Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

jeza u ledja

#1476 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Razumijem da je tako u Italiji.
Lulic je to spomenuo u kontekstu njegove proslosti u Njemackoj.
Tamo svercuju i Bosanci i Albanci i Srbi i Crnogorci i ko sve ne. Otud i ono sto kaze Lulic...pa zar ne mogu i bijelci prodavati carape :?
Ne, Lulic je, vrlo jasno, to spomenuo u kontekstu njegove boje koze jer to je stereotip kakav se povezuje sa africkim imigrantima u Italiji. Sa Albancima i ostalima se povezuju druge negativne stvari i da su one upotrebljene u vezi sa Lulicem isto bi se moglo reci.
jeza u ledja

#1477 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Ja dosadnog frajera :-)
Ma polozio si, lave. :maca:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1478 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Haj ba ne kvotaj me, treci put ti govorim :-)
groove

#1479 Re: Senad Lulić

Post by groove »

bata & jez,
znate li makar vi o cemu raspravljate? :D
ja71

#1480 Re: Senad Lulić

Post by ja71 »

Čini mi se da je nekima teško shvatiti da Lula tu izjavu nije dao u Bosni nego u Italiji.
Naravno da u BiH ta izjava ne bi bila shvacena rasistički način. Ali Lula nije od jučer u Italiji.
Romanista 101%

#1481 Re: Senad Lulić

Post by Romanista 101% »

groove wrote:jesam li ja ovdje jedini kome je ova senadova izjava prejaka :lol:

jbg, ne mozes tako javno jos on igra fudbal 100 godina, profesionalac i da tako izjavi, to mozes negdje u kafani medju drustvom ali nikako u javnost
SmokingMan

#1482 Re: Senad Lulić

Post by SmokingMan »

jeza u ledja wrote:
Prolazimo mi, neka Kineskinja ispred svog restorana zove ono turiste na engleskom kao udjite kod nas bla bla. Prolazi grupa mladica, poce se derat na nju (na engleskom, valjda da turisti cuju, sta li) "speak Italian, not English". Dan poslije toga u jednoj kafeteriji (ono standardno, kapucino, sladoled, kolaci, kokteli, to) neka porodica, ocigledno turisti, kosooki. I sad mala, jedno 12-13 godina, onako bucmasta, narucuje nesto na broken English, a ovi momci sto rade pocese glasno da se keze nazad njoj i na nekom pokusaju smijesnog kineskog joj odgovaraju. Nisu se potrudili da je usluze. I to je tako trajalo jedno minut, ono mala ne konta, roditelji zbunjeni, ovi se keze. Na kraju su ih haman istjerali iz radnje. U radnji je bio i ovaj sto je mescini vlasnik. Nista boli ga kurac.
U vozu Venecija-Firenca prolaze neki crnci, bas tako sa nekim velikim cekerima sverc-komerc, par sto sjedi ispred mene poceo da ispusta neke majmunske krike prema njima. :-) :roll:
Zanimljiva priča,mome je jaranu neki crni brat uspio uvaliti neku lutku "marionetu" za cenera,kako ga je napravio budalom neviđenom to još nisam u svome životu vidio.Volio bih opet otići gore,živopisno mjesto,i nikada ne znaš gdje možeš biti nasamaren.
Muhamed Đakmić

#1483 Re: Senad Lulić

Post by Muhamed Đakmić »

Bio sam u Italiji i fakat na ulici uglavnom Afrikanci prodaju ove džidže i to, u Veroni i Veneciji pogotovo.

Eh sad, cijela rasprava bi trebala stati sa onim što je JackBeNimble rekao. Da se Lulić našao u sličnoj situaciji sa Matsom Hummelsom koji je baš kao i Rudiger reprezentativac Njemačke nikad ne bi izgovorio takvu stvar. Samim tim je jasno koliko je rasizma u njegovoj izjavi i dalje ne treba raspravljati. Ima predrasudu prema tamnoputom Nijemcu kakvu ne bi imao prema bijelcu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1484 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Bio sam u Italiji i fakat na ulici uglavnom Afrikanci prodaju ove džidže i to, u Veroni i Veneciji pogotovo.

Eh sad, cijela rasprava bi trebala stati sa onim što je JackBeNimble rekao. Da se Lulić našao u sličnoj situaciji sa Matsom Hummelsom koji je baš kao i Rudiger reprezentativac Njemačke nikad ne bi izgovorio takvu stvar. Samim tim je jasno koliko je rasizma u njegovoj izjavi i dalje ne treba raspravljati. Ima predrasudu prema tamnoputom Nijemcu kakvu ne bi imao prema bijelcu.
I to je sasvim ljudski koliko god nas neko uvjeravao da nije. Nećemo ga objesiti, jelte.

Meni je smiješno, jer igrači obično imaju neke debilne šablonske izjave, a ovo izlazi i okvira i pomalo je zanimljivo da neki igrač KONAČNO djeluje kao čovjek i izvali nešto ovako. :D
strong69

#1485 Re: Senad Lulić

Post by strong69 »

"Lulicu, izvini mu se i posalji mu kilogram banana" jedan je od komentara na Klixu.

Luli, kao i mnogi od nas koji smo živjeli i radili u EU, zna da je ovo bio pokušaj da u afektu nanese veliku uvredu tamnoputom igracu Rome. Zna on sta u ovom kontekstu izrečena izjava znaci. Međutim, to je neko prije dobro napisao i slažem se da Lulic nije rasista ali je debilcina i to teska.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
ganjeta

#1486 Re: Senad Lulić

Post by ganjeta »

Čudi me da već nije neki krug 99 tražio da se oduzme Lulicu državljanstvo.
Grean

#1487 Re: Senad Lulić

Post by Grean »

Ljetos na Jadranu sam prisustvovao incidentu, dolazim a crnac se uhvatio za medjunozje i kezi se jednoj familiji, ono, majka, djeca, otac a on im drobi na engleskom, jebe, grebe sve po spisku. Posto oni ne razumiju pozvao je u pomoc prijateljicu da mu prevodi. Nejse, valjda su mu se ovi smijali a njemu prekipilo, nije prvi put da je to dozivio za vrijeme nezaboravnog prvog ljetovanja na Balkanu.

Jos gospodja majka da ublazi situaciju kaze, recite vi njemu da mu se ne smijemo, svi smo mi ove dosli da budemo ko' i on :lol: :lol: :lol: Srecom njegovom prevodiocu nije palo na pamet da to prevede.

Koji smo mi debili, nevezano za Lulica, mislim onako, ko' podneblje. On je ovo makar napravio u afektu a ovi su se podsmijavali nicim izazvani.
Bosanski_kralj

#1488 Re: Senad Lulić

Post by Bosanski_kralj »

Grean wrote:Ljetos na Jadranu sam prisustvovao incidentu, dolazim a crnac se uhvatio za medjunozje i kezi se jednoj familiji, ono, majka, djeca, otac a on im drobi na engleskom, jebe, grebe sve po spisku. Posto oni ne razumiju pozvao je u pomoc prijateljicu da mu prevodi. Nejse, valjda su mu se ovi smijali a njemu prekipilo, nije prvi put da je to dozivio za vrijeme nezaboravnog prvog ljetovanja na Balkanu.

Jos gospodja majka da ublazi situaciju kaze, recite vi njemu da mu se ne smijemo, svi smo mi ove dosli da budemo ko' i on :lol: :lol: :lol: Srecom njegovom prevodiocu nije palo na pamet da to prevede.

Koji smo mi debili, nevezano za Lulica, mislim onako, ko' podneblje. On je ovo makar napravio u afektu a ovi su se podsmijavali nicim izazvani.
Koliko često imamo priliku kod nas vidjeti crnca?

Ako nam na prvu djeluje neobično (što je i razumljivo), ne znači da smo rasisti.
Grean

#1489 Re: Senad Lulić

Post by Grean »

Bosanski_kralj wrote: Koliko često imamo priliku kod nas vidjeti crnca?

Ako nam na prvu djeluje neobično (što je i razumljivo), ne znači da smo rasisti.
Pa i ne mislim da su ovi ljudi rasisti, tj. siguran sam da nisu rasisti i da nisu zlonamjerni, oni su jednostavno primitivci.

Sve to ne olaksava njegovu situaciju da mu se neko kezi jer je crn. Doduse i to ima veze sa kompleksima koji su im nabijeni, kezili su se i meni u Kini, dvije rumene djevojke iz provincije koje su prvi put dosle u veliki grad i vidjele stranca su me uljudno zamolile da se slikaju sa mnom jer im je bilo zabremedet. Meni nije smetalo. Cak i ja zamolio jarana da uslika mene sa njima, da im dignem cijenu :D
LSD

#1490 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

I :?

Šta je vijece forumskih mudraca Klixa zakljucilo i izglasalo :mrgreen:

Je li Lulić rasista ili nije ? da javimo apenincima.
MisterNo1

#1491 Re: Senad Lulić

Post by MisterNo1 »

Nisi, Senad je legenda sada ću još više da ga gotivim.
zenit dozic

#1492 Re: Senad Lulić

Post by zenit dozic »

MisterNo1 wrote:
Nisi, Senad je legenda sada ću još više da ga gotivim.
Nek je metno onom seljacicu :mrgreen: kad vec glumi mangupa nek bude spreman da ga poklopi veci mangup :lol:
Jack Be Nimble

#1493 Re: Senad Lulić

Post by Jack Be Nimble »

Da li je Lulic rasista to je tesko odgovoriti, trebalo bi provesti vremena sa njim u drustvu da bi se to moglo uviditi. Da li mu je ovaj zadnji komentar rasisticki, jeste. Da li se treba izviniti i reci da je pojeo govno, treba. I naravno, usput barem 5 a ako bog da bice i 10 utakmica kazne.
BHF_Manijak

#1494 Re: Senad Lulić

Post by BHF_Manijak »

Znaci Sarajevo je onda, pa i BiH, puno rasista, jer je ovdje svaka druga izjava tipa "znam te pusko kad si pistolj bila" ili ti u prevodu "sta je picko, sad se qrcis, do jucer nisi za kifle im'o". Meni je Luliceva izjava u tom rangu, a vi i dalje trunite da to ne bi Hummelsu rek'o i da je to izjavio samo zato sto je Rudiger crnas. :oops:
Eto po Sarajevu sve go crnac hoda... :mrgreen:
LSD

#1495 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Znaci Sarajevo je onda, pa i BiH, puno rasista, jer je ovdje svaka druga izjava tipa "znam te pusko kad si pistolj bila" ili ti u prevodu "sta je picko, sad se qrcis, do jucer nisi za kifle im'o". Meni je Luliceva izjava u tom rangu, a vi i dalje trunite da to ne bi Hummelsu rek'o i da je to izjavio samo zato sto je Rudiger crnas. :oops:
Navodno, samo crnci po Štutgartu prodaju čarape i kaiševe, nigdje bijelca :mrgreen: tako je vijece zakljucilo

zato je Lulić rasista :P
jeza u ledja

#1496 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Znaci Sarajevo je onda, pa i BiH, puno rasista, jer je ovdje svaka druga izjava tipa "znam te pusko kad si pistolj bila" ili ti u prevodu "sta je picko, sad se qrcis, do jucer nisi za kifle im'o". Meni je Luliceva izjava u tom rangu, a vi i dalje trunite da to ne bi Hummelsu rek'o i da je to izjavio samo zato sto je Rudiger crnas. :oops:
:-)

Kako povezujes jedno s drugim nije mi jasno? :roll:

Hummelsu ili bilo kom drugom bijelcu iz Njemacke ne bi to rekao. Zasto bi im to rekao? Naravno da je to rekao jer je Rudiger crnac i prva ili koja vec generacija imigranata. Mogao mu je uostalom reci sta je picko do juce si bio niko i nista i zavrsiti na tome. Jos spominje "manire". Opet konotacija da se ove doslje ne znaju ponasati, sto ne bi shvatio kao rasizam da nije bilo prve recenice.
Da ne govorim da je nejasno zasto bi uopste trebao sukati na taj nacin ko si sta si
BHF_Manijak

#1497 Re: Senad Lulić

Post by BHF_Manijak »

Ali majstore vi konstantno naglasavate "u ITALIJI vecinom crnci prodaju carape i ostalo", pa nije Rudiger Italijan niti je do prije godinu i nesto zivio u Italiji, frajer je Svabo, a po Njemackoj sva fukara prodaje po ulici, bilo da je crnac, bijelac, Albanac, Bosnjo, Kinez ili kakav drugi... Tako da ta poveznica s Italijom bas i ne pije vode ovdje, al' hajd.
5korpus

#1498 Re: Senad Lulić

Post by 5korpus »

Lula zlatna kanta prcanja ili sukanja :lol:
Point.

#1499 Re: Senad Lulić

Post by Point. »

Joj ovih amerikanaca. Ko po sablonu.
Pod manire je dobri Lula mislio vjerovatno na manire u Romi, da ga nisu naucili vrijednost i znacaj derbija, koji je za Rudigera, kao novajliju u vjecnom gradu, nepoznati pojam. To ja tako kontam.
kudrilo

#1500 Re: Senad Lulić

Post by kudrilo »

:bih:
Last edited by kudrilo on 22/07/2018 00:33, edited 1 time in total.
Post Reply