Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sheilak
#1476 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Nije u bg nego na granici (r)
- hrle1976
#1477 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Da i ja nesto napise;
Drugovi, znam da ce ovo zvuciti malo cutdno, ali ovdje smo smai u noci na forumu,
a i stid me malo, ali ipak zelim da priznam nesto.
Prva stvar, kad sam imao 12 - 13 godina, kad djeca postanu veliki muskarci, kako reci,
fizicki mislim, i kad pocnes osjecati onu zelju za, kako da kazem, ljubavnu. Seksualnu.
Imas potrebu neku za tim da to iz sebe ispustis. Razumijete? Da izivite tu zelju, tu seksualnu.
Kakogod sada, tada sam zivio na selu gdje nije bilo puno zena, i ako sam samo jos djete bio,
unutar sebe sam osjecao onaj muski osjecaj ali nije bilo mogucnosti da ispustim taj osjecaj.
Ideja je bila, ne moja, nego od jednog mog jako pametnog prijatelja, kako da rasteretimo
sebe... vodili smo ljubav sa... kako da vam kazem... sa tikvama. Topla, meka, vlazna, sa kospicama
u sebi, tako okrugla. I mi bi, pomozitemi da nadjem rijec... jahali na njima. Rasteretili bi se
s tim tikvama. Ali poslje jednog odredjenog vremena sam prestao. Ne znam da li su prijatelji isto
ucinili, ali to je njihova stvar bila. Ja sam prestao, jer sam osjecao, i siguran sam da se slazete,
da kad rastes sve vise postajes osjecajan, cak i ako ste vjerski odgojeni, ljubav je nesto
sto svakom covjeku treba, mislim ne sa povrcem ali sa necim sto je zivo. Nesto sto je pokretno, toplo,
sto ti gleda u oci. Nesto sa dusom. Kakogod, tu je bila jedna ovca. Jedna lijepa mala ovca. Ona je tako fina,
ljubazna, slatka, zgodna. Nadio sam joj ime Lola. Nije bila jedna ruzna i stara ovca kao druge, nego jedna mala ovca.
Tako delikantna, rafinirana. Njezna vuna, dva velika oka koja me gledaju. Na prvi pogled nisam ni primjetio.
Ali koji je to sladak mali glas bio. Beeeeeh! Beeeeh! Bio sam sav zacaran. Ne kao ostale ovce. Ono grubo Bvahhhhh!
Nego, beeeeh! Njeni pokreti su tako rafinirani bili. Dosla bi da hoda oko mene i tako nekako sam ja uvijek
jahao na njoj. Tako je zgodna bila, cak i eroticki! Nekad je znala da me osramoti, jer bi znala doci
kad sam u drustvu s prijateljima. Znate, ljudi su poceli da pridaju paznju tome. Poceli su da primjecuju.
Bilo je sramotno. U stvari, na kraju je moj babo primjetio. Koje uzasno sjecanje. Znate sta je moj babo uradio?
Prodao je jednom mesaru. Prodao je moju Lolu jednom mesaru! Measru sa imenom Safet Rustikovic. Debeli, dlakavi,
znojavi covjek. Nepristojan i neobrazovan. Stvarno ruzan, odvratan. Bio je uzasan. Moja Lola je prodata
mesaru za osamdeset i dvije i po marke. Tako mi je bilo lose da nisam od tada okusio meso. Cak i sada kad me
upitaju, "hoces malo jagnjetine?". Ja, jagnjetine? Ne hvala. Isto tako ne jedem povrce, zbog tikvi.
Zapravo, uopste ne jedem puno vise. Bilo mi je to sve jako traumaticno. Sta zelim reci sve je ovo dio ljubavi.
Dakle kad smo vec kod ljubavi. Moj brat Vahid, koji takodjer zivi u Sarajevu. On je po zanimanju vodoinstalater.
Popravlja cijevi, vodu. Jedne noci pozove me na veceru on i moja snaha. Melisa. I nista, ja odem kod njih u goste.
Imaju takodjer jedno jako slatkog cuku. Dakle, taman sto smo zavrsili sa vecerom, on dobije hitni poziv.
Neke cijevi su eksplodirale negdje na nekom spratu. Znate, voda tece svugdje. A on, znate, kao munja istrci sa opremom i alatom,
dok ja osta sam sa Melisom. Sada, Melisa je zgodna. Samo da je vidite. Apsolutno prekrasna je. Ona mene stvarno voli.
Uvjek ima oko na mene sa onim cudnim "snaha pogledom." Kada su imali vjencanje, ja rece, "Cestitam!" Ona me pogleda nekako cudno.
Jeste, ona je udata za mog brata a mi smo od iste materije pravljeni. Ja sam cak jos zgodnij od njega.
Dakle Melisa i ja smo bili sami. Ona poce da nesto cisti oko sudopere. I kako se nagela preko iste, ja sam sjedio iza nje
te i iz mog ugla sam vidio dva obraza velika. Majko mila, koja guzica, kao iz vasione. Sa tankim bijelim gacicama, malo zadignute,
tako da se vidio jedan od obraza! Dugi je bio poprilicno pokriven. Ljudi, nisam se mogao kontrolisati.
Okrenula se i baci pogled na mene sa onim ocima... i iznenada sam bio na njoj. Ljudi, ona lijepa guzica!
Roza boje, njezna, okrugla kao tikva. One njezne svilene gacice podsjetile me na ovce. Tikva, ovca, moja snaha... bio sam napaljen!
Onda smo poceli po podu se preokrecati, pa ispod stola. Koja ljepota. Koje zadovoljstvo! Uzivali smo kao... morate zamisliti.
Ljudi... raj na zemlji! I kazem sebi, "ali ovo je tvoja snaha!" Ali nisam mogao se zaustaviti! I opet kazem, "ovo je od tvog brata zena! Stani!"
Ali dzaba, nisam mogao stati! Ono jahanje jepa jepa tada dum tada dum... I tako satima! A ona stenje i vristi! Ahhhhhhhhhhh ohhhhh
Bilo je uzano, bilo je lijepo! Obrnem je, i pocnem je ljubiti svuda, vrat, zgodne sise... osto sam citavu noc.
Ali se nisam nikada vise vratio kod njih u goste, jer ona je moja snaha, i ako on nije nikada nista primjertio.
Sada kad god me vidi se nasmjesi i kao "Cao, cao...", a ja joj odgovorim "Sjecas li se kad smo se jebavali ko zivotinje na podu?"
To je bio pravi raj! Moja dragocijena snaha! Ne znam da li ste ikada vodili ljubav sa vasom snahom, ljudi, ali morate probati,
jer je apsolutno kao na oblacima.
Ovo je samo sala iz jednog...
Drugovi, znam da ce ovo zvuciti malo cutdno, ali ovdje smo smai u noci na forumu,
a i stid me malo, ali ipak zelim da priznam nesto.
Prva stvar, kad sam imao 12 - 13 godina, kad djeca postanu veliki muskarci, kako reci,
fizicki mislim, i kad pocnes osjecati onu zelju za, kako da kazem, ljubavnu. Seksualnu.
Imas potrebu neku za tim da to iz sebe ispustis. Razumijete? Da izivite tu zelju, tu seksualnu.
Kakogod sada, tada sam zivio na selu gdje nije bilo puno zena, i ako sam samo jos djete bio,
unutar sebe sam osjecao onaj muski osjecaj ali nije bilo mogucnosti da ispustim taj osjecaj.
Ideja je bila, ne moja, nego od jednog mog jako pametnog prijatelja, kako da rasteretimo
sebe... vodili smo ljubav sa... kako da vam kazem... sa tikvama. Topla, meka, vlazna, sa kospicama
u sebi, tako okrugla. I mi bi, pomozitemi da nadjem rijec... jahali na njima. Rasteretili bi se
s tim tikvama. Ali poslje jednog odredjenog vremena sam prestao. Ne znam da li su prijatelji isto
ucinili, ali to je njihova stvar bila. Ja sam prestao, jer sam osjecao, i siguran sam da se slazete,
da kad rastes sve vise postajes osjecajan, cak i ako ste vjerski odgojeni, ljubav je nesto
sto svakom covjeku treba, mislim ne sa povrcem ali sa necim sto je zivo. Nesto sto je pokretno, toplo,
sto ti gleda u oci. Nesto sa dusom. Kakogod, tu je bila jedna ovca. Jedna lijepa mala ovca. Ona je tako fina,
ljubazna, slatka, zgodna. Nadio sam joj ime Lola. Nije bila jedna ruzna i stara ovca kao druge, nego jedna mala ovca.
Tako delikantna, rafinirana. Njezna vuna, dva velika oka koja me gledaju. Na prvi pogled nisam ni primjetio.
Ali koji je to sladak mali glas bio. Beeeeeh! Beeeeh! Bio sam sav zacaran. Ne kao ostale ovce. Ono grubo Bvahhhhh!
Nego, beeeeh! Njeni pokreti su tako rafinirani bili. Dosla bi da hoda oko mene i tako nekako sam ja uvijek
jahao na njoj. Tako je zgodna bila, cak i eroticki! Nekad je znala da me osramoti, jer bi znala doci
kad sam u drustvu s prijateljima. Znate, ljudi su poceli da pridaju paznju tome. Poceli su da primjecuju.
Bilo je sramotno. U stvari, na kraju je moj babo primjetio. Koje uzasno sjecanje. Znate sta je moj babo uradio?
Prodao je jednom mesaru. Prodao je moju Lolu jednom mesaru! Measru sa imenom Safet Rustikovic. Debeli, dlakavi,
znojavi covjek. Nepristojan i neobrazovan. Stvarno ruzan, odvratan. Bio je uzasan. Moja Lola je prodata
mesaru za osamdeset i dvije i po marke. Tako mi je bilo lose da nisam od tada okusio meso. Cak i sada kad me
upitaju, "hoces malo jagnjetine?". Ja, jagnjetine? Ne hvala. Isto tako ne jedem povrce, zbog tikvi.
Zapravo, uopste ne jedem puno vise. Bilo mi je to sve jako traumaticno. Sta zelim reci sve je ovo dio ljubavi.
Dakle kad smo vec kod ljubavi. Moj brat Vahid, koji takodjer zivi u Sarajevu. On je po zanimanju vodoinstalater.
Popravlja cijevi, vodu. Jedne noci pozove me na veceru on i moja snaha. Melisa. I nista, ja odem kod njih u goste.
Imaju takodjer jedno jako slatkog cuku. Dakle, taman sto smo zavrsili sa vecerom, on dobije hitni poziv.
Neke cijevi su eksplodirale negdje na nekom spratu. Znate, voda tece svugdje. A on, znate, kao munja istrci sa opremom i alatom,
dok ja osta sam sa Melisom. Sada, Melisa je zgodna. Samo da je vidite. Apsolutno prekrasna je. Ona mene stvarno voli.
Uvjek ima oko na mene sa onim cudnim "snaha pogledom." Kada su imali vjencanje, ja rece, "Cestitam!" Ona me pogleda nekako cudno.
Jeste, ona je udata za mog brata a mi smo od iste materije pravljeni. Ja sam cak jos zgodnij od njega.
Dakle Melisa i ja smo bili sami. Ona poce da nesto cisti oko sudopere. I kako se nagela preko iste, ja sam sjedio iza nje
te i iz mog ugla sam vidio dva obraza velika. Majko mila, koja guzica, kao iz vasione. Sa tankim bijelim gacicama, malo zadignute,
tako da se vidio jedan od obraza! Dugi je bio poprilicno pokriven. Ljudi, nisam se mogao kontrolisati.
Okrenula se i baci pogled na mene sa onim ocima... i iznenada sam bio na njoj. Ljudi, ona lijepa guzica!
Roza boje, njezna, okrugla kao tikva. One njezne svilene gacice podsjetile me na ovce. Tikva, ovca, moja snaha... bio sam napaljen!
Onda smo poceli po podu se preokrecati, pa ispod stola. Koja ljepota. Koje zadovoljstvo! Uzivali smo kao... morate zamisliti.
Ljudi... raj na zemlji! I kazem sebi, "ali ovo je tvoja snaha!" Ali nisam mogao se zaustaviti! I opet kazem, "ovo je od tvog brata zena! Stani!"
Ali dzaba, nisam mogao stati! Ono jahanje jepa jepa tada dum tada dum... I tako satima! A ona stenje i vristi! Ahhhhhhhhhhh ohhhhh
Bilo je uzano, bilo je lijepo! Obrnem je, i pocnem je ljubiti svuda, vrat, zgodne sise... osto sam citavu noc.
Ali se nisam nikada vise vratio kod njih u goste, jer ona je moja snaha, i ako on nije nikada nista primjertio.
Sada kad god me vidi se nasmjesi i kao "Cao, cao...", a ja joj odgovorim "Sjecas li se kad smo se jebavali ko zivotinje na podu?"
To je bio pravi raj! Moja dragocijena snaha! Ne znam da li ste ikada vodili ljubav sa vasom snahom, ljudi, ali morate probati,
jer je apsolutno kao na oblacima.
Ovo je samo sala iz jednog...
- vesela_sveska
#1478 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ljubav podrazumeva da ste spremni da se utopite u drugoga. Ljubav je smrt, najdublja moguća, najdublji ambis u koji možete pasti i nastaviti da padate. Nema dna, nema kraja, zauvek tonete u nekoga. Nikad ne prestaje. Voleti znači izgubiti sebe. Ljubav je predaja – bezuslovna. Kad bi postojao makar jedan uslov, to bi značilo da ste vi važni, a ne voljeno biće, da ste središte. Ako ste vi središte, onda to nije ljubav. Samo koristite drugu osobu,
zloupotrebljavate je, eksploatišete radi sopstvenog uživanja, zadovoljavate svoje potrebe – vi ste sami sebi cilj. A ljubav kaže da cilj treba da bude voljeno biće, stapanje i sjedinjenje sa njim. Ljubav je fenomen smrti, proces umiranja. Zato se ljudi plaše ljubavi...
zloupotrebljavate je, eksploatišete radi sopstvenog uživanja, zadovoljavate svoje potrebe – vi ste sami sebi cilj. A ljubav kaže da cilj treba da bude voljeno biće, stapanje i sjedinjenje sa njim. Ljubav je fenomen smrti, proces umiranja. Zato se ljudi plaše ljubavi...
- vesela_sveska
#1479 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Postoje osobe uz koje nas veže samo ono što smo odćutali zajedno. I nisu naši i nisu deo svakodnevice, a ipak su sveprisutni, u onim najskrovitijim mislima, onda kad ostanemo sami sa sobom. Jednostavno imaju svoj deo našeg bića, neotuđiv i neprikosnoven.
Neki su uzdasi glasniji od ma kakve reči, i dopiru tamo gde ništa drugo ne može..
Neki su uzdasi glasniji od ma kakve reči, i dopiru tamo gde ništa drugo ne može..
- sheilak
#1480 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Cujem glasove
O biljeznico
Ne zajebaji i kad cemo na kafu
O biljeznico.... (r)
O biljeznico
Ne zajebaji i kad cemo na kafu
O biljeznico.... (r)
- esmasaric
#1481 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Da mi je ova pamet i nešto manje godina...
Drage moje ljubavi, pa ne bi vi ni postojale
Drage moje ljubavi, pa ne bi vi ni postojale
- al_akhisari
#1482 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...isjeckat ću tvoju sliku, na stotinu malih, sitnih djelića; pozivnicu, pisanu tvojom rukom, i nju ću da isjeckam; uzet ću velike makaze, i isjeći sve uspomene na tebe; i hartije bijele, a i one žute, krcate stihovima i pjesmama o tebi...i njih ću da isjeckam; da znaš, tražim način i makaze tražim, da isjeckam, na komadiće sasvim, snove sve o tebi što usnih; uspjet ću, znam, hrabrim se sam; ali, ne znam šta da učinim i iz srca svoga, kako da te isjeckam, a da kucati srce moje...ne prestane sasvim
- supercali
#1483 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznico
Ova kisa pada kazu trava raste
Kakva trava takav dim
Kakva droga sunce ti poljubim
A ti tamo negdje pijes vodu dok ja ocajavam
Pijem caj od kamilice i zamisljam kako bi bilo dobro da mi dohvatis secer da zasladim caj
O biljeznico...
Ova kisa pada kazu trava raste
Kakva trava takav dim
Kakva droga sunce ti poljubim
A ti tamo negdje pijes vodu dok ja ocajavam
Pijem caj od kamilice i zamisljam kako bi bilo dobro da mi dohvatis secer da zasladim caj
O biljeznico...
- al_akhisari
#1484 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...o nekim osobama često razmišljamo, maštamo i jos češće volimo da pričamo; o nekim drugima, stalno razmišljamo, danima i noćima maštamo i nikada i nikome o njima ne pričamo; o tebi, nisam nikada nikome pričao,...ni jednu riječ nikada nisam rekao; i još uvijek smišljam jezik i riječi prave smišljam, da pokušam o tebi da pričam
- supercali
#1485 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznico
Gdje si
O biljeznico....
Gdje si
O biljeznico....
- pukepuke
#1486 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
OttoOtto_13 wrote:A dan svaki provedem sa toplinom u grudima, kao da iznad zemlje lebdim iznova ocaran ljepotom tvojom i ludo zaljubljen u tebe. I u svitanje svako ljepota ociju tvojih uljepsa mi dan. I uvijek iznova sapucem kao opcinjen sapucem volim te predivno moje
- vesela_sveska
#1487 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ispracam i ovo jutro sa sjetom na svojoj dusi..Svaki dan mi dode kao ponovna bol u ovom bezdanu. Ruke sudbine grle me i nedaju da sreci da otvori ova odavno zatvorena vrata mog srca.Ponovo cu cekati..gledati ..osluskivati tvoj korak koji je davno utihnuo u mom zivotu..ali cekat cu i nadati se ljepsim jutrima..kad cu ponovo zivjeti i osjetiti se voljenom......
- perfekcionista1
#1488 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ma necu da pisem, ne pise ni ona o meni 
- vesela_sveska
#1489 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
perfekcionista1 wrote:Ma necu da pisem, ne pise ni ona o meni
- al_akhisari
#1490 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...koračam jedvačujno, kaldrmom strmom i tražim oči skrivene, iza prozorskih zavjesa; pogledam u nebo, iza ćoška pogledam i koračam jedvačujno; na zelenoj travi, odmah iza trošne zgrade, zamišljam te nasmijanu i lijepu; kosa ti igra na notama vjetra, a osmjeh milozvučno osvaja; pitam se...jesi li to stvarno ti, ili možda samo zamišljam neku nepoznatu djevojku
- Anestezija
#1491 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Bila je što druge nikad nece bit.....
Bila je vozac motornih vozila
-
Free Spirit
#1492 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
"S osmijehom se sjetim kako nije mogla me naljutit"
- supercali
#1493 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznico
Pa dobro gdje si ti bas sam ovih dana hteo da te zovnem
O biljeznico ...
Pa dobro gdje si ti bas sam ovih dana hteo da te zovnem
O biljeznico ...
- vesela_sveska
#1494 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Dao sam sve što sam imao : umorne uzdahe,duge poljupce,prohladne ruke,ludu glavu,dosadne priče,iskrene osmehe,skrivene žudnje...Sve sam joj dao....
ps respo,trebao si se javiti

ps respo,trebao si se javiti
- supercali
#1495 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznicovesela_sveska wrote:Dao sam sve što sam imao : umorne uzdahe,duge poljupce,prohladne ruke,ludu glavu,dosadne priče,iskrene osmehe,skrivene žudnje...Sve sam joj dao....
ps respo,trebao si se javiti![]()
Javljam se iz daljine al ti me.ne cujes
Zelis kafu sa mnom al neces da je pijes
Pa sta si bogu zgrijesila pitam se
Idem lijevo idem desno znaci idem sredinom
Zamalo da me udari tramvaj tako
Al ja I dalje te dozivam a revizor me prekida
Ne smijes stajati na sinama bez karte
A ja njemu trazim boravisnu vizu
I nastavim te zvati al opet se ne javljas
Javio mi se komsija al ga ne bendam hocu tebe
O biljeznico...
- vesela_sveska
#1496 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Sta se desi sa onim suzama sto se utope u ocima..sto nikada ne skliznu niz obraz..one koje se vrate u dusu..Da li one unistavaju covjeka iznutra ili ga cine jacim......

- al_akhisari
#1497 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Anestezija wrote:Bila je što druge nikad nece bit.....
- al_akhisari
#1498 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...nikad ona nije bila obična i ni po čemu ona nije bila obična; kako me je gledala, smijala se, kako me je dodirivala samo, vjeruj, ništa od toga nije bilo obično; ni njeno tijelo, oči, kosa i tanke ruke...nisu bile obične; ni suza, što joj se niz obraz kotrlja, nije bila obična; ni moja bol za njom, što ne mogu da je utješim, nije bila obična; ni ćutanje njeno nije bilo obično, a tek kako je pričala; zapravo, ni nas dvoje nismo bili obični; i danas, kad se sretnemo, ništa tu nema običnog...sem da se obično smetemo i ko djeca rumenimo
- supercali
#1499 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
O biljeznicovesela_sveska wrote:Sta se desi sa onim suzama sto se utope u ocima..sto nikada ne skliznu niz obraz..one koje se vrate u dusu..Da li one unistavaju covjeka iznutra ili ga cine jacim......![]()
Promjene agregatno stanje zar te nisu ucili u skoli
O biljeznico
- vesela_sveska
#1500 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Nedostajes mi..ovo srce se sa ceznjom probudi svako jutro..Oci otvorim a tebe nema..Otisao si ,sa sobom si odnio sve..sve ono o cemu smo mastali..sve moje nade.Nedostajes mi , ovog jutra kad je Sunce poslalo svoje cari u nasu bastu prepunoj cvjeca..gdje smo nekad uz osmjeh pili jutarnju kafu.Sad nema te..sama sam..tuga mi se vidi na licu iako je zelim sakriti iza laznog osmjeha.Zasto mi je zivot smjestio takvu pricu..ne znam ali znam da si ti sretan u zagrljaju druge zene ,a meni nedostajes svakog trena vise..Znam da me bole uspomene na nase sretne dane..nase vecernje setnje pokraj rijeke..nasi zagrljaji koje i sada osjecam. Tesko je zivjeti..nadati se nekoj drugoj ljubavi..ocekivati da ce i meni jednog dana zivot pruziti cistu i neizmjernu ljubav.Ostala sam zarobljena u sjecanjima..zivim kao da ne zivim..sve mi je tuzno..bolno..ali najteze je kada padne noc ,kad umjesto tebe zagrlim jastuk ,a suze mi krenu niz lice..a nikog nema osim te tisine i mene i ovog srca koje te je bezuvjetno voljelo...
Neko fino napisao
Neko fino napisao