Ne možeš imati dva lidera u timu. Kod nas je to Misimović, a Pjanić tek mora da se nametne. Svejedno, protiv Portugala je najmanje napravio u dvomeču, i ni povreda ni pogrešna pozicija nisu opravdanje za prodavanje svake lopte u noge Portugalcima.Gandalf wrote:da je bogdo 'vako za reprezentaciju rastrčan - u Romi je igračina i po' a u reprezentaciji mrtvi prosjek - i ne padam više na te fore da su različite pozicije u pitanju u klubu i reprezentacijiU Romi postaje pravi lider na terenu a kod nas je totalno nevidljiv i anemičan
Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#1476 Re: Miralem Pjanić
- Gandalf
#1477 Re: Miralem Pjanić
Eh baš to za pogrešne pasove mi nije jasno - ove sam sezone pogledao 3 utakmice Rome kompletne - ne znam da je imao pogrešnog dodavanja - igra mali k'o Xavi - ali samo za Romu, kod nas tanko skroz.Baudelaire wrote:Ne možeš imati dva lidera u timu. Kod nas je to Misimović, a Pjanić tek mora da se nametne. Svejedno, protiv Portugala je najmanje napravio u dvomeču, i ni povreda ni pogrešna pozicija nisu opravdanje za prodavanje svake lopte u noge Portugalcima.Gandalf wrote:da je bogdo 'vako za reprezentaciju rastrčan - u Romi je igračina i po' a u reprezentaciji mrtvi prosjek - i ne padam više na te fore da su različite pozicije u pitanju u klubu i reprezentacijiU Romi postaje pravi lider na terenu a kod nas je totalno nevidljiv i anemičan
- medo28
#1478 Re: Miralem Pjanić
on je umjetnik, kreator igre kao i miške, čini mi se po treči put pišem ovo, njih dvoje ne mogu igrati zajedno jer oni nisu "pitbuli" koji grizu i otimaju lopte nego ih čekaju i distribuiraju dalje (zamisli šta to znači u ekipi gdje imaš ultra brze i eksplozivne Ronalda, Nanija, Meireles, Postiga...) znači kao prvo mora postojati igra gdje drugi rade "prljav" posao za njih i oni če pružati drugačije igre, igre gdje je protivnik totalno razbio našu reprezentaciju su bile kad su njih dvoje igrala skupa (BIH-FRA, RUM-BIH, POR-BIH) osim 1. poluvrijeme protiv Fra gdje je to izgledalo jako dobro... nemože ni Džeko zabijati kad ne dobije ni 2 upotrebljive lopte u cjeloj utakmici ali to ne znači da se ne trude samo su suigrači drugačiji u klubovima nego u reprezentaciji, i prvu utakmicu je Pjana odigrao solidno, iako pod prosjekom (kao i svi ostali) ali ipak solidno.Gandalf wrote:da je bogdo 'vako za reprezentaciju rastrčan - u Romi je igračina i po' a u reprezentaciji mrtvi prosjek - i ne padam više na te fore da su različite pozicije u pitanju u klubu i reprezentacijiU Romi postaje pravi lider na terenu a kod nas je totalno nevidljiv i anemičan
-
Mr. Brightside
#1479 Re: Miralem Pjanić
upravo to, ne znam ekipu koja ima dva igraca tako slicna kao sto su Miske i PjanaBaudelaire wrote:Ne možeš imati dva lidera u timu. Kod nas je to Misimović, a Pjanić tek mora da se nametne. Svejedno, protiv Portugala je najmanje napravio u dvomeču, i ni povreda ni pogrešna pozicija nisu opravdanje za prodavanje svake lopte u noge Portugalcima.Gandalf wrote:da je bogdo 'vako za reprezentaciju rastrčan - u Romi je igračina i po' a u reprezentaciji mrtvi prosjek - i ne padam više na te fore da su različite pozicije u pitanju u klubu i reprezentacijiU Romi postaje pravi lider na terenu a kod nas je totalno nevidljiv i anemičan
malo je tesko ukomponovati takvu dvojicu, al' kad to uradis uspjeh je zagarantovan
-
Zgec Lezda
#1480 Re: Miralem Pjanić
Htio ti ili ne htio padat na "foru" da mu je uloga drugacija u Romi i u repki, to je istina. Od kako se Misimovic vratio poslje onog gola protiv Bjelorusije, Miralem lopte ne dobije pred noge. Ne znam sto Pape uvjek govori kako moras igrat za klub ako hoces da imas mjesto u repki, a evo Miralem je kljucni igrac njegovog kluba, i to ne malog nekog ljevog iz Rusije. Za ove kvalifikacije treba da nam Miralem i Edin budu dva igraca sa kojim nas stil igre treba da razvijamo. Svi ostali su na drugom mjestu ako mene pitas.Gandalf wrote:da je bogdo 'vako za reprezentaciju rastrčan - u Romi je igračina i po' a u reprezentaciji mrtvi prosjek - i ne padam više na te fore da su različite pozicije u pitanju u klubu i reprezentacijiU Romi postaje pravi lider na terenu a kod nas je totalno nevidljiv i anemičan
Uostalom, Miralem uopste nije bio 100% u utakmicama protiv Portugala, zar se ne sjecate da je moro izac iz one igre protiv Zelje poslje 20 minuta i da je govorio kako nece moci 90 minuta igrat prije utakmice sa Portugalom.
- Cyrax
#1481 Re: Miralem Pjanić
Gledam ove kriketase sa Goal-a nikad postenu ocjenu da mu daju a Pjana ubija u Romi.
- Romanista 101%
#1482 Re: Miralem Pjanić
Kljuc dobrih igara u Romi je De Rossi. Ne da umanjim Pjaniceve dobre igre ali samo da pitam koga on ima u reprezentaciji iza sebe na terenu? U Romi je to De Rossi koga trenutno pola evrope trazi i koji fantasticno suradjuje sa Pjanicem na terenu. To su pokazali jos jednom veceras.
-
Baudelaire
#1483 Re: Miralem Pjanić
Jadovi. Pojma o fudbalu nemaju.Cyrax wrote:Gledam ove kriketase sa Goal-a nikad postenu ocjenu da mu daju a Pjana ubija u Romi.
- just principe
#1484 Re: Miralem Pjanić
polivalentan igrac, ali u reprezentaciji gdje god ga stavis ne vidi se na terenu ( izuzev LuxaRomanista 101% wrote:Kljuc dobrih igara u Romi je De Rossi. Ne da umanjim Pjaniceve dobre igre ali samo da pitam koga on ima u reprezentaciji iza sebe na terenu? U Romi je to De Rossi koga trenutno pola evrope trazi i koji fantasticno suradjuje sa Pjanicem na terenu. To su pokazali jos jednom veceras.
ili ga guse ostali mu saigraci ili je vazda na pogresnom mjestu
- Obuca9
#1485 Re: Miralem Pjanić
Vidim brzo se oporavio.alica.k wrote:povrijedjen.hz__semir wrote:Najvise podbacio u ove dvije utakmice baraža. Nijedne jedine upotrebljive lopte za 160 minuta na terenu. Slabo.
to mu je izgovor za losu igru.
ali nema izgovora za igranje ako je povrijedjen.
-
palermo
#1486 Re: Miralem Pjanić
Ova tvoja rečenica se može dvojako tumačiti. Al haj, ti znaš šta si htio reći. Ja mogu samo pretpostaviti.hz__semir wrote: Vidim brzo se oporavio.
ja mislim da je Pjana najveća žrtva igre naše reprezentacije, i ujedno vjerovatno najpodcjenjeniji igrač.
Safet ako ostane, mislim da bi morao da ima hrabrosti da Pjani da vodeću ulogu u rperezentaciji ( uz Džeksona , naravno)
-
Mobile_Disco
#1487 Re: Miralem Pjanić
Safet i hrabrost u istoj recenici, hmmmmm..palermo wrote:Ova tvoja rečenica se može dvojako tumačiti. Al haj, ti znaš šta si htio reći. Ja mogu samo pretpostaviti.hz__semir wrote: Vidim brzo se oporavio.
ja mislim da je Pjana najveća žrtva igre naše reprezentacije, i ujedno vjerovatno najpodcjenjeniji igrač.
Safet ako ostane, mislim da bi morao da ima hrabrosti da Pjani da vodeću ulogu u rperezentaciji ( uz Džeksona , naravno)
Boga mi juce leti po terenu, a protiv Portugala nista, a sve u 10 dana, nesto ne stima..
- Obuca9
#1488 Re: Miralem Pjanić
Nije ništa dvosmisleno, nego onako kako piše. U petak i utorak bio povrijeđen, pa loše odigrao, brzo se oporavio i u nedjelju odigrao odlično.palermo wrote:Ova tvoja rečenica se može dvojako tumačiti. Al haj, ti znaš šta si htio reći. Ja mogu samo pretpostaviti.hz__semir wrote: Vidim brzo se oporavio.
Nisam od onih što razdvajaju Hasana na "klupskog i reprezentativnog igrača", što su razdvajali prije dviej godine pljuvali Misketa. Drago mi je da se oporavio i nadam se da neće biti povrijeđen u idućem ciklusu, jer je on budućnost našeg tima.
A što se tiče toga oko poicije u timu, koju god poziciju u timu da je igrao, te s kim god da je igrao, to ne moze biti opravdanje za dvije katastrofalne partije, koje su uključivale najmanje deset prodanih lopti, to jeste pasova direktno u noge Portugalaca, ovo se posebno odnosi na meč u Zenici. Jedino opravdanje za tako loše partije može biti povreda.
- veljaca
#1489 Re: Miralem Pjanić
Moglo bi se pomisliti ( a nadam se da nije tako ) da ono sto je Miske bio Ciri, da je Pjana Papetu ...palermo wrote:Ova tvoja rečenica se može dvojako tumačiti. Al haj, ti znaš šta si htio reći. Ja mogu samo pretpostaviti.hz__semir wrote: Vidim brzo se oporavio.
- ultima_palabra
#1490 Re: Miralem Pjanić
On može igrati na desnoj strani samo kad je Mujdža u ekipi... u Parizu je Mujdža igrao za dvojicu na desnoj strani, pa je Pjana mogao ulaziti u sredinu i praviti one triangl pasove sa Misketom i Medunjaninom, ili povremeno Rahimićem.
Bez ofanzivnog desnog beka koji daje širinu u napadu, Pjana je zavaljen na desnoj strani.
Bez ofanzivnog desnog beka koji daje širinu u napadu, Pjana je zavaljen na desnoj strani.
- Zavatoni
#1491 Re: Miralem Pjanić
- 1. Pjanić je klasični centralni playmaker....
2. ...koji nema šta da radi uz aut liniju (gdje ga Pape gura u reprezentaciji)...
3. ...koji mora imati konstantno loptu (a ona je kod Misketa)
4. ...koji nije dobar u defanzivnim zadacima (a tu je često bio i kod Ćire i kod Papeta)
-
tcz
#1492 Re: Miralem Pjanić
ultima_palabra wrote:On može igrati na desnoj strani samo kad je Mujdža u ekipi... u Parizu je Mujdža igrao za dvojicu na desnoj strani, pa je Pjana mogao ulaziti u sredinu i praviti one triangl pasove sa Misketom i Medunjaninom, ili povremeno Rahimićem.
sve receno, znaci kad imamo kako treba beka i Pjanke dolazi do izrazaja.
-
todd_smith
#1493 Re: Miralem Pjanić
hz__semir wrote:Vidim brzo se oporavio.alica.k wrote:povrijedjen.hz__semir wrote:Najvise podbacio u ove dvije utakmice baraža. Nijedne jedine upotrebljive lopte za 160 minuta na terenu. Slabo.
to mu je izgovor za losu igru.
ali nema izgovora za igranje ako je povrijedjen.
i miske je odmah zaigrao za Wolfsburg nakon sto je imao "povredu" protiv Portugala, pa niko nista
- k3ngur
#1494 Re: Miralem Pjanić
Ako Bogda Pjanica za glavnog plejmejkera u prve dvije utakmice kad pocnu kvalifikacije pa da vidimo sta moze uraditi kad je pod pritiskom, a Misketa na klupu pa ako zatreba ubacit ga. Protiv Grcke bih ostavio Misketa a Pjanicu treba dati Latviju i Lihtenstajn...
-
sumirprimus
#1495 Re: Miralem Pjanić
rano je njima obojici za milana,po njihovom standardu oni su jos u pjetlicimaganjeta wrote:I ja vjeruj mi, Džeko će prije ili kasnije završiti u Milanu u to sam siguran, Pjanić ako ovako nastavi može samo otići u Milan u Italiji, takav je red i običaj.Jedino Real, Barca, City, United su konkurencija.
pjanke pravi mali crveni vrag
-
todd_smith
#1496 Re: Miralem Pjanić
Mozda ce i u Barcu, svaki put kada igram PES-a, Master Ligu ili Become a Legend, on je u Barci

-
sumirprimus
#1497 Re: Miralem Pjanić
po mom spisku zelja ja bi njeg volio u engleskoj ligi/lizi,koju godinu da se malo očeličitodd_smith wrote:Mozda ce i u Barcu, svaki put kada igram PES-a, Master Ligu ili Become a Legend, on je u Barci![]()
![]()
![]()
![]()
a sad ako moze i muzicka,MUFC,ne bi arsenal tamo su svi cesto ozlijedjeni...
-
palermo
#1498 Re: Miralem Pjanić
Ja mislim da je ovo suština. Pjanića vidim kao našeg Luku Modrića, takvih je igrača malo u svijetu, i bila bi šteta ne iskoristit ga na pravi način.Zavatoni wrote:
.
- just principe
#1499 Re: Miralem Pjanić
palermo wrote:Ja mislim da je ovo suština. Pjanića vidim kao našeg Luku Modrića, takvih je igrača malo u svijetu, i bila bi šteta ne iskoristit ga na pravi način.Zavatoni wrote:
.
kako mislis naseg Luku
-
palermo
#1500 Re: Miralem Pjanić
Čuj kakojust principe wrote:palermo wrote:Ja mislim da je ovo suština. Pjanića vidim kao našeg Luku Modrića, takvih je igrača malo u svijetu, i bila bi šteta ne iskoristit ga na pravi način.Zavatoni wrote:
.
kako mislis naseg Luku
Pa mislim da Miralem Pjanić može i treba da u našoj reprezentaciji ima značaj kao što Luka Modrić ima u reprezentaciji Hrvatske. Kako pozicijom koju zauzima, tako i samim doprinosom na terenu.