SDA-All about

Post Reply
Doktor29

#1476 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Canton wrote:
Doktor29 wrote: I sta ce sada biti na domu naroda, koliko sam shvatio tamo SDA ima vecinu, daj nam jednu futurustucku analizu kakvim si sklon cesto :run: :run:
SDA moze blokirati dom naroda (sto nove patriote ovdje na forumu podrzavaju)
Onda ce Bevanda podnijeti ostavku, i za 7 dana ce se izabrati novo vijece ministara koje nece biti potrebno potvrditi u domu naroda.

Cesto se pitam kako bi vi reagovali da Dodik blokira drzavne institucije?
Vjerovatan scenarij ali jos ostaje vlada Federacije, koje su opcije tamo, realne opcije
CaCO3

#1477 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Canton wrote:
CaCO3 wrote:Sta reci osim smijenjeni ministra u Vijecu ministara koji dolaze iz zloglasne SDA :D
Za predloženu odluku glasalo je 26 poslanika, šest ih je bilo protiv dok su dva poslanika bila suzdržana.
Neko rece da Dodik ovo nece podrzati
ah te dezimformacije vec danima plasiraju ovi opozicionari iz javnih preduzeca u kojima dolazi do smjene rukovodstva pa se boje svojim guz.cama, neprocjenjivo je gledati kako se grcevito bore i znoje pokusavajuci dokazati nedokazivo, sacuvati izgubljeno, a vlast svake sekunde curi iz ruku sve vise i vise :-D

Najbolje bi bilo da SDA ne dodje na Dom Naroda, svjesno izvrsi bolokadu drzave, suprotstavi se Dejtonskom sporazumu, raskrinka svoju foteljasku politiku i onda Bevanda podnese ostavku i sve se rijesi za par dana jos bezbolnije.
CaCO3

#1478 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Doktor29 wrote: Vjerovatan scenarij ali jos ostaje vlada Federacije, koje su opcije tamo, realne opcije
mogu ti samo reci da pregovori intenzivno traju i da ce dvotrecinska vecina biti uskoro obezbjedjena, vec su neki dosli tobe i vidjeli da bi mogli sve izgubiti i da bi se brutalnost nove vlasti mogla slomiti na njima ;) lakse je pustiti niz vodu SDA nego sebe ukopati za sva vremena
palermo

#1479 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Canton wrote:
Cesto se pitam kako bi vi reagovali da Dodik blokira drzavne institucije?
Bolan, kakav ti je to argument, koji evo stoti put ponavljaš. Šta to znači, SDP se dogovori da pošalje poruku nama hercegovcima koji su slučajno Bošnjaci da se sve preko njihovih leđa može dogovoriti, i onda ako se neko pobuni, ti mu kažeš protiv si države. Pa nije SDP država, kao što nije ni SDA niti bilo ko.

Pa podržat ću i crnog vraga koji će ustati u zaštitu mojih interesa.
LeonardoAC

#1480 Re: SDA-All about

Post by LeonardoAC »

Nas Bosnjake treba pobiti sve do jednog. Pu jbt sta smo dozivjeli da nam sandzaklija sa srednjom skolom kupljenom na kosovu, ratni profiter o finansijer narko bosova udje u vlast. pu. i ne zasluzujemo da imamo drzavu. pametni srbi sto nece sa nama
Doktor29

#1481 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:
Canton wrote:
CaCO3 wrote:Sta reci osim smijenjeni ministra u Vijecu ministara koji dolaze iz zloglasne SDA :D
Za predloženu odluku glasalo je 26 poslanika, šest ih je bilo protiv dok su dva poslanika bila suzdržana.
Neko rece da Dodik ovo nece podrzati
ah te dezimformacije vec danima plasiraju ovi opozicionari iz javnih preduzeca u kojima dolazi do smjene rukovodstva pa se boje svojim guz.cama, neprocjenjivo je gledati kako se grcevito bore i znoje pokusavajuci dokazati nedokazivo, sacuvati izgubljeno, a vlast svake sekunde curi iz ruku sve vise i vise :-D

Najbolje bi bilo da SDA ne dodje na Dom Naroda, svjesno izvrsi bolokadu drzave, suprotstavi se Dejtonskom sporazumu, raskrinka svoju foteljasku politiku i onda Bevanda podnese ostavku i sve se rijesi za par dana jos bezbolnije.
Kakve dezinformacije ja sinoc gledao onu iz SDS i kaze da ce glasati za smjenu ali ne i za nova imenovanja, slicno je rekao neki tip iz Dodikove stranke, kakva javna preduzeca, dosadan si sa tim u svakom postu
Doktor29

#1482 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:
Doktor29 wrote: Vjerovatan scenarij ali jos ostaje vlada Federacije, koje su opcije tamo, realne opcije
mogu ti samo reci da pregovori intenzivno traju i da ce dvotrecinska vecina biti uskoro obezbjedjena, vec su neki dosli tobe i vidjeli da bi mogli sve izgubiti i da bi se brutalnost nove vlasti mogla slomiti na njima ;) lakse je pustiti niz vodu SDA nego sebe ukopati za sva vremena
Znaci nista od toga :thumbup:
CaCO3

#1483 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Doktor29 wrote: Kakve dezinformacije ja sinoc gledao onu iz SDS i kaze da ce glasati za smjenu ali ne i za nova imenovanja, slicno je rekao neki tip iz Dodikove stranke, kakva javna preduzeca, dosadan si sa tim u svakom postu
pa ne pitaju se oni, zna se ko se pita kako ce oni glasati, a i bez njih dvoje ima dovoljno glasova, sta je tebi 42 poslanika tamo sjede, danas je za smjenu bilo 26, dva suzdrzana i 6 protiv

Doktor29 wrote: Znaci nista od toga :thumbup:
pa dobro, samo se ti tjesi - nada umire zadnja :-D
Doktor29

#1484 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:
Doktor29 wrote: Kakve dezinformacije ja sinoc gledao onu iz SDS i kaze da ce glasati za smjenu ali ne i za nova imenovanja, slicno je rekao neki tip iz Dodikove stranke, kakva javna preduzeca, dosadan si sa tim u svakom postu
pa ne pitaju se oni, zna se ko se pita kako ce oni glasati, a i bez njih dvoje ima dovoljno glasova, sta je tebi 42 poslanika tamo sjede, danas je za smjenu bilo 26, dva suzdrzana i 6 protiv

Doktor29 wrote: Znaci nista od toga :thumbup:
pa dobro, samo se ti tjesi - nada umire zadnja :-D
Sta se ja imam tjesiti, kakve veze to ima samnom decko, opet nesto fantaziras tu????
Spomenula jhe interes Republike Srpske sto znaci tu je i SNSD
dragonz

#1485 Re: SDA-All about

Post by dragonz »

Opetja033 wrote:
Nevjerovatna gomila lazi i bezobraznog pljuvanja po inteligenciji svih ostalih i izvrtanja teza. Cestitam od srca oboma.

Upravo je SDP stranka koja je postavila standarde po pljuvanju i hladnokrvnom, bezobraznom i otvorenom preziru ka legalizmu. SDA je ta, koja se makar furala na legalizam. Evo samo par primjera gdje su duznosnici SDP-a sasvim otvoreno i hladnokrvno odjebali sve moguce legalne puteve:

1) Retardirani Niksic na pitanje novinara o tome kako je i zasto imenovao svog brata u UO "Elektroprivrede" odgovorio sa, parafraziram: "Pa kako cu se moci brinuti za drzavu ako se ne znam pobrinuti za svog brata".
- Ovakav vid otvorenog i svjesnog pljuvanja u lice narodu, te odbranu institucionalnog nepotizma nikada nismo culi od bilo kojeg duznosnika SDA.
2) Isti taj mazlum Niksic na pitanje o tome kako je cetnik Bregovic preskocio sve moguce redove za CT, redove u kojima po sest mjeseci cekaju borci koji su krvarili za ovu drzavu, i isti dan odradio pretrage nakon sto mu je Guzonjin Sin iz SDP-a otvorio sva vrata, odgovara sa: "Pa znate kako je kod nas, svako nekoga poznaje i taj neko mu to zavrsi".
- Ponovo bezobrazno pljuvanje po svim mogucim legalnim putevima i otvoreno stajanje iza raznoraznih stela. Tako otvoreno nikada niko nije branio nepotizam i korupciju iz redova SDA.
3) Imenovanjem tri clana Upravnog Odbora FTV bez konkursa - iako to zakon vrlo jasno nalaze da se konkurs mora raspisati.
Imenovanjem tri clana UO FTV - iako zakon ponovo vrlo jasno i eksplicitno nalaze da se ne moze imenovati vise od jedan clan godisnje.
- Velika nada SDP-a Selimovic taj revansizam (jer je FTV samo noc ranije iznijela na vidjelo stenogram sa sastanka Vlade FBiH) i sasvim jasno krsenja zakonskih propisa i regulativa opravdava recenicom: "Zuri nam se".

Nakon svega toga dodje osoba i kaze kako SDP makar fura legalizam - tragikomicno. Osoba koja je to napisala i osoba koja ga je podrzala u tome itekako prate politicku scenu u BiH, samim time te izjave su svjesna laz i jeftino politikanstvo.
:thumbup: :bih:
CaCO3

#1486 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

da li je neko primjetio da je Zlaja danas Ahmetovica otresao kao slinu i to vise puta :D
It_is_a_Leclerc

#1487 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

CaCO3 wrote:da li je neko primjetio da je Zlaja danas Ahmetovica otresao kao slinu i to vise puta :D
A namjerio se na jakog, elekventnog i nadasve školovanog političara, pa mu ga bilo teško, da izvineš, otresti :)
CaCO3

#1488 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

It_is_a_Leclerc wrote:
CaCO3 wrote:da li je neko primjetio da je Zlaja danas Ahmetovica otresao kao slinu i to vise puta :D
A namjerio se na jakog, elekventnog i nadasve školovanog političara, pa mu ga bilo teško, da izvineš, otresti :)
sta ces kad su u SDA svi takvi, zato ih se i moralo rashodovati dok je vrijeme, ne moze se u EU sa takvima :D
Doktor29

#1489 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Ja sam siguran da ti bacas drkicu na Zlaju :lol: :lol: :lol:
Platformas

#1490 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

Nisu te rijeci primjerene za jednog doktora :roll:

Al' sta ocekivat od SDA simpatizera :roll:
Doktor29

#1491 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Platformas wrote:Nisu te rijeci primjerene za jednog doktora :roll:

A sta drugo da kazes a da on skonta, ponovit cu ti js jednom da nisam simpatizer SDA, netko kome se ne svidja ovo sto trenutno SDP radi ne znaci da je simpatizer SDA, izbacitete te tripove iz glava jer nemaju smisla vjerovatno ni tebi ali eto moras nesto napisati
Halcyon

#1492 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Doktor29 wrote:

A sta drugo da kazes a da on skonta, ponovit cu ti js jednom da nisam simpatizer SDA, netko kome se ne svidja ovo sto trenutno SDP radi ne znaci da je simpatizer SDA, izbacitete te tripove iz glava jer nemaju smisla vjerovatno ni tebi ali eto moras nesto napisati
Svi smo mi SDA. Po automatizmu valjda, ako nisam za SDP onda mora da sam za SDA. :lol:
Platformas

#1493 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

Evo malo hljeba za narodne mase

Doktor29

#1494 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Halcyon wrote:
Doktor29 wrote:

Svi smo mi SDA. Po automatizmu valjda, ako nisam za SDP onda mora da sam za SDA. :lol:
Nevjerovatno je da ako ne zatvoris oci pred ocitim i ne branis slijepo sve sto SDP radi ondam si iz SDA a ako uputis neku argumentovanu kritiku tek si onda donji
To ide valjda po matrici tko nije sa nama taj je protiv nas :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#1495 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

cetmi wrote:
Platformas wrote:Evo malo hljeba za narodne mase
Ja Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a nikad nikome nisam ostao dužan :lol: :lol: :lol:

Jesam li ja ovo dobro čuo ili mi se učinilo zbog lošeg snimka?
:razz:
G-din slučajni prolaznik, dr. Zloja...
Akibh

#1496 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

Nije mi zao Ahmetovica, zao mi je sto narod otresa ko slinu...
elcaliente

#1497 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Ma narod je sam kriv kada je dopustio da mu neko ko Ahmetovic bude ministar a da ne pricamo o maticaru Sulji koji je bio na celu drzave. Kada na to pomislim odmah mi je muka.

Sta kaze jucer Ahmetovic jucer; kako ce sada raditi tuzilastvo protiv SDA i da ce biti "fingiranih" procesa protiv njih.
Radi im guza ko meduza.
Cuj fingiranih kao da narod nezna sta su radili 15 godina i da su masovno pljackali. Narod zna!
asurbanipal

#1498 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

elcaliente wrote:Ma narod je sam kriv kada je dopustio da mu neko ko Ahmetovic bude ministar a da ne pricamo o maticaru Sulji koji je bio na celu drzave. Kada na to pomislim odmah mi je muka.

Sta kaze jucer Ahmetovic jucer; kako ce sada raditi tuzilastvo protiv SDA i da ce biti "fingiranih" procesa protiv njih.
Radi im guza ko meduza.
Cuj fingiranih kao da narod nezna sta su radili 15 godina i da su masovno pljackali. Narod zna!
Zato su nam Zloja i Fahraon ozakonili korupciju i nepotizam...Narode biće veselo i bez SDA...Još je tu ustaški HDZ i četnički SNSD i SDS...Najbitnije je da su Zloji oni fini, pošteni i čedni... :D
Adriatic

#1499 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Ma nije vam problem Zlaja.
Dolazi tornjak a on ne prašta.
Poželjećete Zlaju ali Zlaje neće biti.
asurbanipal

#1500 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Adriatic wrote:Ma nije vam problem Zlaja.
Dolazi tornjak a on ne prašta.
Poželjećete Zlaju ali Zlaje neće biti.
Ima i te. Samo me zanima na koji će način Zloju na*uziti...I nemoj me svrstavati u neku političku stranku ili opciju, pošto nisam član nijedne političke stranke, jednostavno se vladam onom koje je zlo veće, a koje manje. Tornjak je problem za sve nas, ali Zloja ga je gurnuo u orbitu, tako da i on snosi veliki dio krivice.
Post Reply