edit: Pogrešno sam shvatio pitanje. 1000 KM možeš dići odjednom (sam bankomat ti kaže da uneseš cifru od 10 do 1000 KM). A ne znam koji je dnevni limit, znam da sam i ja znao podići oko 5000 KM u jednom danu (kad sam digao kredit za renmoviranje stana
Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Dzontra_Volta
#1476 Re: Raiffeisen banka
1000 KM (ima bar 3-4 godine)
edit: Pogrešno sam shvatio pitanje. 1000 KM možeš dići odjednom (sam bankomat ti kaže da uneseš cifru od 10 do 1000 KM). A ne znam koji je dnevni limit, znam da sam i ja znao podići oko 5000 KM u jednom danu (kad sam digao kredit za renmoviranje stana
), samo što sam 5 puta morao ubaciti karticu u bankomat (bila nedjelja ili neki neradni dan, pa nisma mogao ići na šalter).
Last edited by Dzontra_Volta on 30/07/2015 13:59, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#1477 Re: Raiffeisen banka
dizala nekad 3 milje odjednom, jucer skoro 1500 podigla, neki dan mi dao milju i ni cenera vise
LM ovisi
- vjesticanametli
#1478 Re: Raiffeisen banka
pa klasika hahahhaa imao bi od njih ionako onaj 3310 telefon ...rbb je toprof. wrote:pozdrav raja, imam jedno pitanje. u februaru ove godine sam prenio račun u raiffaisen i podigao zamjenski kredit za zatvaranje kredita u drugoj banci. u toku je bila akcija za takve klijente a obećane nagrade su bile mobilni telefon ili vođenje računa u trendi plus paketu besplatno do 30.06. obzirom da ne koristim pretjerano kreditne kartice i ne ulazim u minus izabrao sam mobilni telefon. nakon 4 mjeseca čekanja i napisanog prigovora danas me obavještavaju da sam izabrao besplatno vođenje računa? ima li još neko u sličnoj situaciji i šta mislite ima li fajde da pišem prigovor agenciji za bankarstvo? napominjem da nemam nikakav papir koji bi dokazao koju sam ponudu izabarao u akciji jer mi ništa nisu dali? hvala
nasanko si se s njima vala....
- krakatoa
#1479 Re: Raiffeisen banka
Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:
Ponovo sam poslao zahtjev i samo sam dobio odgovor: ODBIJEN bez ikakvog objašnjenja.
Sad prekidam svaki odnos sa ovom bankom, prelazim u Intesu a oni neka i dalje odbijaju koga hoće.
Moje mišljenje je da ovu banku treba zaobilaziti u širokom luku.
Pogledajte kontradiktornosti boldiranog. Mislim ko koga ovdje
Po izvršavanju provjera utvrdili smo da su ispoštovana sva pravila i interne procedure Banke, te da ne postoje nepravilnosti po pitanju obrade Vašeg zahtjeva. U skladu sa ovim možemo samo potvrditi informacije koje ste već dobili, a koje se tiču negativnog odgovora na Vaš zahtjev za prekoračenje po tekućem računu.
Ponovo sam poslao zahtjev i samo sam dobio odgovor: ODBIJEN bez ikakvog objašnjenja.
Sad prekidam svaki odnos sa ovom bankom, prelazim u Intesu a oni neka i dalje odbijaju koga hoće.
- drunken tiger
#1480 Re: Raiffeisen banka
Šta je ovo raspad sistema u RB?? Sve blokirano od jutros??
- drndalo
#1481 Re: Raiffeisen banka
Sta znaci BLOKIRANO ? Poslovnice, bankomati, el. bankarstvo???
- perfect_guy
#1482 Re: Raiffeisen banka
a meni automatski odobre limit kad se plata ukazala (a u pitanju je samo kratki period na određeno)krakatoa wrote:Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:Pogledajte kontradiktornosti boldiranog. Mislim ko koga ovdje
Po izvršavanju provjera utvrdili smo da su ispoštovana sva pravila i interne procedure Banke, te da ne postoje nepravilnosti po pitanju obrade Vašeg zahtjeva. U skladu sa ovim možemo samo potvrditi informacije koje ste već dobili, a koje se tiču negativnog odgovora na Vaš zahtjev za prekoračenje po tekućem računu.![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#1483 Re: Raiffeisen banka
Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS
Koje deranje svaka im čast. Na 12 000 vraćam 17 000

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1484 Re: Raiffeisen banka
Taj RFB postao skoro ko MKFO'zone wrote:Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS![]()
![]()
![]()
![]()
Imaju ubjedljivo najvece kamate od svih banaka.
- O'zone
- Globalni moderator
#1485 Re: Raiffeisen banka
Ma zakačio se sa njima jer sam dugogodišnji klijent rekao im da je novac jeftiniji u Coloseumu od zelenaša pa se kreditni službenik kao malo povukao izvinuo se i rekao dođite molim Vas za mjesec dana pa ćemo podnijeti zahtjev da smanjimo EKS. Ja pitam za koliko kaže on pa eto 2% i opet se ja odvalim smijat, šta drugo da radišTomahawk11 wrote:Taj RFB postao skoro ko MKFO'zone wrote:Moradoh uzet zamjenski kredit da poklopim svoj stari i da mi ostane nešto love pukoše mi ljudi 12% EKS![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imaju ubjedljivo najvece kamate od svih banaka.
Svjestan sam ja da su oni trgovci i da je njihov proizvod novac i da zarađuju prodajom novca ali fakati preseravaju i to na veliko.
Kad smo već tu imal ko iskustva sa ovim njihovim novim kreditnim karticama gdje daju limit dvije plate a sve u iznosu preko 50 KM što se plati karticom odbija na rate sa tekućeg računa. Mjesečno vođenje kartice je jeftinije nego Shoping kartice i iznosi 3,99 KM pa kontam da odjavim Shoping a uzmem ovu
https://www.raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/862
- krakatoa
#1486 Re: Raiffeisen banka
Mislim da u ovoj banci kako se kome digne taj dan tako i odobrava. "Sve ispunjavate, sve je uredno i zbog toga je odbijen zahtjev". Ovi stvarno misle da posluju sa debilima.perfect_guy wrote:a meni automatski odobre limit kad se plata ukazala (a u pitanju je samo kratki period na određeno)krakatoa wrote:Da podjelim jedno negativno iskustvo sa spomenutom bankom. Naime, imam posao na određeno 3 godine i tražio sam od banke limit (za nedaj Bože) od svega par stotina KM iako mi je primanje na taj račun 3 puta veće. Odbijen sam prvi put bez obrazloženja. Posalo sam pritužbu puten e formulara i dobio ovaj odgovor:Pogledajte kontradiktornosti boldiranog. Mislim ko koga ovdje
Po izvršavanju provjera utvrdili smo da su ispoštovana sva pravila i interne procedure Banke, te da ne postoje nepravilnosti po pitanju obrade Vašeg zahtjeva. U skladu sa ovim možemo samo potvrditi informacije koje ste već dobili, a koje se tiču negativnog odgovora na Vaš zahtjev za prekoračenje po tekućem računu.![]()
![]()
-
Walther
#1487 Re: Raiffeisen banka
direktor trenutno vodi RB u susjednoj drzaviAmazonka27 wrote:jutros se u banci red ljudi formirao sa istim problemom. Zovem muza, reko haj' provjeri racun....i ispostavi se da je i kod njega isti problem. Kazu da su radili upgrade sistema, alaj su ga testirali svaka im cast.bullmastiff wrote:Problem sa Raiffeisen bankom, sve transakcije koje su se desile do 23.6.2015. duplo su proknjizili transakcije koje sam obavljao (podizao novac i izvrsio uplatu nekom na racun) zakljucno sa 23.6. i sad stoji kao da sam u minusu 212KM...to mi se neki dan isto desilo, ali je bilo nekih 10KM u minusu i ispravljeno je..
pricajuci sa kolegama oko ovoga, masu glavom i kazu da je picvajz u rf, nemaju ni direktora (ovo je sad sve cula-kazala)
koji klinac je ba njima...bili su super i vidi sranja
-
Sabanoni
#1488 Re: Raiffeisen banka
Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
- perfect_guy
#1489 Re: Raiffeisen banka
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _17.08.pdfSabanoni wrote:Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
imaš ovdje pregled naknada.
a šta im se dešava sa e-izvodima? ja još uvijek nemam julski, a nije da baš imaju običaj da dočekaju ovaj datum
-
Sabanoni
#1490 Re: Raiffeisen banka
jel uz tekuci racun dobijem i karticu ? posto zaista ovo slabo kontam , pa ako moze nek neko objasni
-
DON_eARL
#1491 Re: Raiffeisen banka
Meni nisu ništa naplatili za otvaranje tekućeg računa uz koji sam dobio Visa i Maestro debitne kartice... Samo 1,99KM mjesečno uzimaju za održavanje i to je to.Sabanoni wrote:Pozdrav , koliko kosta otvaranje racuna u raiffeisen banki ali bilo kojoj , otprilike , i koliko kosta jos kad se uzme visa ili mastercard kartiza , koja se poveze sa racunom , koliko sve to zajedno kosta , hvala
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _17.08.pdf
-
Sabanoni
#1492 Re: Raiffeisen banka
Koliko traje procedura da se dobije kartica i dok otvore racun ,
-
DON_eARL
#1493 Re: Raiffeisen banka
Mislim da je do 15 dana. Najbolje ti je nazvati 033 755 010 i pitati operatera sve.Sabanoni wrote:Koliko traje procedura da se dobije kartica i dok otvore racun ,
-
prof.
#1494 Re: Raiffeisen banka
ne radi se o lošem telefonu, oni koji su ga uspjeli dobiti su dobijali samsung galaxi note 2 što nije loše kad je već free ali eto ispostavilo se da nisu očekivali toliki broj novih klijenata pa su odlučili da one fine koji ne zivkaju 3 put dnevno na ovaj navedeni način zaobiđu. neka to bude pouka drugima da ubuduće sve obećano traže crno na bijelo, ja definitivno hoću.vjesticanametli wrote:pa klasika hahahhaa imao bi od njih ionako onaj 3310 telefon ...rbb je toprof. wrote:pozdrav raja, imam jedno pitanje. u februaru ove godine sam prenio račun u raiffaisen i podigao zamjenski kredit za zatvaranje kredita u drugoj banci. u toku je bila akcija za takve klijente a obećane nagrade su bile mobilni telefon ili vođenje računa u trendi plus paketu besplatno do 30.06. obzirom da ne koristim pretjerano kreditne kartice i ne ulazim u minus izabrao sam mobilni telefon. nakon 4 mjeseca čekanja i napisanog prigovora danas me obavještavaju da sam izabrao besplatno vođenje računa? ima li još neko u sličnoj situaciji i šta mislite ima li fajde da pišem prigovor agenciji za bankarstvo? napominjem da nemam nikakav papir koji bi dokazao koju sam ponudu izabarao u akciji jer mi ništa nisu dali? hvala
nasanko si se s njima vala....
a što se tiče ostalih usluga ne bih se složio da sam se nasankao. razlog za prelazak iz nlb je bolja kamatna stopa za zamjenski kredit u rfb iako sam novi klijent, nlb mi kao njihovom dugogodišnjem klijentu ponudio najgore uslove od 5-6 banaka koje sam obišao
-
bumerangss
#1495 Re: Raiffeisen banka
Kratko-jasno, RZB-lopovluk 
- oldtajmer
#1496 Re: Raiffeisen banka
da ne otvaram novu temu,jer se izmedju ostalog radi i o ovoj banci
uglavnom, trebam da otvorim tekuci racun za osobu koja je nepokretna i koja ce mi dati punomoc da mogu da podizem novac sa racuna,stim da ta osoba ne moze ici u banku vec bi trebao neko doci kuci kako bi se papirologija rjesila
u raiffeisen i unicredit banci nisam nista uspio da se dogovorim iako ovi prvi imaju i nekakvu uslugu "mobilni bankar",pa ako ima neko da je radio nesto slicno volio bi da podijeli iskustvo,na koji nacin i gdje da to sve obavim,da ne lutam sada od banke do banke
uglavnom, trebam da otvorim tekuci racun za osobu koja je nepokretna i koja ce mi dati punomoc da mogu da podizem novac sa racuna,stim da ta osoba ne moze ici u banku vec bi trebao neko doci kuci kako bi se papirologija rjesila
u raiffeisen i unicredit banci nisam nista uspio da se dogovorim iako ovi prvi imaju i nekakvu uslugu "mobilni bankar",pa ako ima neko da je radio nesto slicno volio bi da podijeli iskustvo,na koji nacin i gdje da to sve obavim,da ne lutam sada od banke do banke
- holowey
#1497 Re: Raiffeisen banka
notar moze na zahtjev doci na adresu i tako mozes dobiti punomoc za otvaranje racuna i raspolaganje sredstvima...naravno, notar naplati dolazak na adresuoldtajmer wrote:da ne otvaram novu temu,jer se izmedju ostalog radi i o ovoj banci
- oldtajmer
#1498 Re: Raiffeisen banka
bas sam to saznao maloprije,hvala u svakom slucaju
kolika bi otprilike mogla biti cijena toga
- holowey
#1499 Re: Raiffeisen banka
cca 30-100 maraka, zavisi od notara hoce li naplatiti pola sata ili cijeli sat pa trazi nekog blizeg adresi...punomoc placas posebnooldtajmer wrote:bas sam to saznao maloprije,hvala u svakom slucaju![]()
-
Dzontra_Volta
#1500 Re: Raiffeisen banka
Samo što će ti taj notar riješiti samo dio koji se odnosi na punomoć za podizanje novca sa tuđeg računa. Prije toga ta nepokretna osoba treba da otvori račun u banci, a za to ti postoji usluga "mobilni bankar". S obzirom da uz otvaranje novog računa obično ide i debitna kartica (koju ti ta osoba može dati za podizanje novca sa bankomata), usluga notara je totalno suvišna i bespotrebna.
Mobilni bankar
Usluge koje kucaju na Vaša vrata!
Nemate dovoljno vremena da posjetite Banku?
U dilemi ste koji proizvod ili uslugu Banke da odaberete?
Pozovite Mobilnog bankara i poslujte s nama u prostoru i vremenu koje Vama odgovara!
→ Ko je Mobilni bankar?
Mobilni bankar je osoba, angažovana od strane Raiffeisen banke, koja će, dolaskom na adresu koju Vi odaberete i u terminu koji Vama odgovara,olakšati Vaše poslovanje s Bankom, te uštedjeti Vaše vrijeme.
→ Šta Mobilni bankar može učiniti za Vas?
Mobilni bankar će Vam:
pomoći pri izboru proizvoda/usluge koja najviše odgovara Vašim željama i potrebama, bilo da je proizvod/usluga potrebna lično Vama ili Vašem poslovanju
pomoći prilikom pripreme potrebne dokumentacije za proizvod/uslugu koju odaberete i
odnijeti dokumentaciju u Banku umjesto Vas
→ Koliko koštaju usluge Mobilnog bankara?
Usluge Mobilnog bankara su POTPUNO BESPLATNE!
→ Kako možete pozvati Mobilnog bankara?
Pozovite Raiffeisen direkt info 033 75 50 10 - operateri će preusmjeriti Vaš poziv na kolege koje će Vam dodijeliti trenutno raspoloživog Mobilnog bankara sa kojim ćete dogovoriti mjesto i termin sastanka
Pošaljite e-mail na adresu [email protected].. ili [email protected].. sa Vašim ličnim podacima – ime i prezime, kontakt telefon i grad u kojem boravite i Mobilni bankar će Vas kontaktirati kako biste dogovorili mjesto i termin sastanka
→ Koje proizvode/usluge Vam Mobilni bankar može ponuditi?
Mobilni bankar Vam može ponuditi sljedeće proizvode/usluge:
Za stanovništvo:
Krediti:
Nenamjenski krediti
Namjenski krediti
Stambeni – Hipotekarni krediti
Robni
Ostali krediti
Tekući račun i kartični proizvodi:
Debitne kartice - VISA ELECTRON i Maestro
MasterCard Debitna karitica
MasterCard Shopping kartica