Nova stranka NVZ

Post Reply
kukuruz_kokicar

#1476 Re: Nova stranka NVZ

Post by kukuruz_kokicar »

Skijaš wrote:ponoć je, i dok ovo pišem gradom patroliraju neobilježena policijska vozila. Ljudi u njima nisu ništa manje sposobni, naprotiv, a osim toga, i sama činjenica da su bez rotacija i naljepnica dodatno doprinosi efikasnosti tih pozitivaca u svijetu negative. Takva vozila iskusno oko može prepoznati, na semaforu kimnemo glavom tim ljudima kao znak uvažavanja onog što rade jer znamo da smo svi mi ipak na istoj strani.

NVZ pussies to ne shvataju, nego su skidanje naljepnica i rotacije protumačili kao slabost i u revoltu otišli nabijati klikove i posjećenost portalu koji je tokom formiranja entitetske vlasti bio medijska platforma HDZ-a. Ako, ako. Ljudski je griješiti. Šupački je ne priznati grešku nego insistirati na njoj.
Standera, imali rotaciju, pa je skinuli - pa se sad ko svi ibrete: drotovi u civilu al' tišu da niko ne skonta. WTF! Ma kome se maskirate ba? Narod blentav? Evo od danas se Zemlja ne zove Zemlja, već Mjesec samo za to jer se nekome učinilo cool. Evidentno ima ljudi pa to vole. A ti mi se ne sekiraj puno - glasaće blentavi kukuruz opet za jebeni sdp. Smrt fašizmu!
Skijaš

#1477 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

kukuruz_kokicar wrote:
Skijaš wrote:ponoć je, i dok ovo pišem gradom patroliraju neobilježena policijska vozila. Ljudi u njima nisu ništa manje sposobni, naprotiv, a osim toga, i sama činjenica da su bez rotacija i naljepnica dodatno doprinosi efikasnosti tih pozitivaca u svijetu negative. Takva vozila iskusno oko može prepoznati, na semaforu kimnemo glavom tim ljudima kao znak uvažavanja onog što rade jer znamo da smo svi mi ipak na istoj strani.

NVZ pussies to ne shvataju, nego su skidanje naljepnica i rotacije protumačili kao slabost i u revoltu otišli nabijati klikove i posjećenost portalu koji je tokom formiranja entitetske vlasti bio medijska platforma HDZ-a. Ako, ako. Ljudski je griješiti. Šupački je ne priznati grešku nego insistirati na njoj.
Standera, imali rotaciju, pa je skinuli - pa se sad ko svi ibrete: drotovi u civilu al' tišu da niko ne skonta. WTF! Ma kome se maskirate ba? Narod blentav? Evo od danas se Zemlja ne zove Zemlja, već Mjesec samo za to jer se nekome učinilo cool. Evidentno ima ljudi pa to vole. A ti mi se ne sekiraj puno - glasaće blentavi kukuruz opet za jebeni sdp. Smrt fašizmu!
Sloboda narodu :-D

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1478 Re: Nova stranka NVZ

Post by japin_mutapi »

ja sam konto da nema više zajebancije al izgleda da sam se prevario
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1479 Re: Nova stranka NVZ

Post by PipiDugaDevetka »

kukuruz_kokicar wrote:Dobro jutro!
Image
U ovaj rani jutarnji sat obožavam miris ozona i paljevine! Dobro jutro. NEMA VIŠE ZA**BANCIJE!
:D
Skijaš

#1480 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

Image
japin_mutapi

#1481 Re: Nova stranka NVZ

Post by japin_mutapi »

kukuruz_kokicar wrote:Dobro jutro!
Image
prekrasno
kukuruz_kokicar

#1482 Re: Nova stranka NVZ

Drugovi zdra'o!
Ja sam vaša jaFka. Vrhovni štab je prešao na slobodnu teritoriju. Moram govoriti brzo. Upamtite svaku moju riječ, a poslije čitanja vaš monitor zgužvajte i progutajte.

Obdareni je poručio ... "Most mora pasti, hoću reći Prozor. Most neka stoji ... do daljnjeg. Paprike su u frižideru. Imaš cenera?". Ovo za imaš cenera mi je rekao da izbacim, ali sam ja ostavio za svaki slučaj.

Javiću se opet. Smrt fašizmu!
Skijaš

#1483 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

kukuruz_kokicar wrote:Drugovi zdra'o!
Ja sam vaša jaFka. Vrhovni štab je prešao na slobodnu teritoriju. Moram govoriti brzo. Upamtite svaku moju riječ, a poslije čitanja vaš monitor zgužvajte i progutajte.

Obdareni je poručio ... "Most mora pasti, hoću reći Prozor. Most neka stoji ... do daljnjeg. Paprike su u frižideru. Imaš cenera?". Ovo za imaš cenera mi je rekao da izbacim, ali sam ja ostavio za svaki slučaj.

Javiću se opet. Smrt fašizmu!
tako se pravi NVZ-ovci ne ponašaju, nego razvale nogom vrata i kažu "ovo je moje"
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1484 Re: Nova stranka NVZ

Post by enko 1964 »

Šta bi od one silne armade!? :(
Ovako se, svojevremeno, ni domobrani nisu razbježali. :x
A možda je u pitanju Grunfova taktika: "Bolje hrabar uzmak nego kukavička pogibija"! :D
Skijaš

#1485 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

enko 1964 wrote:Šta bi od one silne armade!? :(
:-D
japin_mutapi

#1486 Re: Nova stranka NVZ

Post by japin_mutapi »

domobrani zdravo ma zdravo
NVZ nije statična odbrambena sila NVZ doktrina odbrane je da je napad najbolja odbrana
NVZ vrši agresiju i napade svake vrste na neprijatelja na frontu i u dubini OT kao i na ekonomskom medijskom i propagandnom planu

u NVZ terminologiji ne postoji riječ povlačenje pa ni taktičko več se kaže napredovanje prema rezrvnim položajima
kukuruz_kokicar

#1487 Re: Nova stranka NVZ

A možda je u pitanju Grunfova taktika: "Bolje hrabar uzmak nego kukavička pogibija"! :D
Osjećam se prozvanim da na ovoj temi dam svoj stav o napuštanju ovog 'svijeta'.

REZOLUCIJA U 7 TAČAKA

1. Ljudi su se ovdje okupljali - ne zbog imena portala, nego zato što je ovaj portal bio jedan od prvih koji je ozbiljno pokrenuo forumsko okupljanje i to taman u vrijeme kada su ljudi osjetili potrebu virtuelnog forumskog 'druženja'. Srce ovog portala je bio forum.

2. Novinarska tj. uređivačka politika ovog portala je jad i čemer. Trebala je samo varnica (promjena imena) da bi nezadovoljni posjetioci razgulili sa portala na kojem se plasiraju neprovjerene i bombasticne vijesti, a sve kako bi se podigla posjecenost. Ovakvog sadržaja se ne bi postidio ni Avaz ni FTV.

3. Forum je cenziriran autokratski i kako kome i kada padne na pamet. Preko noci su nestajale postovi i cijele teme i to bez ikakvog objašnjenja.

4. Nije moje da vodim uredjivacku politiku jedne obične privatne radnjice u virtuelnom svijetu, takvih radnjica je jos puno. Ljepših, demokraticnijih, otvorenijih i iskrenijih. Ja imam pravo izbora stvari koje ću čitati i medija koje ću podržati.

5. Komentari na vijesti su ostavljeni kao anonimni - kako bi raznorazne naci budale, mrzitelji ljudi, životinja i života mogle ostaviti svoj trag na ovoj zemlji i kako bi drugi željni senzacije čitali njihove smrdljive komentare. (vidi tačku 2.)

6. Celebrity sise i guzice izlijeću iza svakog ćoška portala. Da se razumijem, nemam ništa protiv sisa ... čakštaviše :), ali ... eto ... ja se ne osjećam fino na portalu gdje su celebrity sise jedan od 'kvalitetnijih' sadržaja. Tačno mogu zamisliti marketinške meštre portala kako su otkrili korelaciju između veličine sisa i broja posjeta u danu.

7. Ne želim čitati "New Age" članke - kako je otvoreni razgovor sa partnerom lijek za migrenu, kako je kelj pravo zdrav i de facto lijek od smrti. Ne volim vaš kelj i neću ga jesti pa makar crko!

Smrt fašizmu!

Slobodno Sarajevo, dana 20.4.2012.

PS. Ako neko misli da može promijeniti sebe ili svijet kupujući klixi-čips i gledajući celebrity-je, samo naprijed. Ja osim što ne podnosim kelj, ne podnosim ni čips.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1488 Re: Nova stranka NVZ

Post by plain vanilla »

:lol: :lol: :lol:

bas tako

Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše :mrgreen:
Alfons Kauders

#1489 Re: Nova stranka NVZ

Post by Alfons Kauders »

Fino obrazlozeno.

Ime je totalno nebitno - ja sam skoro pa prestao i posjecivati forum nekoliko sedmica prije rebranda. Zasto?

Zato jer je kvalitet foruma otisao u kurac, prateci valjda kvalitet tekstova na portalu i privlaceci tipove koji citaju ta talboidska sranja...

Zaboli me neka stvar kako ce se sa-x zvati, klix, govno-x ili nesto deseto, meni je bitan sadrzaj, a ne forma. Ne osjecam potrebu da citam ocajne tekstove na portalu, a jos manje da gubim vrijeme po forumu na svadju s ljudima koji nemaju blage veze o cemu pisu, ili o odjebanim stranackim vojnicima koji tu lijece svoje frustracije.

Ostalo je na forumu normalnih i inteligentnih ljudi od kojih se moze cuti sta pametno, a to je za mene bila i bit zajebancije po forumu. Problem je sto su takvi sad na forumu ugrozena vrsta, puno je vise neukih galamdzija. Doduse, to i jeste prava slika drzave. :D
Skijaš

#1490 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

Alfons Kauders wrote:a jos manje da gubim vrijeme po forumu na svadju s ljudima koji nemaju blage veze o cemu pisu, ili o odjebanim stranackim vojnicima koji tu lijece svoje frustracije
nije to gubljenje vremena jer te tvoje argumente pročitaju drugi, ali ako je do vremena, bilo bi dobro da se bar ponekad uleti, uhvati nekog sivonju za vrat i otrese o zemlju. Pa onda opet pauza ili šta već radite. Ali totalno odsustvo, nekakav bojkot, meditacija na Nepalu :-D to nije OK
Alfons Kauders

#1491 Re: Nova stranka NVZ

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Alfons Kauders wrote:a jos manje da gubim vrijeme po forumu na svadju s ljudima koji nemaju blage veze o cemu pisu, ili o odjebanim stranackim vojnicima koji tu lijece svoje frustracije
nije to gubljenje vremena jer te tvoje argumente pročitaju drugi, ali ako je do vremena, bilo bi dobro da se bar ponekad uleti, uhvati nekog sivonju za vrat i otrese o zemlju. Pa onda opet pauza ili šta već radite. Ali totalno odsustvo, nekakav bojkot, meditacija na Nepalu :-D to nije OK
Fol je upravo u tome sto se ne radi o bojkotu. Kad se bude imalo sta pametno cuti, eto mene, nije problem. Ali nema nista druze... :D
Skijaš

#1492 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote:
Fol je upravo u tome sto se ne radi o bojkotu. Kad se bude imalo sta pametno cuti, eto mene, nije problem. Ali nema nista druze... :D
:thumbup:
Skijaš

#1493 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

i šta sad, ovo oružja po forumu što je ostalo, taktičke nuklearke i ostalo sitno naoružanje, da bacimo u smeće ili da čuvamo ?
japin_mutapi

#1494 Re: Nova stranka NVZ

Post by japin_mutapi »

Skijaš wrote:i šta sad, ovo oružja po forumu što je ostalo, taktičke nuklearke i ostalo sitno naoružanje, da bacimo u smeće ili da čuvamo ?
bacit normalno
al na nečiju glavu šteta da zahrđa
Skijaš

#1495 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

japin_mutapi wrote:
Skijaš wrote:i šta sad, ovo oružja po forumu što je ostalo, taktičke nuklearke i ostalo sitno naoružanje, da bacimo u smeće ili da čuvamo ?
bacit normalno
al na nečiju glavu šteta da zahrđa
kakav je to samo čudan osjećaj meni, simpatizeru miroljubive Naše Stranke, hodati napuštenim paviljonima NVZ vojske. Stanem pored ormara na kojem je neki momčić urezao POPAJIC. Na podu smotana vreća za spavanje, a na njoj flomasterom napisano neLINGTon. Ko li su bili ti ljudi, koliko li su partija remija odigrali čekajući da uskoče u kampanjolu i odu nekom zapaliti kuću, štalu i u štali kravu.
japin_mutapi

#1496 Re: Nova stranka NVZ

Post by japin_mutapi »

Skijaš wrote: kakav je to samo čudan osjećaj meni, simpatizeru miroljubive Naše Stranke, hodati napuštenim paviljonima NVZ vojske. Stanem pored ormara na kojem je neki momčić urezao POPAJIC. Na podu smotana vreća za spavanje, a na njoj flomasterom napisano neLINGTon. Ko li su bili ti ljudi, koliko li su partija remija odigrali čekajući da uskoče u kampanjolu i odu nekom zapaliti kuću, štalu i u štali kravu.
tužne su ti misli pretužne
evo i mene nešto steglo u grlu ...
Skijaš

#1497 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

enko 1964

#1498 Re: Nova stranka NVZ

Post by enko 1964 »

japin_mutapi wrote:
Skijaš wrote: kakav je to samo čudan osjećaj meni, simpatizeru miroljubive Naše Stranke, hodati napuštenim paviljonima NVZ vojske. Stanem pored ormara na kojem je neki momčić urezao POPAJIC. Na podu smotana vreća za spavanje, a na njoj flomasterom napisano neLINGTon. Ko li su bili ti ljudi, koliko li su partija remija odigrali čekajući da uskoče u kampanjolu i odu nekom zapaliti kuću, štalu i u štali kravu.
tužne su ti misli pretužne
evo i mene nešto steglo u grlu ...
Nevažno je da li jesmo ili nismo simpatizeri nekih stranaka ali je sigurno da niko od nas, bez obzira na osobno političko opredjeljenje, nije mogao ostati ravnodušan na polet i neslućene mogućnosti koju nam je NVZ-e nudila. Ubijeđen sam da ne postoji niko kome srce a Boga mi i prst na obaraču nisu zaigrali gledajući veličanstvene slike i slušajući ubjedljive govore o najsvjetlijoj budućnosti koju, samo što nismo, dohvatili.
Nakon izdajničkog povlačenja onih koji se nikad ne povlače ostao sam zapanjen jednom stvari.
Ostavili su zgrade, uniforme, oružje, oruđe i municiju. Ostavili su neraspremljene vojničke krevete i neočišćene klozete. Ostavili su najvažniji prirodni resurs - avlijanere. Sve su ostavili osim voznog parka :D
enko 1964

#1499 Re: Nova stranka NVZ

Post by enko 1964 »

Mislim da bi ovdje više odgovarala ova:

Skijaš

#1500 Re: Nova stranka NVZ

Post by Skijaš »

Maloprije sam obilazio nove voćke, poredao prije nekoliko sedmica još po tri mladice kruške i jabuke, a svaka različita i među njima po šest metara prostora, da im ni za 20 godina ne bude tijesno. Sunce blago, bosansko, miluje i njih i mene i polako pregledam svaki pupoljak. Volim to, taj jutrošnji doručak u bašti, te ptice i taj svoj mir. Znam da meni ovakvom nema mjesta na ovoj temi, ali šteta je, žao mi je te mladosti, žao mi je @zaginog tenkića, valjda će neki od njih znati naći put nazad
Post Reply