zasto bi bio prvi? Znam dosta ljudi kojim pokazuje vise potrosnju za oko 1 lit. BCu nikad ne treba vjerovati, moje misljenje barem... mozes uzet cirka,ali budi spreman na razlike uvijek530i wrote:To će biti prvi put da bord pokazuje više od realne potrošnje.
Potrosnja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1476 Re: Potrosnja
- corsa
#1477 Re: Potrosnja
Ali uglavnom su razlike takve da pokazuje manje nego sto je realna potrosnja.dgL_ wrote:zasto bi bio prvi? Znam dosta ljudi kojim pokazuje vise potrosnju za oko 1 lit. BCu nikad ne treba vjerovati, moje misljenje barem... mozes uzet cirka,ali budi spreman na razlike uvijek530i wrote:To će biti prvi put da bord pokazuje više od realne potrošnje.
- johntra
#1478 Re: Potrosnja
to ti je boca za vodu na biciklu...corsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
- corsa
#1479 Re: Potrosnja
U avgustu bi i tu zafalilo!johntra wrote:to ti je boca za vodu na biciklu...corsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
- klaki
#1480 Re: Potrosnja
1.9 sdicorsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
-
dgL_
#1481 Re: Potrosnja
a i ovi novi motori recimo u POLU 1.4 dizel, fino ide autic onako kulturica neka, a trosi mozda tih 6.5 litara...klaki wrote:1.9 sdicorsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
- pirpa
#1482 Re: Potrosnja
ma ja ne vjerujem u bord uopste. vozim 1.9 tdi i pokazuje mi potrosnju po gradu 6.5 litara a po mojoj procjeni on trosi 9 do 10 litara
-
Akibh
#1483 Re: Potrosnja
Nikad za 10 godina koliko sam ih vozio ispod 7 nije islo.klaki wrote:1.9 sdicorsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
prvo golfa a onda pezoa 1.9 obicnog
- klaki
#1484 Re: Potrosnja
Meni 7 trosilo samo kad su radili stup pa sam pet godina stajao u koloniAkibh wrote:Nikad za 10 godina koliko sam ih vozio ispod 7 nije islo.klaki wrote:1.9 sdicorsa wrote:
E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?
prvo golfa a onda pezoa 1.9 obicnog
-
promaha
#1485 Re: Potrosnja
jbg ja ne znam za vas al meni auto od kako je zima u prosjeku trosi 7,5 l (mjerim od cepa do cepa jer uvijek sipam pun) (zadnje sipanje 51 l - presao od proslog sipanja do cepa 720 km)
motor 1,9 cdti - 110 kW
od tih 720 km jedno 250-300 je bilo medjugradska ostalo je relacija ilidza - grad mada moram priznati ne tako cesto u vrijeme spice nego vise kad je prohodna cesta ...
motor 1,9 cdti - 110 kW
od tih 720 km jedno 250-300 je bilo medjugradska ostalo je relacija ilidza - grad mada moram priznati ne tako cesto u vrijeme spice nego vise kad je prohodna cesta ...
- em11r
#1486 Re: Potrosnja
Ja imao arosu 1.4 tdi i trosila je po gradu vise od 6.5.
Ko je imao ili vozio auto sa 1.4 trocilindrasem zna da se to auto mora, posebno po gradu, voziti u visim obrtajima ili nižim stepenima prenosa.
Mozes se ti 6.5-litras duriti do mile volje, ali ta tvoja potrosnja je moguca sa malim dizelom i malim autom. Znaci clio 1.5 lupo i slicna auta, sve vece od toga mozes pisati te misteriozne odlomke sabranih djela bh trkaĆa i ćunera
Ko je imao ili vozio auto sa 1.4 trocilindrasem zna da se to auto mora, posebno po gradu, voziti u visim obrtajima ili nižim stepenima prenosa.
Mozes se ti 6.5-litras duriti do mile volje, ali ta tvoja potrosnja je moguca sa malim dizelom i malim autom. Znaci clio 1.5 lupo i slicna auta, sve vece od toga mozes pisati te misteriozne odlomke sabranih djela bh trkaĆa i ćunera
- basicm
#1487 Re: Potrosnja
Ja se opet zeznuh pa ne kupih od vas auto.
16.1 l/100, BC kaze 14.1.
Bmw X5 3.0d
16.1 l/100, BC kaze 14.1.
Bmw X5 3.0d
-
NediM17
#1488 Re: Potrosnja
Dodjosmo do toga da je normalno da 2.0 dizel trosi 10 litara, a ja kad sam prije koji mjesec postavljao slike Cee'd-a 2.0 cvvt 105kw koji u gradskoj guzvi i zimi trosi 14 litara bio sam ismijan od strane mnogih.Qler wrote:Ama kako je puno 9l za toliko auto i tu snagu. Ljudi nije trokolica jebo ga mis
Kod mene mondeo isto 2.0 96kW ljeti trosi do 8l, evo kako su krenule zime, jos malu vozam do vrtica pa auto radi malo u leru da se ugrije dok ona dodje, potrosnja oko 10l u glavnom je do 10l na 100km, i to je prihvatljivo. Ne mogu ja ocekivati sad 3l da trosi auto od tonu i po, 2l zapremine, 130KS, minusi vani, radi na leru, guzve na posao sa posla... jedino da ga guram, pa da pricam da trosi 2,5l mjesecno... Normalna potrosnja, pogotovo za ove temperature i minuse je oko 10l, nema tu sta da se cudi.
- Qler
#1489 Re: Potrosnja
na ovim minusima i guzvama moguce je, ali nije to normalna potrosnja.. isto kao sto mi nije normalna potrosnja po Sarajevu da 2.0 dizel po pricama nekih trosi 6l... to ili voze samo kad nema guzve ili ne voze po gradu nikako....
-
mojusername
-
nightvision
#1491 Re: Potrosnja
A jeste me razapeli, a bezze. Lijepo sam ranije napisao, presao 740km na 47l, od toga 100 magistralnog puta, ostatak po gradu. E sad, moze biti i to da u tuzli nemamo takve guzve kao po sarajevu, ali i dalje su u pitanju hladni startovi, puno rada na leru, stajanja na srmaforu, kratke relacije do 10tak km, voznja sve u 2-3 brzini, znaci sve ono sto lose utice na potrosnju... Kako god, to je potrosnja od 6.5l, znaci bez borda, vec prosta matematika koja ne moze slagati. Pa majkamustara nisam rekao da vozim na vodu.
- em11r
#1492 Re: Potrosnja
Nisi rekao ni koje auto i motor
-
nightvision
#1493 Re: Potrosnja
nightvision wrote:da malo ozivimo ovu temu, a kako sad uglavnom svi sipamo pune rezervoare i trosimo do rezerve cekajuci novo smanjenje cijena goriva moguce je prilicno precizno odrediti potrosnju, pa da podijelimo podatke. evo ja sam zadnji put presao 740km sa 47l, znaci ispraznjen rezervoar skoro do kraja, i ponovo napunjen do vrha da pistolj iskoci + jos dva litra nasuto. voznja je bila 100km magistralnog puta, ostatak je gradska, hladni startovi na minusima, kratke relacije, 7-8km, puno rada na leru dok se auto bar malo ugrije i sve drugo sto nepovoljno utice na prosjek ali svejedno je matematicki potrosnja 6.3 l/km, znaci neka je i 6.5 l/km sasvim solidno za zimski period. motor 1.9 tdi pd.
Rekao odmah. Mislio sam oziviti temu ali nisam ocekivao da ce me na noz docekati. Auto je skodilak, oktavija fl.em11r wrote:Nisi rekao ni koje auto i motor
- corsa
#1494 Re: Potrosnja
Ja sam ti samo rekao pod kojim uslovima ja mjerim potrosnju po gradu, i kazem da u tim uslovima NE MOZE trositi 6.5 bilo koje iole ozbiljnije auto. Jedino mozda Lupo 1.2 TDI, ali to je vise kosilica nego auto.nightvision wrote:A jeste me razapeli, a bezze. Lijepo sam ranije napisao, presao 740km na 47l, od toga 100 magistralnog puta, ostatak po gradu. E sad, moze biti i to da u tuzli nemamo takve guzve kao po sarajevu, ali i dalje su u pitanju hladni startovi, puno rada na leru, stajanja na srmaforu, kratke relacije do 10tak km, voznja sve u 2-3 brzini, znaci sve ono sto lose utice na potrosnju... Kako god, to je potrosnja od 6.5l, znaci bez borda, vec prosta matematika koja ne moze slagati. Pa majkamustara nisam rekao da vozim na vodu.
-
nightvision
#1495 Re: Potrosnja
Dobro, to su da tako kazem izrazito extremni uslovi, ali cak i za ovakvu voznju ja sam prezadovoljan. Mada je i veca potrosnja podnosljiva s novim cijenama goriva.
- corsa
#1496 Re: Potrosnja
E to su ti uslovi u kojim ja vozim, tako da ja kad dam kontakt, na tabli mi napise zivjeli! 
- em11r
#1497 Re: Potrosnja
Necu ti reci da ne govoris istinu ali ja sam skeptican. Jednostavno zbog naseg podneblja. Gledao sam spritmonitor i uistinu dosta ljudi za tu (ako je to ona 77 kW) skodu prijavljuje veoma nisku potrosnju. Ali mama mi ima Lupo 1.2 TDI ja sam imao Arosu 1.4 TDI i jedino Lupo moze 6.5 po gradu, i ispod u Eco modu i laganom voznjom a to su bas mala auta mali motor. Arosa mi je otvoreno uzimala 3.8-4 ali po gradu svijetla obraza 7, kad se malo igram sa njom i 8.nightvision wrote:nightvision wrote:da malo ozivimo ovu temu, a kako sad uglavnom svi sipamo pune rezervoare i trosimo do rezerve cekajuci novo smanjenje cijena goriva moguce je prilicno precizno odrediti potrosnju, pa da podijelimo podatke. evo ja sam zadnji put presao 740km sa 47l, znaci ispraznjen rezervoar skoro do kraja, i ponovo napunjen do vrha da pistolj iskoci + jos dva litra nasuto. voznja je bila 100km magistralnog puta, ostatak je gradska, hladni startovi na minusima, kratke relacije, 7-8km, puno rada na leru dok se auto bar malo ugrije i sve drugo sto nepovoljno utice na prosjek ali svejedno je matematicki potrosnja 6.3 l/km, znaci neka je i 6.5 l/km sasvim solidno za zimski period. motor 1.9 tdi pd.Rekao odmah. Mislio sam oziviti temu ali nisam ocekivao da ce me na noz docekati. Auto je skodilak, oktavija fl.em11r wrote:Nisi rekao ni koje auto i motor
Misljenja sam da auto tvoje moze ostvariti tu potrosnju ali ono da se skoncentrises do bola kako bi je ostvario.
E tu dolazi do izrazaja nase podneblje, kreni stani, a nije ni Tuzla imuna na guzve iako je juzna cesto vrlo prohodna, ipak ....
-
nightvision
#1498 Re: Potrosnja
taj je motor, 77kw. ako laze koza ne laze rog, jedino ako u mene laze bord pa i ja, a pun je tank opet, pa cu svejedno testirati, ima mozda i do kvalitete goriva, iako je to sve ono "u pet deka".
-
emko1234
#1499 Re: Potrosnja
Najjača mi je ta priča stup-dervenija u 7 ujutro ili u 4 popodne.corsa wrote:E volio bih vidjeti to auto koje po gradu trosi 6.5. Znaci to je moguce ukoliko se vozas po gradu u terminima od 18 do 6 ujutro. Ako ti bude trosio 6.5 kad ujutro u 7 ides na relaciji Stup-Drvenija, a u 16 se vracas istom relacijom, glavnom dzadom ja cu ti platiti za njega duplo vise nego sto ga cijenis. Hajde molim te prosvijetli me i reci koji je to motor pa tako malo trosi?nightvision wrote:Odlicno, nisam znao da mi je neko u medjuvremenu cak i motor zamijenio bez mog znanja. Ovo postaje sve interesantije. Klix - zona sumraka. Iduca stvar koju cu ovde saznati je da sam bio u zabludi zadnjih nekoliko godina i da vozim neko sasvim drugo auto. Jos da mi neko hoce reci da ne zivim, u Bosni, sreci nigdje kraja.
Upalio auto neko jutro, relacijia Breka-Stup, znači Drveniju sam zaobišao. U 20 do 8 bio na semaforu kod predsjedništva. Znači uber špica. Do stupa vozio nekih 15-17min u toj jutarnjoj gužvi. Potrošnja se po boardu podigla 0.3 litra, ali više zbog toga što sam bio gladan i nervozan pa sam stiskao gas nego zato što je bilo -4.
Elem kući ga noć prije parkirao sa 11.2, i to što sam to jutro vozio došlo na 11.5.
v6 dizel s 3.0 motorom i automatikom.
Valjda vam te kosilice s manjim motorima više troše jer se više natežu da se i ugriju i idu. Jer nema drugog objašnjena. Meni auto stoji u garaži, znači uvijek je čist, ja ga upalim i vozim. Možda i to djelomično doprinosi manjoj potrošnji.
-
mg
#1500 Re: Potrosnja
Pajero DID 3.2 po ovim gužvama i minusima oko 13 litara. Uglavnom se vozam u špici. Stani-kreni.