Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
muflon1977

#1476 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

sokkia wrote:
varas se dragane moj,rusili smo svako rezim koji nas terorizira,,,dvije Jugoslavije .pa tako da ce i ovo malo federacije rasprsnuti se.Moglo se drukcije ali pasaluka nece biti...hebote D.Vakuf sta smo se dicili koji ce nam k...
Mene da se tice i onaj Drvar,Grahovo,Glamoc,vratio bih nije nase sta ce nam kao i Mrkonjic.
ok , ruši.
al evo konkretno, šta planirate sa Travnikom, Jajcem,Vitezom,Busovacom, Kiseljakom.
uzeti ih sebi po svoju ustašku vlast ???????
dati ih pod pašaluk ?????
jedini realan covjek koji te prestavlja u vrhu države za tebe je hrvatski izdajnik.
treci entitet ?????
malo morgen, prije ce i ova dva nestati.
iscrtavanje i povlacanje bilo kakvih granica ovdje ne ide bez krvi, zapamti to .
ko tebi natura kakav pašaluk, o cemu ti majke ti.
jesil toliko zaslijepljen mržnjom da stvari ne možeš realno sagledati.
Sta planiramo?Ma ispast ce bolje nego sada sto jeste,koja krv tebi rat u glavi cekaj malo,a to ustasa izd.nemoj molim te prelazis na vrijedjanje.Kako bi bilo da ja tebi kazem nesto sto nevolis zato oladi ok!BiH koliko ti volis je vise manje od mene nije bitno.
Koliko himni ima ova drzava?
Koliko zastava?
Kako natjerati nekoga da bude ono sto se neosjeca da jest?
Pola BIH cirilicu pise,pola ih divlja sa zastavom koja simbolizira,zakon na sablji donesen.
Sta mislis pametnjakovicu kako ce se rijesiti sve ovo? Dali ce uletiti stranac pa suditi ili?
Zamisli sam si kao mali nestrpljivo cekao djeda mraza sa poklonima sad mu zabrana u multi-kulti grad Sarajevo jer je to toboze krscanski simbol.Koji krscanski veze nema nisacim,e sad razlistaj malo koliko crkva ima sta reci a koliko dzematlije
i ko vise prakticira jedne koliko druge.
A rat i krv ako ttoliko volis i iscekujes znas kako kaze ona stara ko ga voli .....aj uzivaj
nije nikakva floskula kad se kaže da BIH nije ni bošnjacka ni srpska ni hrvatska, vec sviju nas koji smo tu i koji je smatraju za svoju.
onima kojima je draža Srbija i Hrvatska od BIH bujrum, fatajte ih se pod hitno i ostavite na miru normalne ljude da žive ko ljudi.
muflon1977

#1477 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

hebiga sve sam zbajbucio skupa soryyyy
sokkia

#1478 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

nisi ti rekao ko ga voli dabogda mu u kuci bio, nego ja to kažem.
da li vama treba crtati? ili kako vam objasniti da ova zemlja tbog svoje specificnosti zbog izmješanosti i isprepletenosti nije slicna niti jednoj drugoj.plijen koji ste prigrabili u ne spominješ, ali spominješ Sarajevo i djeda mraza.
naravno da ima i Hrvata koji su obespravljeni kao i ostali gdje su u manjini. zbog cega?
zbog politike koju zagovaraš ti i tebi slicni, koji nemate grama casti i obraza da priznate ono što steb cinili.
opet cu ti ponovit-kompletno vojno i politicko rukovodstvo tvoje hzhb sjedi u Hagu i iscekuje drugostepenu jer su osuđeni u prvostepenom postupku za ZDRUŽENI ZLOCINACKI PODUHVAT
neka Hrvatska bude ko Amerika, neka Srbija bude ko Rusija, ali ne na bosanskoj zemlji koja jednako pripada svima nama ovdje ali ne i onima preko Drine i Une i Save.
krv ti spominjem jer znam da ce je biti ponovo kad se pođu iscrtavati neke granice, ti to zaš ili se praviš mutav pa misliš da ce se za stolom uz cašicu to na miru odraditi.
zato kažem svima koji BIH ne smatraju svojom domovinom MARŠŠ PREKO DRINE UNE I SAVE .
sokkia

#1479 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

Nedobrovoljac wrote:Jbg, ja baš kasnim ali da dopunim...

Mihajlo jeste ranjen tokom borbi Čađavica - Ključ, za Treskavicu ne znam. Našu ofanzivu nije zaustavio dolazak 17. brigade, već zalazak HV-a za leđa osvajanjem Mrkonjić Grada iz pravca Glamoča, pa nam je ostalo samo da se izvučemo na Manjaču.

Arkan je otišao dan dva prije nas, zbog sukoba sa oficirima VRS-a.
Što se tiče zločina kod Sanskog Mosta, nisam bio na tom pravcu, ali sumnjam da su to uradili Tigrovi, jer mi smo sve zločine nad civilima pripisivali Belim orlovima, Tigrovima i sl., a najčešće su počinioci bili lokalci.
:thumbup:
upravo tako,
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1480 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Woody »

@sokkia i @muflon1977:

Image
XOX100

#1481 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by XOX100 »

Hrvatska vojska je bila tacka na i.
Zavrsni udarac.
Ofanziva Arkanovaca je bila zaustavljena kada je dosla 17 Krajiska u pomoc V- korpusu.
A sudbina Kljuca i Sanskog Mosta je odlucena dolaskom 505 Buzimske u taj region.
Jedinica koja je tukla Arkanovce na svakom ratistu i bolje ih je znala od samog sebe.

Hrvatska vojska je ushetala iza ledja, dok je VRS svu snagu bacila na Armiju.
sokkia

#1482 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

XOX100 wrote:Hrvatska vojska je bila tacka na i.
Zavrsni udarac.
Ofanziva Arkanovaca je bila zaustavljena kada je dosla 17 Krajiska u pomoc V- korpusu.
A sudbina Kljuca i Sanskog Mosta je odlucena dolaskom 505 Buzimske u taj region.
Jedinica koja je tukla Arkanovce na svakom ratistu i bolje ih je znala od samog sebe.

nisam bio direktni ucesnik ali znam o tome poprilicno,

kada je trebao da uslijedi konacan napad srpskuh snaga na Kljuc to jutro nije ni metak opaljen :cry:
pad je bio takoreci neizbježan, i sve se bilo povuklo iz grada a i most je bio pripremljen za miniranje.
zbog zauzimanja Mrkonjica od strane hrvatskih snaga srpske su se morale što hitnije izvlacit, jer jebo Kljuc ako se osta u okruženju :-D
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1483 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Woody »

Alkar @sokkia, "u sridu":
kada je trebao da uslijedi konacan napad srpskuh snaga na Kljuc to jutro nije ni metak opaljen :cry:
pad je bio takoreci neizbježan, i sve se bilo povuklo iz grada a i most je bio pripremljen za miniranje.
zbog zauzimanja Mrkonjica od strane hrvatskih snaga srpske su se morale što hitnije izvlacit, jer jebo Kljuc ako se osta u okruženju :-D
Bio direktni učesnik, poslan iz SA, znam o tome poprilično zbog radi prethodnog, i bilo je UPRAVO tako :thumbup:
cindrlimindrli

#1484 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

Woody wrote:Alkar @sokkia, "u sridu":
Bio direktni učesnik, poslan iz SA, znam o tome poprilično zbog radi prethodnog, i bilo je UPRAVO tako :thumbup:
Jest al' u qrcu!

Oni jesu potisnuli 7. korpus sve do Krasulja, napravili pontonski most na Sani, vjerovatno spremili novi napad na Kljuc, al' Atif upada iza ledja iz pravca Kamengrada prema Sanskom Mostu i onda nastaje panika i bjezanija kod cetalja. Nesta si opet pogresno zabiljezio u tefter.
bach

#1485 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by bach »

sokkia wrote:hvo se ponašao isto u cjeloj SB.
šeputili se po gradovima i punktovima pljackali,otimali, maltretirali, dok je ARBH potpuno vojna neopremljena bila okrenuta prema cetnicima.
zbog toga su i mogli kopati rovove tik uz bošnjacke kuce.
kakva su sranja i provokacije u Travniku pravili ko da su jaci od NATOa.
imali su jaku logisticku podršku iz Hrvatske i osjecalili su se nepobjedivo.
kad je došao dur guzici, fataj se zaštite kod ceta.
što se tice N Travnika, Viteza i Busovavece bez vecih problema je to ARBH mogla zauzeti, isto što je i hvo mogao zauzeti Stari Vitez koji je bio u njihovom okruženju.
ALI...posljedice po ARBH bi u krajnjem slucaju bile možda cak i pogubne.
civilni žrtavi bi bilo vjerovatno previše i time bi ARBH vjerovatno izgubila podršku MZ i proglašena zlocinackom, a svaka opskrba preko hrvatske teritorije bi dalje bila nemoguca.
naređenje od vrha je bilo-držati pod pritiskom ali ne ulaziti-
Ponavljam, ponašali su se izuzetno nafurano, oholo pravili se da su pravo zajebani. Prolazak kroz teritoriju koju su oni smatrali svoju bio je jednak prelasku u drugu državu. Nisu priznavali dokumente R BiH, niti su htjeli primati BH dinare. Ono dođeš recimo u poštu u Kiseljak, hoćeš da razgovaraš sa govornice u pošti i da taj razgovor platiš na šalteru, kad tamo stoji "Ne primamo BH dinare". Novac na čijoj poleđini j je bio grb Stjepana Vukčića Hrvatinića , onog za kojeg Hrvati, kažu da je bio jedan od njih.

Image

Image

Al je zato bila priča "Joj kad stigne XYZ Gardijaska, joj kad stigne ova ona satnija, joj kada stiggne ovo, ono".

Tuđmanov interventno korpus na prepad je zauzeo Prozor, polomio zube na G; Vakufu. Do Bugojna nisu ni stigli.

Sigurno je da Ar BiH mogla zauzeti, bar Novi Travnik i Busovaču. HVO je početkom 1994. tamo bio na izdisaju. Treba pogledati video priloge Smiljka Šagpčja iz koji se vidi da su Blaškićeve trupe imale veliki broj poginulih i ranjenih i na linije su slali sve što ima dvije noge i deset prstiju. Nisu mogli dovesti pojačanja, nisu imali rezervne položaje, nisu imali stratešku zaleđinu, nestajalo im je lijekova a što se tiče municije ovisilu su preletu helikoptera iz Kiseljaka.

Na drugoj strani, Ar BiH je organizaciji i kadrovski jačala. Nikada Ar BiH nije na području Lašvanske doline udarila na HVO borbenom formacijom većom od nivoa čete. NIKADA. Akcija združenih snaga Ar BIh u Kaknju i kasnija akcija u Varešu bile su prevelik zalogaj za neuvježbani i demoralisani HVO i njegove šminkerske bojvnike.

Ja smatram da j i bolje da je stanje ostalo kako jeste. da su mudžehedini ušlu u Vitez, pobili bi sve što na što bi naišli, a to nikako ne bi valjalo. Nama neprijtelji nisu bili Hrvati, nego HVO i luđaci poput Kordića i Rajića. I Smiljka Šagolja naravno. Hrvatski narod u srednjoj Bosni je pošten, vrijedan i sposoban svijet koji uglavnom gleda svoja posala i gelada ako da zaradi za sebe i svoju porodicu. Nažalost taj narod je i tad a i danas imao loše, nesposobne vođe koji su ih ubijedili da su im Alija želi naseliti Fočake u Kreševo i oteti im kuće i zemlju.
Tutnjavac

#1486 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

bach wrote:
sokkia wrote:hvo se ponašao isto u cjeloj SB.
šeputili se po gradovima i punktovima pljackali,otimali, maltretirali, dok je ARBH potpuno vojna neopremljena bila okrenuta prema cetnicima.
zbog toga su i mogli kopati rovove tik uz bošnjacke kuce.
kakva su sranja i provokacije u Travniku pravili ko da su jaci od NATOa.
imali su jaku logisticku podršku iz Hrvatske i osjecalili su se nepobjedivo.
kad je došao dur guzici, fataj se zaštite kod ceta.
što se tice N Travnika, Viteza i Busovavece bez vecih problema je to ARBH mogla zauzeti, isto što je i hvo mogao zauzeti Stari Vitez koji je bio u njihovom okruženju.
ALI...posljedice po ARBH bi u krajnjem slucaju bile možda cak i pogubne.
civilni žrtavi bi bilo vjerovatno previše i time bi ARBH vjerovatno izgubila podršku MZ i proglašena zlocinackom, a svaka opskrba preko hrvatske teritorije bi dalje bila nemoguca.
naređenje od vrha je bilo-držati pod pritiskom ali ne ulaziti-
Ponavljam, ponašali su se izuzetno nafurano, oholo pravili se da su pravo zajebani. Prolazak kroz teritoriju koju su oni smatrali svoju bio je jednak prelasku u drugu državu. Nisu priznavali dokumente R BiH, niti su htjeli primati BH dinare. Ono dođeš recimo u poštu u Kiseljak, hoćeš da razgovaraš sa govornice u pošti i da taj razgovor platiš na šalteru, kad tamo stoji "Ne primamo BH dinare". Novac na čijoj poleđini j je bio grb Stjepana Vukčića Hrvatinića , onog za kojeg Hrvati, kažu da je bio jedan od njih.

Image

Image

Al je zato bila priča "Joj kad stigne XYZ Gardijaska, joj kad stigne ova ona satnija, joj kada stiggne ovo, ono".

Tuđmanov interventno korpus na prepad je zauzeo Prozor, polomio zube na G; Vakufu. Do Bugojna nisu ni stigli.

Sigurno je da Ar BiH mogla zauzeti, bar Novi Travnik i Busovaču. HVO je početkom 1994. tamo bio na izdisaju. Treba pogledati video priloge Smiljka Šagpčja iz koji se vidi da su Blaškićeve trupe imale veliki broj poginulih i ranjenih i na linije su slali sve što ima dvije noge i deset prstiju. Nisu mogli dovesti pojačanja, nisu imali rezervne položaje, nisu imali stratešku zaleđinu, nestajalo im je lijekova a što se tiče municije ovisilu su preletu helikoptera iz Kiseljaka.

Na drugoj strani, Ar BiH je organizaciji i kadrovski jačala. Nikada Ar BiH nije na području Lašvanske doline udarila na HVO borbenom formacijom većom od nivoa čete. NIKADA. Akcija združenih snaga Ar BIh u Kaknju i kasnija akcija u Varešu bile su prevelik zalogaj za neuvježbani i demoralisani HVO i njegove šminkerske bojvnike.

Ja smatram da j i bolje da je stanje ostalo kako jeste. da su mudžehedini ušlu u Vitez, pobili bi sve što na što bi naišli, a to nikako ne bi valjalo. Nama neprijtelji nisu bili Hrvati, nego HVO i luđaci poput Kordića i Rajića. I Smiljka Šagolja naravno. Hrvatski narod u srednjoj Bosni je pošten, vrijedan i sposoban svijet koji uglavnom gleda svoja posala i gelada ako da zaradi za sebe i svoju porodicu. Nažalost taj narod je i tad a i danas imao loše, nesposobne vođe koji su ih ubijedili da su im Alija želi naseliti Fočake u Kreševo i oteti im kuće i zemlju.
Svaka čast...

Nevjerovatno je bilo to širenje propagande protiv Bošanjaka i širenje nekog luđačkog straha od Muslimana... To koliko je njima bila odvratna ideja života s Muslimanima/Bošnjacima u jednoj labavoj zajednici svjedoči i činjenica da su rado prihvatali paktove sa Srbima protiv Bošnjaka.

Al eto, zaj.ebaše ih svi raniji saveznici i tutori, počev od Tuđmana, ni entitet nisu dobili a kamoli neko sanjano spajanje s Hrvatskom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1487 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» sijedi

14 dana
bingov buraz

#1488 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by bingov buraz »

sokkia wrote:
Zavrsni udarac.

nisam bio direktni ucesnik ali znam o tome poprilicno,

ovo jednostavno nije tacno,obrazlozicu cim uhvatim vremena,samo da napomenem da je Mrkonjic osvojen tek petnaestak dana kasnije
sokkia

#1489 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

[quote]ovo jednostavno nije tacno,obrazlozicu cim uhvatim vremena,samo da napomenem da je Mrkonjic osvojen tek petnaestak dana kasnije[/quote

nestrpljiv sam :-)
XOX100

#1490 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by XOX100 »

Nedobrovoljac wrote:
Zavrsni udarac.

Opet ti kažem da je ofanziva okončana zbog upada HV-a u MG, i uz svo poštovanje nema veze sa 17. i 505.
Mrkonjić su od HV-a branile mnogo jače jedinice od naših koje su bile prema ABiH. Popustila je neka jedinica iz Drinskog korpusa (mislim Zvornička), pa je Pauk upao iz pravca Glamoč - Baraći - MG, i nastalo totalno rasulo.
Koje su to jedinice koje su branile Mrkonjic a da su bile jace ??
VRS nije imala nijednu bolju jedinicu.
Arkanovci nisu samo bili one jedinice koje su bile uz Arkana. Taj naziv se pridjeva svim specijalnim snagama tadasnje vojske Jugoslavije. Tacnije Crvene Beretke su bile krema srpskih snaga. Top gun. Istrenirane, opremljene i financirane od snaga bezbjednosti Srbije.
I svi su bili okrenuti prema Armiji BiH.

Pa bih volio znati koje su to bolje jedinice koje su stajale naspram HV ??
madner

#1491 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by madner »

Zapravo je to potpuno pogresan naziv za Crvene Beretke.
XOX100

#1492 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by XOX100 »

madner wrote:Zapravo je to potpuno pogresan naziv za Crvene Beretke.
Tacno tako.

Arkanovci = Crvene Beretke
muflon1977

#1493 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

sokkia wrote:nisi ti rekao ko ga voli dabogda mu u kuci bio, nego ja to kažem.
da li vama treba crtati? ili kako vam objasniti da ova zemlja tbog svoje specificnosti zbog izmješanosti i isprepletenosti nije slicna niti jednoj drugoj.plijen koji ste prigrabili u ne spominješ, ali spominješ Sarajevo i djeda mraza.
naravno da ima i Hrvata koji su obespravljeni kao i ostali gdje su u manjini. zbog cega?
zbog politike koju zagovaraš ti i tebi slicni, koji nemate grama casti i obraza da priznate ono što steb cinili.
opet cu ti ponovit-kompletno vojno i politicko rukovodstvo tvoje hzhb sjedi u Hagu i iscekuje drugostepenu jer su osuđeni u prvostepenom postupku za ZDRUŽENI ZLOCINACKI PODUHVAT
neka Hrvatska bude ko Amerika, neka Srbija bude ko Rusija, ali ne na bosanskoj zemlji koja jednako pripada svima nama ovdje ali ne i onima preko Drine i Une i Save.
krv ti spominjem jer znam da ce je biti ponovo kad se pođu iscrtavati neke granice, ti to zaš ili se praviš mutav pa misliš da ce se za stolom uz cašicu to na miru odraditi.
zato kažem svima koji BIH ne smatraju svojom domovinom MARŠŠ PREKO DRINE UNE I SAVE .

ILI MARS U TURSKU vazi i ovo zar ne?
muflon1977

#1494 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Nikako netreba tvrditi palo bi ovo-ono.Znas tako vi govorite o Srebrenici tra-lalala itd.
Pa mislis ako bi sve to palo tako brzo,onda bi se stvarno uslo u rat i uskracenje bilo kakve pomoci,pali bi vam svi gradovi koje ste imali okrenute prema Srbima.Mostar bi vam cetlaiso.E onda bi tek poceo pritisak sa svih strana.
Ujedno kako moze biti tako neko tvrdoglav da kaze da se tada borio i pobjedio protiv 4 vojske.Tudjmanova ,Babina,Bobanova,Karadziceva.Izgleda da si malo djeteline nakresa se.Kako neodbraniste Srebrenicu?
Cuj to sa jednom setom napadali Vitez,naravno da se udarilo sa par tisuca vojnika uz topnicku kanonadu od par sati
dabi palo.Sad sto je bilo tako a ne ovako,znaju oni sa visoka.
sokkia

#1495 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

da nije foruma nebi covjek ni znao kakvih psihopata ima pod ovom nebeskom kapom :-?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1496 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

muflon1977 wrote:
sokkia wrote:nisi ti rekao ko ga voli dabogda mu u kuci bio, nego ja to kažem.

ILI MARS U TURSKU vazi i ovo zar ne?

a hajde da to nekako pojednostavimo...

slazem se - mars i u tursku svima koji zele da sjebaju drzavu.

ali u tome je kvaka druze, ja volim svoju drzavu, pod njenim nazivom Bosna. Znas. I to vaziu za vecinu bosnjaka. Mi, zapamti, JEDINO MI, smo stali iza opstojnosti ove drzave. Da se drzava dala HVO-u npr, zavrsila bi pripojena hrvatskoj. Problem je sto vi hrvati uvijek isticete kontinuitet zivljenja u ovoj drzavi i kazete da ovdje niste vi dijaspora odnekud. Ok. Ali hajde onda sta je bitnije Hrvatska ili BiH? Eeeee, a meni nema alternative, kod mene i nas bosnjaka se odmah zna odgovor - Prvo Bosna... A kod vas Hrvatska, Bosna ali...ovakva, onakva i itd. Ne zaboravi druze da je moja domovina i Ljubuski, i Siroki i Banja Luka. Tu nema moj dio, vas dio, nego DOMOVINA, pojam koji tek vi i srbi u slucaju Bosne trebate da savladate.
XOX100

#1497 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by XOX100 »

Nedobrovoljac wrote:
Mrkonjić je osvojen 10.10. 95.
Kljuc oslobodjen skoro mjesec dana ranije.

Kako je onda moglo osvajanje Mrkonjica od strane HV uzrokovati pad Kljuca ? :-)
XOX100

#1498 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by XOX100 »

Istina je ta da je VRS slala nejelitnije i najbolje opremljene jedinice prema Armiji BiH.
A prema linijama HVOa je imala presutni dogovor o nenapadanju. Te linije su bile popunjene sa starcima i tatinim sinovima- kokosarima koji su htjeli da se sakriju od stvarnog rata.
Kada je HV krenula prema tim polozajima, svi su se manje vise razbjezali.
Nesto veci otpor su dali u Drvaru, Jajcu i Mrkonjicu. Ali to je bilo zbog nepreglednog i teskog terena, pa je deset vojnika VRS na vrhu litice znalo zadrzati citav bataljon HV.

Nabrajanja da je HV imao vise otpora od Armije su smjesna i netacna.
trocadero

#1499 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by trocadero »

Ти мора да си био у нашој дротовско-специјалној :D
Каква је то била "студенска" бригада, мислиш на ону Поплашенову?
shadowblade

#1500 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by shadowblade »

Nedobrovoljac wrote: Ostali dijelovi mrkonjicke opstine su se branili od HV-a, nije ni pokusavana ofanziva, a u odbrani su učestvovale cijele brigade. Sjećam se 7. Kupresko-sipovske, 11. Mrkonjicke, Studentske, banjalucka policija, jedinice drinskog korpusa... Mnogo je vojske bilo, možda i neki Semberci.
Mrkonjić je osvojen 10.10. 95.
Mrkonjić je vrlo brzo pregažen i zauzet. U čemu je bio problem kod tih brigada koje su ga branile? Zna li se išta o njihovim gubitcima?
Post Reply