Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
rrikikiki

#1476 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by rrikikiki »

miki 90 wrote:
leet wrote:Još jedan dokaz da nema muško-ženskog prijateljstva. 8-)
ma ja sam sa njom preko 2 godine bio fkt najbolji prijatelj i nista vise ali odjednom sam poceo razmisljati o njoj i od tad mi je pobrkala zivot ..

trebas iskreno reci. bit ce ti lakse vjeruj mi i mislim da sa nekime tko ti je najbolji prijatelj trebas uvijek biti iskren. ako ti kaze da nema nista od toga uzmes mjesec dva da dodjes k sebi i pomiris se sa time, nadjes drugu curu i nastavis biti prijatelj sa njom. tim redom. :) ako se ona promijeni nakon toga onda ti jbg nije bila zaista pravi prijatelj i u tom slucaju ti ni ne treba.
miki 90

#1477 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by miki 90 »

hvala na savjetima :)
NeZatvaramPastu

#1478 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by NeZatvaramPastu »

Samo javi kako je proslo???
duplanula

#1479 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by duplanula »

E moj miki :D da ti ja kazem nesto, a iz licnog iskustva. Necu ti dijeliti savjete, jer ne piju vode, samo cu upitati par pitanja, koje odgovori, ono sam sebi posteno :D. Ja sam recimo, odlucio da joj kazem sve, nakon mjesecima razmisljanja sta ako ovo, sta ako ono, i zaista to su bila bajna 22 mjeseca veze. But life doesnt always turn out like you planned it...

Ako je ona jedina prijateljica koju imas, razmisli o tome da je to osoba koja zna sve tvoje najmracnije tajne, zna svaku tvoju vezu, zna svaku tvoju simpatiju, zna svaku tvoju gadariju koji si uradio. Da li mislis da se ona kao tvoja djevojka moze nositi sa "glupostima" koje si radio (ako jesi, mozda si ono finjak :D). Mozes li ti podnijeti to sto znas svakog lika sa kojim je bila, pogotovo ako ste jedno drugom dijeli "detalje" :D. Mozes li podnjeti da kada sranja dodju, a hoce, da neces imati iskrenog prijatelja kojem ce se moci pojadati? Mozes li podnijeti da te najbolji prijatelj najgore povrijedi (mislim na rijeci i sl., jer covjek ima tendenciju da vrijedja sebi najmilije pa onda ostale). Mozes li podnijeti razocaranje na licu kada uradis nesto ili kazes nesto pa je povrijedis? Ne govorim ti ovo jer sam u crnjaku ili nesto slicno, ovo su ti samo normalne stvari koje ce ti se desavati :(, jer najgore je od svega sto je nemoguce razgraniciti vezu koju ste imali prije, kao prijatelji, i vezu koju imate kao par :D. To je uvijek mac sa dvije ostrice. Opasno je to sto znas sve o toj osobi, nekako ubija svaki pocetak veze, jer nema tu puno otkrivanja jedno o drugom i da ne mozes njoj glumiti frajera :). Necu dalje da pisuckam, da ne kaze raja vidi ovog pacenika :D.

Ali ako ste oboje normala, i ako se zaista razumijete, mislim da ce to biti nesto najdivnije sto se moze desiti :D. Veza koja je tako lagana, puna medjusobnog postenja, iskrenosti, jedna otvorena veze gdje se dvoje ljudi zna udusu :D. (to dobijes instant prvi minut ako kaze da) :D. Najgore je ljubljnje :D, mi smo se smijali danima svakim put nakon sto smo se poljubili :D, to je osjecaj koji rijetko iko upozna :D

Uglavnom, na kraju se svodi na jedno, Ako veza ne uspije ili ako te odbije, da li si spreman da je zauvijek izgubis kao prijatelja, jer vjeruj meni na rijec, nikada je neces imati za iskrenog prijatelja ponovo...

Zelim ti sve najbolje :D
miki 90

#1480 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by miki 90 »

duplanula wrote:E moj miki :D da ti ja kazem nesto, a iz licnog iskustva. Necu ti dijeliti savjete, jer ne piju vode, samo cu upitati par pitanja, koje odgovori, ono sam sebi posteno :D. Ja sam recimo, odlucio da joj kazem sve, nakon mjesecima razmisljanja sta ako ovo, sta ako ono, i zaista to su bila bajna 22 mjeseca veze. But life doesnt always turn out like you planned it...

Ako je ona jedina prijateljica koju imas, razmisli o tome da je to osoba koja zna sve tvoje najmracnije tajne, zna svaku tvoju vezu, zna svaku tvoju simpatiju, zna svaku tvoju gadariju koji si uradio. Da li mislis da se ona kao tvoja djevojka moze nositi sa "glupostima" koje si radio (ako jesi, mozda si ono finjak :D). Mozes li ti podnijeti to sto znas svakog lika sa kojim je bila, pogotovo ako ste jedno drugom dijeli "detalje" :D. Mozes li podnjeti da kada sranja dodju, a hoce, da neces imati iskrenog prijatelja kojem ce se moci pojadati? Mozes li podnijeti da te najbolji prijatelj najgore povrijedi (mislim na rijeci i sl., jer covjek ima tendenciju da vrijedja sebi najmilije pa onda ostale). Mozes li podnijeti razocaranje na licu kada uradis nesto ili kazes nesto pa je povrijedis? Ne govorim ti ovo jer sam u crnjaku ili nesto slicno, ovo su ti samo normalne stvari koje ce ti se desavati :(, jer najgore je od svega sto je nemoguce razgraniciti vezu koju ste imali prije, kao prijatelji, i vezu koju imate kao par :D. To je uvijek mac sa dvije ostrice. Opasno je to sto znas sve o toj osobi, nekako ubija svaki pocetak veze, jer nema tu puno otkrivanja jedno o drugom i da ne mozes njoj glumiti frajera :). Necu dalje da pisuckam, da ne kaze raja vidi ovog pacenika :D.

Ali ako ste oboje normala, i ako se zaista razumijete, mislim da ce to biti nesto najdivnije sto se moze desiti :D. Veza koja je tako lagana, puna medjusobnog postenja, iskrenosti, jedna otvorena veze gdje se dvoje ljudi zna udusu :D. (to dobijes instant prvi minut ako kaze da) :D. Najgore je ljubljnje :D, mi smo se smijali danima svakim put nakon sto smo se poljubili :D, to je osjecaj koji rijetko iko upozna :D

Uglavnom, na kraju se svodi na jedno, Ako veza ne uspije ili ako te odbije, da li si spreman da je zauvijek izgubis kao prijatelja, jer vjeruj meni na rijec, nikada je neces imati za iskrenog prijatelja ponovo...

Zelim ti sve najbolje :D
bukvalno sve znamo jedno o drugom najlosije i najbolje npr ja sam bio u vezi s njenon najvecom neprijateljicom tako smo se i zblizili prije jedno 2 godine ( naravno odma sam zavrsio tad zbog prijateljstva koje sam tek poceo graditi ) pa me podjebava ponekad haha , al cura je opustena i razumijemo se strasno dobro znaci znamo sate hodati zajedno , kad su neki izleti fazoni s rajom ja i ona uvjek nestanemo na par sati negdje setamo odvojeno od ostalih pa su se cesto ostali pitali imali nesto izmedju nas , znaci uzivamo kad smo zajedno ( iako je to bilo drugarski ) , zbog toga me strah da izgubim nju u zivotu al ne mogu ni biti iskren prijatelj ako se pravim da sam joj brat a ustvari sam lud za njom :-) naravno izvjestit cu vas o daljnjem razvitku situacije , jer sam odlucio da joj kazem samo jos na koji nacin nisam skontao , ima ovdje nekoliko opcija koje ste spomenuli , nadam se da ce upalit sta god da iskoristim :)
touch brain

#1481 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by touch brain »

miki 90 wrote: :)
:thumbup:
vjeruj mi na rijec da se to mucenje moze vuci godinama...vrlo bolesno stanje od koje na kraju postanes zombi kome je propala mladost..zato napravi dobar plan i rijesi to sto prije
da probaš baciti neku šalu na taj račun? pokusaj nešto u stilu: "Zamisli nas kao par..." ili tako nešto blesavo, pa da vidiš njezinu reakciju.
masmavi wrote:Mlad si jos, imat ces kad se kajati. Dzaba nam prepricavas, sve to znamo. Gubis nju ako joj kazes i pogotovo ako budes s njom. :)
Ali eto pokusaj, pa nam za mjesec dana otvori temu "sto sam bio glup, pa unistih prijateljstvo" :)
jesi ti ikad bio u takvoj situaciji?vjerovatno nisi :)
da jesi znao bi kako je biti u takvoj shizofrenom stanju..nista nije vrijedno toga,pa ni prijateljstvo
touch brain

#1482 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by touch brain »

masmavi wrote:
touch brain wrote:
jesi ti ikad bio u takvoj situaciji?vjerovatno nisi :)
da jesi znao bi kako je biti u takvoj shizofrenom stanju..nista nije vrijedno toga,pa ni prijateljstvo
Bio, zajebao i sad mi krivo.

Prijateljstvo je najvaznije, dugo ce traziti nekoga kao nju kad je izgubi. Nije prijatelj svako ko ti se nasmije na gluposti i izadje s tobom na kafu. :wink:
ne bih se s tobom slozio
zrtvovat svoje mentalno zdravlje radi prijateljstva,nebi islo....
takodjer ako ti smatras neku osobu prijateljem a ta osoba tebe ne smatra to nije prijateljstvo..slicno vrijedi i u ovom slucaju;cim se on zaljubio to vise nije prijateljsvo..sa njene mozda ali sa njegove sigurno ne
ice2cube

#1483 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ice2cube »

Barem imas prijateljicu, ja nemam ni to a kamoli curu :D
pakica_

#1484 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by pakica_ »

ice2cube wrote:Barem imas prijateljicu, ja nemam ni to a kamoli curu :D
imas cuke, sta ce ti ko vise :P
jos_uvijek_sanjam

#1485 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by jos_uvijek_sanjam »

Ma Miki, mlad si..pa kad ces biti kamikaza ako neces sad dok si u srednjoj :). Ma priznaj joj sve, pa nek ide sve u persun ako mora da ide :). Ma bar ces znati na cemu si, ovako si ni tamo ni vamo, mucis sam sebe. Mozes jedino dobiti, a ako tvoja iskrenost bude promijenila odnos izmedju vas ( u slucaju da ne uzvrati osjecaje ) e onda nisi drugaricu nikad ni imao. Pitaj je covjece sta misli o tebi kao o frajeru, vidi na koji nacin ce ti govoriti o tebi. A moje prognoze su takve, da ce se ona prvo fol shokirati, fol nije ni slutila ( sto ce biti suplja, jer si ti providan jos kako )..onda ce malo distancirati ( ohladiti ). Ti ces razbijati glavu i patiti. U po frke ce se pojaviti neka cura, s kojom ces ti poceti nesto vise od muke..a onda ce ti drugarica poludjeti za tobom i pokusati sve da ti to raz*ebe ;).

Spomenuces me :) :D
Jay Gatsby

#1486 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Jay Gatsby »

Reci joj. Za pet godina se svakako nećeš sjećati ni srednje škole ni prijateljice :mrgreen:
NeZatvaramPastu

#1487 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Jay Gatsby wrote:Reci joj. Za pet godina se svakako nećeš sjećati ni srednje škole ni prijateljice :mrgreen:
Bolja je druga varijanta, da se sjeca srednje skole sa njom zajedno.
Jay Gatsby

#1488 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Jay Gatsby »

NeZatvaramPastu wrote:
Jay Gatsby wrote:Reci joj. Za pet godina se svakako nećeš sjećati ni srednje škole ni prijateljice :mrgreen:
Bolja je druga varijanta, da se sjeca srednje skole sa njom zajedno.
Njemu je ključno pitanje da li da joj kaže šta osjeća prema njoj. Veće su šanse da budu skupa ako joj kaže kako stoje stvari. Ako joj ništa ne kaže, život (studij, novi ljudi, nove situacije...) će ih svakako razdvojiti.
ice2cube

#1489 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ice2cube »

pakica_ wrote:
ice2cube wrote:Barem imas prijateljicu, ja nemam ni to a kamoli curu :D
imas cuke, sta ce ti ko vise :P
Lahko je tebi :D
Industrialyzer

#1490 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Industrialyzer »

Sta uraditi kad djevojka kad izadje sa mnom samo prica o tome gdje cemo ici drugi put kad se vidimo, sta cemo raditi, znaci to joj je tema 80% vremena i onda dodjem kuci i ona se vise ne javlja. Nisam se prije susreo sa ovim pa eto, cure, pomozite :D Da li da je opet pozovem ili je bila veci gad od mene i samo ubijala vrijeme i lozila me :D
Jay Gatsby

#1491 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Jay Gatsby »

Industrialyzer wrote:Sta uraditi kad djevojka kad izadje sa mnom samo prica o tome gdje cemo ici drugi put kad se vidimo, sta cemo raditi, znaci to joj je tema 80% vremena i onda dodjem kuci i ona se vise ne javlja. Nisam se prije susreo sa ovim pa eto, cure, pomozite :D Da li da je opet pozovem ili je bila veci gad od mene i samo ubijala vrijeme i lozila me :D
Nemaš je šta zvati. Odmah joj idi na vrata... u Ložioničku 3 :mrgreen:
Industrialyzer

#1492 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Industrialyzer »

Jay Gatsby wrote:
Industrialyzer wrote:Sta uraditi kad djevojka kad izadje sa mnom samo prica o tome gdje cemo ici drugi put kad se vidimo, sta cemo raditi, znaci to joj je tema 80% vremena i onda dodjem kuci i ona se vise ne javlja. Nisam se prije susreo sa ovim pa eto, cure, pomozite :D Da li da je opet pozovem ili je bila veci gad od mene i samo ubijala vrijeme i lozila me :D

I ja to kontam sunce li joj namazano :D
duplanula

#1493 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by duplanula »

Jay Gatsby wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
NeZatvaramPastu

#1494 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

m@m@ wrote:jesi li ti progovorio il je samo ona mljela :?

Ona je svoje rekla , sad je na njega red, reci joj ne budi ....
Salah ad-Din

#1495 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Salah ad-Din »

Samo budi uporan (ali ne i dosadan) :)
Ne j**e lijep, nego uporan :D
duplanula

#1496 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by duplanula »

Dadel mlada?
jos_uvijek_sanjam

#1497 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Pa ceka da se ti javis, ona smatra da je dovoljno rekla/uradila/, sad si ti na potezu. Nemoj cekat mjesec. Nisi valjda ocekivao da ce ona tebe da zivka, a dala ti doznanja da zeli da se opet vidite..ccc
jos_uvijek_sanjam

#1499 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

ljetni_dan wrote: ja njega nikad ne bih mogla gledati kao partnera (sama pomisao na to mi je bila odvratna). Prekid prijateljstva je bio neminovan.
Nikad u zivotu se u druga nisam zaljubila, niti bih to mogla. Nema te vrste hemije, bez obzira sto dobro izgledaju. Lijepo si to opisala. Smjestis na odredjeno mjesto i nema pomjeranja. Ja mislim da ja svoje drugove smjestim u kategoriju: familija, rodjaci. To je lijepo kad se iz dobrog prijateljstva izrodi ljubavna veza, al meni je u ovom trenutku isto odvratna i pomisao na moje drugove u bilo kojoj vrsti odnosa osim prijateljskoj.
NeZatvaramPastu

#1500 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Vi zene ste pune predrasuda !!!
Locked