Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

zodi36

#1476 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zodi36 »

e ja ti poredjenja u pm,cuj poredis pekaru i stadion,odnosno nacin placanja.kao prvo ja ti kazem nek oni to pokusaju graditi,ali kad 1000 ili 5000 ljudi kaze da ce preci na drugu mrezu,jel ti mislis da ce to kao upravni odbor ili menadjment bh telekoma reci-ma jebo te ljude,mi smo donijeli odluku da ga gradimo i gradit cemo.e jasta ce.mislim mogu probati,ali garantujem evo ovde zivotom da je to patka i da od toga nema nista,znas li ti uopste koje su to pare,a raji je prekipjelo vjeruj,i tih nepravdi i toga svega.najskuplja mreza na svijetu,najveca im je akcija do sada (razgovaraj 100 minuta za 2 km) i to je to.....sto se tice bilinog pola,nogometni savez renta bilino polje,to znam.celik neplaca kotizaciju,neplaca kartone igraca,neplaca kazne za pirotehniku(ustvari placa,ali se prebija preko stadiona).slagat cu ti,ali mislim da nogometni savez po utakmici plati celiku oko 30,000 km
denimb

#1477 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by denimb »

zodi36 wrote:ovo je bilo prvo i bezvezno sisanje trave.trave ce se generalno sisati za par dana,dok jos malo naraste ali pod konac ce biti.rekao mi je lik ,koji ce to raditi da ce biti kao pod konac.sto se tice ovih sjedista,bezveze se frka digla ba,bolje da gledaocima stave ricaro,a igracima na klupi skemlije da se potrude da sljedeci put igraju na ovom tepihu a ne da griju klupu.jos da upitam ako ko zna,jeli istina da ce se u zenici,tuzli,mostaru postaviti standovi i potpisivati peticije da se digne glas protiv izgradnje grbavice od strane bh telekoma.mislim da je to sasvim ok,i ako to budu gradili da ce masa ljudi preci na eronet i mtel jer je to fakat prevara.znaci od nasih para da grade zelji stadion.ma nemoj molim te.hajd sto se nekad gradio beograd,sto moji roditelji i mnogi drugi izgradise zetru,sve olimpijske planine,jos sada da grade grbavicu.e nece moci,nekad se moglo tako i sila i niko te nepita,sad bogami ima konkurencija i nek samo probaju to plasirati.nedaju marke za bilino pole,za tusanj,za vrapcice,za bijeli brijeg a hoce da grade grbavicu.samo da se maloi raja solidarise,nema od tog nista.nisam neki papak,niti zelji zelim zlo,ali jarane moj,to su nase pare.nema sile.mislim ja nezivim trenutno dole,ali znam da mi roditelji i sestra i brat imaju bh telekom kao mrezu,a posto imam uticaja kod njih,evo ovde dajem rijec ako se krene sa tim,da ce oni odmah preci na eronet,toliko od mene.da vas cujem sada
Kad si ti otisao iz Bosne, znas li da nema vise Juge...kakve nase pare ba?

To si ti BH telekom zamislio kao neki narodni fond?
zodi36

#1478 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zodi36 »

u citavom ovom postu si samo to zakljucio jeli?kao ja neznam da nema vise juge i tog sistema,i kao ja neznam da nema narodnog fonda?drug moj,sve ovo sto sam ti napisao je istina,ustvari pitanje je bilo jeli istina da ce biti ti standovi?sve ostalo je diskusija jel bh telekom to ima pravo i jeli to uredu?ako si navijac zelje ti to jedva cekas;a ako si navijac celika,slobode,veleza,borca bilo koga onda ti se sve to gadi.i osim i zujo,i sva ta bagra politicarska.mislim da je to ipak predizborni trik,jer sto se tice kantona sarajevo i sporta uopste,sve je to na niskim granama,kad jedan evropski prvak(kk bosna) nemoze da nadje predsjednika dvije godine;ali to je druga tema.poenta,ako se sa tim krene,od mene im je minus 150 km mjescno,evo zaklinjem se
doff

#1479 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by doff »

Chuckie wrote:To su jarane pare telekoma za koje si ti uredno potrosio usluge, nisi ih donirao, i sa kojima kompanija moze da raspolaze kako hoce. Ne budi smijesan. Btw ja sam nesarajlijica, ali bi mi bilo drago da se izgradi Grbavica.
Pare nisu Telekomove nego Vlade FBiH i kao takve trebale bi se ravnomjerno raspoređivati. Moja želja je da svaka općina ima pristojan stadion koji će zadovoljiti njihove potreba. Da bi se tako nešto postiglo, svi nivoi vlasti trebaju uzeti učešće a ne kao neki čekati sadaku. Vlada FBiH ne bi ispala fer prema Zenici i Tuzli koji su već uložili fina sredstva u rekonstrukciju/izgradnju stadiona.
denimb

#1480 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by denimb »

zodi36 wrote:u citavom ovom postu si samo to zakljucio jeli?kao ja neznam da nema vise juge i tog sistema,i kao ja neznam da nema narodnog fonda?drug moj,sve ovo sto sam ti napisao je istina,ustvari pitanje je bilo jeli istina da ce biti ti standovi?sve ostalo je diskusija jel bh telekom to ima pravo i jeli to uredu?ako si navijac zelje ti to jedva cekas;a ako si navijac celika,slobode,veleza,borca bilo koga onda ti se sve to gadi.i osim i zujo,i sva ta bagra politicarska.mislim da je to ipak predizborni trik,jer sto se tice kantona sarajevo i sporta uopste,sve je to na niskim granama,kad jedan evropski prvak(kk bosna) nemoze da nadje predsjednika dvije godine;ali to je druga tema.poenta,ako se sa tim krene,od mene im je minus 150 km mjescno,evo zaklinjem se

Prvo nisam navijac Zelje i nisam uopce iz Sarajeva, ali ti standovi ako se postave to ce biti mnogo "inteligentan" potez...cuj nemojte nam praviti stadion, nije to uredu, gdje mislis da ce zavrsiti taj novac u suprotnom?

Druga stvar, ti treba da shvatis da sredstvima jedne kompanije, firme ne mozes ti upravljati...tvoju rodbinu ne tjera niko da koriste njihove usluge i slobodni su vec sada da pređu na drugog operatera.
Co0l

#1481 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Ma naravno da ce se reprezentacija preseliti iz Zenice prvom prilikom cim se neki od sarajevskih stadiona renovira,taman da na Bilinom naprave novu Alianz arenu.U to,barem ja,nemam nekih velikih sumnji.I sad nas drzi to sto su sami reprezentativci odlucili da igraju u Zenici a ne zato sto je stadion najbolji u BiH.

A sto se tice para BH Telekoma-pa u doba najveceg poslijeratnog rivaliteta u bh kosarci,kad su se sale u Tuzli i Zenici punile do kraja ko je nas pitao smije li BH Telekom biti generalni sponzor KK Bosni i davati im pare za,za nase pojmove astronomske,transfere americkim igracima a istovremeno odbijajuci da sponzorise druge klubove...?Tako da,i sad ako tamo negdje u nekoj kafani,padne dogovor da BH Telekom finansira izgradnju Grbavice dzaba nekom protesti i peticije i bojkoti...
zodi36

#1482 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zodi36 »

nije djaba vjeruj,to ti je poredjenje malo smijesno,godisnji budjet bosne je bio milion maraka,to je kap vode u moru,to se moze halaliti,ovo je mega projekat ,i mislim da nece tako moci,bar je moje misljenje,raja je ogorcena,sto nisu uzeli bar da kupe semafor u zenici,neki jebeni i nek stave bh telekom preko,ili da finansiraju izgradnju krova na tusnju pa tu stave logo.nemam ja nista protiv,reprezentacija treba da igra svugdje,ne samo na bilinom,ali mozda im je bolje da te nase pare upotrijebe na pametnije stvari
Co0l

#1483 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

zodi36 wrote:nije djaba vjeruj,to ti je poredjenje malo smijesno,godisnji budjet bosne je bio milion maraka,to je kap vode u moru,to se moze halaliti,ovo je mega projekat ,i mislim da nece tako moci,bar je moje misljenje,raja je ogorcena,sto nisu uzeli bar da kupe semafor u zenici,neki jebeni i nek stave bh telekom preko,ili da finansiraju izgradnju krova na tusnju pa tu stave logo.nemam ja nista protiv,reprezentacija treba da igra svugdje,ne samo na bilinom,ali mozda im je bolje da te nase pare upotrijebe na pametnije stvari
Cijena nije ista ali princip je isti,niko te nista nece pitati kao ni onda sto nisu pitali.Nije ti ovo ni Svedska ni Danska,narod se ovdje nista ne pita.
Ja_Ja

#1484 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ja_Ja »

Nebi bilo uredu da se jedan tako neuslovan stadion gradi i jos parama svih poreznih obveznika. Puno bi jeftinije bilo da se sve srusi i ponovo izgradi ali u tom procesu mora Sarajevo kolo da vodi a ne da se navlaci drzavna firma. Ebi ga bilo bi fer da se taj telekom nategne onda i plati rekonstrukciju sjevera i juga Bilinog polja a da Zenicani zavrse zapad i istok, jer su Zenicani do sada svojim parama uradili ogroman posao.

Recaor :thumbup: :thumbup:
Djubre_

#1485 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Bacaju bombe ljudi za grbavicu daj se opametite malo.. Predizborni suplji trik.. obecat cemo vam gradnju, a vi znate tko smo mi.. pa izvolite podrzite nas na izborima..

Meni nisu jasne sarajlije ovdje.. tacnije horde.. Kako misle da presute ove izjave o igradnji grbavice.. Mislim sa ledja telecoma.. Zasto ne bih taj telecom gradio Koševo?

Ja se isto ne slazem da telecom to gradi.. Telecom je jedna od najvecih lopovskih firmi u drzavi.. Kako se samo politicari otimaju za fotelje u njemu.. Uostalom, njih ne interesuje jedna grbavica.. kosevo.. bilino itd..

Ne zamarajte se sa tim bezveze..

Volio bih da se naprave grbavica kosevo tusanj.. ali ne iz djepa telecoma.. tj vlade fbih
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1486 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by odesveuhonduras »

a ljepote jarane, a ne oranica prije
Chuckie

#1487 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Kakve su ovo kutije na zapadu?

Image
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1488 Re: Stadion reprezentacije BiH

novinari, folovi-golovi
Chuckie

#1489 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Mislim one bijele na travi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1490 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Da nisu zvucnici???
odesveuhonduras

#1491 Re: Stadion reprezentacije BiH

da nije kakva zaštita da se ko ne zapuca u zid
Logovan

#1492 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Možda su u tim kutijama crijeva u slučaju požara ili nešto slično ovome.
Eborg

#1493 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ovo na travi ispod sjevera je vjerovatno nešto od drenaže i grijanja. Ovo na zapadu mi djeluju kao zvučnici.
DuckZz

#1494 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by DuckZz »

that feel when pressed BanjaLuka cuz of zajebancija
phillie

#1495 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

To su kutije od elektro instalacija /mogu se vidjeti na nekim prethodnim slikama dok jos nisu travu bili postavili, zice i ostala elektrika/, vjerovatno od grijaca...Onuda reklame poredati da se ne vidi :D
Djubre_

#1496 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

hahaha :lol: :lol: :lol:

Na zapadnoj i istocnoj tribini su kutije, to su kutije od grijaca.. :) ovo ispred sjevera veze nemam nesto bezveze..
Djubre_

#1497 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Desni klik View Image/ Otvori sliku u novoj kratici :)

Image
Co0l

#1498 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Sta je s golovima,jesu li oni stigli i kad ce se postavljat ako jesu?
Djubre_

#1499 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Nemam pojma jesu li.. Bitno je da ce sve biti spremno do 8-9 septembra.. Kada ce neko iz fife doci da pogleda teren ako ima potrebe i dolaziti :) ali to je njihova procedura svakako.. Ja isto jedva cekam to njihovo kosenje pod konac sto se kaze, jer nema smisla da ostane ovako ukrivo.. ocrtavanje terena, postavljanje golova i zastavica.. a kamere i ozvucenje bi trebalo biti govoto u ovoj sedmici.. jbg malo strpljenja.. tako je sve isplanirano.. znaju valjda da vrijeme curi.. Samo ne mogu vam opisati uzivo ocima kad udjete na stadion.. i pogledate teren.. ko tepsija ravan :) i zdrava trava bez trunke i jedne da nesto ne valja.. Bit ce zanimljivo gledati utakmice reprezentacije.. ove koje nam slijede ovdje.. Mislim da moraju bolje igrati na njoj, kao na onoj gdje su navikli tamo.. no, i protivnici ce bolje igrati.. nema vise busjena (grbe) koja ce smetati protivnickog igraca :)
tataćusak

#1500 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by tataćusak »

Ljudi ba mi imamo problem pa živimo u najgorem obliku kapitalizma a u isto vrijeme u lošem socijalizmu. Reprezentaciji ako treba stadion neka ga pravi gdje hoće, odnosno gdje je najisplativije (slučaj goal u Orijašju hahaha stadion u gu..ci).
Nogometni savez je nudio Sarajevu da se pravi ovdje trening kamp za reprezentaciju, uslov je bio da jedna od opština dadne belplatno zemljište za gradnju. Niko nije smatrao da je to potrbno, Zenica (čitaj ljudi na vlasti) skontala i napravila pravi potez kada je ponudila da oni budu domaćin reprezentaciji. Ljudi se trude sređuju sve nedostatke da sve blista kada dolazi repka, pa vidite stadiona čelika, ja sam kao navijač Sarajeva razočaran kad vidim onaj travnjak u Zenici (mislim ljubomoran). Još samo da one dvije tribine dignu na nivo visočijih i reprezentaciji ne treba vjerovatno drugi stadion.
A druga tema koja se provlači oko stadiona grbavica je smiješna. Čuj da im neko drugi napravi stadion pa da može reprezentacija igrati na njemu. Pa ljudi vi fino napravite stadion i onda ugostite reprezentaciju na njemu. Ali opet ako oni nađu interes neka Vam ga prave.... Ako telekom vidi interes neka napravi telekom arenu na grbavici ako hoće ali ja mu kao navijač Sarajeva otkazujem 100% sve usluge. Oni treba da procijene je li im to isplativo i ako jeste neka grade. Kapitalizam na djelu. I pustite to grad Sarajevo treba stadion, treba srediti grbavicu itd. To je šuplja, to je meljin stadion nije grada sarajeva, odnosno nikad neće biti moj stadion. Sa stadionom Asim Ferhatović - Hase je druga stvar, to je u vlasništvu države i ako ona hoće da ulaže u njega kroz državne firme kao što je telekom, tu nema nikakvih prepreka.
Čuj gradski stadion grbavica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked