Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oneLove

#1476 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

ok evo poslala sam i ministarstvu vanjskih
rednna

#1477 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

moze li mi neko na pp poslati mailove??? jer sam ih izbrisala..doduse ne ja neg mi je obaran sistem na kompu....helem ako moze nek mi neko posalje na pp ..HVALA
rednna

#1478 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

LJUDI JA SAM SVE ODRADILA AKO VAM MOGU JOS IKAKO POMOCI SAMO RECITE!! JA SAM TU UVIJEK! SRETNO!
oneLove

#1479 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

hvala svima koji su se javili, mozda cemo uspjeti :roll:
ammmi82

#1480 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

oneLove wrote:ima 3 ljude koji izgleda imaju nekog gore, ovi ostali nista, ljudi gdje ste...... pa ostanite sa nama pomozite dok se i nasi ne vrate kuci.......
ima nas jos koji smo tu uz vas iako su nasi dosli kucama ali nazalost nemamo mozda nekih novih vijesti pa se nejavljamo ali mislimo na ljude u sirtu i na vas sa ovog foruma sto ih iscekujete,trudit cemo se zajedno sa vama dok vasi ne bude kod svoje kuce i uradit cemo sto je u nasoj moci da vam pomognemo.
vesna555

#1481 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by vesna555 »

Ljudi, citam vas i dalje stalno, uz vas sam i sretno, znam kako vam je!
Ja sam napokon jucer tatu vidjela, on se nagnjavio i bas je umoran, ali eto, oporavit ce se. Kaze da mu je nagori bio strah i neizvjesnost.
Nadam se da ce ljudi iz Sirta naci nacin da se prebace, ovo stvarno nije normalno sta se radi, ovi iz MVP samo znaju reci da se ne brinemo, a niko nista da poduzme :(
Nadam se i da nam je Libyano dobro :(
ammmi82

#1482 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

Da bas je cudno i neobicno bez Libyana bas nedostaje nam ovdje na forumu,nadam se da je ok.
oneLove

#1483 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

koliko nas ima ovdje na forumu? da se mi okupimo da napravimo protest neki negdje ? Bil to pilo vode??
sta sad ako i hoce da odu po njih, mozda ne mogu, ako se zatvori zracni prostor, ako i ti brodovi ne mogu pristati zbog sigurnosti....
djix

#1484 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Zbog posla ne mogu stalno biti na netu, ali redovno pratim šta se dešava. Ne pišem često zato što neću da zamaram komentarima ili slično kad nemam konkretnih informacija... Već nekoliko puta sam javljao poznanicima iz medija za ovaj problem i oni su spominjali ovo u raznim informativnim emisijama. To je ono što sam mogao uraditi.

A što se tiče toga da su pobunjenici krenuli prema Sirtu, polako, pustite ovo naše senzacionalističko izvještavanje. Ja pratim strane medije, CNN, Al Jazeeru, BBC. Pobunjenici govore da će ići na Sirt i Tripoli već 5 dana. Ali borbe se trnutno vode kod Al Zawyaha, Brege, i Ras Lanufa, malo jedni napreduju, malo drugi. Tako da nisu oni još blizu Sirta. Osim ako u samom Sirtu ne ođe do pobune. Izvještači ovih medija sa terena javljaju da u ovom momentu vlada velika konfuzija među protestantima - nisu pod jednom komandom i to im skoro pa onemogućava ozbiljnije napade. Isto tako kažu da niti jedna niti druga strana trenutno nema dovoljno jaku mehanizaciju, prevozna sredstva i sl. za juriš na Tripoli ili Bengazi. Tako da je u priličnoj mjeri status quo i borbe se vode na ovim mjestima koje sam naveo.
o.b.

#1485 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by o.b. »

moj otac se javio jutros iz Sirta...kažeda su na izmaku snaga, nizvjesnot, izmučeni u isčekivanjima i lažima.... ide noć...ko zna šta će se večerqasa događati.....cijenim da je dobro što se uputilo pismo FTV-u.... nek barem mediji natjeraju naše nadobudne face u MVP da konačno reaguju...
halaša

#1486 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by halaša »

ima li neko svježih info o 80 radnika Hidrogradnje koji su u Sirtu?Čula sam da su autobusima krenuli u Tripoli.
oneLove

#1487 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

nemam informacije nikakve jos....
no2

#1488 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by no2 »

upravo sam gledao tv sa..nasi mailovi su imali efekta..cak je i jedan gospodin dao izjavu..u toku emisije se javio i direktor iz sirta da javi da su oobezbiijedjeni autobusi ali posto je noc krenuce ujutru aBd
hvala svima na danasnjem angazmanu
djidjibufon

#1489 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

Ljudi,zao mi je zbog nasis ljudi tamo u Libiji, znam kako im je,jer sam i sam to isto prosao.Bio sam u Bengaziju i stvarno bi trebali stisnuti medije i apelovat ,da nam pomognu da se nasi ljudi izvuku.Razocaran sam nasom vladom,drazavom jer slabo se zalazu i zauzimaju za svoje gradjane.Svaka cast Divjaku,ali zar toliko paznje da se posveti njemu na medijima a NASE LJUDE U LIBIJI GDJE SE RATUJE DA ZAPOSTAVE.SRAMOTA. :x :x :x :x :x
Kwaheri

#1490 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Kwaheri »

Ima nas jos koji pratimo...ne klonite duhom, vijesti iz Libije nisu tako crne, kazu da nema nista od napada na Sirt, bar s te strane budite mirni... Da nam se nasi građani vrate sto prije domovima...
rednna

#1491 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

ljudi samo polako..zajedno smo jaci..ipak smo uspjeli neki pomak napraviti danas..nema odustajanja idemo dalje sve dok nasi ne dodju kuci zivi i zdravi!!!!
no2

#1492 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by no2 »

Ljudi moji jeste li gledali sad BHT1..rekose da su nasi ljudi odbili prevoz kopnom??? Perkovic je rekao da se radnici moraju odluciti..kopno ili brod..prva opcija bi ih vec sutra dovela kucama, a druga u ponedjeljak..tako je rekao Perkovic..Isti taj Perkovic je dao izjavu i za TV SA u kojoj je rekao da idu na prvu opciju jer za drugu traze da se novac prvo uplati (jedan covjek - dvije suprotne izjave - nista novo za njega)..Meni je otac javio da su dobili dopis ambasade da su obezbijedjeni autobusi..cak se i direktor iz sirta javio da kaze da ce ujutru krenuti autobusima..ko ovde koga laze :s
oneLove

#1493 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

samo lazu i mute s informacijama, medijima ne treba vjerovati vise.... slusajte sta vam vasi gore kazu i to je istina, ovo drugo nista
actros_truck

#1494 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Ljudi ja vas konstantno pratim....i pokusavam pomoci....u smislu trazenja informacija,i pratim tv,zasad je Sirt miran...barem prema Al Jazeeri...ali ono sto ja znam sigurno,jeste da je dole rat,te da se mora apelirati na sve moguce nacine.....najveci krivac za sve je firma,i MVP.oni ce uvijek svoje guzice izvuci :run:

NA RASPOLAGANJU SAM VAM SVIMA..... :roll:
no2

#1495 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by no2 »

Nasi ljudi ce aBd sutra krenuti za Tripoli..veceras nece iz sigurnosnih razloga..po danu je ipak sigurnije putovati..autobusi su libijski valjda i bice osigurani..dakle, uskoro aBd mozemo ocekivati nase iz Sirta..ono sto smo danas mi sa foruma uradili dalo je rezultat :) hvala svima :)
djix

#1496 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Ajde, nadam se da je ovaj put to finalno rješenje.

Isto se stavljam na raspolaganje, ako se slučajno nešto izjalovi, šta god treba.
ammmi82

#1497 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

Hvala bogu dobra vijest,jos samo da dozivimo i to i da sutra vidimo ljude na sarajevskom aerodromu.
MaMa77

#1498 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by MaMa77 »

Prije pola sata razgovarala sam sa rodjakom koji se nalazi u Sirtu. Jos uvijek su u kampu. Tamo je kaze mirno, cak su neki danas izlazili u grad. Tacno je da su odbili prevoz autobusom, ali su na to na kraju danas pristali. Treba da krenu prema Tripoliju cim dodju autobusi.
Kaze da su svi dobro i da je jza sada sve ok.
ammmi82

#1499 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

Neka im je sa srecom da dodju svojim najmilijim zivi i zdravi,da se i ovo zavrsi abd.
djidjibufon

#1500 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

ammmi82 wrote:Neka im je sa srecom da dodju svojim najmilijim zivi i zdravi,da se i ovo zavrsi abd.
:bih: :bih: :bih: :thumbup:
Post Reply