Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
haubica_i_to_teshka

#1476 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by haubica_i_to_teshka »

[quote="PipiDugaDevetka

Jaki su k'o beton u propagandi.[/quote]
Upravo tako pipi.

"Parohija SVETOG SAVE" kao i hotel "ravna gora" u Londonu, su glavna "ideoloshka" mjesta gdje se "brani i shiri istina".

Kako djeluje propaganda, sakupljanje finansija, imao sam priliku da se licno uvjerim( jedan dio mene :) je pravoslavnog porijekla) tako da sam imao "bliske kontakte" :D sa ideolozima . Donacije za iste su stvar prestiza, takmice se ko ce vishe doniratia, a intelektualni krugovi odradjuju posao besprijekorno . Stalno organizuju razno-razna predavanja, skupove sa "priznatim" strucnjacima i uz veliku pomoc "londonske aristokracije" shire "istinu". Takvim skupovima prisustvuje i ne mali broj obicnih gradjana (rusa ,grka, engleza.... koga god uhvate :-D )) . kakvu predstavu u glavi oni dobiju nakon toga, ne moram objashnjavati, narocito kada se spomene dzihad, islamski fundamentalizam, etc

Uglavnom, svodi se "ili sa nama ili protiv nas". Ako si imali vidjeniji i poznatiji bilo u ex yu bilo u UK, ne ostavljaju te na miru.

Mi bi trebali mnogo toga on njih nauciti.

p.s. dobra ti ona parola :-D :dance:
:bih:
Bosanski_kralj

#1477 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Bosanski_kralj »

Šta pojedinac (proflia običnog mladog BH čovjeka) da učini u ovakvoj situaciji, kako da pomogne osobi koja svu moguću pomoć zaslužuje?
ratata

#1478 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ratata »

Bosanski_kralj wrote:Šta pojedinac (proflia običnog mladog BH čovjeka) da učini u ovakvoj situaciji, kako da pomogne osobi koja svu moguću pomoć zaslužuje?
popijesh kafu , ispusis cigaru, odes na posao, zaradis para, platis rezije, pripazis zenu, poigras se s djetetom , legnes da spavas....za sve ostalo tu je truli sistem i birokratija
zambaklija

#1479 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zambaklija »

quote="Princeton"]
zambaklija wrote: nije to nerad već neznanje i nesposobnost...............problem je u izbornom zakonu...........nebiramo sposobne već stranke a one poostavljaju nepismene poslušnike i tako u krug :(
Da se naši vrli intelektualci koji kritikuju sve oko sebe hoće udružit u jednu stranku onda bi od toga bilo nešto. Pojedinačni izleti su se pokazali kao promašaj, a priključivanjem postojećim strankama intelektualci su se gubili u moru stranačkih profesionalaca (ovo bi bio onaj koji radi sve za stranku i bude plaćen za to). Dakle, svi intelektualci iz svih krajeva (što je krucijalno) u jednu stranku, dosta je bilo govorkanja kako ne treba, ajmo u akciju pa radite kako treba![/quote]

e tu stupa na snagu zakon nepotizma.......i jopet na početak u krug....[/quote]
Dakle, naši intelektualci nisu baš poštenjačine za kakve se predstavljaju?[/quote]

nepotizam je zarazna i opaka bolest koja se manifestira kada ti se ukaže prilika,nažalost cijeli narod je već zaražen,lijeka ima ali ga niitko neželi primjenuti.
Princeton

#1480 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

zambaklija wrote:
Princeton wrote:
zambaklija wrote: e tu stupa na snagu zakon nepotizma.......i jopet na početak u krug....
Dakle, naši intelektualci nisu baš poštenjačine za kakve se predstavljaju?

nepotizam je zarazna i opaka bolest koja se manifestira kada ti se ukaže prilika,nažalost cijeli narod je već zaražen,lijeka ima ali ga niitko neželi primjenuti.
Prosvijetli nas!
zambaklija

#1481 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zambaklija »

zambaklija wrote:
Princeton wrote:
zambaklija wrote: e tu stupa na snagu zakon nepotizma.......i jopet na početak u krug....
Dakle, naši intelektualci nisu baš poštenjačine za kakve se predstavljaju?

]nepotizam je zarazna i opaka bolest koja se manifestira kada ti se ukaže prilika,nažalost cijeli narod je već zaražen,lijeka ima ali ga niitko neželi primjenuti.[/b]
Prosvijetli nas![/quote]

neka pametnji izreknu ali kolektivna katarza je početak.......
klixober

#1482 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by klixober »

pdiddy wrote:http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=2838&x=0

A evo kako je RTRS prenio taj dio
Odavno nisam vidio gluplju propagandu :lol: :lol: :lol:
Ovdje Backović nabraja sve njihove laži, upravo govori o propagandi koja sve žrtve želi predstaviti kao "Dobrovoljačku", oni ovaj njegov komentar koriste u dokazu kako je to sve zapravo Dobrovoljačka :lol:
iPod

#1483 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Bas me interesuje koliko ce BH Telecom dati para za odbranu Jovana Divjaka, Fabrika Duhana, Elektroprivreda ( federacija je vecinski dionicar u svim nabrojanim ).

Ljudi, evo gledam, i vracam 3-ci put ovaj video od RTRS-a, ali ovo je nevjerovatno sta se radi, a to je da Dodik koristi ovu situaciju, gdje je on potrosio sve sto se moglo potrositi, i naravno zeli da izazove revolt kod Srba u RS-u, kao evo sta nam rade i slicno, oce da nas pobiju sve, samo da se nebi pricalo o aktuelnim problemima u RS-u, to je njegova taktika, kupuje vrijeme, i usmjerava oci javnosti sa aktuelnih problema u RS-u, kao sto je zatvaranje 30 firmi dnevno, i 450 miliona maraka neplacenih obaveza prema fodnu PIO u RS-u.

Opet se vraca na ono predizborno, bice rata, bice ovog i bice onog.

Pa previse je svijet i evropa ovdje ulozio da bi dopustio rat ovdje opet ( barem ne za sada ), samo treba nastaviti kao sto smo to uvijek do sada radili MIRNO, DOSTOJANSTVENO i sa obrazom traziti svoja prava kod Vlasti, koje su krive za ovo sto se dogadja njenim gradjanima!
Last edited by iPod on 07/03/2011 01:54, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1484 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

iPod wrote:Bas me interesuje koliko ce BH Telecom dati para za odbranu Jovana Divjaka, Fabrika Duhana, Elektroprivreda ( federacija je vecinski dionicar u svim nabrojanim ).
Nadajmo se da do toga nece ni doci, da ce ga ubrzo osloboditi
ROTOR 9

#1485 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

Raja sjetite se 2 maja 2010 kad su cetalji ( iz akcije 1992) dosli ponovo i clanovi organizacije "za njegovanje oslobodlickih ratova".. sjetite se samo podvala.,i govora slavuja.. .. Doci ce oni opet i sve ce uradit da dodju opet..
Trebamo samo sve kolektivno uhapsit pa nastavit tamo gdje je stala odbrana BiH.. ;-)

E Bosno moja.. srce tvoje je cistije i od onog dijamanta.. :(
Last edited by ROTOR 9 on 07/03/2011 01:57, edited 1 time in total.
iPod

#1486 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

plain vanilla wrote:
iPod wrote:Bas me interesuje koliko ce BH Telecom dati para za odbranu Jovana Divjaka, Fabrika Duhana, Elektroprivreda ( federacija je vecinski dionicar u svim nabrojanim ).
I ja bih volio stvarno, samo eto poslije gledanja intervjua sa prof. Berkom Zecevicem, on govori da predstoji mucna borba za oslobadjanje....

Ukoliko se nase javne kompanije ogluse na pozive da daju pomoc u odbrani generala, prvi sam ja spreman bojkotovati sve pocevsi od interneta, na HS-u sam svakako!

Al nek su nasi svi poletili na Telemach ;)
ROTOR 9

#1487 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

iPod wrote:
plain vanilla wrote:
I ja bih volio stvarno, samo eto poslije gledanja intervjua sa prof. Berkom Zecevicem, on govori da predstoji mucna borba za oslobadjanje....

Ukoliko se nase javne kompanije ogluse na pozive da daju pomoc u odbrani generala, prvi sam ja spreman bojkotovati sve pocevsi od interneta, na HS-u sam svakako!

Al nek su nasi svi poletili na Telemach ;)
TACNO .. jos kazu imamo vece brzine :D do juce nismo imali ni mob... sad smo experti za brzine mreze..
Nedam svoje., necu tudje.. pa makar i skuplje..
neka je prosle godine m-tel dobio u SA kantonu novih 55.000 korisnika.. :skoljka:
iPod

#1488 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Upravo tako, nisam nacionalista, nisam za sirenje mrznje i segregaciju ali....

Ako je vlasnik M-TELa, srbijanski MTS Telekom, koji placa poreze u Srbiji, omogucava Srbijanskoj Vladi da finansira optuzbe i potjernice za nevine i neduzne gradjane BiH.

Primjera je mnogo, evo jos jedan :

Isto tako, krenimo od Telemacha ( SBB - Serbian Broadband sbb.rs )

Svi zaboravljaju Bosanski nam i inat, samo mislim da nam je trebalo nesto ovako da se desi da bi shvatili dokle sve to seže!
Last edited by iPod on 07/03/2011 02:09, edited 2 times in total.
siki_sa

#1489 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by siki_sa »

Zivog me zanima koje cu supljake sutra prosipatu na rtrs u emisiji "presing" nadam se da ste nekad pogledali tu emisiju, to je dno novinarstva.Svakim danom mi je sve vise i vise zao sto se potpisao dejtonski sporazum, hocu da kazem sto nismo oslobodili citavu BiH, sad bi zivjeli u rahatluku :bih:
Princeton

#1490 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

Za Telemach griješite, to je kontinentalni brend koji je između ostalog vlasnik i SBB-a:

Britanski investicioni fond Mid Europa Partners, koji je vlasnik brojnih telekomunikacionih kompanija širom Evrope (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vlasnik je Total TV regionalne platforme, Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji, koji zajedno sa kompanijom Telemach u Bosni i Hercegovini, posluju kao Adria Cable Group.

A opravdavanje BH Telecoma komentarima tipa nek je 10 put skuplje al nek je naše je odlika patološkog mazohizma. Ja jesam korisnik BH Telecoma, ali ne zato što su "naši" nego zato što su najbolji na ovom području. Čuj nek me pljačka naš, nervirate me džaba!
Sarajevski_Marlboro

#1491 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sarajevski_Marlboro »

siki_sa wrote:Zivog me zanima koje cu supljake sutra prosipatu na rtrs u emisiji "presing" nadam se da ste nekad pogledali tu emisiju, to je dno novinarstva.Svakim danom mi je sve vise i vise zao sto se potpisao dejtonski sporazum, hocu da kazem sto nismo oslobodili citavu BiH, sad bi zivjeli u rahatluku :bih:
Kuku nama...još mnogo godina.
iPod

#1492 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Princeton wrote:Za Telemach griješite, to je kontinentalni brend koji je između ostalog vlasnik i SBB-a:

Britanski investicioni fond Mid Europa Partners, koji je vlasnik brojnih telekomunikacionih kompanija širom Evrope (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vlasnik je Total TV regionalne platforme, Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji, koji zajedno sa kompanijom Telemach u Bosni i Hercegovini, posluju kao Adria Cable Group.

A opravdavanje BH Telecoma komentarima tipa nek je 10 put skuplje al nek je naše je odlika patološkog mazohizma. Ja jesam korisnik BH Telecoma, ali ne zato što su "naši" nego zato što su najbolji na ovom području. Čuj nek me pljačka naš, nervirate me džaba!
Ja sam na HS-u ;) , no dobro ocito nismo iz iste branše :) . Total TV BiH ( SBB ) je usao u pricu u BiH preko RS, pa i u Federaciju. Prica oko Eloba, BH Cabelnet i Moneta je nesto sasvim drugo, a sto se mene tice neka kupuje ko sta hoce, samo kazem, svaka cast ako ce nase firme i velike kompanije u vlasnistvu Drzave i Federacije finansirati odbranu svakog nepravedno optuzenog gradjanina, onda cu Boga mi sigurno da placam ako treba i vise jer tu imam interes, ali ko sto jedan korisnik rece, do juce nismo imali nit mobitela...

Dva kljucna covjeka Mid Europa investicijskog fonda su iz Srbije, toliko o tome, i prodavanja muda pod bubrege, i zatvaranja ociju ne samo po ovom pitanju, nego evo po pitanju hapsenja nasih ljudi bez osnova, ali i nemara nasih institucija koje su sve ovo mogle sprijeciti, a takodjer i izdati potjernice za Jovicom Stanisicem i ostalima ;)
Last edited by iPod on 07/03/2011 02:38, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#1493 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Troll_Happens »

valterbranisarajevo wrote:Postoji još nešto što me nervira. Zašto ne objave ime advokata koga su angažovali da brani Jovu? Samo govore "advokat". Onda se lako može provjeriti da li ie to stvarno vrhunski ekspert za ekstradiciju kako oni tvrde ili neki jeftino plaćeni "levat". A Jovina sudbina je uveliko u rukama tog čovjeka....
sto nisu karkina angazovali ili onog mjesecara oni dobro vade iz zatvora vazda nadju neku rupu :oops:
Princeton

#1494 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

iPod wrote:
Princeton wrote:Za Telemach griješite, to je kontinentalni brend koji je između ostalog vlasnik i SBB-a:

Ja sam na HS-u ;) , no dobro....

Dva kljucna covjeka Mid Europa investicijskog fonda su iz Srbije, toliko o tome, i prodavanja muda pod bubrege, i zatvaranja ociju ne samo po ovom pitanju, nego evo po pitanju hapsenja nasih ljudi bez osnova, ali i nemara nasih institucija koje su sve ovo mogle sprijeciti, a takodjer i izdati potjernice za Jovicom Stanisicem i ostalima ;)
Odosmo sad predaleko, pusti sad Stanišića, u tome se slažemo. Ali da se malo vratimo patriotskim preduzećima. Zar patriotski BH Telecom mora biti toliko bezobrazan da čeka Telemach ili nekog ko je za klasu konkurentniji od njih da bi ponudio dostojanstvenu ponudu. Ono što su dosad nudili je najblaže rečeno ponižavanje, tretirali su nas ko stoku. E pos.erem se ja na njihov patriotizam ako stranac mora doć da bi se oni udostojili da ponude kako treba cijene. Bolje bi bilo da objasne narodu gdje ulažu pare od silne pljačke tokom proteklih 15 godina, u kakve razvojne projekte, u kakvu kulturu, u kakav sport, u šta? Ipak je Federacija BiH većinski vlasnik, a Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine BiH onaj koji imenuje nadzorni odbor. Eh, eto tako...
iPod

#1495 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Ja odoh predaleko, ti ode u OT, molim moderatore da obrisu ne relevantne postove, jer tema nije Konkurencija i cijene!
exliberal

#1496 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by exliberal »

Da ponovim kao sto sam fino rekao i za Ganica.
Divjaka ce pustit jer i Srbija zna veoma dobro da nema nista od tih optuzbi.
Nekad imam osjecaj da kod njih se nezna sta desna ruka radi a sta lijeva ( ovdje mislim na pravosudje i tuzilastvo).
Medjutim mene druga stvar ovdje nervira....Divjak je koliko se sjecam vratio cin ili ljiljana...nisam 100% siguran ali znam da je imao veoma kritican stav o mnogim stvarima i desavanjima u armij tokom rata. Mnogi u politickom vrhu nisu ga gotivili i sad sve ove izjave "podrske" mi malo idu na k...c.......u sustini mnoge zaboli neka stvar za njim.
Organizujte prikupljane novca za advokatske usluge i ako sve bude ok sav neutroseni novac nek se prebaci u njegovu fondaciju....da vidim koliko ce biti prikupljeno od obicnog naroda a koliko ce bit donirano od jakih firmi.
Imam osjecaj da bi mnogi ostali razocarani
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1497 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

kritichan stav? pa čovjek se moro pravdati što se Jovo zove, a sad ga evo brane...

no, komentarisasmo ja i zumke ponešto od toga... naerende kora i tako te parole... al' hajd... šajpi detalje...
exliberal

#1498 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:kritichan stav? pa čovjek se moro pravdati što se Jovo zove, a sad ga evo brane...

no, komentarisasmo ja i zumke ponešto od toga... naerende kora i tako te parole... al' hajd... šajpi detalje...
jebiga cmoljo nemoze se na ovoj temi pisat kako bi se obicno pisalo.....u sustini nejavljam se na temama gdje je davanje podrske dokaz patriotizma......a za to pravdanje....prezivio sam to....nejse... ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1499 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

ne može i ne treba. našim ljudima je kratka pamet. neki su se, siguran sam, pokajali ako su po inerciji i sami rekli da je "četnik" ili da je i Vikić "sumnjiv"...

u ovakvim situacijama mi je teško kriviti narod, znajući u kakvom se haosu bilo i da je teško bilo očekivati da se odupre logici onih sa brda, a poslije i onih iz kršne 'ercegovine. kao i da je teško zažmiriti na činjenicu da su pravi ljudi ili ubijeni (Turajlić), ili izginuli (Zajko, Nanić, Imamović), ili ignorisani (Mahmutćehajić, Zečević)... reklo bi se sistematski. da se prave vrijednosti zatru.

al' kažem opet, onih nekoliko hiljada mi je bilo osvježenje. Pipi i Corto su bili maestralni, a ja znam da me stid što nisam znao ko je profa Zečević.

utjeha je što nismo ko "oni 'anamo" ipak. i da nas ima sa malo dužom memorijom. nadam se da će se to nekad i pokazati na duže staze.
haubica_i_to_teshka

#1500 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by haubica_i_to_teshka »

Neki su "zaboravili" kako su pisali (i branil) dokazanog ratnog zlocinca "majku bilju" (biljana plavshic) :?

A ublehe ," nisu mi komshije muslimani dali oruzje, teshke borbe vodjene na Zuci/snajper ih "zamalo" ne pogodi od strane A BiH mogu pisati ' :skoljka: (nailovoj materi)

nego vec je pocela, nova do sada najrigoroznija revizija ulaznih viza za zemlje COMMONWEALTH-a narocito za one koji su ushli preko raznih "crkvenih organizacija' :razz:

Sad/ ce se "guze" josh vishe "smrzavati" u hladnim krajevima :D
Post Reply