Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dzontra_Volta

#1476 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

1000 KM (ima bar 3-4 godine)

edit: Pogrešno sam shvatio pitanje. 1000 KM možeš dići odjednom (sam bankomat ti kaže da uneseš cifru od 10 do 1000 KM). A ne znam koji je dnevni limit, znam da sam i ja znao podići oko 5000 KM u jednom danu (kad sam digao kredit za renmoviranje stana :D ), samo što sam 5 puta morao ubaciti karticu u bankomat (bila nedjelja ili neki neradni dan, pa nisma mogao ići na šalter).
Last edited by Dzontra_Volta on 30/07/2015 13:59, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#1477 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

dizala nekad 3 milje odjednom, jucer skoro 1500 podigla, neki dan mi dao milju i ni cenera vise :lol: LM ovisi
vjesticanametli

#1478 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

prof. wrote:pozdrav raja, imam jedno pitanje. u februaru ove godine sam prenio račun u raiffaisen i podigao zamjenski kredit za zatvaranje kredita u drugoj banci. u toku je bila akcija za takve klijente a obećane nagrade su bile mobilni telefon ili vođenje računa u trendi plus paketu besplatno do 30.06. obzirom da ne koristim pretjerano kreditne kartice i ne ulazim u minus izabrao sam mobilni telefon. nakon 4 mjeseca čekanja i napisanog prigovora danas me obavještavaju da sam izabrao besplatno vođenje računa? ima li još neko u sličnoj situaciji i šta mislite ima li fajde da pišem prigovor agenciji za bankarstvo? napominjem da nemam nikakav papir koji bi dokazao koju sam ponudu izabarao u akciji jer mi ništa nisu dali? hvala :-D
pa klasika hahahhaa imao bi od njih ionako onaj 3310 telefon ...rbb je to
nasanko si se s njima vala....
krakatoa

#1479 Re: Raiffeisen banka

Post by krakatoa »

Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:

Po izvršavanju provjera utvrdili smo da su ispoštovana sva pravila i interne procedure Banke, te da ne postoje nepravilnosti po pitanju obrade Vašeg zahtjeva. U skladu sa ovim možemo samo potvrditi informacije koje ste već dobili, a koje se tiču negativnog odgovora na Vaš zahtjev za prekoračenje po tekućem računu.
Pogledajte kontradiktornosti boldiranog. Mislim ko koga ovdje :izet: :izet:

Ponovo sam poslao zahtjev i samo sam dobio odgovor: ODBIJEN bez ikakvog objašnjenja.

Sad prekidam svaki odnos sa ovom bankom, prelazim u Intesu a oni neka i dalje odbijaju koga hoće.

Moje mišljenje je da ovu banku treba zaobilaziti u širokom luku.
drunken tiger

#1480 Re: Raiffeisen banka

Post by drunken tiger »

Šta je ovo raspad sistema u RB?? Sve blokirano od jutros??
drndalo

#1481 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Sta znaci BLOKIRANO ? Poslovnice, bankomati, el. bankarstvo???
perfect_guy

#1482 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

krakatoa wrote:Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:

Po izvršavanju provjera utvrdili smo da su ispoštovana sva pravila i interne procedure Banke, te da ne postoje nepravilnosti po pitanju obrade Vašeg zahtjeva. U skladu sa ovim možemo samo potvrditi informacije koje ste već dobili, a koje se tiču negativnog odgovora na Vaš zahtjev za prekoračenje po tekućem računu.

Ponovo sam poslao zahtjev i samo sam dobio odgovor: ODBIJEN bez ikakvog objašnjenja.

Sad prekidam svaki odnos sa ovom bankom, prelazim u Intesu a oni neka i dalje odbijaju koga hoće.

a meni automatski odobre limit kad se plata ukazala (a u pitanju je samo kratki period na određeno)
O'zone
Globalni moderator

#1483 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS :lol: :lol: :lol: Koje deranje svaka im čast. Na 12 000 vraćam 17 000 :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1484 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote:Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS :lol: :lol: :lol: Koje deranje svaka im čast. Na 12 000 vraćam 17 000 :lol: :lol: :lol:
Taj RFB postao skoro ko MKF :mrgreen: :lol:
Imaju ubjedljivo najvece kamate od svih banaka.
O'zone
Globalni moderator

#1485 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

Tomahawk11 wrote:
O'zone wrote:Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS :lol: :lol: :lol: Koje deranje svaka im čast. Na 12 000 vraćam 17 000 :lol: :lol: :lol:
Taj RFB postao skoro ko MKF :mrgreen: :lol:
Imaju ubjedljivo najvece kamate od svih banaka.
Ma zakačio se sa njima jer sam dugogodišnji klijent rekao im da je novac jeftiniji u Coloseumu od zelenaša pa se kreditni službenik kao malo povukao izvinuo se i rekao dođite molim Vas za mjesec dana pa ćemo podnijeti zahtjev da smanjimo EKS. Ja pitam za koliko kaže on pa eto 2% i opet se ja odvalim smijat, šta drugo da radiš :lol:

Svjestan sam ja da su oni trgovci i da je njihov proizvod novac i da zarađuju prodajom novca ali fakati preseravaju i to na veliko.

Kad smo već tu imal ko iskustva sa ovim njihovim novim kreditnim karticama gdje daju limit dvije plate a sve u iznosu preko 50 KM što se plati karticom odbija na rate sa tekućeg računa. Mjesečno vođenje kartice je jeftinije nego Shoping kartice i iznosi 3,99 KM pa kontam da odjavim Shoping a uzmem ovu

https://www.raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/862
krakatoa

#1486 Re: Raiffeisen banka

Post by krakatoa »

perfect_guy wrote:
krakatoa wrote:Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:

a meni automatski odobre limit kad se plata ukazala (a u pitanju je samo kratki period na određeno)
Mislim da u ovoj banci kako se kome digne taj dan tako i odobrava. "Sve ispunjavate, sve je uredno i zbog toga je odbijen zahtjev". Ovi stvarno misle da posluju sa debilima.
Walther

#1487 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

Amazonka27 wrote:
bullmastiff wrote:Problem sa Raiffeisen bankom, sve transakcije koje su se desile do 23.6.2015. duplo su proknjizili transakcije koje sam obavljao (podizao novac i izvrsio uplatu nekom na racun) zakljucno sa 23.6. i sad stoji kao da sam u minusu 212KM...to mi se neki dan isto desilo, ali je bilo nekih 10KM u minusu i ispravljeno je.. :roll:
jutros se u banci red ljudi formirao sa istim problemom. Zovem muza, reko haj' provjeri racun....i ispostavi se da je i kod njega isti problem. Kazu da su radili upgrade sistema, alaj su ga testirali svaka im cast.
pricajuci sa kolegama oko ovoga, masu glavom i kazu da je picvajz u rf, nemaju ni direktora (ovo je sad sve cula-kazala)
koji klinac je ba njima...bili su super i vidi sranja
direktor trenutno vodi RB u susjednoj drzavi ;-)
Sabanoni

#1488 Re: Raiffeisen banka

Post by Sabanoni »

Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
perfect_guy

#1489 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

Sabanoni wrote:Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _17.08.pdf

imaš ovdje pregled naknada.

a šta im se dešava sa e-izvodima? ja još uvijek nemam julski, a nije da baš imaju običaj da dočekaju ovaj datum
Sabanoni

#1490 Re: Raiffeisen banka

Post by Sabanoni »

jel uz tekuci racun dobijem i karticu ? posto zaista ovo slabo kontam , pa ako moze nek neko objasni
DON_eARL

#1491 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Sabanoni wrote:Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
Meni nisu ništa naplatili za otvaranje tekućeg računa uz koji sam dobio Visa i Maestro debitne kartice... Samo 1,99KM mjesečno uzimaju za održavanje i to je to.

https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _17.08.pdf
Sabanoni

#1492 Re: Raiffeisen banka

Post by Sabanoni »

Koliko traje procedura da se dobije kartica i dok otvore racun ,
DON_eARL

#1493 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Sabanoni wrote:Koliko traje procedura da se dobije kartica i dok otvore racun ,
Mislim da je do 15 dana. Najbolje ti je nazvati 033 755 010 i pitati operatera sve. :D
prof.

#1494 Re: Raiffeisen banka

Post by prof. »

vjesticanametli wrote:
prof. wrote:pozdrav raja, imam jedno pitanje. u februaru ove godine sam prenio račun u raiffaisen i podigao zamjenski kredit za zatvaranje kredita u drugoj banci. u toku je bila akcija za takve klijente a obećane nagrade su bile mobilni telefon ili vođenje računa u trendi plus paketu besplatno do 30.06. obzirom da ne koristim pretjerano kreditne kartice i ne ulazim u minus izabrao sam mobilni telefon. nakon 4 mjeseca čekanja i napisanog prigovora danas me obavještavaju da sam izabrao besplatno vođenje računa? ima li još neko u sličnoj situaciji i šta mislite ima li fajde da pišem prigovor agenciji za bankarstvo? napominjem da nemam nikakav papir koji bi dokazao koju sam ponudu izabarao u akciji jer mi ništa nisu dali? hvala :-D
pa klasika hahahhaa imao bi od njih ionako onaj 3310 telefon ...rbb je to
nasanko si se s njima vala....
ne radi se o lošem telefonu, oni koji su ga uspjeli dobiti su dobijali samsung galaxi note 2 što nije loše kad je već free ali eto ispostavilo se da nisu očekivali toliki broj novih klijenata pa su odlučili da one fine koji ne zivkaju 3 put dnevno na ovaj navedeni način zaobiđu. neka to bude pouka drugima da ubuduće sve obećano traže crno na bijelo, ja definitivno hoću.
a što se tiče ostalih usluga ne bih se složio da sam se nasankao. razlog za prelazak iz nlb je bolja kamatna stopa za zamjenski kredit u rfb iako sam novi klijent, nlb mi kao njihovom dugogodišnjem klijentu ponudio najgore uslove od 5-6 banaka koje sam obišao :-)
bumerangss

#1495 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Kratko-jasno, RZB-lopovluk :run:
oldtajmer

#1496 Re: Raiffeisen banka

Post by oldtajmer »

da ne otvaram novu temu,jer se izmedju ostalog radi i o ovoj banci
uglavnom, trebam da otvorim tekuci racun za osobu koja je nepokretna i koja ce mi dati punomoc da mogu da podizem novac sa racuna,stim da ta osoba ne moze ici u banku vec bi trebao neko doci kuci kako bi se papirologija rjesila
u raiffeisen i unicredit banci nisam nista uspio da se dogovorim iako ovi prvi imaju i nekakvu uslugu "mobilni bankar",pa ako ima neko da je radio nesto slicno volio bi da podijeli iskustvo,na koji nacin i gdje da to sve obavim,da ne lutam sada od banke do banke
holowey

#1497 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

oldtajmer wrote:da ne otvaram novu temu,jer se izmedju ostalog radi i o ovoj banci
uglavnom, trebam da otvorim tekuci racun za osobu koja je nepokretna i koja ce mi dati punomoc da mogu da podizem novac sa racuna,stim da ta osoba ne moze ici u banku vec bi trebao neko doci kuci kako bi se papirologija rjesila
u raiffeisen i unicredit banci nisam nista uspio da se dogovorim iako ovi prvi imaju i nekakvu uslugu "mobilni bankar",pa ako ima neko da je radio nesto slicno volio bi da podijeli iskustvo,na koji nacin i gdje da to sve obavim,da ne lutam sada od banke do banke
notar moze na zahtjev doci na adresu i tako mozes dobiti punomoc za otvaranje racuna i raspolaganje sredstvima...naravno, notar naplati dolazak na adresu
oldtajmer

#1498 Re: Raiffeisen banka

Post by oldtajmer »

bas sam to saznao maloprije,hvala u svakom slucaju :thumbup:
kolika bi otprilike mogla biti cijena toga
holowey

#1499 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

oldtajmer wrote:bas sam to saznao maloprije,hvala u svakom slucaju :thumbup:
kolika bi otprilike mogla biti cijena toga
cca 30-100 maraka, zavisi od notara hoce li naplatiti pola sata ili cijeli sat pa trazi nekog blizeg adresi...punomoc placas posebno
Dzontra_Volta

#1500 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Samo što će ti taj notar riješiti samo dio koji se odnosi na punomoć za podizanje novca sa tuđeg računa. Prije toga ta nepokretna osoba treba da otvori račun u banci, a za to ti postoji usluga "mobilni bankar". S obzirom da uz otvaranje novog računa obično ide i debitna kartica (koju ti ta osoba može dati za podizanje novca sa bankomata), usluga notara je totalno suvišna i bespotrebna.
Mobilni bankar
Usluge koje kucaju na Vaša vrata!

Nemate dovoljno vremena da posjetite Banku?
U dilemi ste koji proizvod ili uslugu Banke da odaberete?
Pozovite Mobilnog bankara i poslujte s nama u prostoru i vremenu koje Vama odgovara!
→ Ko je Mobilni bankar?
Mobilni bankar je osoba, angažovana od strane Raiffeisen banke, koja će, dolaskom na adresu koju Vi odaberete i u terminu koji Vama odgovara,olakšati Vaše poslovanje s Bankom, te uštedjeti Vaše vrijeme.
→ Šta Mobilni bankar može učiniti za Vas?
Mobilni bankar će Vam:
pomoći pri izboru proizvoda/usluge koja najviše odgovara Vašim željama i potrebama, bilo da je proizvod/usluga potrebna lično Vama ili Vašem poslovanju
pomoći prilikom pripreme potrebne dokumentacije za proizvod/uslugu koju odaberete i
odnijeti dokumentaciju u Banku umjesto Vas

→ Koliko koštaju usluge Mobilnog bankara?
Usluge Mobilnog bankara su POTPUNO BESPLATNE!

→ Kako možete pozvati Mobilnog bankara?
Pozovite Raiffeisen direkt info 033 75 50 10 - operateri će preusmjeriti Vaš poziv na kolege koje će Vam dodijeliti trenutno raspoloživog Mobilnog bankara sa kojim ćete dogovoriti mjesto i termin sastanka
Pošaljite e-mail na adresu [email protected].. ili [email protected].. sa Vašim ličnim podacima – ime i prezime, kontakt telefon i grad u kojem boravite i Mobilni bankar će Vas kontaktirati kako biste dogovorili mjesto i termin sastanka

→ Koje proizvode/usluge Vam Mobilni bankar može ponuditi?
Mobilni bankar Vam može ponuditi sljedeće proizvode/usluge:
Za stanovništvo:
Krediti:
Nenamjenski krediti
Namjenski krediti
Stambeni – Hipotekarni krediti
Robni
Ostali krediti
Tekući račun i kartični proizvodi:
Debitne kartice - VISA ELECTRON i Maestro
MasterCard Debitna karitica
MasterCard Shopping kartica