Blagaj wrote:Ne pada mi na pamet nekome objašnjati ko sam i što sam, jesam li ovaj ili onaj. to ostavljam takvima da prosuđuju.
nego ovo.
U zadnjih 357 postova sva tvoja priča se svodi na tri stvari koje ponavljaš iz posta u post: 1. Srednju Bosnu, 2. Bulevar, 3. 30%
Ima li išta novo ili ćeš opet isto.
Srednja Bosna nema veze s ovom temom, Bulevar je prijeđen ali s druge, istočne strane na zapadnu i to isklučivo u vidu NK radne snage u potrazi za kakvom-tasvom zaradom što ti je već nekoliko puta ovdje napisano, na šta ti odgovaraš: Srednja Bosna, Bulevar, 30%.
70% - čega?? Grada? Pa u tih tvojih (ovo je uslovno rečeno) 70% ne postoji niti jedan jedini lift. U tih 70% grada je otprilike 25% urbanog dijela grada, ni postotka više. Ti u tih 70% uračunavaš Jasenjane, Kokorinu, Gornju Drežnicu..30-40 kilomerata udaljene od grada. Gdje se ti liječiš u tih 70%??
http://www.klix.ba/forum/faq.php?mode=bbcode
Što se tiče sadašnje situacije, daleko od toga da sam pristrasan, ali ti je nekako triumfalistički i potpuno izokrenuto prikazuješ...malo je reći izmišljaš, ne znam pravi izraz.
SDA izbjegava OHR, prepustio je inicijativu muftiji Smajkiću koji je trenutno megafon stranke i koji daje u javnost, malo je reći dramatične vapaje, čak su i neki više nego uznemirujući. Sve se svelo na pozive da se spriječi ''pokoravanje mostarskih Bošnjaka''.., samo u tebe stvari odlično idu i rješenje je tu na domak ruke, a nije se prstom maklo.
Daj više reci kakvo će to rješenje biti doneseno (pošto vidim da ga stalno nekako najavljuješ) gdje ćete SDA nekako preveslati HDZ-ejce. Podijeli to s nama.
A bojim se, sada će opet rafal: Srednja Bosna, Bulevar, 30%.
Ne moraš bola ni objašnjavat. Ko ti to traži? Samo mi je totalno besmisleno da pokušavaš prodati nekakvu "zabrinutost za Bošnjake" u Mostaru dok se iz aviona vidi da podmuklo proturaš HDZ stavove. Poštedite nas svoje "zabrinutosti" svega vam. Zadnji put kad ste bili "zabrinuti" za nas hiljade ljudi su završili u kazamatima Heliodroma, Dretelja Gabele, Vojna, Ljubuškog, Vitine, Čapljinskog silosa itd..itd..a 70% Mostara sravnjeno sa zemljom ko u 16 - tom vijeku.
U svojim postovima pišem o relanosti u Mostaru a ona je takva kakvu sam je opisao. Srednja Bosna odrađena, a u Mostaru još uvjek zbijeni na 30% i ni milimtera Bulevara niste prošli niti ste ustanju bar nabrat koji glas više u korist HDZ-a. Govori li ti to nešto? Ni milimetra jaHrane, zapamti pa koliko god se vi upinjali da tu činjenicu ignorišete. E sad što se tebi ta realnost ne sviđa u potpunosti je drugi par opanaka.
A srednja Bosna itekako ima veze sa ovim jer ste iz srednje Bosne nadomirivali demografsku rupu koja se širi u Mostarskih Hrvata. Sve to dok ste ljudima proturali laž o "demografskom istraživanju, ekonomskoj dominaciji, glupim balijama"..itd...itd E sada je ta laž do kraja rasturena u najsitnije djeliće, ne zato što ste vi to željeli već zato što je srednja Bosna prazna i nema više ko doći. Ono malo Hrvata što je gore ostalo, hebu vam sve po spisku isto ko 94-te. I zato i jeste ova panika u redovima škutora jer su skontali da će izgubiti i ovih 30% Mostara što danas drže.
Sasvim je normalno da su Bošnjaci "prošli" (kako ti reče) Bulevar. Zašto ne bi prošli Bulevar, pa u svojoj državi u svom gradu i bez ikakvih predrsuda. I ne samo da su prošli Bulevar već su se i nastanili iza Bulevara. Kupuju se stanovi, obnavljaju kuće..itd..itd....a NK radna snaga..pa mora neko nadoknaditi one što uživaju u "intelektualnom radu" dok dikelaju po Opuzenu
Da, 70% gradskog područja Mostara je pod čvrstom kontrolom Bošnjaka i sa tendencijom širenja..pa i sam kažeš da su već "prešli" Bulevar. To je realnost i iskreno mi je žao što ti se ta realnost ne dopada. Ali šta da se radi...smanjite iseljavanje i pravite više djece..pa bola dumo Perić vam to svake neĐelje objašnjava a vi bogami ko sa Marsa spali. I ne uračunavam u ovih 70% gradskog područja ova mjesta koja si gore naveo već sam u vaših 30 % uračunao i Jasenicu i Rodoč i Ortiješ..i ostala PRIgradska naselja. Eto to je vaših 30% (za sada).
A što se tiče lifta? Pa oklen će bola bit kad ste sve porušili ko zadnji divljaci. Već ti objašnjeno (čak je neko gore i postavi sliku djelića starog grada) da je 70% Mostara bilo sravnjeno sa zemljom. Čak i Stari Most simbol grada srušili ste pa kakvu je onda sudbinu mogao imati ostatak grada?
Sadašnje situacija, nije to bola trijumfalizam već realnost. Hoš "stolni" grad a dobit ćeš "....... Marjanovo"...jer nema pro Bulevara ni milimetra. A "zle balije" samo doseljavaju i šetkaju se kako im se prohtije..
SDA ne izbjegava OHR. To su pričice kojima se tješe herceg-ćetnici. SDA je u poziciji da ne mora pregovarati. Hajde nek HDZ takvo nešto sebi priušti? Sam kažeš da vam svaka solucija odgovara..pa eto onda nek ne dolaze na pregovore i potpišu ovaj prijedlog OHR-a (koji je samo "igrom slučajnosti" skoro u potpunosti identičan prijedlogu SDA,..uff jesam ovo dobro reko...jel de

).
Muftija je sposopan čovjek. Uskoro će i vama valjat, kažu da suneti bezbolno..
I naravno da će se pričati o pokušaju pokoravnja Mostarskih Bošnjaka. Pa nisi valjda mislio da ćemo šutke dozvoliti da napravite još jednu izbornu jedinicu i na taj način ovladate gradom? Ili ste vi mislili "ta će glupi balija, neće ono ni skontat o ćemu se radi"..a nikad vam nije palo na pamet da ste namjerno pušteni da "istrćite" na politički brisani prostor...a nazad se ne more a naprijed ne smije..što bi u nas rekli "ni umrjet ni preboljet"
I na kraju, što bi SDA bilo koga "preveslao"? Osobito HDZ? Pa oni to rade izvanredno bez bilo kakve naše pomoći. Zašto da mi uskaćemo i skraćujemo agoniju? Neka ih malo nek se peku na vatri koju su sami potpalili. I onako će biti kako mi želimo. Zašto se onda petljati u vaše političke djetinjarije u koje ste se sami zavalili..
P.S. ti reče u prijašnjem postu da postoje "demografska istraživanja" a je te lijepo zamoli da nam predočiš rezultate tih istraživanja..kad ono "trt Milojka"..baš ko i uvjek. Te rezultate "istraživanja" nikada i nećete staviti u nekakvu javnu formu jer se bojite da će tada biti ukazano na laži i besmislice koje proturate vlastitom narodu.