FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1476 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JoseMujica »

lijan wrote:
tek ovo pogledah :shock: :shock: :-) :cry: :shock: hebem ti Univerzitet na kojem je Lavić profesor :-) :? jadna djeca i ko će ih učiti činjenicama i pojmovima i razlučivanju :? ...

Želje ti božo gramzivost daju
Rekli bi svinja si
Muguće božo osjećaš stravu
Pršut si zapamti
Da li te opravdava my friend
To što su ti oči veće od mogućnosti
Treba ti lova
Kradi od svoga
I još da ti popušim
Sužene su ti božo mogućnosti

Ako itko ikada
Napiše pjesmu nad pjesmama
(to će biti pjesma)
O srazu ljudskih bića
I poganih svinja
(sjeme im se zatrilo)
Postaće besmrtan
Jer netko se opako našalio
Stavljajući nas na isto mjesto
I dajući na toliko toga sličnog
Moj bože toliko toga sličnog
(helada se još nije oporavila)

Ako itko ikada
Spjeva pjesmu nad pjesmama
Ako itko ikada učini

otvaram nagradni natječaj za sastav na temu "Čoban za katedrom" :!:
BHCluster

#1477 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHCluster »

Erzsebet wrote:
Čak i plagiranje svojih rečenica iz TUĐEG dnevnika je plagijarizam, postavio sam vam link o tome, ali druga je stvar što vi, ili ništa o tome ne znate, ili čak ne znate ni engleski pa da pročitate. Nije ni čudno što su likovi poput Senada, koji tali svoje knjige po teferičima u dijaspori i ljude uzima na ratnu priču za 40-50 €, ljudske i novinarske gromade, primjeri u životu itd. Naš problem je što nas je očigledno 95% kao taj ušljivac, pa onda i ne vidimo problem u tome.
Gdje to pise? Iz linka koji je postavljen o samo plegijatu jedan od primjera se odnosi na studente koji isti sastav daju kao radove za dva razlicita predmeta, a drugi primjer se odnosi na prirodne nake gdje se neko istrazivanje objavljuje u najmanjoj mogucoj formi da bi se sto vecem broju clanaka.

To o cemu ti pricas moze biti tacno ako je povrijedio izdavacka prava sto ocigledno nije!
karanana

#1478 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Kao sto wolf rece, iako ja nemam knjigu slazem se, ona je istorijski dokument i kolekcija i hronologija bitnih istorijskih dogadjaja. Koliko sam cuo, knjiga ima i cd sa insertima iz emisija. Da je senad nije "plagiro" i sastavio, sta bi sa njom sada bilo? Da li bi je bht ili tvsa ili ko vec objavio? A ako ersebet misli da je senad ko mi sto ga pratimo, mislim da se vara, jer je sigurno ove materijale objavio na legalan nacin.
de balzac

#1479 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by de balzac »

plagijat ili ne, kvalitet ili ne, nisam ko_petentan (sto bi suljo tihic rekao :D ), niti sam ovo grandiozno djelo gledao ili citao, da bih sudio o istom. ali nacin na koji je promovirao i tusio knjigu dijaspori je DEGUTANTAN.
Lakat Jebić

#1480 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Lakat Jebić »

BHCluster wrote:
Erzsebet wrote:
Čak i plagiranje svojih rečenica iz TUĐEG dnevnika je plagijarizam, postavio sam vam link o tome, ali druga je stvar što vi, ili ništa o tome ne znate, ili čak ne znate ni engleski pa da pročitate. Nije ni čudno što su likovi poput Senada, koji tali svoje knjige po teferičima u dijaspori i ljude uzima na ratnu priču za 40-50 €, ljudske i novinarske gromade, primjeri u životu itd. Naš problem je što nas je očigledno 95% kao taj ušljivac, pa onda i ne vidimo problem u tome.
Gdje to pise? Iz linka koji je postavljen o samo plegijatu jedan od primjera se odnosi na studente koji isti sastav daju kao radove za dva razlicita predmeta, a drugi primjer se odnosi na prirodne nake gdje se neko istrazivanje objavljuje u najmanjoj mogucoj formi da bi se sto vecem broju clanaka.

To o cemu ti pricas moze biti tacno ako je povrijedio izdavacka prava sto ocigledno nije!
ovo ja htjedoh danas napisat, al mi nesto bi mrsko. nek si mu reko :D
karanana

#1481 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

hehe, na linku i pise da se definicija ne daje na osnovu eventualnog nelegalnog koristenja materijala odnosno kradje autorskih prava, stvari na koje je postavljac linka aludirao za senada.
...."She relates each of these factors specifically to the ethical issue of self-plagiarism, as distinct from the legal issue of fair use of copyright, which she deals with separately"...

a pazi definicije koju je naso i ovdje nam kaci:
Self-plagiarism (also known as "recycling fraud"[50]) is the reuse of significant, identical, or nearly identical portions of one's own work without acknowledging that one is doing so or without citing the original work.

dakle ovdje se govori da ista osoba svoj rad koristi na dvije razlicite strane i pri tom ne citira i ne govori da je svoj rad vec objavio/la na drugom mjestu iz nekog drugog razloga. jeli to moguce u slucaju knjige? jeli moguce da mi nemamo pojma da je senad materijale za knjigu uzeo iz svojih informativnih emisija.

nidje veze.

ukuco u google self-plagiarism, konta, oni nepismenjakovici sto prate senada nemaju u glavi ni kliker, nece znati ni otvoriti link a kamoli procitati sta pise u njemu.
al_uqaab

#1482 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by al_uqaab »

Ovaj Cehic je legenda...odusevio me fascinantnim argumentima i poznavanjem historije...you go, hidajet...povedi nas u bolje sutra sa adrsima...
bowie

#1483 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bowie »

Da sam prof. Lavic mene bi bilo blam izaci pred studente poslije ove emisije, doduse i prof. Cehic se izvaljuje sa istorijskim podacima ( kakve nacije, kakvi bakraci u Srednjem Vijeku ,95% ljudi su bili kmetovi koji su crncili za lokalnog feudalca i gledali da prezive, nesto slicno kao danas,lol) ali ima malo vise logike u njegovim argumentima.
Cracked

#1484 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Cracked »

bowie wrote:Da sam prof. Lavic mene bi bilo blam izaci pred studente poslije ove emisije, doduse i prof. Cehic se izvaljuje sa istorijskim podacima ( kakve nacije, kakvi bakraci u Srednjem Vijeku ,95% ljudi su bili kmetovi koji su crncili za lokalnog feudalca i gledali da prezive, nesto slicno kao danas,lol) ali ima malo vise logike u njegovim argumentima.

Ma nema potrebe za stidom. Pogledaj samo ostale: Torabi dobija pohvalnicu od premijera, onaj idiot sto kopa po brdima unistava sve sto dotakne i vristi o glupavim piramidama i postaje doktor nauka(da bog sacuva), a na to sami vrh politicke elite se hvali susjedima kako imamo piramide. Lavic je u svemu tome samo jedna smijesna karikatura.

Ova drzava je smijesna, treba je usmrtiti zajedn osa nama u njoj
wolf07

#1485 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

karanana wrote:hehe, na linku i pise da se definicija ne daje na osnovu eventualnog nelegalnog koristenja materijala odnosno kradje autorskih prava, stvari na koje je postavljac linka aludirao za senada.
...."She relates each of these factors specifically to the ethical issue of self-plagiarism, as distinct from the legal issue of fair use of copyright, which she deals with separately"...

a pazi definicije koju je naso i ovdje nam kaci:
Self-plagiarism (also known as "recycling fraud"[50]) is the reuse of significant, identical, or nearly identical portions of one's own work without acknowledging that one is doing so or without citing the original work.

dakle ovdje se govori da ista osoba svoj rad koristi na dvije razlicite strane i pri tom ne citira i ne govori da je svoj rad vec objavio/la na drugom mjestu iz nekog drugog razloga. jeli to moguce u slucaju knjige? jeli moguce da mi nemamo pojma da je senad materijale za knjigu uzeo iz svojih informativnih emisija.

nidje veze.

ukuco u google self-plagiarism, konta, oni nepismenjakovici sto prate senada nemaju u glavi ni kliker, nece znati ni otvoriti link a kamoli procitati sta pise u njemu.
A eto vidis meni se uopste nije dalo da citam nesto sto pise na Wkipediji. Jbt, svugdje u svijetu kad kazes da ti je izvor za ovo i ono Wikipedia ljudi odmahnu rukom i okrenu se u stranu jedino je to kod nas izgleda neki argument. I jos pride kad vidim da ni Wikipedia ne podrzava ono u sta @erszebet hoce da nas ubijedim onda mi dodje da crknem od smijeha. Dakle, jedini self-plagiarism je kad jednu stvar napises u jednoj knjizi pa onda to ponovis u drugoj a da pri tome ne napomenes da si to vec objavio!!! I sad neko hoce da me ubijedi da je Senadova knjiga ni manje ni vise nego plgijat, da nije zalosno bilo bi smijesno. A sto se tice nacina prodaje knjige ja se sjecam da je nama kao srednjoskolcima u razred donesena knjiga "Rasprave" tadasnjeg Predsjdnika Saveznog Izvrsnog Vijeca SFRJ, sta mislis koliko ucenika je stisnulo da je ne kupi?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1486 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JoseMujica »

Cracked wrote:
bowie wrote:Da sam prof. Lavic mene bi bilo blam izaci pred studente poslije ove emisije, doduse i prof. Cehic se izvaljuje sa istorijskim podacima ( kakve nacije, kakvi bakraci u Srednjem Vijeku ,95% ljudi su bili kmetovi koji su crncili za lokalnog feudalca i gledali da prezive, nesto slicno kao danas,lol) ali ima malo vise logike u njegovim argumentima.

Ma nema potrebe za stidom. Pogledaj samo ostale: Torabi dobija pohvalnicu od premijera, onaj idiot sto kopa po brdima unistava sve sto dotakne i vristi o glupavim piramidama i postaje doktor nauka(da bog sacuva), a na to sami vrh politicke elite se hvali susjedima kako imamo piramide. Lavic je u svemu tome samo jedna smijesna karikatura.

Ova drzava je smijesna, treba je usmrtiti zajedn osa nama u njoj
odavno propagiram Carpet bombing...sve spržit napalmom i naselit Kineze, radan narod koji nesere puno i oni bi ovdje za par godina izgradili Monte Karlo

Lavić je prije svega čoban jer ovo o čemu se priča je njegov fah.....znači čobo nije dobacio ni do fah idiota već je jedan opći ublehaš...a koje ovaj drugi lik Čehić...jel i on neki profa?

ni on mi baš ne vlada 100% činjenicama, jer koliko primjetih malo je pomješao Bošnjački sabor i Dayton...preklopilo mu se ili je puko jer ga je ovaj bjelokapić iznervirao? Ali ovaj bar ima koliko toliko pristojnosti prilikom komuniciranja za razliku od ovog čobana Lavića, očigledno naviklog da se doziva s brda na brdo poluartikulisanim pokličima i haurliče po kafanama uz milozvučne taktove Južnog vetra :-)

revolucija u ovom društvu mora početi od univerziteta :!: to je primarna trovačnica naroda
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1487 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Opet Senad večeras odličan intervju sa Vasvijom Vidović, potpuno pojašnjenje pravnog aspekta presude generalima... ma, Senad je definitivno najbolji BIH novinar. :thumbup:
StupskaBitanga

#1488 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

misliš voditelj ili u njegovom slučaju showmen?
Novinar je nešto sasvim drugo
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1489 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:misliš voditelj ili u njegovom slučaju showmen?
Ne, mislim novinar kako sam i napisala. :wink:
StupskaBitanga

#1490 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:
StupskaBitanga wrote:misliš voditelj ili u njegovom slučaju showmen?
Ne, mislim novinar kako sam i napisala. :wink:
ako ćemo po definiciji on to nikako ne može biti ali avaj nije ni bitno
karanana

#1491 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Definisi te definicije pa da vidim u kojoj ga prepoznajem.
vatrogasac

#1492 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

KatarinaKosaca wrote:Opet Senad večeras odličan intervju sa Vasvijom Vidović, potpuno pojašnjenje pravnog aspekta presude generalima... ma, Senad je definitivno najbolji BIH novinar. :thumbup:
Ono što je bitno je da nije izgubljeno vrijeme provedeno uz njegove Dnevnike.
StupskaBitanga

#1493 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Novinar je ono što neko istražuje. prikuplja određene informacije i istražujuci te informacije prenosti gledaocima uz obaveznu objektivnost i nepristrasnost
Voditelj je osoba koja prenosi vijest kao vijest, suštu formu uz komunikaciju sa kolegama novinarima sa terena i učestvuje u intervjuu ukoliko se on nalazi u okviru te određene IPP
Showmen je upravo S.H po narodnom izrazu bučkuriš svega i svačega što gore navedenog što njegovog prvatnog pa tako imamo gostovanje pjevačice ili šta god ona bila Jelene Karleuše
Pravo novinarstvo vidimo u slučaju Al-Jazeere gdje jedna prije svega dama Mirjana Hrga je odlična voditeljica, odlična novinarka i u svakoj situaciji kojoj joj zadaju je na profesionalnom nivou
Gdje možete eto vidjeti Senada Hadžifejzovića da radi prilog o kravama, mljekarstvu pa da dođe voditi vijesti i poslije toga emisiju ala Kontekst i u svim tim ulogama da bude besprijekoran
E to je novinarstvo i novinar
karanana

#1494 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

e pa senad je gazda a mirjana je radnica. dobro senad i ovo radi. gdje vidjas gorana na aljazeeri?
StupskaBitanga

#1495 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:e pa senad je gazda a mirjana je radnica. dobro senad i ovo radi. gdje vidjas gorana na aljazeeri?
senad nije uvijek bio gazda a goran je neki dan vodio emisiju o godišnjici AJB
hary

#1496 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by hary »

StupskaBitanga wrote:Novinar je ono što neko istražuje. prikuplja određene informacije i istražujuci te informacije prenosti gledaocima uz obaveznu objektivnost i nepristrasnost
Voditelj je osoba koja prenosi vijest kao vijest, suštu formu uz komunikaciju sa kolegama novinarima sa terena i učestvuje u intervjuu ukoliko se on nalazi u okviru te određene IPP
Showmen je upravo S.H po narodnom izrazu bučkuriš svega i svačega što gore navedenog što njegovog prvatnog pa tako imamo gostovanje pjevačice ili šta god ona bila Jelene Karleuše
Pravo novinarstvo vidimo u slučaju Al-Jazeere gdje jedna prije svega dama Mirjana Hrga je odlična voditeljica, odlična novinarka i u svakoj situaciji kojoj joj zadaju je na profesionalnom nivou
Gdje možete eto vidjeti Senada Hadžifejzovića da radi prilog o kravama, mljekarstvu pa da dođe voditi vijesti i poslije toga emisiju ala Kontekst i u svim tim ulogama da bude besprijekoran
E to je novinarstvo i novinar
Vala ga i ti iz neke mrznje prema Senadu ovdje momacki navalja. Cijela ova definicija koju si iskopirao sa Wikipedije odgovara Senadu. Ne branim ga, i meni nekad zna ic na onu stvar, ali covjek je karijeru poceo prije nego ga se ti mozes sjecat. Senad je itekako pravio priloge i solidne novinarske price na SA3, pa ga rat zadesio u studiju.
Jah, pored toga da pozove predsjednika drzave u dnevnik i sve vaznije faktore u ovoj zemlji i van nje (pjevacicu mu ni ja ne mogu svariti) eto on ce pravit priloge o mljekarstvu. E onda bi krenule rasprave, "e na sto se srozao, otisao da muze krave". Da radi i jedno i drugo, nema potrebe, covjek je izabrao ovo prvo, radi jako dobro i to ga sasvim sigurno cini novinarom. A valjda je i po profesiji diplomirani novinar.
To sto prica mahalski, sto nije na klasican nacin pripremljen, to je njegova stvar. I ja sam mu to hiljadu puta zamjerio (posljednji intervju Abdic), ali covjek bar izvuce neke stvari iz sagovornika.
Moze se raspravljati da li je konvencionalan ili ne, ali raspravljati da li je novinar, besmisleno...
karanana

#1497 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

meni se vise i svidja ovako spontan interviju bez neke sheme gdje sam sagovornik vodi na dalja pitanja i diskusiju a on i dalje pita ono sto gledaoce interesuje. a ne ko ona u dnevnik plus na federalnoj, neko joj napiso pitanja pa joj komsho ili zlaja spuste i ne odgovore po ocekivanom i ona se sva izgubi.
StupskaBitanga

#1498 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Tu se ogleda sposobnost voditelja da ne bude kao papagaj i uštogljen većć opušten ali u granicama
luckylaka

#1499 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Al sad ono ozbiljno pitam ,,zasto ovi koji bi najradije jos veceras ugasili Facetvi Tv1 ne propustaju cak ni reklame na ove dvije tv kuce,, :D
StupskaBitanga

#1500 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Mozds ti koji nemas blage sa medijima ne mozes to shvatiti ali ne mora se gledati odredjeni program vec samo imati doticaj sa tom medijskom kucom
Locked