SDP

Post Reply
vee-jay

#1476 Re: SDP

Post by vee-jay »

vee-jay wrote:
Ricken wrote:
vee-jay wrote: quote="Ricken"

quote="vee-jay"
A da li je jacanje BiH jacanje RSa?
/quote

Razmisli sam, pri tome isključujući kordinirano dnevno političko ubiranje političkih poena kojem su skloni vlastodržci iz oba entiteta.
/quote

Razmislio. Moze li odgovor?
Pa ako si razmislio valjda si došao do nekog saznanja, bilo kakvog.
Pa ja sam tebi postavio pitanje a ne sebi.
Dakle ako kazes: da je jacanje RSa -> jacanje BiH, da li je jacanje BiH -> jacanje RSa?

Molio bih za odgovor, po evo treci put.
po cetvrti put.
heckler

#1477 Re: SDP

Post by heckler »

Hoce li ko vise ovog lika nauciti da koristi citat funkciju, sjeba temu.
Über Bosanac

#1478 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

Evo ja ću se odmah izvinuti ovdje svim pristalicama SDP, ako mi nabrojiš 5 pozitivnih efekata jednogodišnje SDP ove vlasti?
1. Niksic postavlja svog brata u fotelju.

2. SDP unapredjuje B. Hadziomerovica za apsolutnog vladara FTV-a.

3. SDP-ovi jurisnici imaju takticki plan za zaposljavanje omladine koji ukljucuje da se o zaposljavanju i ekonomiji uopste ne prica.

3. Usli su u koaliciju sa SDA.

4. Usli su u koaliciju sa HSP.

= Rezultati su vidljivi na sve strane!
supervizor

#1479 Re: SDP

Post by supervizor »

Od kako je SDP preuzeo vlast, otvoreno je jedno gradilište na koridoru 5c, trasa Zvoroviči-Bijača u dužini od 4,06 kilometara. Promjene su se desile, ali na gore...
Alfons Kauders

#1480 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

I skocila je prodaja Violeta maramica...

Koliko cmizdrite, ljudi ce morati otvoriti jos jedan pogon.
ReD aka Socijalista

#1481 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

supervizor wrote:Od kako je SDP preuzeo vlast, otvoreno je jedno gradilište na koridoru 5c, trasa Zvoroviči-Bijača u dužini od 4,06 kilometara. Promjene su se desile, ali na gore...
sljedece godine se rade TRI trase...za vrijeme tv og Hareta se radilo upola...kme kme kme. Valja ovo vase smece pocistiti prvo ;-)
Alfons Kauders

#1482 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ReD aka Socijalista wrote:
supervizor wrote:Od kako je SDP preuzeo vlast, otvoreno je jedno gradilište na koridoru 5c, trasa Zvoroviči-Bijača u dužini od 4,06 kilometara. Promjene su se desile, ali na gore...
sljedece godine se rade TRI trase...za vrijeme tv og Hareta se radilo upola...kme kme kme. Valja ovo vase smece pocistiti prvo ;-)
ja sam vazda govorio da ce se sljedeci izbori dobiti ili izgubiti na autoputu :D 99% naroda nema blage veze o politici, pa im treba nesto konkretno i opipljivo... :D

iskreno, sdp bas i nije krenuo dovoljno agresivno, ali ne znam detalje, tj koliko je potrebno dana i sedmica da se odredjene stvari pokrenu... konkretno mislim na sapunicu oko sarajevske zaobilaznice, pa valjda se to da i brze rjesavati...

racunica je jasna - ako do sljedecih izbora budemo vozili obilaznicom, ako se realiziraju trase koje su vec planirane za 2012 i 2013, to ce puno znaciti... iskreno, dosta tih projekata je vec bilo spremno i za vrijeme prosle vlasti, dinamika bi bila vjerovatno ista, tako da ce se sdp jos pride moci kititi tudjim perjem...
heckler

#1483 Re: SDP

Post by heckler »

Pored toliko neoborivih argumenata gdje se moze kritikovati vi se spustate na tako nizak nivo pljuvanja da vas niko i ne uzima za ozbiljne sagovornike.

Znaci SDP je dosao na vlast u krajem marta, sad je septembar. Gdje nabra godinu dana? Nadalje, posto su SVE lose stvari koje su se desile od marta na ovamo direktno i iskljucivo krivica SDPa, onda mozemo utvrditi da je i obratno istina i da su sve pozitivne stvari sto su se od marta na ovamo desile iskljucivo zasluga SDPa.

Ovo postavljam ne kao pokusaj neke ozbiljne argumentacije nego tek kao ilustraciju besmislenosti ovakve vrste razmjene.

Prvo par izvoda iz vise statistike pa onda par pojedinacnih primjera

- Trend pada zaposlenosti zaustavljen i zaposlenost povecana
- Nezaposlenost smanjena
- Prosjecna neto plata povecana
- Penzije povecane
- Broj turista povecan
- Industrijska proizvodnja povecana
- Punjenje budzeta povecano
- Poljoprivredni podsticaju povecani

Sad neki od novinskih naslova

- „ŽICA“ POČINJE PROIZVODITI NAMJEŠTAJ
- SARAJEVSKA PIVARA POVEĆALA PROFIT 66 POSTO
- Ulična rasvjetna LED tijela iz Goražda za regionalno tržište
- Za zapošljavanje žena 3,6 mil. KM
- Bingo kupio HEKOM za dva miliona KM: Bivša fabrika kompresora postaje tržni centar
- MOSTARSKI ALUMINIJ U 2011. S REKORDNOM PROIZVODNJOM
- Gradačac: Priprema Industrijske zone II za investitore
- Vidljiv napredak u poslovanju rudnika
- Zadrugarski sir pokorio domaće tržište
- PD Igman potpisao ugovor vrijedan 36,5 miliona dolara
- Investicija njemačke firme: U Cazinu uskoro novi proizvodnji pogon
- ArcelorMittal Zenica steelworks near pre crisis production
- XELLA BH: Premašen plan prodaje za 2010. godinu u svim tržišnim segmentima
- Konjuh se vraća na evropsko tržište
- BOLjA POKRIVENOST UVOZA IZVOZOM
- SKONTOPROM OTVARA NOVI POGON U KLJUČU
- “MOJA BANKA” PRIVUKLA 7 000 NOVIH KLIJENATA
- U FBIH POVEĆAN BROJ TURISTA ZA 4,3 ODSTO
- Proizvodnja drvnih sortimenata veća za 5,42 odsto
- Zenička firma gradi arenu u Štokholmu
- UIO: POVEĆANJE PRIHODA U MARTU
- U martu oboren poslijeratni mjesečni rekord u prevozu robe
- Kalesija: Spreča planira proizvesti šest miliona litara mlijeka
- Kompanija "Robert Bosch" otvorila predstavništvo u BiH
- Energoinvest, ANS drive i Al-Shiddi Group osnivaju zajedničku firmu
- OBNOVLJENA PROIZVODNJA UGLJA U POGONU "STRANJANI"
- REKORADAN PRIHOD OD INDIREKTNIH POREZA
- 170 miliona eura projekat izgradnje stambeno-rekreativno-poslovnih jedinica u blizini SA na pomolu.
- Projekat vrijedan 20 miliona eura pocinje da se realizuje krajem 2011. godine.
- Al Habtoor group from UAE is intersted in investing 200 million of euros in farming, tourism and services in BiH.
- Exports of BiH goods in Korea has risen more than 459 %
- NJEMAČKA GRUPACIJA UMAREKS VEĆINSKI VLASNIK FIRME "POBJEDA SPORT“
- Proboj na strano tržište: Euro-Asfalt ugovorio milionske poslove u Abu Dhabiju
- Bosch otvorio predstavništvo u Sarajevu
- OD MAJA NA POLICAMA 50 ODSTO BH. PROIZVODA
- BiH companies along with American ones in mission of rebuilding Iraq.
- Saudijci grade fabriku u Kalesiji
- Euro-Asfalt uspješno završio još jedan milionski projekat
- FAD Jelah utrostručio proizvodnju u 2011. godini
- BiH izvozi tehnologiju u Srbiju
- Vlada USK, Meggle i BIB potpisali sporazum o beskamatnom kreditiranju
- "Srebrni šampion" pokreće proizvodnju briketa u BiH

Stigao do polovice aprila. Neda mi se vise, ali mislim da se razumije sva glupost ovakve prepiske.
quasar

#1484 Re: SDP

Post by quasar »

ljudi moji kako ne shvatate:
@ricken SVE ZNA!

I nije duzan da vam odgovara ako nece.
Skijaš

#1485 Re: SDP

Post by Skijaš »

Ricken wrote:
Hipatija wrote:Cilj ti je ubiti i ovo malo nade u pozitivne efekte SDP politike! Nisu svi "u pet deka"! Djeluješ obeshrabrujuće.
Evo ja ću se odmah izvinuti ovdje svim pristalicama SDP, ako mi nabrojiš 5 pozitivnih efekata jednogodišnje SDP ove vlasti?
Nisu jednu godinu na vlasti nego tačno 6 mjeseci. Ti pitanje ne znaš postaviti bez širenja neistine, kakav li si tek sa odgovorima.

1. samo imenovanje Vlade FBiH je urađeno mimo dosadašnjeg šablona po kojem se znalo koja stranka predstavlja koji narod, sada je taj šablon razbijen i za ulazak u vlast je otvoren put drugim multietničkim strankama poput Naše Stranke. To samo po sebi je ogroman napredak.

2. otvoreno je pitanje revizije raznih povlastica i beneficija koje se isplaćuju iz budžeta. Bolno i teško pitanje kojim se direktno udara na glasačko tijelo, no SDP je smogao snage da se prihvati posla i rješava ovaj problem od kojeg su svi drugi bježali glavom bez obzira.

3. rezanje troškova unutar same administracije, doneseno je niz odluka kojim se u samom funkcionisanju Vlade pokušava napraviti uštede, a jedna od tih mjera je i ova od prije nekoliko dana o ograničavanju broja savjetnika koje ministar može imati. Svima su poznate vijesti o poslaničkim inicijativama o dizanju vlastitih primanja, sada tih vijesti više nema nego je slučaj obrnut. Čak je i ova najnovija odluka da Vlada FBiH, na zajedničku sjednicu sa vladom Tuzlanskog kantona, ode autobusom umjesto karavanom limuzina, na tragu tih ušteda.

4. počelo se sa rješavanjem problema u obrazovanju, otvoreno je pitanje segregacije a u vezi sa izdavanjem udžbenika, napravljeni su i konkretni pomaci. Pooštrena su pravila u vezi sa odobravanjem udžbenika, jer je do sada na tom polju bilo i korupcije i neznanja.

5. pod kontrolu entitetskih vlasti stavljene firme u Hercegovini kojim je do sada HDZ raspolagao kao privatnim vlasništvom, a uz to, otvorilo se i pitanje transparentnosti u vezi sa oročenim sredstvima koje generalno firme u vlasništvu FBiH imaju, a za koje se u budžetskoj politici nije znalo

6. odmah na početku mandata, Vlada je donijela uredbu kojom se odluke više neće donosti prostom većinom, nego je za usvajanje iste pored proste većine potreban i glas ministra iz svakog od naroda.

itd itd

Dakle samo 6 mjeseci. Da može bolje, može, ali u poređenju sa prošlim sazivima, ovi su giganti.
VjecitiStudent

#1486 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:Pored toliko neoborivih argumenata gdje se moze kritikovati vi se spustate na tako nizak nivo pljuvanja da vas niko i ne uzima za ozbiljne sagovornike.

....
Gornja lista uspjeha ti je ko beton
Prosjecna mjesecna isplacena neto-placa po zaposlenom za juli/srpanj
2011. godine, u Federaciji BiH, iznosila je 814,16 KM, što je nominalno
manje za 0,9% u odnosu na juni/lipanj 2011 godine.
2011. godine je realno manja za 1,3% u odnosu na juni/lipanj 2011.
godine.
2011. godine viša je nominalno za 1,2%, a realno manja za 2,7% u
odnosu na isti mjesec prethodne godine.
http://www.fzs.ba/saopcenja/2011/8.1.7.pdf
heckler

#1487 Re: SDP

Post by heckler »

Skijaš wrote:
Ricken wrote:
Hipatija wrote:Cilj ti je ubiti i ovo malo nade u pozitivne efekte SDP politike! Nisu svi "u pet deka"! Djeluješ obeshrabrujuće.
Nisu jednu godinu na vlasti nego tačno 6 mjeseci. Ti pitanje ne znaš postaviti bez širenja neistine, kakav li si tek sa odgovorima.

1. samo imenovanje Vlade FBiH je urađeno mimo dosadašnjeg šablona po kojem se znalo koja stranka predstavlja koji narod, sada je taj šablon razbijen i za ulazak u vlast je otvoren put drugim multietničkim strankama poput Naše Stranke. To samo po sebi je ogroman napredak.

2. otvoreno je pitanje revizije raznih povlastica i beneficija koje se isplaćuju iz budžeta. Bolno i teško pitanje kojim se direktno udara na glasačko tijelo, no SDP je smogao snage da se prihvati posla i rješava ovaj problem od kojeg su svi drugi bježali glavom bez obzira.

3. rezanje troškova unutar same administracije, doneseno je niz odluka kojim se u samom funkcionisanju Vlade pokušava napraviti uštede, a jedna od tih mjera je i ova od prije nekoliko dana o ograničavanju broja savjetnika koje ministar može imati. Svima su poznate vijesti o poslaničkim inicijativama o dizanju vlastitih primanja, sada tih vijesti više nema nego je slučaj obrnut. Čak je i ova najnovija odluka da Vlada FBiH, na zajedničku sjednicu sa vladom Tuzlanskog kantona, ode autobusom umjesto karavanom limuzina, na tragu tih ušteda.

4. počelo se sa rješavanjem problema u obrazovanju, otvoreno je pitanje segregacije a u vezi sa izdavanjem udžbenika, napravljeni su i konkretni pomaci. Pooštrena su pravila u vezi sa odobravanjem udžbenika, jer je do sada na tom polju bilo i korupcije i neznanja.

5. pod kontrolu entitetskih vlasti stavljene firme u Hercegovini kojim je do sada HDZ raspolagao kao privatnim vlasništvom, a uz to, otvorilo se i pitanje transparentnosti u vezi sa oročenim sredstvima koje generalno firme u vlasništvu FBiH imaju, a za koje se u budžetskoj politici nije znalo

6. odmah na početku mandata, Vlada je donijela uredbu kojom se odluke više neće donosti prostom većinom, nego je za usvajanje iste pored proste većine potreban i glas ministra iz svakog od naroda.

itd itd

Dakle samo 6 mjeseci. Da može bolje, može, ali u poređenju sa prošlim sazivima, ovi su giganti.

Ne znam za ostale "pristalice SDPa" ali ja iako se ne smatram takvim sad ocekujem da vidim izvinjenje. :lol:
heckler

#1488 Re: SDP

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:Pored toliko neoborivih argumenata gdje se moze kritikovati vi se spustate na tako nizak nivo pljuvanja da vas niko i ne uzima za ozbiljne sagovornike.

....
Gornja lista uspjeha ti je ko beton
godine.
Valjda cete nauciti sa mnom kad se o statistici prica da ja ne izvlacim cifre iz guzice jer sam inzenjer a ne "ekonomista" ili "pravnik" po struci.

Po zadnjem mjesecnom biltenu FZS:

Prosjecna plata IV 2011 (prvi izvjestaj po dolasku SDPa na vlast): 814,97 KM
Prosjecna plata VI 2011 (zadnji izvjestaj objavljen sto ja imam pristup): 821,70 KM

Ali ovo je tako debilan nacin vodjenja diskusije da necu dalje ni kao ilustraciju da ga koristim.
VjecitiStudent

#1489 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:
VjecitiStudent wrote: Gornja lista uspjeha ti je ko beton
godine.
Valjda cete nauciti sa mnom kad se o statistici prica da ja ne izvlacim cifre iz guzice jer sam inzenjer a ne "ekonomista" ili "pravnik" po struci.

Prosjecna plata VI 2011 (zadnji izvjestaj objavljen sto ja imam pristup): 821,70 KM

Ali ovo je tako debilan nacin vodjenja diskusije da necu dalje ni kao ilustraciju da ga koristim.
Citat, sa linkom pride, iz zadnjeg mjesecnog biltena nadlezne statisticke institucije je tebi "debilan nacin vodjenja diskusije"???
A tvoja lista bez ijedne reference je onda sta???
VjecitiStudent

#1490 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Znaci SDP je dosao na vlast u krajem marta, sad je septembar. Gdje nabra godinu dana? Nadalje, posto su SVE lose stvari koje su se desile od marta na ovamo direktno i iskljucivo krivica SDPa, onda mozemo utvrditi da je i obratno istina i da su sve pozitivne stvari sto su se od marta na ovamo desile iskljucivo zasluga SDPa.

Ovo postavljam ne kao pokusaj neke ozbiljne argumentacije nego tek kao ilustraciju besmislenosti ovakve vrste razmjene.
...
- Exports of BiH goods in Korea has risen more than 459 %
...

Stigao do polovice aprila. Neda mi se vise, ali mislim da se razumije sva glupost ovakve prepiske.
Razumjeli smo, nemoj vise, molim te.
Bruno Bojić, potpredsjednik STK BiH, kazao je da spoljnotrgovinska razmjena BiH i Koreje u 2010. godini iznosila nešto manje od 2,5 miliona eura, od čega na korejski izvoz otpada 2,1 milion, a na bh. izvoz 100.000 eura. Koreja je u BiH najviše izvozila proizvode od kaučuka i gume, a BiH u Koreju montažne kuće.
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... ja&Itemid=
heckler

#1491 Re: SDP

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:
VjecitiStudent wrote: Gornja lista uspjeha ti je ko beton

Citat, sa linkom pride, iz zadnjeg mjesecnog biltena nadlezne statisticke institucije je tebi "debilan nacin vodjenja diskusije"???
A tvoja lista bez ijedne reference je onda sta???

Oooooo dubok naklon i izvinjenje za gresku. Kad sam rekao "po zadnjem mjesecnom biltenu FZS" mislio sam da je dovoljno informacija da se otvori fzs.ba i nadje taj zadnji mjesecni bilten ali evo nema problema ne samo da cu link da izlistam nego da se ne mucis cak cu i tu sekciju da izdvojim

http://www.fzs.ba/Bilten0811.pdf

Image

Trebam li i da posvijetlim brojeve?
Alfons Kauders

#1492 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:

inzi, ne vrijedjaj mi struku :D

mada bi i ja mogao ponesto reci o sezonskim trendovima pri obracunu prosjecne plate, al vdidim da to nije ni bitno... jer je sdp odavno kriv za inflaciju, rast cijena energenata na medjunarodnom trzistu itd... cekaj jos da grcka za par sedmica kaze kako bas i ne mogu isplatiti cijeli dug, pa ce ici na 79 centi po euru (a haman i to nije dovoljno)... uostalom meni je puno vazniji broj zaposlenih nego promjena prosjecne plate od 1%...

i tada ce sdp bit kriv... jos kad krajem mjeseca krenu kise i poplave, za to ce ih posebno nalijepit...
Skijaš

#1493 Re: SDP

Post by Skijaš »

heckler wrote:
Skijaš wrote:
Ricken wrote: Evo ja ću se odmah izvinuti ovdje svim pristalicama SDP, ako mi nabrojiš 5 pozitivnih efekata jednogodišnje SDP ove vlasti?

itd itd

Ne znam za ostale "pristalice SDPa" ali ja iako se ne smatram takvim sad ocekujem da vidim izvinjenje. :lol:
Ma ne treba nam izvinjenje, dovoljno bi bilo da prestane lupati.
VjecitiStudent

#1494 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:
Oooooo dubok naklon i izvinjenje za gresku. Kad sam rekao "po zadnjem mjesecnom biltenu FZS" mislio sam da je dovoljno informacija da se otvori fzs.ba i nadje taj zadnji mjesecni bilten ali evo nema problema ne samo da cu link da izlistam nego da se ne mucis cak cu i tu sekciju da izdvojim

Image

U gornjem isjecku brojevi kazu da je zaposlenost, no bogami i nezaposlenost, rasla i za vrijeme Brankovica i Mujezinovica, i da se taj trend nastavio u zadnjih pet mjeseci.
quasar

#1495 Re: SDP

Post by quasar »

Nemojte, molim vas. Zar ocekujete da se vide ikakvi losi ili dobri efekti neke vlade nakon 6 mjeseci.
Da je to neko mjerilo, izbori bi onda bili svake godine. Posao koji se mora uraditi zahtjeva prvo ciscenje i kopanje, pa tek onda neki napredak. Vladu treba kritikovati, po mom licnom misljenju i na svakim izborima smjenjivati, da bi evoluirali, ali dajte da ih kritikujemo zbog stvari za koje zaista jesu krivi.

Zato sam vec nekoliko puta ovdje rekao da nije dobro do sada, ali imam nade jos uvijek. Ako za 6 mjeseci ne bude naznaka boljitka, onda ce biti zabrinjavajuce, a tad su i opstinski izbori gdje ce biti data prva ocjena ovoj vlasti.
Alfons Kauders

#1496 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:

Image

U gornjem isjecku brojevi kazu da je zaposlenost, a bogami i nezaposlenost, rasla i za vrijeme Brankovica i Mujezinovica, unatoc svjetskoj recesiji, i da se taj trend nastavio u zadnjih pet mjeseci.
pa zar tu ne vidis nista cudno? da ujedno rastu i zaposlenost i nezaposlenost? i jos pride prosjecna plata?

pogledaj statistiku po sektorima, za vrijeme krize ljudi su gubili posao u privredi, a neki su odjavljeni kako bi se skresali troskovi... otuda rast nezaposlenih na birou, jer je mnogima to nacin da zadrze osiguranje, dok rade na crno ili dok ne rade nikako...

a otkud onda rast broja zaposlenih i plata? pa jednostavno - radi se o radnicima u javnom sektoru, koje su nastavili zaposljevati i nakon sto je kriza uzela maha... to ujedno objasnjava i rast prosjecne plate, jer je metar ljudi u privredi izgubio plate, ili su im plate skresane, ok su plate u javnom sektoru vise od prosjeka... kad bi npr sutra odjavio 10,000 radnika u tekstilnoj ili drvnoj industriji, prosjecna plata bi hladno skocila na 850km preko noci... zato jer oni rade za 500-600 maraka, a trutovi na budzetu imaju prosjek preko milje... u biti moras pogledati podatke po sektoru za pravu sliku stanja

da ne bude zabune, ovo bas i nema veze sa politikom, nova vlast bi se sigurno ponasala kao stara - uhljebljavali bi svoje dok privreda ide u kurac...
nosara

#1497 Re: SDP

Post by nosara »

quasar wrote:Nemojte, molim vas. Zar ocekujete da se vide ikakvi losi ili dobri efekti neke vlade nakon 6 mjeseci.
Da je to neko mjerilo, izbori bi onda bili svake godine. Posao koji se mora uraditi zahtjeva prvo ciscenje i kopanje, pa tek onda neki napredak. Vladu treba kritikovati, po mom licnom misljenju i na svakim izborima smjenjivati, da bi evoluirali, ali dajte da ih kritikujemo zbog stvari za koje zaista jesu krivi.

Zato sam vec nekoliko puta ovdje rekao da nije dobro do sada, ali imam nade jos uvijek. Ako za 6 mjeseci ne bude naznaka boljitka, onda ce biti zabrinjavajuce, a tad su i opstinski izbori gdje ce biti data prva ocjena ovoj vlasti.
Ovo je posteno... Mislim da je i dvije godine "fore" sasvim ok da se na entitetskom-drzavnom nivou malo popusti ovoj vlasti...
Alfons Kauders

#1498 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

da se nadovezem na svoje prethodno pametovanje o prosjecnoj plati...

ja bi bio najsredniji kad bi vec sljedeci mjesec objavili da je prosjecna plata 700 i kusur maraka... zato jer bi to znacilo da su skresane plate u javnom sektoru i da je dosta parazita koji su po ministarstvima i sl zaradjivali dvije milje blejeci po citav dan u facebook sada na birou... a da u isto vrijeme nije pao broj zaposlenih u privredi, koji zaradjuju 500-800km..

kad prosjecna plata na nivou fbih bude na istom nivou kao prosjecna plata u privredi, bicu sretan covjek...
VjecitiStudent

#1499 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ima li gdje statistike koliko je porastao broj clanova SDP-a na budzetskim jaslama?

1 000 000%?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1500 Re: SDP

Post by Truba »

ja moram kritikovati SDP jer ne daje poslove svojoj vjernoj armiji
ja je zovem baza

nego poslove opet dobijaju neki sumnjivi likovi... brat od tetke SDP člana koji sa SDPom ima veze kao ja s Mauritanijom

a kad je trebalo lijepiti plakate po naselju u mraku s pajserom i čakijom i nadgledati hoće li neko krasti gladove na izborima nisu njega zvali...nego bazu... a dolaze lokalni izbori

jbg tako je
Post Reply