Cop21, znamo da radiš za Al Jazeeru, al nemoj biti ofiran. Volimo mi AJB i dobra je to tv, ali vijesti nisu onako dobre kako ih ti ovdje prodaješ. Razumijemo da ti daju plaću, ali nemoj previše.Cop21 wrote:Neko napisa na prethodnoj stranici:
"to je sve toliko umrtvljeno, suhoparno i dosadno da je to strašno.. bacimo pogled malo na cnn, bbc news, sky news koliko je taj program ŽIV, da prava riječ je ŽIV, koliko tu pršte informacije sa svih strana"
BBC, SKY NEWS i posebno CNN mi više vuku na entertainment, nego na PRAVE news televizije. Ako želiš biti news televizija, onda nemoj postaviti voditelje koji će se smijati, komentirati vijesti i suptilno dodavati neko svoje subjektivno viđenje o događajima dok čitaju tekst. Al Jazeerine vijesti su jasne, konkretne i objektivne (nemaju apsolutno ništa više u sebi osim činjenica), dok CNN postavi voditelje koji prave šale, grimase i naglašavaju neke rečenice na svoj fazon. Da ne govorim o tipovima vijesti koje stavljaju: "Manekenka pala na bini, ovaj jet setter izjavio ovo" i slično.
Sve što Al Jazeera objavljuje u vijestima je bitno i gledanost ne pokušavaju povećati objavljivanjem nekih "senzacionalnih", napuhanih i izmišljenih, na silu napravljenih vijesti. CNN ima dosta solidne vijesti o bitnim događanjima u svijetu, ali pored toga ubace Hayatovog "glam, blama", čisto da povećaju gledanost, jer je jasno da na osnovu pravih i normalnih vijesti ne mogu privući toliku pažnju i gledatelje, pa začine malo sve "tračevima". To je razlika između Al Jazeere i CNN-a (i ostalih sličnih wannabe pravih news televizija).
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
-
IgiPop
#1476 Re: Al Jazeera Balkans
- It_is_a_Leclerc
#1478 Re: Al Jazeera Balkans
To je to ! Potpis od riječi do riječi.Cop21 wrote:Neko napisa na prethodnoj stranici:
"to je sve toliko umrtvljeno, suhoparno i dosadno da je to strašno.. bacimo pogled malo na cnn, bbc news, sky news koliko je taj program ŽIV, da prava riječ je ŽIV, koliko tu pršte informacije sa svih strana"
BBC, SKY NEWS i posebno CNN mi više vuku na entertainment, nego na PRAVE news televizije. Ako želiš biti news televizija, onda nemoj postaviti voditelje koji će se smijati, komentirati vijesti i suptilno dodavati neko svoje subjektivno viđenje o događajima dok čitaju tekst. Al Jazeerine vijesti su jasne, konkretne i objektivne (nemaju apsolutno ništa više u sebi osim činjenica), dok CNN postavi voditelje koji prave šale, grimase i naglašavaju neke rečenice na svoj fazon. Da ne govorim o tipovima vijesti koje stavljaju: "Manekenka pala na bini, ovaj jet setter izjavio ovo" i slično.
Sve što Al Jazeera objavljuje u vijestima je bitno i gledanost ne pokušavaju povećati objavljivanjem nekih "senzacionalnih", napuhanih i izmišljenih, na silu napravljenih vijesti. CNN ima dosta solidne vijesti o bitnim događanjima u svijetu, ali pored toga ubace Hayatovog "glam, blama", čisto da povećaju gledanost, jer je jasno da na osnovu pravih i normalnih vijesti ne mogu privući toliku pažnju i gledatelje, pa začine malo sve "tračevima". To je razlika između Al Jazeere i CNN-a (i ostalih sličnih wannabe pravih news televizija).
Nekad gledam dvaput iste vijesti, jer se iznova oduševim objektivnošću priloga, suptilnom kritičnošću novinara...
Ja bih da pohvalim i AlJazeera Svijet. Meni je to sjajna emisija. Koliko sam stvari naučio iz tog programa, bog samo zna.
- AstorH
#1479 Re: Al Jazeera Balkans
Meni iako dobro vidim smeta onaj sitni titl, mogli su jos malo usitnit ona slova mada faka
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
sencobih
#1480 Re: Al Jazeera Balkans
po meni najbolji kanal te vrste , vijesti + dokumentarci, bez imalo umotavanja radi veće gledanosti, cisto i jasno
-
wolf07
#1481 Re: Al Jazeera Balkans
Pa zar iko normalan moze i pomisliti da bi takav medij uopste mogao i da zapocne emitovanje da nije prije svega pronadjena prava mjera stvari u izvjestavanju o nekom dogadjaju. Pored takvih mega-TV kuca kakve su CNN i BBC jedna AJ uspijeva ne samo da opstane nego u dobroj mjeri, po mom misljenju, postavlja nove standarde kad je informativni program u pitanju. Niti tu ima pametovanja u vijestima niti "duhovitih" komentara voditelja, vijest je vijest i tacno se zna kako se prema njoj treba odnositi. S druge strane, kad je dokumentarni program u pitanju sadrzaji koje oni obradjuju su tako temeljito istrazeni i objasnjeni da, cak i kad AJ staje na neciju stranu, nema ni truna sumnje u istinitost onog sto se nudi gledateljstvu. BBC koji je poznat po svojim dokumentarcima ipak postaje predvidiv u odbrani nekih stavova kad je politika u pitanju. Dokumentarci koji govore o prirodi, nauci i sl. su dobri ali kad je rijec o politickim temama ne vidim nikakvu prednost BBC-a u odnosu na AJ, naprotiv!
-
StupskaBitanga
#1482 Re: Al Jazeera Balkans
Gledam večeras Hrgu na AJB i vidi se neki umor na njoj. Ako dobije uredničku poziciju na HRT o čemu se uveliko piše i nagađa AJB će biti u velikom defektu njenim odlaskom
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1483 Re: Al Jazeera Balkans
Ona ih drži. Rondić nije loš, ali nije novinar njenog kalibra, Dalija je prosjek teški, ona plava sa OBN loša, moraće Milić pred kamare ako ode Hrga.StupskaBitanga wrote:Gledam večeras Hrgu na AJB i vidi se neki umor na njoj. Ako dobije uredničku poziciju na HRT o čemu se uveliko piše i nagađa AJB će biti u velikom defektu njenim odlaskom
-
StupskaBitanga
#1484 Re: Al Jazeera Balkans
Meni se sviđa ta njena jednostavnost bilo da vodi iz centralnog studija vijesti ili kontekst ili da se javlja iz Ukrajine ili pak da radi neki prilog o nekoj temi iz Hrvatske
Recimo to je ono što fali našim medijima jer imamo Aidu Delić-Mujan (ružno mi je ovo njeno udato prezime pa ga uvijek kombiniram sa djevojačkim) nismo vidjeli u ulozi reportera za Dnevnik ili da se javlja uživo odnekle dok je recimo njena sestra Emina Delić-Pazelja (isti slučaj sa prezimenom) dobila autorsku emisiju što je za specijalnu analizu
Recimo to je ono što fali našim medijima jer imamo Aidu Delić-Mujan (ružno mi je ovo njeno udato prezime pa ga uvijek kombiniram sa djevojačkim) nismo vidjeli u ulozi reportera za Dnevnik ili da se javlja uživo odnekle dok je recimo njena sestra Emina Delić-Pazelja (isti slučaj sa prezimenom) dobila autorsku emisiju što je za specijalnu analizu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1485 Re: Al Jazeera Balkans
Ma, ja te dvije sestre gledam kao spikerke, nikako kao novinarke, baš nikakoStupskaBitanga wrote:Meni se sviđa ta njena jednostavnost bilo da vodi iz centralnog studija vijesti ili kontekst ili da se javlja iz Ukrajine ili pak da radi neki prilog o nekoj temi iz Hrvatske
I ko me oduševio u zadnje vrijeme je voditeljica emisije DNK na Pinku. Tako teške teme i životne drame lijepo vodi, ima divan pristup prema djeci, za 10 je
Zadnja emisija i neki dječak plače (nešto oko očinstva), na stranu što mi je degutantno što roditelji djecu izlažu tim stvarima, a ona dječaku kaže "Sad ćaš ti kao ja mijenjati prezime". Extra je. Ne mogu da zamislim naše primitivce tipa Mirze Vranj u takvim situacijama pred milionima. Ali, odoh ja off.
-
Nero Histrion
#1486 Re: Al Jazeera Balkans
KatarinaKosaca wrote:Ma, ja te dvije sestre gledam kao spikerke, nikako kao novinarke, baš nikakoStupskaBitanga wrote:Meni se sviđa ta njena jednostavnost bilo da vodi iz centralnog studija vijesti ili kontekst ili da se javlja iz Ukrajine ili pak da radi neki prilog o nekoj temi iz Hrvatske
Recimo to je ono što fali našim medijima jer imamo Aidu Delić-Mujan (ružno mi je ovo njeno udato prezime pa ga uvijek kombiniram sa djevojačkim) nismo vidjeli u ulozi reportera za Dnevnik ili da se javlja uživo odnekle dok je recimo njena sestra Emina Delić-Pazelja (isti slučaj sa prezimenom) dobila autorsku emisiju što je za specijalnu analizuHrga je broj jedan, zajedno sa onim Veroljubom sa b92, Oljom sa RTS (ne onom u crvenim cipelama nego Oljom koja je bila na tv braća karić) na Balkanu. Nemamo mi novinare tog kalibra, ma ni blizu.
I ko me oduševio u zadnje vrijeme je voditeljica emisije DNK na Pinku. Tako teške teme i životne drame lijepo vodi, ima divan pristup prema djeci, za 10 jeNataš se zove, ne znam prezime.
Zadnja emisija i neki dječak plače (nešto oko očinstva), na stranu što mi je degutantno što roditelji djecu izlažu tim stvarima, a ona dječaku kaže "Sad ćaš ti kao ja mijenjati prezime". Extra je. Ne mogu da zamislim naše primitivce tipa Mirze Vranj u takvim situacijama pred milionima. Ali, odoh ja off.
Gledao sam tu emisjiu DNK i
-
StupskaBitanga
#1487 Re: Al Jazeera Balkans
Moram vidjeti taj DNK paa da znam o čemu pričate jer imam odbojnost prema emisijama sa Pinka (predrasuda šta li već)
-
cancel
#1488 Re: Al Jazeera Balkans
bilo bi zanimljivo vidjeti gledanost ALB po ex-Yu zemljama, nekako sam siguran da samo u BiH se donekle održava na životu a da je u HR i SR totalni flop. što je i razumljivo jer osim skupog studija i produkcije nemaju drugo ništa za ponuditi, hrpu dokumentaraca ne računam jer svatko tko ima AJB ima na kablu još 500 drugih dokumentarnih kanala pa takav program i nije neka "eksluziva". sve u svemu šteta da se malo ne trgnu, nadam se da će N1 više ponuditi od ovog 
- navedeni
#1489 Re: Al Jazeera Balkans
Ode Hrga nazad na HTV...
-
StupskaBitanga
#1490 Re: Al Jazeera Balkans
Još se nista zvanicno ne znanavedeni wrote:Ode Hrga nazad na HTV...
Ostaje da se vidi
-
Nero Histrion
#1491 Re: Al Jazeera Balkans
Steta za AJ, a njoj sve najbolje. Tesko da ce joj naci adekvatnu zamjenu. Je li lova u pitanju, ili joj je naprosto dodijalo?navedeni wrote:Ode Hrga nazad na HTV...
-
StupskaBitanga
#1492 Re: Al Jazeera Balkans
ja sve uzimam sa rezervom jer se Hrga i na prijašnji konkurs za rukovodeća mjesta na HTV javila i nije prošla
Mislim da joj je došlo do zasićenja i da bi joj to rukovodeće mjesto na HTV više prijalo nego ovo
Mislim da joj je došlo do zasićenja i da bi joj to rukovodeće mjesto na HTV više prijalo nego ovo
- navedeni
#1493 Re: Al Jazeera Balkans
To i ja mislim, budemo vidjeli
- johntra
#1494 Re: Al Jazeera Balkans
Je li to plačete, života vam? Pa ona nikad nije mogla ovaj grad i ove ljude smisliti, ovdje je samo držala dobra suma...uzela dosta, ode u beli Zagreb grad da priča o paklu Sarajeva... 
-
StupskaBitanga
#1495 Re: Al Jazeera Balkans
Prije AJB je bila dobro plaćena na TV1
- navedeni
#1496 Re: Al Jazeera Balkans
Volio bi joj znati stanje racunaStupskaBitanga wrote:Prije AJB je bila dobro plaćena na TV1
-
StupskaBitanga
#1497 Re: Al Jazeera Balkans
dodaj i silne razvode
- navedeni
#1498 Re: Al Jazeera Balkans
hahahahahStupskaBitanga wrote:dodaj i silne razvode
- johntra
#1499 Re: Al Jazeera Balkans
nema šanse da je imala više na TV1, provjerena info...StupskaBitanga wrote:Prije AJB je bila dobro plaćena na TV1
-
StupskaBitanga
#1500 Re: Al Jazeera Balkans
pa to je i logično ali je bila fina svota prije AJB da bi iz Zagreba došla vamo