Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#1476 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Sve je to normalno, nista se ne brini, ja sam isto imala grceve. :wink: Drzim fige da dr potvrdi trudnocu, samo ne znam da ti nije rano jos ici kod doktora, jer oni trudnocu vide tek nekad poslije 6. sedmice. Uglavnom, javi nam se sa rezultatim pa da aBd zvanicno udjes na temu. :)
max07

#1477 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

LaCici wrote:Sve je to normalno, nista se ne brini, ja sam isto imala grceve. :wink: Drzim fige da dr potvrdi trudnocu, samo ne znam da ti nije rano jos ici kod doktora, jer oni trudnocu vide tek nekad poslije 6. sedmice. Uglavnom, javi nam se sa rezultatim pa da aBd zvanicno udjes na temu. :)

Hvala puno,puno :-D
Malo me je to smirilo :-D
I ja se nadam da ce sve biti u redu. Nazalost, nisam bas tako mlada, a imam i neku historiju bolesti, pa se duplo vise brinem.
Kod dr. Jadranke Dizdarevic idem i ona mi je predlozila da dodjem oko 10.februara.

Javljam se odmah nakon pregleda :)
Alhemicarkaa

#1478 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

I ja sam imala osjećaj da ću dobiti, to je normalno, ja sam čak i stalno čekala da dobijem, nisam ni slutila da sam trudna.
Sretno i dobro došla u klub! :-D
max07

#1479 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Alhemicarkaa wrote:I ja sam imala osjećaj da ću dobiti, to je normalno, ja sam čak i stalno čekala da dobijem, nisam ni slutila da sam trudna.
Hvala Alhemicarko :-D
Lakse mi je kad cujem da je to normalno.

Super mi je citati vas sve. Nazalost, nemam iskustva, pa mi ovo puno znaci.
Obecavam da cu se redovno javljati i radujem se druzenju medju trudnicama :D
zbunjena2010

#1480 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zbunjena2010 »

max07 wrote:
Alhemicarkaa wrote:I ja sam imala osjećaj da ću dobiti, to je normalno, ja sam čak i stalno čekala da dobijem, nisam ni slutila da sam trudna.

Nista se ne brini sto se tice grceva. Ja sam isto tako imala osjecaj kao da cu dobiti, cak sam ni ne znajuci da sam trudna kada sam trebala dobiti u toku noci tako jake bolove imala da sam mislila da je u pitanju jaka prehlada. Uglavnom to je sasvim normalno i nemoj da te iznenadi da taj osjecaj imas jos jedno dvije sedmice. Ili takodjer bolove u donjem dijelu stomaka jer tada se plod "ugnjezdava" pa su grcevi i bolovi sasvim normalni.

Sretno!!! :-D
Aurora_25

#1481 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Aurora_25 »

max07 cestitam! Sve ce to biti ok vidjet ce aBd. Ali, po meni ne bi bilo lose da i ranije odes na pregled. Da ti se odmah ukljuci neki hormon, rcm utrogestan ili nesto, naravno ukoliko je neophodno. Nazalost, moja grcenja maternice su prouzokovala spontani u 8. nedelji, i bas je bio osjecaj kao da cu dobiti meng. Opet, sve je individualno. Ne daj se sikirati, i brinuti, ali kad je to tako, najbolje bi ti bilo da max odmaras. Cak preporucuju i apaurin da se to sve lijepo opusti! Uzivaj u najljepsem osjecaju na svijetu! SRETNO! :D
Pitam se kako li je trudnicama koje su pred porodom, na ovom kijametu?? Zelim vam puno srece.. :thumbup:
max07

#1482 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

zbunjena2010 wrote:
max07 wrote:

Nista se ne brini sto se tice grceva. Ja sam isto tako imala osjecaj kao da cu dobiti, cak sam ni ne znajuci da sam trudna kada sam trebala dobiti u toku noci tako jake bolove imala da sam mislila da je u pitanju jaka prehlada. Uglavnom to je sasvim normalno i nemoj da te iznenadi da taj osjecaj imas jos jedno dvije sedmice. Ili takodjer bolove u donjem dijelu stomaka jer tada se plod "ugnjezdava" pa su grcevi i bolovi sasvim normalni.

Sretno!!! :-D
Hvala, zbunjena, i ja se nadam da ce sve biti ok :-D Danas vec manje osjecam grceve!

@Aurora: Upravo toga se i bojim :sad: Uskoro idem kod ljekara pa cu sve provjeriti. Hvala puno na podrsci :)
niko_niko_kao_ja

#1483 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

max07 cestitam :-D , nemoj se puno sikirati, opusti se i uzivaj :wink: . stres ti moze samo odmoci.

mene malo frka uhvatila da ovo moje dijete ne krene ranije po ovom kijametu, jeste da mogu pjeske do bolnice doci za pola sata, ali valja se vratiti. :lol:
LaCici

#1484 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Nista naci ce se neki bager da te preveze kao onu trudnicu u Mostaru. :D
Alhemicarkaa

#1485 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

niko_niko_kao_ja wrote:max07 cestitam :-D , nemoj se puno sikirati, opusti se i uzivaj :wink: . stres ti moze samo odmoci.

mene malo frka uhvatila da ovo moje dijete ne krene ranije po ovom kijametu, jeste da mogu pjeske do bolnice doci za pola sata, ali valja se vratiti. :lol:
Koliko ti je još ostalo? I ja stalno razmišljam zamisli sad hitno moram doktoru, kroz moju ulicu se ne mogu dva čovjeka mimoići, a o autu da ne govorim.
I kako vrijeme odmiče hvata me panika. :skoljka:
niko_niko_kao_ja

#1486 Re: Trudnjače i porodilje online

ma prije bih ja pjeske nego da se bager probija u ovu moju divljinu, nego ja svoj bager prepustam nekoj drugoj trudnici kojoj je potrebniji. :-D a moze i porod kod kuce, bas bi bilo fora. :D
niko_niko_kao_ja

#1487 Re: Trudnjače i porodilje online

Alhemicarkaa wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:max07 cestitam :-D , nemoj se puno sikirati, opusti se i uzivaj :wink: . stres ti moze samo odmoci.

Koliko ti je još ostalo? I ja stalno razmišljam zamisli sad hitno moram doktoru, kroz moju ulicu se ne mogu dva čovjeka mimoići, a o autu da ne govorim.
I kako vrijeme odmiče hvata me panika. :skoljka:
ja sam u 37. sedmici, sutra moram na kontrolu, moracu pjeske, auto nam je zatrpano, ulica zatrpana, nema sanse proci, ali sreca mi je sto mi stvarno nije daleko, za manje od pola sata sam u bolnici, pa cemo laganini. :-)
max07

#1488 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

hvala puno niko_kao_ja :-D
znam da stres i briga samo odmaze, pokusavam da se smirim i mislim pozitivno, iako svako malo provjeravam :sad:

a za porodjaj ne brini, nece to sigurno tako brzo, a ako i pocne zacas ces biti u bolnici ;-) sve se to brzo rijesi kad je potrebno :)
niko_niko_kao_ja

#1489 Re: Trudnjače i porodilje online

ma ne brinem ja, mogu se ja i kuci poroditi, ne bi mi smetalo. :lol:
yellow cat

#1490 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

Aurora_25 wrote: Pitam se kako li je trudnicama koje su pred porodom, na ovom kijametu?? Zelim vam puno srece.. :thumbup:
meni kao i svaki drugi dan. :D inače, dobro smo, 3.800 gr imamo, dočekamo li termin, bićemo baš zbuckani. :) :-)
Alhemicarkaa

#1491 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

niko_niko_kao_ja wrote:ma ne brinem ja, mogu se ja i kuci poroditi, ne bi mi smetalo. :lol:
Je li iko gledao onu emisiju 8. kat kad su kod Danijele gostovale žene što su se kući porodile. Kad sam na početku emisije čula temu kontala sam wtf, jesu li normalne, a kad sam saslušala priče dobila sam želju da se i ja porodim kući. Ali svim tim ženama je to bio drugi porod, pa ćemo to ostaviti za drugo dijete :lol:

Mi smo danas bili na pregledu, teški smo kilu i po, imamo još deset sedmica do poroda. Mehmedbašić je nabavio neki novi strava ultrazvuk, imala sam osjećaj da bebu držim u rukama, i svi su konstatovali da je ista ja, češala je nos i oči, ma potpuno isti način na koji ja to radim (imam vrlo karakterističan pokret kad češem nos, kao da sviram flautu :oops: :lol: ). I sad sam čak i ja razaznala da je curica, ali ne vjerujem ništa dok ne rodim :D
Rečeno mi je da maksimalno uživam u trudnoći, jer je beba savršena :D :-D 8-)
wewa

#1492 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Alhemicarkaa wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:ma ne brinem ja, mogu se ja i kuci poroditi, ne bi mi smetalo. :lol:
Je li iko gledao onu emisiju 8. kat kad su kod Danijele gostovale žene što su se kući porodile. Kad sam na početku emisije čula temu kontala sam wtf, jesu li normalne, a kad sam saslušala priče dobila sam želju da se i ja porodim kući. Ali svim tim ženama je to bio drugi porod, pa ćemo to ostaviti za drugo dijete :lol:

Mi smo danas bili na pregledu, teški smo kilu i po, imamo još deset sedmica do poroda. Mehmedbašić je nabavio neki novi strava ultrazvuk, imala sam osjećaj da bebu držim u rukama, i svi su konstatovali da je ista ja, češala je nos i oči, ma potpuno isti način na koji ja to radim (imam vrlo karakterističan pokret kad češem nos, kao da sviram flautu :oops: :lol: ). I sad sam čak i ja razaznala da je curica, ali ne vjerujem ništa dok ne rodim :D
Rečeno mi je da maksimalno uživam u trudnoći, jer je beba savršena :D :-D 8-)
nekoliko mojih prijateljica se porodilo kod kuce, istina nijedna u BiH. ali bih i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-D
putujucidzindas

#1493 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

i moja prijateljica u njemackoj, isto izabrala porod kod kuce, oba puta...

gledajuci ovdje kod nas sta mozes birati, meni se zapravo stocic i sjedeci polozaj cine najprihvatljviji. voljela bih s nekim od doktora popricati i o toj opciji ...
wewa

#1494 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

putujucidzindas wrote:i moja prijateljica u njemackoj, isto izabrala porod kod kuce, oba puta...

gledajuci ovdje kod nas sta mozes birati, meni se zapravo stocic i sjedeci polozaj cine najprihvatljviji. voljela bih s nekim od doktora popricati i o toj opciji ...
pa popricaj - Opca ima stolcic za porode ;-)

ja bih u kadu :)
putujucidzindas

#1495 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

A hocu, samo da stignem i do Opce bolnice :)

a kada mi je na prvu zvucala super. onda kad sam malo razmislila - ipak ne bih. mada sam slusala dosta zena koje su ili se porodile ili su pocele s porodom u kadi i koje ga samo hvale, sto zbog opustanja, manjih bolova, generalno lakseg poroda..odvikla sam se i inace od banjanja u kadi, ne sjecam se kad sam posljednji put napunila kadu i uvalila se :) , tako da mi vise nije prirodan osjecaj leci u kadu vode :)
wewa

#1496 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

putujucidzindas wrote:A hocu, samo da stignem i do Opce bolnice :)

a kada mi je na prvu zvucala super. onda kad sam malo razmislila - ipak ne bih. mada sam slusala dosta zena koje su ili se porodile ili su pocele s porodom u kadi i koje ga samo hvale, sto zbog opustanja, manjih bolova, generalno lakseg poroda..odvikla sam se i inace od banjanja u kadi, ne sjecam se kad sam posljednji put napunila kadu i uvalila se :) , tako da mi vise nije prirodan osjecaj leci u kadu vode :)
ma stici ces aBd - nije ova izolacija ni tako losa, posvetis se sebi i bebi i izbjegnes eventualne viruse ;-)

meni je voda prirodna sredina, zato bih rado takav porod ako dadne Bog priliku za to....
LaCici

#1497 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Evo i mene sa pregleda, uh oduzilo se kako je dr Masic bio na godisnjem. :-D U 27. sam sedmici ali mi bebica ima mjere kao da sam u 30. :roll: Napredna je pravo, tako da ce mama morati traziti carski bude li se ovako nastavilo. I ja sam bila pravo krupna kada sam se rodila tako da je vrlo lako moguce da genetika kod moje bebice odradi svoje. Samo ne znam da li se moze kod nas traziti carski ili moras bas imati preporuku doktora?
minana_na

#1498 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by minana_na »

Drage moje trudnice,da se i ja prikljucim temi :D

Prije nekoliko dana sam saznala da sam trudna :D 6-ta sedmica,izgubljena sam prva mi je trudnoca,pa ne znam sta da radim,svaki savjet je dobrodosao..Danas sam bila kod doktorice,ali nisam zadovoljna,tako da mijenjam doktora...Niti me je sta pitala niti ista,a ja jadna izgubljena,toliko pitanja imam ali odg nema,jos sam isla privatno...
Felidae

#1499 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

LaCici wrote:Evo i mene sa pregleda, uh oduzilo se kako je dr Masic bio na godisnjem. :-D U 27. sam sedmici ali mi bebica ima mjere kao da sam u 30. :roll: Napredna je pravo, tako da ce mama morati traziti carski bude li se ovako nastavilo. I ja sam bila pravo krupna kada sam se rodila tako da je vrlo lako moguce da genetika kod moje bebice odradi svoje. Samo ne znam da li se moze kod nas traziti carski ili moras bas imati preporuku doktora?
ako je beba krupnija svaki doktor ce te poslati na carski rez, to tako kod nas sad ide. ja mislim da skoro svaki bebac preko 4kg ide na carski rez, jedino ako imas bas nekog idiota od doktora, sto naravno nije slucaj.
a ako trazis carski rez bez ikakvih indikacija za njega, onda ga moras platiti.
Felidae

#1500 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

minana_na wrote:Drage moje trudnice,da se i ja prikljucim temi :D

Prije nekoliko dana sam saznala da sam trudna :D 6-ta sedmica,izgubljena sam prva mi je trudnoca,pa ne znam sta da radim,svaki savjet je dobrodosao..Danas sam bila kod doktorice,ali nisam zadovoljna,tako da mijenjam doktora...Niti me je sta pitala niti ista,a ja jadna izgubljena,toliko pitanja imam ali odg nema,jos sam isla privatno...
prvo CESTITAM!!!
isti slucaj je i samnom bio, mijenjaj doktora hitno, u trudnoci treba da uzivas, nemoj dozvoliti da ti neki bahati doktor to pokvari. pocni piti folnu kiselinu, ako ti nije rekla doktorica, mozes i sama poceti.
preporucujem ti ringeraja.ba ili yumama.com gdje mozes naci informacije koje te interesuju, ali ne ceprkaj po googlu.
na kraju krajeva pitaj ovdje sta te interesuje, uvijek ce ti neko pomoci, i da, opusti se i uzivaj, ceka te najbolje razdoblje tvog zivota...
Post Reply