Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
madner

#1476 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

To bi se moglo rjesiti stancanjem love i kontrolisanom inflacijom. Sve zemlje u razvoju to rade, a nasa monatarna politika nas u biti koci u istom.

Ti si potpuno u pravu kada to kazes iz perspektive jedne firme, ali potpuno u krivu kada bi to vazilo za sve firme.
kamen spoticanja

#1477 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:

A samo mjesec dana kasnije međugradski autobus na liniji Sarajevo - Tuzla pun ministara, pa nikom ništa!
I još se premijer Nikšić hvali kako su mu "iz službe" rekli da se tom ekskurzijom uštedjelo tri-četiri hiljade maraka. Tanje demagogije - da sad ne ponavljam opet iste glagole i imenice - odavno nismo čuli. Osim ukoliko nakon saznanja "iz službe", federalna Vlada ne rasproda svih onih hiljadu službenih automobila, koliko ih po nedavnoj inventuri ima u voznom parku, i ne kupi pet-šest autobusa. Mada bi, koliko se bave ostatkom Federacije, slobodno mogli kupiti i tramvaj Ilidža - Baščaršija. Em im ne treba dalje, em su kontrolori iz "trojke" već navikli.

:lol: :thumbup:
Skijaš

#1478 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

madner wrote:To bi se moglo rjesiti stancanjem love i kontrolisanom inflacijom. Sve zemlje u razvoju to rade, a nasa monatarna politika nas u biti koci u istom.
"Naši" da kontrolišu inflaciju ? :-D Pa bi za šest mjeseci plaćao osamnaest i po milijardi maraka za litar benzina.
Alfons Kauders

#1479 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
madner wrote:To bi se moglo rjesiti stancanjem love i kontrolisanom inflacijom. Sve zemlje u razvoju to rade, a nasa monatarna politika nas u biti koci u istom.
"Naši" da kontrolišu inflaciju ? :-D Pa bi za šest mjeseci plaćao osamnaest i po milijardi maraka za litar benzina.
da bi kontrolisali inflaciju i stancali lovu, za pocetak bi nam trebala valuta koja nije vezana za euro...

zapravo iz rs su to i par puta stidljivo trazili, kao da se oslobode depoziti iz currency boarda... :D doci ce i to na red kad tad.. :D kad se vise ne bude moglo zaduzivati... :D
madner

#1480 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Skijaš wrote:
Doce to brzo na red, nakon kolapsa RS-a neko ce morati platiti kredite koji su uzeli preko BiH.
ultima_palabra

#1481 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

"Kad je Nermin lumpovao/sa budžetskim rebalansom/poslo sako limuzinom/a on pošo Centrotransom".
:lol:
VjecitiStudent

#1482 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Tako se nekako, svoji na svome, moraju u autobusu osjećati i gospoda ministri, sve go predratni kokuz iz javnog saobraćaja. Drndaju se ministri, tresu i zapisuju u teftere, netko se sjetio da Vlada izda Konjuhu garancije za kredit kod Razvojne banke, lijepo oni tako zapričali, našla se odnekud i neka pohovana piletina i neko mlako pivo, sprijeda se, znate kako već ide, par njih sjatilo oko Branke Đurić pa prodaje mangupske folove, straga krenula pjesma, "u tunelu usred mraka", zaboravilo se do Kladnja i tko se, i što se, i gdje se uopće, pa kad se sat kasnije autobus našao pred Živinicama, povikao Ismet Trumić vozaču: "Majstore, ima izać!"

- Đe ćeš ti? - pogledao ga zgranuto premijer.
- Kako đe?, ja stigo kući.

- Halo, Ismete! - zamahao premijer zbunjenom Trumiću pred očima. - Ti si sad ba sekretar Vlade!

Izašli su tako članovi Vlade u Tuzli razdragani i veseli kao školska ekskurzija, samo se mahmurni ministar kulture Salmir Kaplan, kažu svjedoci, otresao mrmoreći sebi u bradu, "ja Audija i govana!"

...
Koja je pak točno ušteda kad se ministri voze javnim saobraćajem, a njihova odijela i kravate tajnim službenim automobilima, vama - naravno - nije jasno, ali to je zato što se ne razumijete ni u liberalnu ekonomiju, ni u koncept javnog saobraćaja i tajne potrošnje. Dobro, ne razumijem ni ja, dosta je to sve zajedno komplicirano, ali znam da završava tako da vi pojedete govno, a nitko ništa ne uštedi.

Važno je jedino - to ste valjda shvatili - da se pare okreću.
:lol:
Banksy

#1483 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

KOD KOŽE: Uloga govna u bosanskoj ekonomiji

Piše: Boris Dežulović
:D
Šta zna Dežulović, Čovićev plaćenik ... :-)

I sve stalno tako, prašina u oči, a budale se lože ...
vivaldi wrote:Mislim da je jedan kratki odgovor Tesanovica veceras objasnio ovu ujdurmu

Na pitanje voditeljice da li ce se snsd ovaj novac iskoristiti za politicke poene Tesanovic kaze:

"Ne moze jer su to sve isplanirani projekti".

U prevodu ni Zlaje ni Mileta u ovim parama nema nigdje niti se na njima sta moze profitirati pa su onda mogli galantno da od ovih 96 miliona (za koje do neki dan skoro niko nije ni znao) naprave epsku borbu za i protiv drzave.

PS. Najsmjensije je sto su veceras svi odreda 100 puta promasili cifre, valute...98 miliona km, 86 miliona eura, 88 miliona km,... :lol: tuga golema :lol:
seln

#1484 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by seln »

1,17 %

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Skijaš

#1485 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

KOD KOŽE: Uloga govna u bosanskoj ekonomiji

Piše: Boris Dežulović
:D
Šta zna Dežulović, Čovićev plaćenik ... :-)

I sve stalno tako, prašina u oči, a budale se lože ...
Prije se nije rezalo broj savjetnika, išlo u reviziju boračkih primanja i pravilo ove bar simbolične poteze sa autobusom do Tuzle, nego smo svi navikli na vijesti o tom kako su političari našli način da sebi još po jednom osnovu namaknu koju stotinu maraka. Kada si zadnji put, prije ove entitetske vlade, čula da je došlo do rezanja na­kna­de za odvo­je­ni život, službe­ni smje­štaj, tro­ško­ve sta­no­va­nja itd ?

Dežulović je napisao dobar tekst, duhovit i u njemu ima dosta istine, ali ova je vlada ipak bolja od Brankovićeve ili Mujezinovićeve i pozitivne poteze treba podržati.
radnikh

#1486 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by radnikh »

Skijaš wrote: Prije se nije rezalo broj savjetnika, išlo u reviziju boračkih primanja i pravilo ove bar simbolične poteze sa autobusom do Tuzle, nego smo svi navikli na vijesti o tom kako su političari našli način da sebi još po jednom osnovu namaknu koju stotinu maraka. Kada si zadnji put, prije ove entitetske vlade, čula da je došlo do rezanja na­kna­de za odvo­je­ni život, službe­ni smje­štaj, tro­ško­ve sta­no­va­nja itd ?

Dežulović je napisao dobar tekst, duhovit i u njemu ima dosta istine, ali ova je vlada ipak bolja od Brankovićeve ili Mujezinovićeve i pozitivne poteze treba podržati.

:thumbup:
Kod nas ljudi kao da nece da citaju dobre vijesti... cinjenica jeste da ih ima malo, bas zato ih treba pozdravljati
heckler

#1487 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

Vlada Federacije BiH naslijedila je niz problema poput teške situacije u državnim preduzećima, svakodnevnog nezadovoljstva radnika koji nisu primili plaće mjesecima, deficita u budžetu koji je veći nego što se očekivalo budući da BiH zbog neformiranja vlasti neće dobiti preostale tranše kreditnog aranžmana sa MMF-om.

Premijer Nermin Nikšić u intervjuu za RSE kaže da se 24 sata dnevno radi na rješavanju ovih problema.

RSE: Nova Vlada FBiH od kako je imenovana suočava se sa nekoliko naslijeđenih problema. Jedan od njih je i deficit u budžetu Federacije, ima li Vlada plan kako će to prevazići?

Nikšić: Ima. Što se tiče deficita u budžetu, to smo na neki način riješili rebalansom budžeta. Bilo je jasno da neće biti sredstava posljednje tranše kreditnog aranžmana sa MMF-om i mi smo taj deficit pokrili na način da smo povećali učešće sredstava iz dobiti državnih preduzeća u budžetu i da smo se odlučili za emisiju finansijskih zapisa, odnosno državnih obveznica kojim smo rupu u budžetu na neki način zakrpili.

RSE: Prilikom analize rada javnih preduzeća ispostavilo se da je jedan dio dobiti ovih preduzeća pohranjen u komercijalnim bankama, jeste li dobili informaciju o kojim srestvima je riječ i gdje će ih ova Vlada usmjeriti?

Imamo više od milijardu KM, sredstava koja su deponovana i oročena ili su na avista računima komercijalnih banaka.
i oročena ili su na avista računima komercijalnih banaka. To su značajna sredstva, to je dvije trećine godišnjeg budžeta Federacije i sasvim je izvjesno da je to ohrabrujuće za Vladu da ipak postoje nekakva sredstva na koja se u određenom trenutku može računati. Ne pada nam na pamet i nećemo mi koristiti sva ta sredstva, ali je vrlo bitno da ona postoje i da su tu i nastojaćemo na neki način da ih oživimo.

RSE: Smjenili ste direktore, upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća, kao što su radile i prethodne vlasti. To je postalo nepisano pravilo u BiH. No, spočitavaju vam i povećanje administracije. Imate li podatak koliko ljudi je zaposleno u federalnim institucijama od kako ste premijer?

Nikšić: Ne znam koliko je ljudi zaposleno. Vi ne možete držati pod kontrolom sve to, preširok je taj krug, ali je Vlada donijela odluku kojom je zaustavila dalje zapošljavanje koje je sada isključivo limitirano odlukama federalne Vlade. Ono što smo, kada je u pitanju administracija, nedvojbeno uradili je da smo odmah po dolasku rekli da svako ko ispunjava uslove treba da ide u penziju. Nedavno smo donijelo odluku da i oni koji su zamrznuli svoje penzije i nastavili raditi, takođe treba da idu u penziju i da oslobode radno mjesto za nekog drugog.

RSE: Kako gledate na poziv dva HDZ-a upućen Hrvatima da bojkotuju vlast i institucije u Federaciji ?

Nikšić: Gledam onako kao što to i jeste, klasični politikantski potez koji ja mogu da razumijem. Ja mogu da razumijem njihovu frustraciju, nakon toliko godina ljudi više nisu dio vlasti, ne odlučuju oni o nekim stvarima o kojima su do sada neprikosnoveno odlučivali i nad kojima su imali ingerencije i za koje nisu polagali nikome račune, i ja njih s te strane razumijem. Otvoreno je pitanje da li to znači da Posavski i Livanjski kanton ne žele da prime tranšu pomoći od federalne Vlade za koju svaki dan dolaze dopisi kojima traže pomoć. Ja ni te kantone ne doživljavam neprijateljski. To su dijelovi Federacije BiH, to su građani Federacije i mi sve građane Federacije doživljavamo svojim građanima.

RSE: Koji su vam prioriteti u daljem radu, ali prioriteti koje realno možete ispuniti?

Nikšić: Osnovni prioritet je zaista borba za svako radno mjesto, spašavanje svakog postojećeg radnog mjesta i otvaranje novih radnih mjesta i tu smo spremni da razgovaramo sa svakim investitorom, sa svakim ko je spreman da uloži u otvaranje radnih mjesta, proizvodne pogone u Federaciji BiH. Ono što je konkretno i gdje očekujemo najkonkretnije pomake, ja sam siguran da će ova vlada za tri godine godine napraviti najmanje onoliko autoputa koliko su sve prethodne napravile.
Skijaš

#1488 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Imamo više od milijardu KM, sredstava koja su deponovana i oročena ili su na avista računima komercijalnih banaka. To su značajna sredstva, to je dvije trećine godišnjeg budžeta Federacije i sasvim je izvjesno da je to ohrabrujuće za Vladu da ipak postoje nekakva sredstva na koja se u određenom trenutku može računati
Znači FBiH ima više žive love nego što iznosi Dodikov budžet ? :-D Ako ako, trebaće nam to. Svu stranu pomoć treba uslovljavati Dodikovom kooperativnošću, pa da vidimo ko može duže izdržati.
Ono što je konkretno i gdje očekujemo najkonkretnije pomake, ja sam siguran da će ova vlada za tri godine godine napraviti najmanje onoliko autoputa koliko su sve prethodne napravile.
Meni je bilo dovoljno to što su odbacili ultimatum HDZ-a, ali ako ispune i ovo za autoput, ne vidim kako mogu izgubiti sljedeće izbore.
VjecitiStudent

#1489 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Sto ne preneses cijeli intervju?
Skijaš wrote:
Imamo više od milijardu KM, sredstava koja su deponovana i oročena ili su na avista računima komercijalnih banaka. To su značajna sredstva, to je dvije trećine godišnjeg budžeta Federacije i sasvim je izvjesno da je to ohrabrujuće za Vladu da ipak postoje nekakva sredstva na koja se u određenom trenutku može računati
Nikšić: Ima. Što se tiče deficita u budžetu, to smo na neki način riješili rebalansom budžeta. Bilo je jasno da neće biti sredstava posljednje tranše kreditnog aranžmana sa MMF-om i mi smo taj deficit pokrili na način da smo povećali učešće sredstava iz dobiti državnih preduzeća u budžetu i da smo se odlučili za emisiju finansijskih zapisa, odnosno državnih obveznica kojim smo rupu u budžetu na neki način zakrpili.
http://www.danas.org/content/federacija ... 38182.html
Para ko fol ima, ali federacija ce se na kraju jos vise zaduzivati, koja je tu logika?
Znači FBiH ima više žive love nego što iznosi Dodikov budžet ? :-D Ako ako, trebaće nam to. Svu stranu pomoć treba uslovljavati Dodikovom kooperativnošću, pa da vidimo ko može duže izdržati.
Ono što je konkretno i gdje očekujemo najkonkretnije pomake, ja sam siguran da će ova vlada za tri godine godine napraviti najmanje onoliko autoputa koliko su sve prethodne napravile.
Meni je bilo dovoljno to što su odbacili ultimatum HDZ-a, ali ako ispune i ovo za autoput, ne vidim kako mogu izgubiti sljedeće izbore.
Barem pola tih kilometara kojeg ce "ova vlada napraviti za sljedece tri godina" su ugovorile prethodne vlade.
heckler

#1490 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

Ne prenosi citav intervju jer sam ga ja prenio u postu iznad njegovog valjda :?

Znaci nastavljamo sa praksom da sve sto ova vlada uradi dobro je rezultat prijasnje vlasti, a sve sto uradi lose je rezultat svoje nesposobnosti i zloce?
VjecitiStudent

#1491 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:Ne prenosi citav intervju jer sam ga ja prenio u postu iznad njegovog valjda :?

Znaci nastavljamo sa praksom da sve sto ova vlada uradi dobro je rezultat prijasnje vlasti, a sve sto uradi lose je rezultat svoje nesposobnosti i zloce?
Da si aplaudirao i prosloj vladi na isti nacin kao sto to radis ovoj, sad sigurno ne bi imao problema sa tacnoscu pojedinih informacija.
dada-bis

#1492 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by dada-bis »

VjecitiStudent
Barem pola tih kilometara kojeg ce "ova vlada napraviti za sljedece tri godina" su ugovorile prethodne vlade.

Prethodne vlade su odgovorne i za stanje u granitu, krivaji, odgovorni su za situaciju u kojoj se nalaze policajci, doktori i nastavnici. Da li to znaci da nova vlada ne treba da rjesava te probleme?
Skijaš

#1493 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

VjecitiStudent wrote:
Pa glasaj za njihove kadrove da nam opet bude onako lijepo.
heckler

#1494 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:Ne prenosi citav intervju jer sam ga ja prenio u postu iznad njegovog valjda :?

Da si aplaudirao i prosloj vladi na isti nacin kao sto to radis ovoj, sad sigurno ne bi imao problema sa tacnoscu pojedinih informacija.
Sta ti znas kome sam aplaudirao i za sta? Pratio si i sjecas se mojih postova?

Ja podrzavam konkretne poteze i kritikujem takodjer konkretne poteze. Meni su stranke samo grupa akronima i nista vise.

Tako si uspijem priustiti luksuz da u svakom momentu mogu pohvaliti dodjelu posla domacim firmama na novootvorenim dionicama autoceste kao i popljuvati recimo losu kadrovsku politiku u nekim instancama.
Skijaš

#1495 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

heckler wrote:Ja podrzavam konkretne poteze i kritikujem takodjer konkretne poteze. Meni su stranke samo grupa akronima i nista vise.

Tako si uspijem priustiti luksuz da u svakom momentu mogu pohvaliti dodjelu posla domacim firmama na novootvorenim dionicama autoceste kao i popljuvati recimo losu kadrovsku politiku u nekim instancama.
E da je pameti pa da svi tako razmišljaju.
VjecitiStudent

#1496 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ja podrzavam konkretne poteze i kritikujem takodjer konkretne poteze. Meni su stranke samo grupa akronima i nista vise.

Imas li valjda neki citat nekog tvog aplauza Brankovicu ili Mujezinovicu, jer procedure za neke dijelove autoputeva koji ce se ovih godina graditi traju vec godinama?
Sto se tice dodjele posla domacim firmama one te poslove dobivaju jos od same pocetka izgradnje autoputa, izuzetak su bili samo dijelovi koje je do sada finansirala EBRD i koje nisu mogle dobivati domace firme, zbog nezadovoljavanja zahtjeva koje postavlja EBRD.
Sad su se konacno stekli uslovi da su neke od domacih firmi presle prag zahtjeva EBRD-a tako da mogu ravnopravno konkurisati za poslove na tenderima, koje onda boduje sarolika komisija u kojoj sjede i predstavnici EBRD-a (naravno, za dijelove za koje oni daju pare).

Kakva je tu uopste zasluga neke Vlade??????
heckler

#1497 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:
VjecitiStudent wrote:

Imas li valjda neki citat nekog tvog aplauza Brankovicu ili Mujezinovicu, jer procedure za neke dijelove autoputeva koji ce se ovih godina graditi traju vec godinama?
Sto se tice dodjele posla domacim firmama one te poslove dobivaju jos od same pocetka izgradnje autoputa, izuzetak su bili samo dijelovi koje je do sada finansirala EBRD i koje nisu mogle dobivati domace firme, zbog nezadovoljavanja zahtjeva koje postavlja EBRD.
Sad su se konacno stekli uslovi da su neke od domacih firmi presle prag zahtjeva EBRD-a tako da mogu ravnopravno konkurisati za poslove na tenderima, koje onda boduje sarolika komisija u kojoj sjede i predstavnici EBRD-a (naravno, za dijelove za koje oni daju pare).

Pa valjda je historija postova dostupna svima na provjeru. Ako te interesuje zarovi malo pa potrazi.

Dobivanje poslova teoretski nebi trebalo imati veze sa tim, ali nase firme na tenderima nisu mogle ni prismrditi zbog lose ugovorenih uslova kreditiranja, a i kad su se pocele udruzivati u konzorcije fulali su u ponudama i po duplo.

A onda preko noci odjednom pocese se pojavljivati kao najbolji ponudjaci i pocese dobivati poslove. Sve cisto, sve po propisima.

Posto ne vjerujem da su preko noci dosli pameti konacno je neko odlucio da se isplati pogurati domace pa makar i isaretom dojaviti kako posao dobiti. A ako me pamcenje sluzi ta je dinamika dosla uspostavom JP Autoceste FBiH i Erdalom Trhuljom na celu a danas ministar u vladi. Tako je kad se politika promjeni.
VjecitiStudent

#1498 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote:
Pa valjda je historija postova dostupna svima na provjeru. Ako te interesuje zarovi malo pa potrazi.

Dobivanje poslova teoretski nebi trebalo imati veze sa tim, ali nase firme na tenderima nisu mogle ni prismrditi zbog lose ugovorenih uslova kreditiranja, a i kad su se pocele udruzivati u konzorcije fulali su u ponudama i po duplo.

A onda preko noci odjednom pocese se pojavljivati kao najbolji ponudjaci i pocese dobivati poslove. Sve cisto, sve po propisima.

Posto ne vjerujem da su preko noci dosli pameti konacno je neko odlucio da se isplati pogurati domace pa makar i isaretom dojaviti kako posao dobiti. A ako me pamcenje sluzi ta je dinamika dosla uspostavom JP Autoceste FBiH i Erdalom Trhuljom na celu a danas ministar u vladi. Tako je kad se politika promjeni.
Ako laze koza, ne laze rog:
Zadovoljavaju kriterije

Hamed Ramić ističe da bi konzorcij bh. kompanija na narednom tenderu mogao ispuniti sve uslove koje traži EBRD.

"Zbog neispunjavanja uslova nismo mogli dobiti posao na prvom tenderu, ali sada sam uvjeren da je to moguće.
Ionako SCT je samo na papiru ispunjavao uslove, ali kasnije se pokazalo da na terenu ne može odgovoriti potrebnim zahtjevima", rekao je Ramić.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/388947
Ako me pamcenje sluzi JP Autoceste FBiH je osnovano za vrijeme Mujezinovica.
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ee15a29678.html
Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta zvanično je prestala s radom 31. decembra 2010. godine, a svu dokumentaciju, opremu i uposlene ove direkcije preuzelo je novoformirano Javno preduzeće Autoceste FBiH d.o.o, sa sjedištem u Mostaru.

JP Autoceste FBiH zvanično je počelo s radom 1. januara 2011. godine.

Bravo Mujezinovicu?
popajic

#1499 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by popajic »

VjecitiStudent wrote: Sad su se konacno stekli uslovi da su neke od domacih firmi presle prag zahtjeva EBRD-a tako da mogu ravnopravno konkurisati za poslove na tenderima, koje onda boduje sarolika komisija u kojoj sjede i predstavnici EBRD-a (naravno, za dijelove za koje oni daju pare).

A na sticanje ovih uslova utice sta ?
Vremenska prognoza , urod psenice , vodostaj Miljacke ... :-)
heckler

#1500 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote:

Ako laze koza, ne laze rog:
Zadovoljavaju kriterije

Hamed Ramić ističe da bi konzorcij bh. kompanija na narednom tenderu mogao ispuniti sve uslove koje traži EBRD.

"Zbog neispunjavanja uslova nismo mogli dobiti posao na prvom tenderu, ali sada sam uvjeren da je to moguće.
Ionako SCT je samo na papiru ispunjavao uslove, ali kasnije se pokazalo da na terenu ne može odgovoriti potrebnim zahtjevima", rekao je Ramić.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/388947
Ako me pamcenje sluzi JP Autoceste FBiH je osnovano za vrijeme Mujezinovica.
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ee15a29678.html
Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta zvanično je prestala s radom 31. decembra 2010. godine, a svu dokumentaciju, opremu i uposlene ove direkcije preuzelo je novoformirano Javno preduzeće Autoceste FBiH d.o.o, sa sjedištem u Mostaru.

JP Autoceste FBiH zvanično je počelo s radom 1. januara 2011. godine.

Bravo Mujezinovicu?
Bravo Trhulj. Pa valjda je ovaj primjer trebao da sluzi kao ilustracija moje podrske konkretnim potezima a ne strankama. Trhulj je SDA kadar.
Post Reply