SkyLimit wrote:Evo upravo BHT još jednom pokazao da je velikosrpski medij.
Prilog o obilježavanju "srpskih žrtava za koje niko nije odgovarao" u Podrinju. Ima i Dodik u prilogu. I sad, poznato je da u RS mobridnom metodom pretvaranja svojih u borbi poginulih vojnika u "nevine žrtve" pokušava izjednačiti zločine. I tako kad oni kažu u nekoj regiji toliko i toliko hiljada nevinih srpskih žrtava za koje niko nije odgovarao, oni hladno i vojnike ubrajaju u to.
I ja nemam ništa protiv toga. Neka guslaju u svoja četiri zida šta hoće. Ali imam ozbiljan problem da državna televizija učestvuje u tome.
Evo u ovom priliku o nevinim srpskim žrtvama daje izjavu starica, parafriziram: "Niko nije odgovarao za mog sina. Poginuo je u Zalazju, bio je na transporteru tokom proboja".
Amin da se ugasi BHT, Amin, Amin, Amin, Amin, Amin, mojoj sreći neće biti kraja kad vidim samo tminu ili one dugine boje na mjestu gdje je nekad bio velikosrpski BHT.
Sve to dok je RTRS jedan isključivo srpski medij koji se još uvijek služi ratnom i fašističkom retorikom, bez ijednog Bošnjaka novinara, a to po pravilu ne bi trebalo biti tako. Ali niko se i ne buni.
Ne zasmijavaj me.
Šta bi trebao reći reporter koji uzima izjavu od neke tamo babe ?! -"Baba, izvini, al' hajmo ponovo. Ovaj put bez spominjanjanja proboja ?"
Ili da joj tu, na licu mjesta, objasni zašto joj sin nije nevina žrtva, već učesnik o sukobu ?!
Znaš li ti uopšte i razumiješ li da uloga novinara u nezavisnom mediju nije da cenzurira izjave zato što mu se ne uklapaju u svjetonazorske okvire ?
BHT je vrlo profesionalno izvještavao sa pomenutog skupa, prenio izjave učesnika, u originalu, bez naknadnih intervencija, što je i suština ozbiljnog medija.
I da... Svaka čast na "velikosrpskom" BHT-u koji je i ovog 11.7. na visokoprofesionalnom nivou isproducirao sva dešavanja iz Potočara, te kroz interaktivni otvoreni program, sa reproterima na svim mjestima od interesa, omogućio nam cjelovit i informativan sadržaj.