan baraž.
-
5 0 5
#1489 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
zanimljivo je da je trapattoni bio selektor italije onda kad su svedska i danska odigrali 2:2 i izbacili italiju. veceras on igra protiv italije. i opet "2:2" pravilo/situacija. neke stvari se jednostavno ne mogu zanemariti. 
-
Mustang1
#1490 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Komsija mi zapalio vatru ispod prozora usmrdi boga oca .. Dajte mi hrvatskih navijackih pjesama da i ja njih trujem
dok mi nema babe kuci kad on dodje fajronAt 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- medvjed23
#1492 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Mislim da ću cvaju uplatiti na pobjede Španije i Italije. Navijam za Italiju ali, bez obzira na to, mislim da su pobjede Španaca i Italijana najvjerovatniji ishodi današnjih utakmica. Za Španiju sam haman pa siguran. Italija je favorit ali remi ne bi bio neko preveliko iznenađenje. Nisu Italijani više sposobni za catenaccio. Imaju Bufona ali ispred njega nemaju niti jednog vrhunskog štopera. Nesta i Kanavaro nemaju dostojne nasljednike. Pukla im je odbrana i protiv Španije i protiv Hrvatske. Mogla bi i danas pući...
Da sam ja selektor Italije
odigrao bih ofanzivno od početka do kraja i najvjerovatnije bih dobio utakmicu rezultatom 3:2 ili nekim drugim sličnim rezultatom
Defanzivna igra stvara realnu opasnost da se utakmica završi rezultatom 1:1
jbg... valjda znaju šta rade... valjda će skontati nešto...
Da sam ja selektor Italije
jbg... valjda znaju šta rade... valjda će skontati nešto...
- hodža
#1493 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
ko je prvi izvođač penala u reprezentaciji Španije ?
- ultima_palabra
#1494 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Hmm... mogao bi biti Xabi Alonso, sad kad nema Ville.hodža wrote:ko je prvi izvođač penala u reprezentaciji Španije ?
- hodža
#1495 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
ne znam..u dilemi sam da li je on ili Xavi
ali Alonso je često izvodio do sada...
- matsuda
#1496 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
hodža wrote:ne znam..u dilemi sam da li je on ili Xavi![]()
Ja znam da Ramos neće izvoditi garant
- fortaleza
#1497 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Bubalo1 wrote:Komsija mi zapalio vatru ispod prozora usmrdi boga oca .. Dajte mi hrvatskih navijackih pjesama da i ja njih trujem![]()
dok mi nema babe kuci kad on dodje fajronAt
- horion_bosona
#1498 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
nevjerovatna koincidencija, prije tacno 18 godina Irska i Italija su igrali na SP u Americi, Irci su dobili 1:0... tad se dogodio masakr 30tak kilometara od Belfasta, zbog toga ce Irci na danasnjoj utakmici nositi crne trake... Irish football team to mark 1994 Loughinisland atrocity
mogli bi oni Talijanima pokvariti planove, Trapattoni ih sigurno nece motivisati na to, ali...

@Bubalo1 Zaprešić Boysi
imaju novu pjesmu 
mogli bi oni Talijanima pokvariti planove, Trapattoni ih sigurno nece motivisati na to, ali...
@Bubalo1 Zaprešić Boysi
- Chisum
#1499 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
horion_bosona wrote:![]()
@Bubalo1 Zaprešić Boysiimaju novu pjesmu
A, u kurac...
-
LSD
#1500 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Del Bosque ponavlja: Nema dogovora sa Hrvatima
samo se ti Brko ponavljaj
na mogu da vjerujem da jedan Del Bosque puši ove jeftine fore
... žabari se pišaju po njima, totalno nepoštivanje i omalovažavanje njihove selekcije ovo što kaže Torres.... kad te neko optužuje na neviđeno i pravi taj scenario, to je onda pišanje po tebi.... a s druge strane, ti se unaprijed braniš od dijela koje još nisi ni pocinio, tj. kad se braniš se nekakvim ponavljam iste price od tih neosnovanih optužbi....onda stvarno pristaješ na to i postaješ sumnjiv.
Del Bosque ponavlja: Nema dogovora sa Hrvatima